Dodaj do ulubionych

pierwsze zamowienie

14.06.04, 15:40
Witam
Jak powinno wygladac pierwsze zamowienie konsultanta?
Czy musi byc na konkretna kwote/Czy wystarczy pojechac na Jutrzenki , zlozyc
zamowienie np na dwa podklady i uiscic wpisowe?Bardzo prosze o dokladne
podpowiedzi bo nie wiem jak sie zabrac za to wszystko!z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • diabelek62 Re: pierwsze zamowienie 14.06.04, 17:28
      witam zapewne masz już w ręku katalog. proponuje zebrać zamówienie. jakie??
      najlepiej na 200pkt. ewentualnie na 150 by niebrac kosmetyku dodatkowego<na
      biuro> i dopiero sie wtedy zapisać. nie zrażaj się czasami jest lepiej a
      czasami gorzej. grunt że gdy składasz mniejsze zamuwienie nie tracisz na tym
      finansowo. pozdrawiam i życze sukcesów
      • masikm Re: pierwsze zamowienie 14.06.04, 19:08
        diabelek62 napisał:

> witam zapewne masz już w ręku katalog. proponuje zebrać zamówienie. jakie??
        > najlepiej na 200pkt. ewentualnie na 150 by niebrac kosmetyku dodatkowego<na
        > biuro> i dopiero sie wtedy zapisać. nie zrażaj się czasami jest lepiej a
        > czasami gorzej. grunt że gdy składasz mniejsze zamuwienie nie tracisz na tym
        > finansowo. pozdrawiam i życze sukcesów

Witam,
        Forumowiczka wspomina o wyjeździe na Jutrzenki czyli do centrali firmy. Tam nie
        ma żadnych produktów na biuro bo te produkty sa tylko na biura regionalne.
    • masikm Re: pierwsze zamowienie 14.06.04, 19:33
      wrzesien97 napisał:

> Witam
      > Jak powinno wygladac pierwsze zamowienie konsultanta?
      > Czy musi byc na konkretna kwote/Czy wystarczy pojechac na Jutrzenki , zlozyc
      > zamowienie np na dwa podklady i uiscic wpisowe?Bardzo prosze o dokladne
      > podpowiedzi bo nie wiem jak sie zabrac za to wszystko!z gory dziekuje.

Witam,
      Możesz pojechać i zamówić nawet jesen produkt albo się zapisać i nie składać
      zamówienia wogóle - tylko po co sie w takiej sytuacji zapisywać.
      Do zamówienia na 2 podkłady doliczona będzie opłata detaliczna w wysokości 4 zł
      zewzględu na zamówienie mniejsze od 200 punktów. Opłatę ponosisz za kazdym
      zamówieniem do momentu kiedy wartośc wszystkich zamówień w miesiącu wyniesie
      200 punktów. Jeżeli tak będzie to firma Ci zwróci wszystkie dotychczasowe
      opłaty detaliczne z danego miesiaca.
      Odbierajac zamówienie na Jutrzenki w Warszawie lub innej placówce firmy w ktaju
      (biuro regionalne nie jest placówką firmy lecz danego konsultanta - to dla
      informacji dla niewtajemniczonych ) nie ponosisz innych kosztów np za wysyłkę.

Aby się zarejstrować to trzeba mieć osobę wprowadzającą czyli tzw. sponsora,
      który powinien dbać o to byś jak najwięcej zarobiła a jeżeli nie chcesz
      zarabiać w Oriflame to odpowiadać na takie i inne pytania czyli opiekować się
      swoim nowym konsultantem.
      Skoro się o to pytasz to czy masz swojego sponsora i czy mogę w czymś pomóc?
      pozdrawiam
      • wrzesien97 Re: pierwsze zamowienie 16.06.04, 09:53
        Witam
        Dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
        Mam swojego sponsora ale jest on z innego miesta i raczej rozmawiam z nim przez
        telefon.Rozmawialam z nim dwa razy bardzo dlugo ale na drugi dzien polowa mi
        glowy wyleciala - za duzo tych informacji i szczerze mowiac glupio mi poraz
        trzeci pytac o te same rzeczy.
        Problem w tym ze ja uwazam iz podstawa do zdobycia klientow jest katalog a ten
        mialam jeden.Z jednym katalogiem naprawde nie jest latwo - smi chyba przyznacie
        a wiec mam zamowienie na podklad i tusz.A katalogu juz nie mam , bo zostal u
        klientki.
        Pozostaje mi wiec zainwestowac w zamowienie za 200 punktow badz zamowic tylko
        te dwie rzeczy plus katalogi i doplacic 4 zl.
        Chcialam tez zapytac jak to wyglada w tym magazynie.Zamawiam , czekam na
        towar.W ktorych cenach zamawiam?Tych z katalogu?Czy nie zrobiwszy 200 punktow
        juz mnie obowiazuja te nizsze ceny?No i kiedy place?Tam an miejscu czy od razu
        dostaje towar jakby "w komis"
        • masikm Re: pierwsze zamowienie 16.06.04, 12:49
          wrzesien97 napisał:

> Witam
          > Dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
          > Mam swojego sponsora ale jest on z innego miesta i raczej rozmawiam z nim
          przez
          >
          > telefon.Rozmawialam z nim dwa razy bardzo dlugo ale na drugi dzien polowa mi
          > glowy wyleciala - za duzo tych informacji i szczerze mowiac glupio mi poraz
          > trzeci pytac o te same rzeczy.
          > Problem w tym ze ja uwazam iz podstawa do zdobycia klientow jest katalog a
          ten
          > mialam jeden.Z jednym katalogiem naprawde nie jest latwo - smi chyba
          przyznacie
          >
          > a wiec mam zamowienie na podklad i tusz.A katalogu juz nie mam , bo zostal u
          > klientki.
          > Pozostaje mi wiec zainwestowac w zamowienie za 200 punktow badz zamowic tylko
          > te dwie rzeczy plus katalogi i doplacic 4 zl.

O same katalogi możesz poprosić sponsora by Ci wysłał więcej - ja w takiej
          sytuacji jak piszesz wysłał bym Ci katalogi za darmo nie biorąc ani za
          przesyłke ani za katalogi, ale to juz jest indywidualna decyzja każdego sponsora
          Poza tym możesz pojechać na Jutrzenki zarejstrować się i zamówic same katalogi,
          wówczas nie ponosisz opłaty detalicznej 4 zł, gdyż akcesoria są sprzedawane bez
          opłaty detalicznej. Jak będziesz miała większe zamówienie wówczas możesz złożyć
          zamówienie w całości skonsolidowane od wszystkich Twoich klientek na kosmetyki.
          Nie proponuję Ci zamawiać kosmetyków w ciemno gdyż zwroty są tylko pojedynczych
          sztuk (wyjątek stanowi sytuacja kiedy zwracamy wszystko i zarazem rezygnujemy z
          członkostwa) a kazdy klient jest inny i może chcieć cos czego akurat nie masz a
          kiedy nie masz w tym doświadczenia to może to byc trudne do upłynnienia

> Chcialam tez zapytac jak to wyglada w tym magazynie.Zamawiam , czekam na
          > towar.W ktorych cenach zamawiam?Tych z katalogu?Czy nie zrobiwszy 200 punktow
          > juz mnie obowiazuja te nizsze ceny?No i kiedy place?Tam an miejscu czy od
          razu
          > dostaje towar jakby "w komis"

Towar zawsze zamawiasz w cenach hurtowych już od pierwszej pozycji. Jeżeli
          dostarczysz ksero kopie dowodu osobistego (można go skserować na miejscu w
          firmie) to towar otrzymujesz w kredycie bez oprocentowania a spłata musi
          nastapić do 21 dni od daty zamówienia. Aby złożyć nastepne zamówienie popszedni
          kredyt musisz spłacić nawet jeżeli nie miną jeszcze termin spłaty. Możesz też
          złożyć zamówienie płacąc gotówką wówczas nie trzeba jeszcze spłacać
          popszedniego kredytu jeżeli takowy masz a nie jest on przeterminowany. Po
          złozeniu zamówienia na Jutrzenki odbierasz towar za ok 10 minut (10 minut po
          odejsciu od kas).

Jeżeli coś jeszcze chcesz wiedzieć to śmiało pytaj. Również o te same rzeczy
          jeżeli coś nie jest jasne :-)

pozdrawiam
          • wrzesien97 Re: pierwsze zamowienie 17.06.04, 08:28
            dzieki raz jeszcze - odpowiedz naprawde wyczerpujaca.Tak sie zlozylo ze
            wieczorem zadzwonil moj sponsor (hihi jak to brzmi) i obiecal ze wysle mi
            katalogi - sam to zaproponowal .Poza tym wszystko wyjasnil , opowiedzial o
            szkoleniach kosmetycznych.
            Teraz jedno czego sie obawiam to braki towaru - boje sie ze na wejsciu strace
            jakis klientow przez to.No , ale coz , takie ryzyko
            pozdrawiam i bede tu czestym gosciem
    • masikm Ewentualne braki 17.06.04, 17:52
      Nie wiem czy wiesz jaka jest zasada braków. Produkty, które są w Ciągłej
      ofercie a sa w danym miesiącu w promocji to do końca następnego miesiąca
      automatycznie dopiszą Ci się do zamówienia w cenie promocyjnej. Jeżeli jednak
      ich już nie będziesz chciała to trzeba to zaznaczyć na zamówieniu pisząc
      gdziekolwiek np. "bez produktów oczekujących". Produkty, które są do wyprzedaży
      to już Ci się nie dopiszą i można przyjąć, że atrakcyjne produkty w atrakcyjnej
      cenie szybko znikają. To który produkt Ci się uzupełni a który nie będzie
      zaznaczone na fakturze. Klientki warto uprzedzać wcześniej, że danego produktu
      może braknąć wówczas nie jest to dla nich tak bolesne. Natomiast jezeli by było
      cos bolesnego dla klientki to ja jej to wynagradzam tak, że daje jej w
      prezencie jakiś tani produkt tak by mi nie zrujnowało kieszeni a ją to
      ucieszyło (jak będziesz juz trochę w firmie to będziesz miała takie produkty,
      które nabyłaś w bardzo dziwnej niskiej cenie). Wiedz, że cokolwiek dasz
      klientce to jest to tylko inwestycja. Klientka Ci to zwróci z nawiązką -
      wyjątek stanowi wyrachowany klient, który wie o co chodzi. To wynika z
      psychologii i nie jest to nic odkrywczego.
      pozdrawiam
      • wrzesien97 Re: Ewentualne braki 17.06.04, 18:24
        to o psychologii wiem ale o brakach nie wiedzialam wiec dzieki, naprawde ciesze
        sie ,ze jest to forum.
        • wrzesien97 Re: MAGAZYN i ZAMOWIENIA 18.06.04, 10:11
          A moze wiesz w jakich godzinach mozna lozyc zamowienie osobiscie i dokonac
          rejestracji?
          • roberti.ori Re: MAGAZYN i ZAMOWIENIA 18.06.04, 18:59
            dokładne godziny sprawdzisz sobie na stronie internetowej oriflame lub u
            swojego sponsora. jeśli nie znajdziesz to napisz wtedy sciagne ci godziny
            otwarcia placówek które cie interesują
          • masikm Re: MAGAZYN i ZAMOWIENIA 18.06.04, 21:34
            wrzesien97 napisał:

> A moze wiesz w jakich godzinach mozna lozyc zamowienie osobiscie i dokonac
            > rejestracji?

codziennie 10:00 do 19:00
            środa 8:00 do 19:00
            sobota 8:00 do 15:00

to jest w Warszawie na Jutrzenki 135 (myślę, że tej placówki Cię godziny
            interesują)
            pozdrawiam
            • wrzesien97 Re: MAGAZYN i ZAMOWIENIA 20.06.04, 18:27
              Witam
              Dziekuje za wszystkie odpowiedzi - jestem juz po pierwszych KOTACH ZAPLOTACH:)
              Akurat byly dni otwarte i pojechalam w sobote , bardzo mi sie podobalo.Do tego
              moja mala coreczka pobawila sie w basenie z pilkami.
              Do 200 punktow mam daleko ale nie straszne mi takie przeszkody.
              pozdrawiam
              • masikm Re: MAGAZYN i ZAMOWIENIA 21.06.04, 23:20
                wrzesien97 napisał:

> Witam
                > Dziekuje za wszystkie odpowiedzi - jestem juz po pierwszych KOTACH ZAPLOTACH:)
                > Akurat byly dni otwarte i pojechalam w sobote , bardzo mi sie podobalo.Do
                tego
                > moja mala coreczka pobawila sie w basenie z pilkami.
                > Do 200 punktow mam daleko ale nie straszne mi takie przeszkody.

to miłe co piszesz, powodzenia
                pozdrawiam
                > pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka