Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o oświdczenia..

IP: *.attu.pl 10.04.06, 18:48
    witam,
    czy ktoś wie, jak mam zdobyć zaświadczenie o niekaralności? na najbliżej
    komendzie? i oświadczenie o stanie zdrowia - czy są jakieś specjalne
    formularze, które podpisuje lekarz?
    z góry dzięki za odpowiedź.. nie mam kogo spytać...:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ola Re: pytanie o oświdczenia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:15
        Możesz albo napisać takie oświadczenie albo iśc do sądu aby Ci wydali

Oświadczenie
        Ja niżej podpisany/a
        (imię i nazwisko)
        zamieszkały
        (adres zamieszkania)
        legitymujący/a się dowodem osobistym (nr dowodu)
        wydanym przez
        świadomy/a odpowiedzialności karnej wynikającej z art. 233 § 1 kodeksu karnego
        przewidującego karę pozbawienia wolności do lat 3 za składanie fałszywych zeznań
        oświadczam iż nie byłem karany/a za przestępstwo popełnione umyślnie oraz, że
        korzystam z pełni praw publicznych.

data (podpis)

Powinnaść iśc do lekarza od medycyny pracy, ale czasami Twój rodzinny też ma
        takie uprawnienia aby wystawić Ci zaświadczenie, że jesteś zdolna do pracy.
        Druki mają lekarze, ale powinnaś mieć skierowanie od pracodawcy

• Gość: kia Re: pytanie o oświdczenia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:46
          Oświadczenie o niekaralności

Oświadczam, że nie figuruję w Kartotece Karnej Krajowego Rejestru Karnego.

Niniejszym oświadczam, iż nie byłam karana za przestępstwo popełnione umyślnie i nie jest prowadzone wobec mnie żadne postępowanie karne.

Jednocześnie oświadczam, iż znane są mi przepisy o odpowiedzialności karnej za poświadczenie nieprawdy (art. 271 § 1 k.k.).

• Gość: kia Re: pytanie o oświdczenia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:47
            OŚWIADCZENIE

Oświadczam, iż spełniam wymagania zgodnie z art. 3 ustawy z dnia 22 marca 1990 roku o pracownikach samorządowych.

Art. 3. 1. Pracownikiem samorządowym może być osoba, która:
            1) jest obywatelem polskim,
            2) ma odpowiedni staż pracy i kwalifikacje,
            3) ukończyła 18 rok życia i ma pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta z pełni praw publicznych,
            4) posiada stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na określonym stanowisku.

• Gość: kia Re: pytanie o oświdczenia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:49
              Oświadczam, iż przyjęłam do wiadomości faktu obowiązku publikacji niektórych danych osobowych w Biuletynie Informacji Publicznej.

"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 Dz.U. z 2002 r. Nr 101, pozycja 926 z późn.zm.)"

• kalinazkalinowa Re: pytanie o oświdczenia.. 10.04.06, 19:41
        z tego co pamiętam oświadczenie o niekaralności wydaje sąd rejonowy
      • Gość: kia Re: pytanie o oświdczenia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:51
        Zaświadczenie-z sądu, koszt ok.50zł, czeka się trochę.
        Oświadczenie- piszesz sama i podpisujesz własnoręcznie.
        Gdyby było zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwskazań do pracy na zajmowanym stanowisku, wtedy idziesz do lekarza rodzinnego, mówisz,ze starasz się o pracę i takie zaświadczenie jest Tobie potrzebne, nie musi byc to lekarz medycyny pracy. Jeżeli Ciebie przyjmą, wtedy pracodawca i tak skieruje Ciebie na badania.
      • Gość: marta_smutna dziękuję:) IP: *.attu.pl 11.04.06, 10:37
        dziękuję. wiem, że oświadczenie o stanie zdrowia wydaje lekarz medycyny pracy,
        tylko że najczęściej to pracodawca kieruje na takie badania, płacąc za nie.
        zastanawiałam sie co zrobić, jeśli pracodawca życzy sobie tego wraz z cv i
        listem motywacyjnym. chyba pozostaje mi lekarz rodzinny:)
        • Gość: kia Re: dziękuję:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:16
          Zadzwoń, tam gdzie składasz podanie i zapytaj dokladnie.Czy zaświadczenie ma Tobie wystawic lekarz, czy sama piszesz oświadczenie i podpisujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka