Dodaj do ulubionych

cos pod pachy

07.04.08, 09:33
Czy moze mi ktos cos poradzic, co jest najlepsze, takie sprawdzone, bo juz mam
dosc bladzenia, testowania i wyrzucania do kosza.Jak dotad wszystkie te cuda
pod pachy, to jeden wielki kit, nie to, ze zostawiaja slady na czarnych
ubraniach, to wcale nie chronia dostatecznie przed potem, masakra jakas:/
Odpadaja:lady speed stick-sciema totalna, rexona-kolejny shit i dove-brak
slow.Moja cierpliwosc sie skonczyla:/
Poradzcie błagam!!
Obserwuj wątek
    • sonic84 Re: cos pod pachy 24.04.08, 16:21
      Woda i mydło dwa razy dziennie oraz dezodorant-może być addidas w kulce.A pot to
      nic strasznego a wręcz przeciwnie nawet coś..fizjologicznego.Chronić się przed
      nim nie trzeba i nawetww pewnych sytuacjach nie powinno.
      • zielona28 Re: cos pod pachy 06.05.08, 21:32
        Spróbuj aptecznych antyperspirantów.Też miałam dość mokrych plam na
        bluzkach.Woda i mydło starcza na bardzo krótko,dezodoranty również.
        Chyba od trzech lat kupuję Antidral.A jest jeszcze (podobno sporo droższy)
        Etiaxil czy jakoś bardzo podobnie.
        Nie są to preparaty,które można stosować po parę razy dziennie.W moim przypadku
        wystarcza raz na dwa lub trzy dni.Broń boże po depilacji.Najlepiej będzie jak
        poczytasz sobie ulotkę w aptece.Ja osobiście polecam Antidral.Ten drugi mam
        ochotę kiedyś też wypróbować.
    • kolciag Re: cos pod pachy 14.05.08, 11:56
      zadnego badziewia sklepowego nie polecam, bo mozna tylko sobie zaszkodzic !!!

natyomiast polecam apteczny dezodorant w kulce VICHY !! jest swietny, stosuje go
      od dawna, nie podraznia skory, dziala tak jak powinien :)

cena ok 30 zl, ale warto i starcza na dosc dlugo
      • cyrkonia11 Re: cos pod pachy 08.06.08, 22:16
        ja jestem od jakiegoś czasu wierna dove i z antyperspirantu dove z nowej serii
        go fresh jestem bardzo zadowolona. zapach czuję często przez cały dzień pomimo,
        że robię sporo kilometrów na spacerkach z synkiem :)
    • iv-o Re: cos pod pachy 09.06.08, 12:29
      Jeżeli masz problem z plamami na bluzkach to antidral/etiaxil warto wypróbować.
      Te same właściwości i działanie, producent polski i zagraniczny i taka cena.
      Tylko ściśle wg zaleceń na ulotce. Kupisz w aptece.
      • attarrax Re: cos pod pachy 09.06.08, 17:32
        ja tez etiaxil polecam

a tu wątek cały na ten temat, myślę, że to niezła rekomendacja

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25273&w=20652873
      • cyrkonia11 Re: cos pod pachy 16.06.08, 22:25
        iv-o napisała:

> Jeżeli masz problem z plamami na bluzkach to antidral/etiaxil warto wypróbować.
        > Te same właściwości i działanie, producent polski i zagraniczny i taka cena.
        > Tylko ściśle wg zaleceń na ulotce. Kupisz w aptece.

a ja bym się bała jednak stosować tak silny antyperspirant. samo to że jest
        dostępny w aptece to nie jest to zwykły antyperspirant. uważam ze jeśli ktoś nie
        cierpi za taką dolegliwość jaką jest nadmierna potliwość to nie powinien sięgać
        po taki specyfik tylko ze względu na ślady po antyperspirancie. ja uzywam dove,
        nie ma żadnych śladów na ubraniach a zapach czuję przez cały dzień, choć
        nadźwigam się synka, oj nadźwigam :)
    • beata1205 Re: cos pod pachy 17.06.08, 12:45
      Moze sprobuj antyperspirantów w kulce z avonu
    • gusiasoft Re: cos pod pachy 18.06.08, 15:40
      Witam Cię serdecznie. Nie polecam Ci czegoś co niby działa, że nie pachniesz
      potem a okazuje się, że skutek jest taki, że zatykasz pory.Jest pewien środek,
      który skutecznie likwiduje zapach potu. Jeśli chodzi Ci o to, żeby całkowicie
      się nie pocić pod pachami to zapomnij. Ja osobiście uważam, że pocić się mogę i
      jest to nawet wskazane (niestety tak jesteśmy skonstruowani przez Pana Boga) ale
      żeby tylko nie pachniało potem. Osobiście polecam preparat nie tylko dla kobiet
      ale również dla mężczyzn, ponieważ jego zapach jest uniwersalny i nie gryzie sie
      z żadnymi perfumami. Co do plam pozostawionych na bluzkach ciemnych to nie ma
      takiego preparatu, który by nie zostawiał. W szczególności chodzi o to, żeby
      brzydko nie pachniało i żeby dawał sie spierać w trakcie prania. Preparat, który
      Ci polecam to BODY SERIES™ Dezodorant przeciwpotowy w kulce, który dostępny jest
      tylko i wyłącznie w Amway. Więcej informacji podaję na e-mail: gusiasoft@gmail.com
      • trisonly Re: cos pod pachy 18.06.08, 23:31
        no aż mnie trzęsie od takich dyrdymałów!!!
        No przecież jest sprawdzony preparat, który na tyle hamuje działanie
        gruczołów potowych, że o plamach na ubraniu można zapomnieć.
        A o to dziewczynie chodziło.
        Co do zapachu- każdy dobry antyperspirant kupiony w aptece jest w
        stanie go zniwelować. I nie wciskaj tu kitów odnośnie amwaya!!!
        • skory1 Re: cos pod pachy 26.06.08, 22:39
          trisonly napisała:

> I nie wciskaj tu kitów odnośnie amwaya!!!

Skąd wiesz, że to kit? Używałaś? ;) Bo ja używam. I sobie chwalę.
        • skory1 Re: cos pod pachy 26.06.08, 22:44
          trisonly napisała:

> No przecież jest sprawdzony preparat, który na tyle hamuje
          > działanie
          > gruczołów potowych, że o plamach na ubraniu można zapomnieć.

Aha, i jeszcze jedno - z tego co mi wiadomo - WSZYSTKIE anty-perspiranty
          zawierają talk, który ZOSTAWIA plamy, JEŚLI użyje się go za dużo lub gdy ktoś
          bardzo intensywnie się spoci. Więc to TY nie wciskaj kitu o preparacie, który
          WCALE nie zostawia plam. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka