roberti.ori 18.08.04, 12:39 w globalnych wynikach sprzedaży oriflame jest na pierwszym miejscu avon na trzecim, to tylko wycinek informacji z konferencji w Wawie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 18.08.04, 13:10 Hoho, widzę że ten Avon Wam sen z powiek spędza... Co to są za wyniki? Jakiego badania? Przeprowadzanego przez Ori? I jaka to konferencja? Też firmowa Oriflame? Nie chcę być upierdliwa, ale w firmie w której pracuję były organizowane szkolenia dla agentów 4 różnych funduszy emerytalnych. Za każdym razem prezentowane były "wyniki finansowe" funduszy na polskim rynku - i za każdym razem były to inne wyniki ;) Odpowiedz Link
roberti.ori Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 17:13 kasiu, oczywiście że avon spedza nam sen z powiek i jest to całkowicie naturalna reakcja, jesli firma by nie zauwazżała konkurencji nie była by dobrą firmą, poinformuję cię jeszcze jeśli o tym nie wiesz że to właśnie temu iż jest konkurencja firmy się rozwijają, ponieważ każda z nich chce być najlepszą. to dzięki temu mozesz posługiwać się coraz to bardziej zaawansowanym telefonem komórkowym czy też coraz to szybszym komputerem. Dzięki konkurencji firma się stara i produkuje coraz to lepsze kosmetyki. Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 18:06 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie: z jakiego badania i jakiej konferencji pochodzą owe "globalne wyniki"? Odpowiedz Link
roberti.ori Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 19:12 nie będę odpowiadał ci na to pytanie. mozesz sobie dopisać jaki chcesz ko0mentarz, myślę jednak że największym mąci wodą na forum jesteś sama ty. Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 20:22 Aha, czyli jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na pytania i podjąć dyskusji, to zaczynasz personalne wrzutki, że jestem mąciwodą? Masz rację, jestem mąciwodą, bo chcę dyskutować. Odpowiedz Link
justa_79 Re: globalne wyniki sprzedaży 18.08.04, 14:31 a możesz podać jakiegoś linka? jakoś trudno uwierzyć, żeby Ori zrobił nagle taki zryw, to przecież cały czas była duuuża przepaść między Avonem z Ori. Odpowiedz Link
roberti.ori Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 17:23 W Polsce Avon jest bardzo silną firmą i nikt nie mówi że tak nie jest, to czy jest lepsza zawsze podlega dyskusji ale o tym najlepiej posłuchać klientów lub przejrzeć skład kosmetyków. globalne wyniki sp[rzedaży natomiast to całkiem inna historia, liczy się obrót sprzedaży ze wszystkich krajów i obrót na giełdzie. nie podam ci linka bo nie ma go , informacje pochodzą bezpośrednio od syna założyciela firmy. natomiast jest jedna bardzo ważna informacja niestety nie podam żródła , jest to wiadomość przezemnie dokładnie niesprawdzona, więc odsyłam do waszej dyrekcji, powinnyście to móc sprawdzić, że na rynek polski trafiają produkty w avonie o innych zaniżonych normach.nie potraktujcie tej informacji jako atak bo nie ma ona tego na celu. ja osobiście bardzo lubię avon bo to dzieki niemu w ori są promocje i coraz niższe ceny, a niektóre rzeczy są tańsze niż w avonie. pozdrawiam Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 18:05 roberti.ori napisał: > W Polsce Avon jest bardzo silną firmą i nikt nie mówi że tak nie jest, to czy > jest lepsza zawsze podlega dyskusji ale o tym najlepiej posłuchać klientów lub > przejrzeć skład kosmetyków. globalne wyniki sp[rzedaży natomiast to całkiem > inna historia, liczy się obrót sprzedaży ze wszystkich krajów i obrót na > giełdzie. nie podam ci linka bo nie ma go , informacje pochodzą bezpośrednio od > > syna założyciela firmy. Aha, czyli tak jak myślałam - są to informacje z wewnętrznego źródła firmy. No cóż, mam pewne pojęcie na temat wiarygodności takich źródeł. Pozwolę sobie postawić hipotezę, że gdyby informacje podawał Avon, wyniki byłyby zgoła inne (choć zapewne równie wiarygodne). > natomiast jest jedna bardzo ważna informacja niestety > nie podam żródła , jest to wiadomość przezemnie dokładnie niesprawdzona, więc > odsyłam do waszej dyrekcji, powinnyście to móc sprawdzić, że na rynek polski > trafiają produkty w avonie o innych zaniżonych normach.nie potraktujcie tej > informacji jako atak bo nie ma ona tego na celu. Cóż, rozpowszechniając informacje bez podania ich źródła oraz jakiegokolwiek dowodu ich prawdziwości narażasz się na oskarżenie o oszczerstwo i stawiasz się w bardzo niekorzystnym świetle - nie dziw się później, że nikt nie traktuje Cię poważnie. > ja osobiście bardzo lubię avon > > bo to dzieki niemu w ori są promocje i coraz niższe ceny, a niektóre rzeczy są > tańsze niż w avonie Taaaa jasne. Dałeś temu dowód wielokrotnie. Widać także, czym zajmujecie się na konferencjach Oriflame - obrabianiem tyłka konkurencji, z sympatii zapewne;) Cóż, gadać sobie możecie... ;) Odpowiedz Link
roberti.ori Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 19:11 Kasiu zastanów się o co ci chodzi, czy szukasz zaczepki? podaj mi choć jeden post w którym wyraziłem się że nie lubię avonu. oczywiście znajdziesz w nich słowa o tym że uważam że avon jest słabsza firmą w wynagradzaniu pracowników i ze ma słabsze kosmetyki i tego zawsze będę się trzymał.Nikt nie prosi cię abyś wierzyła w wyniki sprzedaży, to indywidualna sprawa każdego słuchacza forum. Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 20:23 No więc nie oczekuj, że ktokolwiek będzie z Tobą dyskutować, jeśli nie potrafisz dyskutować konkretnie. Odpowiedz Link
roberti.ori Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 20:52 Kasiu napisałem co sie dowiedziałem, nie będę dyskutować nad czyms czego nie wiem. masz internet masz przeglądarki, to poszukaj jak ci się nudzi, ja niestety mam zbyt dużo pracy aby zajmować się szczególikami. Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 19.08.04, 21:41 No to skoro nie wiesz, to po co piszesz? Podajesz jakieś pseudowiarygodne dane z kosmosu, a potem piszesz że nie podasz źródeł bo nie masz czasu. Sam podważasz swoją wiarygodność, że już nie wspomnę o tym że siejesz nieprawdę (bo w żaden sposób nie udowodniłeś że to prawda). Nieładnie, oszczerco. Naprawdę zajmij się lepiej swoją firmą zamiast oczerniać konkurencję, bo jesteś w tym żałosny. Odpowiedz Link
justa_79 Re: globalne wyniki sprzedaży 20.08.04, 10:04 Kasiu... ja odnoszę wrażenie, że Ty po prostu lubisz się z nimi kłócić - z Robertem i szyliderem :) Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 21.08.04, 09:21 Lubię zbijać jeden po drugim ich argumenty. Poza tym - mam różne ciekawe zajęcia i wolę się im oddawać, teraz na przykład jadę nad jezioro, bo pogoda wspaniała :) Adios! :) Odpowiedz Link
roberti.ori Re: globalne wyniki sprzedaży 20.08.04, 20:35 Kasiu jesli dkla ciebie jestem żałosny to dla mnie jest to komplement, moje forum jest przeznaczone dla ludzi którzy interesuja się Oriflame to nie wiem co cie tu tak ciągnie? Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 20.08.04, 21:39 Co mnie ciągnie? To, że ciągle piszesz o Avonie, a ten temat mnie interesuje. Ale koniec dyskusji, bo chciałeś tylko o kosmetykach. PS. Czy ta zasada dotyczy także Twoich postów? Odpowiedz Link
diabelek62 Re: globalne wyniki sprzedaży 21.08.04, 08:45 no cóż chicarica jest naprawde upierdliwą osoba ale ma prawo nie wierzyć w rewelacje roberta no cuż jets osoba ktura przyjmuje do siebie tylko pozytywy na temat swojej ukochanej firmy. ma problemy w odnalezieniu dobra w otaczającym ja swiecie<nie licząc avonu oczywiście>. dlaczego jest tu tyle o avonie?? kazda szanująca się firma analizuje rynek a my niestety tez musimy analizować avon by być lepszym od niego nie tylko w sprzedaży ale w jakości kosmetyków sponsorowaniu i w promocjach. pozdrawiam i mam nadzieje że czukapadra zrozumiała czemu jest tu tyle o avonie Odpowiedz Link
chicarica Re: globalne wyniki sprzedaży 21.08.04, 09:19 Diabełku, miały być posty dotyczące wyłącznie kosmetyków, więc za chwilę także Twój post zostanie usunięty. No, chyba że Robercik szuka tylko pretekstu do zabanowania mnie ;) diabelek62 napisał: > no cóż chicarica jest naprawde upierdliwą osoba ale ma prawo nie wierzyć w > rewelacje roberta no cuż jets osoba ktura przyjmuje do siebie tylko pozytywy na > > temat swojej ukochanej firmy. Haha :) Ani Avon moją ukochaną firmą, ani nie przyjmuję do wiadomości tylko pozytywów na jego temat. Poczytaj sobie dokładnie moje posty. > ma problemy w odnalezieniu dobra w otaczającym ja > > swiecie<nie licząc avonu oczywiście>. Hoho, cóż za głęboka analiza psychologiczna... ;) Jakoś znalazłam mnóstwo dobra, tylko że nie w Oriflame ;) Ty za to chyba masz spore problemy z odnalezieniem słownika ortograficznego ;) > dlaczego jest tu tyle o avonie?? > kazda > szanująca się firma analizuje rynek a my niestety tez musimy analizować avon by > > być lepszym od niego nie tylko w sprzedaży ale w jakości kosmetyków > sponsorowaniu i w promocjach. pozdrawiam i mam nadzieje że czukapadra > zrozumiała czemu jest tu tyle o avonie Nadal nie rozumiem, dlaczego piszecie prawie wyłącznie o Avonie, a niemalże nic o Oriflame. Każdy temat o Avonie wywołuje burzliwą dyskusję, natomiast o Ori niewiele macie do powiedzenia ponad standardowe reklamowe blablabla. Zdaję sobie sprawę, że ten post zapewne zostanie skasowany, jako nie mający nic wspólnego z kosmetykami. Jednak Robercie - wykrzesz z siebie trochę obiektywizmu i skasuj też diabełka, jeśli już. Odpowiedz Link
1szylider Re: globalne wyniki sprzedaży 29.08.04, 23:41 roberti.ori napisał: > w globalnych wynikach sprzedaży oriflame jest na pierwszym miejscu avon na > trzecim, to tylko wycinek informacji z konferencji w Wawie Witam! Warto abys sprecyzowal co znaczy termin "globalne wyniki sprzedazy" czy na calym swiecie, czy na jakims kontynencie, czy tez w jakims asortymecie? Szczerze mowiac dawno juz przestalem sie pasjonowac wynikami firm np w Japonii, USA czy tez na Marsie... Chyba z wiekiem i doswiadczeniem zrobilem sie bardziej przyziemny i cyniczny i interesuje mnie tylko dynamika mojej wlasnej grupy, ambicje moich liderów oraz perspektywiczne rynki dostepne moim skromnym mozliwosciom... Reszte traktuje natomiast jako np zwyciestwo naszej chrowackiej reprezentacji nad Niemcami w pilce recznej:))) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
1szylider Dojdziesz Ty do tego tysiaca? Zatem dojdz teraz! 03.09.04, 00:41 roberti.ori napisał: > w globalnych wynikach sprzedaży oriflame jest na pierwszym miejscu avon na > trzecim, to tylko wycinek informacji z konferencji w Wawie Odpowiedz Link