Gość: kassss IP: 46.113.53.* 17.01.11, 11:08 nie moge znalezc zadnej pracy w lodzi pomozcie.............. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nothing.at.all Re: bez pracy....:( 17.01.11, 11:59 To może rozważ zmianę miasta/miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R To jej nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:08 Ja szukałem w: Wrocław Warszawa Poznań Kraków Zero odpowiedzi. Pracy w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka Re: To jej nie pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 17:55 No popatrz, Polska tylko z 4 miast się składa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: To jej nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:08 To są największe miasta z największym zatrudnieniem. Poza tym ciężko znależć jakąś sensowną ofertę pracy w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka Re: To jej nie pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 18:16 Tobie nawet w markecie jest ciężko. Podpisano: obywatelka 18-tysięcznego miasta, która pracę ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: To jej nie pomoże 17.01.11, 18:30 Jak znajdziesz dla osoby z dwoma językami obcymi(w tym jednym biegle), zachodnimi certyfikatami i dyplomami dwóch uczelni pracę w markecie daj mi znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaa Re: To jej nie pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 18:34 Wymogi na kasę w Biedronce: * Wykształcenie minimum zawodowe (preferowany profil handlowy), * Rzetelność i uczciwość, * Wysoka motywacja do pracy, * Łatwość nawiązywania kontaktów interpersonalnych, * Dyspozycyjność, * Doświadczenie na podobnym stanowisku i umiejętność obsługi kasy fiskalnej będą dodatkowymi atutami kandydatów. Nic nie ma o tym, że nie można mieć innych kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: To jej nie pomoże 17.01.11, 19:42 Nic nie ma o tym, że nie można mieć innych kwalifikacji. Bo jest to oczywiste, że niektórzy mają zbyt wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: To jej nie pomoże 17.01.11, 20:19 Gdybyś naprawdę życzył sobie pomocy, to byś napisał, z czego masz te dyplomy i z czego te certyfikaty oraz jakie to języki. Medycyna i elektronika [jak moja koleżanka z grupy], angielski i francuski? Iberystyka i turystyka, hiszpański i portugalski? A może oceanografia i marketing, chiński i japoński? Odpowiedz Link Zgłoś
peter_jurgen_boock No faktycznie, możesz mieć problem. 17.01.11, 20:52 Bo dobry HRowiec w mig wychwyci roszczeniowego psychola, przekonanego o własnej wyjątkowości i wielkiej roli dziejowej :P I wcale nie chodzi o to, że chcą zatrudniać szare, posłuszne miernoty, o nie. Ludzie potrafiący "pokazać zęby" też są pożądani, chodzi o asertywność i radzenie sobie w trudnych sytuacjach z klientem wewn. jak i zewn. Ale nikt nie wpuści od firmy gościa, który wszystkich na około poucza, pokazuje jak mu źle i z jakimi debilami, nie rozumiejącymi jego wyższych przemyśleń przyszło mu pracować. Fajnie, że znasz dwa języki, ale trzeba mieć w nich jeszcze coś sensownego do powiedzenia. P.S. Po co idąc do prostej tymczasowej roboty chwalisz się wykształceniem i certyfikatami? Tam nie potrzebują filozofów, tylko roboli, nikt nawet tam tego przed kandydatami nie ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 17.01.11, 21:17 roszczeniowego psychola, przekonanego o własnej > wyjątkowości i wielkiej roli dziejowej :P Mówisz o sobie? Bo ja siebie tak nie widzę. Po co idąc do prostej tymczasowej roboty chwalisz się wykształceniem i certyfikatami? Mam wpisać podstawówkę? Oczywistym jest że w CV wpisuje się wszystkie ważne dane, w tym edukację i znajomość języków(także potwierdzoną certyfikatami). Nie po to się uczyłem i zdobywałem certyfikaty by je ukrywać-to raczej mniej spotykane cechy, a więc powinny być atutem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 09:24 Ale praca śmieciarza w UK jest twoim marzeniem, prawda? To zdecyduj się- albo jesteś przekonany o swojej wartości i do byle jakiej pracy nie pójdziesz, albo dla kasy wyrzekniesz się ideałów. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 12:00 Nie jest marzeniem, ale wystarczy na godne życie. W Polsce żadna praca na to nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 12:25 Chrzanisz jak potłuczony. Tym, co zarabiają normalne pieniądze, spokojnie na godne życie wystarcza. Nie mierz wszystkich swoją miarką. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 12:35 > Chrzanisz jak potłuczony. Oczywiście- trzeba obrazić i rzucać inwektywami. To przy twoich butach to chyba słoma. Tym, co zarabiają normalne pieniądze, spokojnie na go > dne życie wystarcza Ilu w Polsce zarabia więcej od śmieciarza za granicą w UK czy Niemczech? Baaardzo mało. A do takich pensji potrzeba znajomości których ja nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 13:14 Taa, a tyłek to wulgaryzm. Nie bądź taką księżniczką. Już ktoś ci mówił o sile nabywczej pieniądza. Śmieciarz w UK zarabia więcej,a fabrykant w Chinach dużo mniej. Chcesz mieć znajomości, to kogoś poznaj, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 15:03 Śmieciarz w UK zarabia więcej,a f > abrykant w Chinach dużo mniej. Co najzabawniejsze oboje zarabiają więcej od Polaka. Taa, a tyłek to wulgaryzm. Nie bądź taką księżniczką. Chcesz mieć znajomości, to kogoś poznaj, proste. I właśnie z powodu powyżej zademonstrowanego prymitywnego słownictwa oraz wioskowej mentalności chcę uciec z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:25 Co najzabawniejsze oboje zarabiają więcej od Polaka. Od ciebie bankowo. Średnia pensja robotnika w Chinach to 130 dolarów. > I właśnie z powodu powyżej zademonstrowanego prymitywnego słownictwa oraz wiosk > owej mentalności chcę uciec z Polski. Ale nie uciekniesz, bo nie stać cię na bilet. A nawet jak już wyemigrujesz, możesz mieć problem, bo towarzystwo emigrantów nie będzie odpowiednie dla kogoś z dwoma dyplomami i dwoma certyfikatami, co nawet na forum internetowym bułki przez bibułkę się domaga. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 15:30 Średnia pensja robotnika w Chinach to 130 dolarów. Na wybrzeżu robotnicy zarabiają 400-500 dolarów(niewiele mniej niż Polacy lub równo) -przy niższych cenach ich siła nabywcza jest większa od tego co zarabiają Polacy. moż esz mieć problem, bo towarzystwo emigrantów nie będzie odpowiednie Nie zamierzam mieć nic wspólnego z Polakami gdy tylko wyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 18:13 Noż piszę przecież, że 130 dolarów to średnia! Są ci, co mają 400 i są tacy, co nie dostają nic. U nas średnia jest ca. 2500 zł netto. Są tacy co pracują za minimalną i są tacy, co zarabiają 20 tys. na rękę. > Nie zamierzam mieć nic wspólnego z Polakami gdy tylko wyjadę. Chyba "o ile wyjadę" bo jak na razie od 2 lat nie masz kasy na bilet i nie zanosi się, żeby ci spadła z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 19:02 U nas średnia jest ca. 2500 zł netto Buahaahahah Chyba "o ile wyjadę" bo jak na razie od 2 lat nie masz kasy na bilet i nie zano > si się, żeby ci spadła z nieba. W każdym razie przy pierwszej lepszej sposobność mam nadzieję zerwać każdy kontakt z tym państwem i społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 19:10 > Buahaahahah Nie ma to jak merytoryczne argumenty. Oczywiście GUS kłamie, a wszyscy Polacy są bezrobotni:D Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 24.01.11, 01:07 Przekupka powiedziała co wiedziała i radośnie tupnęła w błotko nóżką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.play-internet.pl 20.01.11, 15:56 chcesz uciec z POlski a kto ci nie pozwala? Biskup paszport zabral? Czy proboszcz jak chodzil po koledzie? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: To jej nie pomoże 20.01.11, 11:14 Gość portalu: R napisał(a): > Ja szukałem w: > Wrocław > Warszawa > Poznań > Kraków kraków - jest. Co rano u mnie na wsi ludzie o 4 rano wstają, pakują sie do busa i do krakówka (ok 100 km) jadą pracować. Szukali niedawno chętnego, bo jakąś wiekszą robotę podłapali. Umiesz regipsy robić, albo coś sensownego z wykończeń? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: To jej nie pomoże 24.01.11, 01:08 Nie jest to praca którą mogę wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-RABARTROLL Bo jesteś zwykłym osłem, kto chce zatrudnić osła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 01:42 Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Bo jesteś zwykłym osłem, kto chce zatrudnić o 24.01.11, 02:49 Hmm, jeśli człowiek znający dwa języki obce to dla ciebie osioł, widocznie uważasz się za kamień-bo jak wiemy-natura nie obdarowała cię inteligencją pozwalającą na coś więcej niż pisanie jako bezrobotny trollowatych wpisów. Whatever-cokolwiek ci pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY-SOCJALISTA Osioł mówi w obcym języku. A ty jesteś tumanistą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 03:07 Tumanistów w Polsce mamy na pęczki. Do roboty za bardzo nikt ich nie potrzebuje, co widać na załączonym obrazku. Precz socjalistom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Osioł mówi w obcym języku. A ty jesteś tumani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 13:07 Zieeew. Jest poniedziałek, może poszukaj wreszcie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: bez pracy....:( 24.01.11, 10:24 nothing.at.all napisała: > To może rozważ zmianę miasta/miejsca? czyli pozostaja jej dwa wieksze od Łodzi miasta w Polsce. Kraków i Warszawa. a jak tam z praca? wszyscy ja maja? - Jestem tak paskudna, ze za kazdym razem, kiedy ide sie kapac, woda ucieka z wanny:P Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: bez pracy....:( 24.01.11, 13:07 Kraków i Warszawa. > a jak tam z praca? > wszyscy ja maja? Wysyłałem tam CV ponad rok-zero odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: bez pracy....:( 25.01.11, 20:26 no wlasnie... jak tam nie ma tej pracy, to gdzie wtedy taka osoba ma sie wyprowadzic? chyba tylko wyjazd za granice pozostaje, ale i na to potrzebna jest kasa a jak jej nie ma, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: bez pracy....:( 24.01.11, 10:24 nothing.at.all napisała: > To może rozważ zmianę miasta/miejsca? czyli pozostaja jej dwa wieksze od Łodzi miasta w Polsce. Kraków i Warszawa. a jak tam z praca? wszyscy ja maja? - Jestem tak paskudna, ze za kazdym razem, kiedy ide sie kapac, woda ucieka z wanny:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: bez pracy....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:07 Pracy nie ma w całej Polsce nie tylko w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: bez pracy....:( 17.01.11, 13:31 a w ogóle - w jakiej profesji szukasz? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: bez pracy....:( 17.01.11, 13:41 nie ty jeden/jedna nie masz pracy w łodzi - masakra nawet w marketach nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
tibarngirl Re: bez pracy....:( 17.01.11, 17:53 Potwierdzam, nawet w marketach trudno o to, by się wkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: bez pracy....:( 18.01.11, 14:48 wm łodzi to nie wiem. Na południu Polski praca w markecie jest (do pojutrza). Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
red.misia Re: bez pracy....:( 18.01.11, 16:10 to proste wyprowadz sie z tamtąd,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: bez pracy....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 16:33 Nie takie proste-by się wyprowadzić trzeba pieniędzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxcc Re: bez pracy....:( IP: *.tktelekom.pl 18.01.11, 22:38 Nie martw się nie Ty jedna. W Polsce bez znajomości pracy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: bez pracy....:( IP: 195.117.37.* 20.01.11, 15:19 Szukam jakiejkolwiek pracy w rzeszowie ewentualnie w okolicach. Jestem po liceum wiec nie oczekuje nic rewelacyjnego , kontakt : grzegorz667@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: bez pracy....:( 21.01.11, 12:15 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > Szukam jakiejkolwiek pracy w rzeszowie ewentualnie w okolicach. Jestem po liceu > m wiec nie oczekuje nic rewelacyjnego , kontakt : grzegorz667@o2.pl powiatowe miasto jakieś parędziesiat km pociągiem od rzeszowa. Pewien sklep-kawiarenka. Niechcący podsłuchałem rozmowę sprzedawczyń. Jedna na macierzyńskie się wybiera. Będzie wolne miejsce... ale nie wiem czy opłaciłoby Ci sie dojeżdżać. Ale jak reflektujesz - moge zapytac. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś