Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bez pracy....:(

IP: 46.113.53.* 17.01.11, 11:08
    nie moge znalezc zadnej pracy w lodzi pomozcie..............
    Obserwuj wątek
      • nothing.at.all Re: bez pracy....:( 17.01.11, 11:59
        To może rozważ zmianę miasta/miejsca?
        • Gość: R To jej nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:08
          Ja szukałem w:
          Wrocław
          Warszawa
          Poznań
          Kraków

Zero odpowiedzi. Pracy w Polsce nie ma.
          • Gość: kotka Re: To jej nie pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 17:55
            No popatrz, Polska tylko z 4 miast się składa?
            • Gość: R Re: To jej nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:08
              To są największe miasta z największym zatrudnieniem.
              Poza tym ciężko znależć jakąś sensowną ofertę pracy w Przemyślu.
              • Gość: kotka Re: To jej nie pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 18:16
                Tobie nawet w markecie jest ciężko. Podpisano: obywatelka 18-tysięcznego miasta, która pracę ma.
                • rabart Re: To jej nie pomoże 17.01.11, 18:30
                  Jak znajdziesz dla osoby z dwoma językami obcymi(w tym jednym biegle), zachodnimi certyfikatami i dyplomami dwóch uczelni pracę w markecie daj mi znać.
                  • Gość: hahahaa Re: To jej nie pomoże IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 18:34
                    Wymogi na kasę w Biedronce:
                    *
                    Wykształcenie minimum zawodowe (preferowany profil handlowy),
                    *
                    Rzetelność i uczciwość,
                    *
                    Wysoka motywacja do pracy,
                    *
                    Łatwość nawiązywania kontaktów interpersonalnych,
                    *
                    Dyspozycyjność,
                    *
                    Doświadczenie na podobnym stanowisku i umiejętność obsługi kasy fiskalnej będą dodatkowymi atutami kandydatów.

Nic nie ma o tym, że nie można mieć innych kwalifikacji.
                    • rabart Re: To jej nie pomoże 17.01.11, 19:42
                      Nic nie ma o tym, że nie można mieć innych kwalifikacji.
                      Bo jest to oczywiste, że niektórzy mają zbyt wysokie.
                  • agulha Re: To jej nie pomoże 17.01.11, 20:19
                    Gdybyś naprawdę życzył sobie pomocy, to byś napisał, z czego masz te dyplomy i z czego te certyfikaty oraz jakie to języki. Medycyna i elektronika [jak moja koleżanka z grupy], angielski i francuski? Iberystyka i turystyka, hiszpański i portugalski? A może oceanografia i marketing, chiński i japoński?
                  • peter_jurgen_boock No faktycznie, możesz mieć problem. 17.01.11, 20:52
                    Bo dobry HRowiec w mig wychwyci roszczeniowego psychola, przekonanego o własnej wyjątkowości i wielkiej roli dziejowej :P I wcale nie chodzi o to, że chcą zatrudniać szare, posłuszne miernoty, o nie. Ludzie potrafiący "pokazać zęby" też są pożądani, chodzi o asertywność i radzenie sobie w trudnych sytuacjach z klientem wewn. jak i zewn. Ale nikt nie wpuści od firmy gościa, który wszystkich na około poucza, pokazuje jak mu źle i z jakimi debilami, nie rozumiejącymi jego wyższych przemyśleń przyszło mu pracować.

Fajnie, że znasz dwa języki, ale trzeba mieć w nich jeszcze coś sensownego do powiedzenia.

P.S. Po co idąc do prostej tymczasowej roboty chwalisz się wykształceniem i certyfikatami? Tam nie potrzebują filozofów, tylko roboli, nikt nawet tam tego przed kandydatami nie ukrywa.
                    • rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 17.01.11, 21:17
                      roszczeniowego psychola, przekonanego o własnej
                      > wyjątkowości i wielkiej roli dziejowej :P

Mówisz o sobie? Bo ja siebie tak nie widzę.

Po co idąc do prostej tymczasowej roboty chwalisz się wykształceniem i certyfikatami?
                      Mam wpisać podstawówkę? Oczywistym jest że w CV wpisuje się wszystkie ważne dane, w tym edukację i znajomość języków(także potwierdzoną certyfikatami). Nie po to się uczyłem i zdobywałem certyfikaty by je ukrywać-to raczej mniej spotykane cechy, a więc powinny być atutem, prawda?
                      • Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 09:24
                        Ale praca śmieciarza w UK jest twoim marzeniem, prawda? To zdecyduj się- albo jesteś przekonany o swojej wartości i do byle jakiej pracy nie pójdziesz, albo dla kasy wyrzekniesz się ideałów.
                        • rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 12:00
                          Nie jest marzeniem, ale wystarczy na godne życie.
                          W Polsce żadna praca na to nie wystarczy.
                          • Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 12:25
                            Chrzanisz jak potłuczony. Tym, co zarabiają normalne pieniądze, spokojnie na godne życie wystarcza. Nie mierz wszystkich swoją miarką.
                            • rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 12:35
                              > Chrzanisz jak potłuczony.
                              Oczywiście- trzeba obrazić i rzucać inwektywami. To przy twoich butach to chyba słoma.

Tym, co zarabiają normalne pieniądze, spokojnie na go
                              > dne życie wystarcza

Ilu w Polsce zarabia więcej od śmieciarza za granicą w UK czy Niemczech? Baaardzo mało.
                              A do takich pensji potrzeba znajomości których ja nie posiadam.
                              • Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 13:14
                                Taa, a tyłek to wulgaryzm. Nie bądź taką księżniczką.

Już ktoś ci mówił o sile nabywczej pieniądza. Śmieciarz w UK zarabia więcej,a fabrykant w Chinach dużo mniej. Chcesz mieć znajomości, to kogoś poznaj, proste.
                                • rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 15:03
                                  Śmieciarz w UK zarabia więcej,a f
                                  > abrykant w Chinach dużo mniej.

Co najzabawniejsze oboje zarabiają więcej od Polaka.

Taa, a tyłek to wulgaryzm. Nie bądź taką księżniczką.
                                  Chcesz mieć znajomości, to kogoś poznaj, proste.
                                  I właśnie z powodu powyżej zademonstrowanego prymitywnego słownictwa oraz wioskowej mentalności chcę uciec z Polski.
                                  • Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:25
                                    Co najzabawniejsze oboje zarabiają więcej od Polaka.

Od ciebie bankowo. Średnia pensja robotnika w Chinach to 130 dolarów.

> I właśnie z powodu powyżej zademonstrowanego prymitywnego słownictwa oraz wiosk
                                    > owej mentalności chcę uciec z Polski.

Ale nie uciekniesz, bo nie stać cię na bilet. A nawet jak już wyemigrujesz, możesz mieć problem, bo towarzystwo emigrantów nie będzie odpowiednie dla kogoś z dwoma dyplomami i dwoma certyfikatami, co nawet na forum internetowym bułki przez bibułkę się domaga.
                                    • rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 18.01.11, 15:30
                                      Średnia pensja robotnika w Chinach to 130 dolarów.
                                      Na wybrzeżu robotnicy zarabiają 400-500 dolarów(niewiele mniej niż Polacy lub równo) -przy niższych cenach ich siła nabywcza jest większa od tego co zarabiają Polacy.

moż esz mieć problem, bo towarzystwo emigrantów nie będzie odpowiednie
                                      Nie zamierzam mieć nic wspólnego z Polakami gdy tylko wyjadę.
                                      • Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 18:13
                                        Noż piszę przecież, że 130 dolarów to średnia! Są ci, co mają 400 i są tacy, co nie dostają nic. U nas średnia jest ca. 2500 zł netto. Są tacy co pracują za minimalną i są tacy, co zarabiają 20 tys. na rękę.

> Nie zamierzam mieć nic wspólnego z Polakami gdy tylko wyjadę.

Chyba "o ile wyjadę" bo jak na razie od 2 lat nie masz kasy na bilet i nie zanosi się, żeby ci spadła z nieba.
                                        • Gość: R Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 19:02
                                          U nas średnia jest ca. 2500 zł netto
                                          Buahaahahah

Chyba "o ile wyjadę" bo jak na razie od 2 lat nie masz kasy na bilet i nie zano
                                          > si się, żeby ci spadła z nieba.

W każdym razie przy pierwszej lepszej sposobność mam nadzieję zerwać każdy kontakt z tym państwem i społeczeństwem.
                                          • Gość: M Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 19:10
                                            > Buahaahahah

Nie ma to jak merytoryczne argumenty. Oczywiście GUS kłamie, a wszyscy Polacy są bezrobotni:D
                                            • rabart Re: No faktycznie, możesz mieć problem. 24.01.11, 01:07
                                              Przekupka powiedziała co wiedziała i radośnie tupnęła w błotko nóżką!
                                  • Gość: aron Re: No faktycznie, możesz mieć problem. IP: *.play-internet.pl 20.01.11, 15:56
                                    chcesz uciec z POlski a kto ci nie pozwala? Biskup paszport zabral? Czy proboszcz jak chodzil po koledzie?
          • losiu4 Re: To jej nie pomoże 20.01.11, 11:14
            Gość portalu: R napisał(a):

> Ja szukałem w:
            > Wrocław
            > Warszawa
            > Poznań
            > Kraków

kraków - jest. Co rano u mnie na wsi ludzie o 4 rano wstają, pakują sie do busa i do krakówka (ok 100 km) jadą pracować. Szukali niedawno chętnego, bo jakąś wiekszą robotę podłapali. Umiesz regipsy robić, albo coś sensownego z wykończeń?

Pozdrawiam

Losiu
            • rabart Re: To jej nie pomoże 24.01.11, 01:08
              Nie jest to praca którą mogę wykonywać.
              • Gość: ANTY-RABARTROLL Bo jesteś zwykłym osłem, kto chce zatrudnić osła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 01:42
                • rabart Re: Bo jesteś zwykłym osłem, kto chce zatrudnić o 24.01.11, 02:49
                  Hmm, jeśli człowiek znający dwa języki obce to dla ciebie osioł, widocznie uważasz się za kamień-bo jak wiemy-natura nie obdarowała cię inteligencją pozwalającą na coś więcej niż pisanie jako bezrobotny trollowatych wpisów. Whatever-cokolwiek ci pomaga.
                  • Gość: ANTY-SOCJALISTA Osioł mówi w obcym języku. A ty jesteś tumanistą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 03:07
                    Tumanistów w Polsce mamy na pęczki. Do roboty za bardzo nikt ich nie potrzebuje, co widać na załączonym obrazku.

Precz socjalistom!
                    • Gość: R Re: Osioł mówi w obcym języku. A ty jesteś tumani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 13:07
                      Zieeew. Jest poniedziałek, może poszukaj wreszcie pracy?
        • deodyma Re: bez pracy....:( 24.01.11, 10:24

nothing.at.all napisała:

> To może rozważ zmianę miasta/miejsca?

czyli pozostaja jej dwa wieksze od Łodzi miasta w Polsce.
          Kraków i Warszawa.
          a jak tam z praca?
          wszyscy ja maja?

-
          Jestem tak paskudna, ze za kazdym razem, kiedy ide sie kapac, woda ucieka z wanny:P
          • rabart Re: bez pracy....:( 24.01.11, 13:07
            Kraków i Warszawa.
            > a jak tam z praca?
            > wszyscy ja maja?

Wysyłałem tam CV ponad rok-zero odpowiedzi.
            • deodyma Re: bez pracy....:( 25.01.11, 20:26
              no wlasnie...
              jak tam nie ma tej pracy, to gdzie wtedy taka osoba ma sie wyprowadzic?
              chyba tylko wyjazd za granice pozostaje, ale i na to potrzebna jest kasa a jak jej nie ma, to co?
        • deodyma Re: bez pracy....:( 24.01.11, 10:24
          nothing.at.all napisała:

> To może rozważ zmianę miasta/miejsca?

czyli pozostaja jej dwa wieksze od Łodzi miasta w Polsce.
          Kraków i Warszawa.
          a jak tam z praca?
          wszyscy ja maja?

-
          Jestem tak paskudna, ze za kazdym razem, kiedy ide sie kapac, woda ucieka z wanny:P
      • Gość: R Re: bez pracy....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:07
        Pracy nie ma w całej Polsce nie tylko w Łodzi.
      • Gość: x Re: bez pracy....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 13:17
        x
      • losiu4 Re: bez pracy....:( 17.01.11, 13:31
        a w ogóle - w jakiej profesji szukasz?

Pozdrawiam

Losiu
        • oliwija Re: bez pracy....:( 17.01.11, 13:41
          nie ty jeden/jedna nie masz pracy w łodzi - masakra nawet w marketach nie ma
          • tibarngirl Re: bez pracy....:( 17.01.11, 17:53
            Potwierdzam, nawet w marketach trudno o to, by się wkręcić.
          • losiu4 Re: bez pracy....:( 18.01.11, 14:48
            wm łodzi to nie wiem. Na południu Polski praca w markecie jest (do pojutrza).

Pozdrawiam

Losiu
      • red.misia Re: bez pracy....:( 18.01.11, 16:10
        to proste wyprowadz sie z tamtąd,,,,,,,,,,,,,,,,
        • Gość: R Re: bez pracy....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 16:33
          Nie takie proste-by się wyprowadzić trzeba pieniędzy....
      • Gość: xxcc Re: bez pracy....:( IP: *.tktelekom.pl 18.01.11, 22:38
        Nie martw się nie Ty jedna. W Polsce bez znajomości pracy nie ma.
      • Gość: grzegorz Re: bez pracy....:( IP: 195.117.37.* 20.01.11, 15:19
        Szukam jakiejkolwiek pracy w rzeszowie ewentualnie w okolicach. Jestem po liceum wiec nie oczekuje nic rewelacyjnego , kontakt : grzegorz667@o2.pl
        • losiu4 Re: bez pracy....:( 21.01.11, 12:15
          Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> Szukam jakiejkolwiek pracy w rzeszowie ewentualnie w okolicach. Jestem po liceu
          > m wiec nie oczekuje nic rewelacyjnego , kontakt : grzegorz667@o2.pl

powiatowe miasto jakieś parędziesiat km pociągiem od rzeszowa. Pewien sklep-kawiarenka. Niechcący podsłuchałem rozmowę sprzedawczyń. Jedna na macierzyńskie się wybiera. Będzie wolne miejsce... ale nie wiem czy opłaciłoby Ci sie dojeżdżać. Ale jak reflektujesz - moge zapytac.

Pozdrawiam

Losiu
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka