docie-kacz Polskie uczelnie techniczne 20 lat do tyłu???????? 01.04.10, 11:02 Struktury i poziom uczelni technicznych jak za komuny,kompletny zastój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Polskie uczelnie techniczne 20 lat do tyłu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 11:27 Bez pieniędzy trudno żeby było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz 60 lat do tyłu IP: *.chello.pl 01.04.10, 22:58 należy wyjebać natychmiast z uczelni cały beton, który do PZPR należał NATYCHMIAST KURWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia - Mgr inż. 100 lat za... Koreą IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.10, 22:33 Drażnią mnie te wszystkie teksty i wypowiedzi, że w naszym kraju nie ma inżynierów. Skończyłam w zeszłym roku studia na Politechnice... i co? Nie pracuję w zawodzie. Wszędzie wymaga się min. rocznego doświadczenia. Jak!? Po dziennych studiach. Z mojego rocznika może 5% znalazło zatrudnienie w swojej dziedzinie. Część zdecydowała się robić doktorat i żyć za szalone 1010zł miesięcznie. Reszta robi co popadnie. To jest jakaś paranoja. Zachęca się młodych ludzi do studiowania na uczelniach technicznych, żeby potem zasilali szeregi bezrobotnych w urzędzie pracy. Pomijam już to, że program studiów jest mocno zacofany i wkłada się studentom informacje, które miały sens 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda 100 lat za... Koreą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 00:07 U nas potrzebują inżynierów, żeby mogli mówić, że mamy wykształconych bezrobotnych :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier jestem inżynierem IP: *.chello.pl 02.04.10, 00:48 byłem technikiem (mechanika i budowa maszyn, spec. budowa silników spalinowych), jestem inżynierem (mechanika i budowa maszyn, spec. technika samochodowa i ubezp. komunikacyjne) i co??? mogę się cmoknąć! Takie właśnie jest "zapotrzebowanie" na branżę techniczną w Polsce!!!. Nie leżę do góry brzuchem, rozsyłam oferty, mam doświadczenie (w pokrewnej, ale innej branży), mam wiedzę a nie "papier"!!! W Polsce rządził i wciąż górują układy, nie ważna jest wiedza a "plecy"!!! Więc po co robicie ludziom wodę z mózgów i lansujecie takie poglądy? Płacą Wam za to??? ...sorry to było głupie i retoryczne pytanie, przecież każdy polski "humanista" to wie. mantab(małpa)interia(kropka)pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia 100 lat za... Koreą IP: *.lewandow.net.pl 02.04.10, 07:56 wkurza mnie takie gadanie wszyscy krzyczą idzcie na inżynierów!! ale rzeczywistość jest szara i ponura jestem inżynierem i jestem na bezrobociu i nie prawda że mam wygórowane ambicje i wymagania bo aplikowałam na wiele stanowisk, więc sami powiedzcie czy to nie jest zakłamanie??? a ja już sie zastanawiam czy nie wyjechać z tego kraju ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynier 100 lat za... Koreą IP: *.ms.gov.pl 02.04.10, 08:23 Po co młodzież ma studiowć kierunki inżynierskie jak inżynierów w tym kraju się nie szanuje zwłaszcza tych dobryl , ktorzy skupiają się na konkretach i na pracy. Zarobki oferowane INŻYNIEROM są śmiesznie niewielkie. W tym kraju w cenie jest matactwo , brak odpowiedzialności i niewiedza.Lepiej czytać w TV newsy niż byc inżynierem, albo być wieszakiem na wybiegu mody. W tych dziedzinach należałoby zarabiać na życie. Bycie inżynierem w tym kraju oprocz grupy informatyków to MASAKRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan 100 lat za... Koreą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 09:10 Studia techniczne na przeciętnej uczelni państwowej to był (i mam nadzieję jest) bardzo dużym wysiłkiem. Po skończeniu jeśli ktoś trafił do zawodu to -duża odpowiedzialność a płace niewielki. Pracodawcy nie odczuwają braku bo gdyby odczuwali to ściągnęli by tych którzy pracują w innych dziedzinach. Trzeba ich oczywiście przeszkolić aby byli na bieżąco ( co nieco przypomnieć)a to kosztuje. Stereotyp ze absolwent nic nie umie to niestety bzdura bo żadna szkoła nie przygotuje na konkretne stanowisko - to musi zrobić firma Drugi problem to koszty kształcenia - skoro mamy mieć dużą liczbę po wyższych studiach a kierunki techniczne są drogie to wybór oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryżlak 100 lat za... Koreą IP: 195.94.208.* 02.04.10, 11:43 Jak sobie pomyślę jakim jestem inżynierem, to boję się iść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkowiedzacy 100 lat za... Koreą IP: *.cdma.centertel.pl 02.04.10, 16:30 Piekne to zestawienie,tylko,ze nie ma juz takiego kraju jak JUGOSŁAWIA.Ten ,który tworzył te słupki to chyba z historii i geografi miał pałe na swiadectwie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewien osobnik 100 lat za... Koreą IP: *.58.classcom.pl 02.04.10, 22:12 Dyplom ukończenia studiów wyższych na kierunku Automatyka i Robotyka (AGH) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: 100 lat za... Koreą IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.10, 13:39 Witam, To wszystko to propaganda. Myślenie jest takie- Potrzebujemy młodych zdolnych inż- .....za 1319 brutto! Kasa mała i tyle. Nie warto się trudzić. Teraz przechodzę do meritum sprawy w Polsce nie ma polskiego przemysłu, myśli technicznej itp. Wszystko zostało zrujnowane. Przechodzę na moje podwórko- wielka firma z branży samochodowej z Azji.. Co robi inż. czy się spełnia? NIE - praca odtwórcza - zero pomysłów do realizacji, wszystko musi być z azji. Inż=Wyrobnik (brak kreatywności jest idealną cecha i to nie tylko w stosunku do inżynierów).No i oczywiście polski nadzorca;-))) Taki co lubi przypilnować i pomysł sprzedać jako swój (nadzorca nie zawsze jest inż;-)) Obok fabryka sprzętu agd- podobnie. Kasa mizeria. To powiedzcie mi po jakiego grzyba iść na polibudę żeby dorabiać obcych. My nie mamy gdzie pracować. W UE w krajach rozwiniętych to inż to jest dobrze opłacany gość. a tu? Tylko mi nie mówcie że są super opłacani inż. - np 12000 brutto tak to na rękę 2000 euro tyle co technik w innym kraju;-)) Wesołych świąt i pamiętajcie jak na polibudę to tylko pod kątem swojego biznesu. Tylko że się zaczną schody po skończeniu uprawnienia.....to inny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZŁY 100 lat za... Koreą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:27 NAJLEPIEJ TO MAJĄ LEKARZE 5-40 TYS./MIES. I JESZCZE STRAJKUJĄ ZE MAŁO ZARABIAJĄ TYLKO PO CO SWOJE DZIECI WYSYŁAJĄ PÓŹNIEJ NA STUDIA MEDYCZE TEŻ NA LEKARZY SKORO LEKARZOM TAK ŹLE - ZNAM WIELE TAKICH PRZYPAKÓW. STUDIA LEKARSKIE TO PRZYSZŁOŚĆ, ZNACIE MOŻE JAKIEGOŚ BEZROBOTNEGO LEKARZA? BEZROBOTNYCH INŻYNIERÓW JEST CAŁA MASA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZŁY 5-40 TYS./MIES. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:33 NAJLEPIEJ TO MAJĄ LEKARZE 5-40 TYS./MIES. I JESZCZE STRAJKUJĄ ZE MAŁO ZARABIAJĄ TYLKO PO CO SWOJE DZIECI WYSYŁAJĄ PÓŹNIEJ NA STUDIA MEDYCZE TEŻ NA LEKARZY SKORO LEKARZOM TAK ŹLE - ZNAM WIELE TAKICH PRZYPAKÓW. STUDIA LEKARSKIE TO PRZYSZŁOŚĆ, ZNACIE MOŻE JAKIEGOŚ BEZROBOTNEGO LEKARZA? BEZROBOTNYCH INŻYNIERÓW JEST CAŁA MASA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: 5-40 TYS./MIES. IP: *.chello.pl 05.04.10, 23:25 jestem lekarzem i zarabiam 2450 netto. 12 lat w zawodzie , II stopień specjalizacji. Nie piernicz bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: 5-40 TYS./MIES. IP: 91.200.94.* 06.04.10, 06:29 2450 netto to masz pensji podstawowej dodaj dyżury i łapówy wyjdzie ok. 10 tysięcy netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 100 lat za... Koreą IP: *.xdsl.centertel.pl 04.04.10, 21:20 statystyka i nic więcej USA są za nami i co z tego Portugalia i Austria to straszne technologiczne potęgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. 100 lat za... Koreą IP: *.tktelekom.pl 05.04.10, 17:45 jak słysze hasła że brakuje w Polsce inżynierów a szczególnie kobiet to mi się niedobrze robi bo jakoś mimo tytułu inż. i to w branży budowlanej od kilku miesięcy nie mogę znaleźć pracy. HALO GDZIE TA PRACA!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magisterinżynier Re: 100 lat za... Koreą IP: *.dynamic.mm.pl 15.05.14, 17:03 Magister inżynier, ponad 7 lat doświadczenia w wysokowyspecjalizowanej firmie, lidera światowego w swojej branży. firmie która zdobywa różne statuetki w Polsce np. za innowacyjność. I co? Szukam pracy już pół roku (miałem jedną ofertę za 2400 na rękę ale nie przyjąłem). Większość pracodawców nawet się nie odzywa na moje ogłoszenia. A podobno inżynierowie z doświadczeniem są rozchwytywani.....Podobno! Odpowiedz Link Zgłoś