Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

100 lat za... Koreą

• docie-kacz Polskie uczelnie techniczne 20 lat do tyłu???????? 01.04.10, 11:02
        Struktury i poziom uczelni technicznych jak za komuny,kompletny zastój.
        • Gość: Macho Re: Polskie uczelnie techniczne 20 lat do tyłu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 11:27
          Bez pieniędzy trudno żeby było inaczej.
        • Gość: qaz 60 lat do tyłu IP: *.chello.pl 01.04.10, 22:58
          należy wyjebać natychmiast z uczelni cały beton, który do PZPR należał

NATYCHMIAST KURWA
      • Gość: Basia - Mgr inż. 100 lat za... Koreą IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.10, 22:33
        Drażnią mnie te wszystkie teksty i wypowiedzi, że w naszym kraju nie ma inżynierów.
        Skończyłam w zeszłym roku studia na Politechnice... i co? Nie pracuję w zawodzie. Wszędzie wymaga się min. rocznego doświadczenia. Jak!? Po dziennych studiach. Z mojego rocznika może 5% znalazło zatrudnienie w swojej dziedzinie. Część zdecydowała się robić doktorat i żyć za szalone 1010zł miesięcznie. Reszta robi co popadnie.
        To jest jakaś paranoja. Zachęca się młodych ludzi do studiowania na uczelniach technicznych, żeby potem zasilali szeregi bezrobotnych w urzędzie pracy.
        Pomijam już to, że program studiów jest mocno zacofany i wkłada się studentom informacje, które miały sens 20 lat temu.
      • Gość: prawda 100 lat za... Koreą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 00:07
        U nas potrzebują inżynierów, żeby mogli mówić, że mamy wykształconych
        bezrobotnych :D
      • Gość: inzynier jestem inżynierem IP: *.chello.pl 02.04.10, 00:48
        byłem technikiem (mechanika i budowa maszyn, spec. budowa silników
        spalinowych), jestem inżynierem (mechanika i budowa maszyn, spec. technika
        samochodowa i ubezp. komunikacyjne) i co??? mogę się cmoknąć! Takie właśnie
        jest "zapotrzebowanie" na branżę techniczną w Polsce!!!. Nie leżę do góry
        brzuchem, rozsyłam oferty, mam doświadczenie (w pokrewnej, ale innej branży),
        mam wiedzę a nie "papier"!!! W Polsce rządził i wciąż górują układy, nie ważna
        jest wiedza a "plecy"!!! Więc po co robicie ludziom wodę z mózgów i lansujecie
        takie poglądy? Płacą Wam za to??? ...sorry to było głupie i retoryczne
        pytanie, przecież każdy polski "humanista" to wie.
        mantab(małpa)interia(kropka)pl
      • Gość: katia 100 lat za... Koreą IP: *.lewandow.net.pl 02.04.10, 07:56
        wkurza mnie takie gadanie

wszyscy krzyczą idzcie na inżynierów!! ale rzeczywistość jest szara
        i ponura jestem inżynierem i jestem na bezrobociu i nie prawda że
        mam wygórowane ambicje i wymagania bo aplikowałam na wiele
        stanowisk, więc sami powiedzcie czy to nie jest zakłamanie???
        a ja już sie zastanawiam czy nie wyjechać z tego kraju ;(
      • Gość: Inżynier 100 lat za... Koreą IP: *.ms.gov.pl 02.04.10, 08:23
        Po co młodzież ma studiowć kierunki inżynierskie jak inżynierów w
        tym kraju się nie szanuje zwłaszcza tych dobryl , ktorzy skupiają
        się na konkretach i na pracy. Zarobki oferowane INŻYNIEROM są
        śmiesznie niewielkie. W tym kraju w cenie jest matactwo , brak
        odpowiedzialności i niewiedza.Lepiej czytać w TV newsy niż byc
        inżynierem, albo być wieszakiem na wybiegu mody. W tych dziedzinach
        należałoby zarabiać na życie. Bycie inżynierem w tym kraju oprocz
        grupy informatyków to MASAKRA.
      • Gość: Jan 100 lat za... Koreą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 09:10
        Studia techniczne na przeciętnej uczelni państwowej to był (i mam nadzieję
        jest) bardzo dużym wysiłkiem. Po skończeniu jeśli ktoś trafił do zawodu to
        -duża odpowiedzialność a płace niewielki.
        Pracodawcy nie odczuwają braku bo gdyby odczuwali to ściągnęli by tych którzy
        pracują w innych dziedzinach. Trzeba ich oczywiście przeszkolić aby byli na
        bieżąco ( co nieco przypomnieć)a to kosztuje. Stereotyp ze absolwent nic nie
        umie to niestety bzdura bo żadna szkoła nie przygotuje na konkretne stanowisko
        - to musi zrobić firma

Drugi problem to koszty kształcenia - skoro mamy mieć dużą liczbę po wyższych
        studiach a kierunki techniczne są drogie to wybór oczywisty.
      • Gość: zgryżlak 100 lat za... Koreą IP: 195.94.208.* 02.04.10, 11:43
        Jak sobie pomyślę jakim jestem inżynierem, to boję się iść do
        lekarza.
      • Gość: zen Re: 100 lat za... Koreą IP: *.lh.pl 02.04.10, 12:07
        sam nie wiem :)
      • Gość: wszystkowiedzacy 100 lat za... Koreą IP: *.cdma.centertel.pl 02.04.10, 16:30
        Piekne to zestawienie,tylko,ze nie ma juz takiego kraju jak
        JUGOSŁAWIA.Ten ,który tworzył te słupki to chyba z historii i
        geografi miał pałe na swiadectwie!!!!!
      • Gość: pewien osobnik 100 lat za... Koreą IP: *.58.classcom.pl 02.04.10, 22:12
        Dyplom ukończenia studiów wyższych na kierunku Automatyka i Robotyka (AGH)
        • Gość: As Re: 100 lat za... Koreą IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.10, 13:39
          Witam,
          To wszystko to propaganda. Myślenie jest takie- Potrzebujemy młodych zdolnych
          inż- .....za 1319 brutto!
          Kasa mała i tyle. Nie warto się trudzić.
          Teraz przechodzę do meritum sprawy
          w Polsce nie ma polskiego przemysłu, myśli technicznej itp. Wszystko zostało
          zrujnowane.
          Przechodzę na moje podwórko- wielka firma z branży samochodowej z Azji..
          Co robi inż. czy się spełnia? NIE - praca odtwórcza - zero pomysłów do
          realizacji, wszystko musi być z azji. Inż=Wyrobnik (brak kreatywności jest
          idealną cecha i to nie tylko w stosunku do inżynierów).No i oczywiście polski
          nadzorca;-))) Taki co lubi przypilnować i pomysł sprzedać jako swój (nadzorca
          nie zawsze jest inż;-)) Obok fabryka sprzętu agd- podobnie.
          Kasa mizeria.
          To powiedzcie mi po jakiego grzyba iść na polibudę żeby dorabiać obcych.
          My nie mamy gdzie pracować.
          W UE w krajach rozwiniętych to inż to jest dobrze opłacany gość. a tu?
          Tylko mi nie mówcie że są super opłacani inż. - np 12000 brutto tak to na rękę
          2000 euro tyle co technik w innym kraju;-))
          Wesołych świąt i pamiętajcie jak na polibudę to tylko pod kątem swojego biznesu.
          Tylko że się zaczną schody po skończeniu uprawnienia.....to inny temat...
      • Gość: ZŁY 100 lat za... Koreą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:27
        NAJLEPIEJ TO MAJĄ LEKARZE 5-40 TYS./MIES. I JESZCZE STRAJKUJĄ ZE MAŁO
        ZARABIAJĄ TYLKO PO CO SWOJE DZIECI WYSYŁAJĄ PÓŹNIEJ NA STUDIA MEDYCZE TEŻ NA
        LEKARZY SKORO LEKARZOM TAK ŹLE - ZNAM WIELE TAKICH PRZYPAKÓW. STUDIA LEKARSKIE
        TO PRZYSZŁOŚĆ, ZNACIE MOŻE JAKIEGOŚ BEZROBOTNEGO LEKARZA? BEZROBOTNYCH
        INŻYNIERÓW JEST CAŁA MASA.
      • Gość: ZŁY 5-40 TYS./MIES. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:33
        NAJLEPIEJ TO MAJĄ LEKARZE 5-40 TYS./MIES. I JESZCZE STRAJKUJĄ ZE MAŁO
        ZARABIAJĄ TYLKO PO CO SWOJE DZIECI WYSYŁAJĄ PÓŹNIEJ NA STUDIA MEDYCZE TEŻ NA
        LEKARZY SKORO LEKARZOM TAK ŹLE - ZNAM WIELE TAKICH PRZYPAKÓW. STUDIA LEKARSKIE
        TO PRZYSZŁOŚĆ, ZNACIE MOŻE JAKIEGOŚ BEZROBOTNEGO LEKARZA? BEZROBOTNYCH
        INŻYNIERÓW JEST CAŁA MASA.
        • Gość: lekarz Re: 5-40 TYS./MIES. IP: *.chello.pl 05.04.10, 23:25
          jestem lekarzem i zarabiam 2450 netto.
          12 lat w zawodzie , II stopień specjalizacji.
          Nie piernicz bzdur.
          • Gość: aron Re: 5-40 TYS./MIES. IP: 91.200.94.* 06.04.10, 06:29
            2450 netto to masz pensji podstawowej dodaj dyżury i łapówy wyjdzie
            ok. 10 tysięcy netto
      • Gość: gość 100 lat za... Koreą IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.10, 21:20
        statystyka i nic więcej
        USA są za nami i co z tego
        Portugalia i Austria to straszne technologiczne potęgi
      • Gość: mgr inż. 100 lat za... Koreą IP: *.tktelekom.pl 05.04.10, 17:45
        jak słysze hasła że brakuje w Polsce inżynierów a szczególnie kobiet to mi się niedobrze robi bo jakoś mimo tytułu inż. i to w branży budowlanej od kilku miesięcy nie mogę znaleźć pracy. HALO GDZIE TA PRACA!?
        • Gość: magisterinżynier Re: 100 lat za... Koreą IP: *.dynamic.mm.pl 15.05.14, 17:03
          Magister inżynier, ponad 7 lat doświadczenia w wysokowyspecjalizowanej firmie, lidera światowego w swojej branży. firmie która zdobywa różne statuetki w Polsce np. za innowacyjność. I co? Szukam pracy już pół roku (miałem jedną ofertę za 2400 na rękę ale nie przyjąłem). Większość pracodawców nawet się nie odzywa na moje ogłoszenia.
          A podobno inżynierowie z doświadczeniem są rozchwytywani.....Podobno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka