Gość: erwina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.03, 11:21 Może ktoś z Was był na takich praktykach albo słyszał o nich od osób, które były? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.236.* 31.01.03, 18:56 Jestem zainteresowana programem praktyk hotelowych w Anglii. Czy ktoś z Was korzystał z usług firmy International Training Centre (INTERCEN) z Krakowa, która organizuje tego typu wyjazdy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:50 Ta firma z krakowa to nacigacze i strasznie zdzieraja zobacz na stronie www.london.org tam koszt praktyki wynosi 550 funtów a nie 800 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.236.* 01.02.03, 13:27 Czy byłeś na praktykach hotelowych w Anglii ? A jeżeli tak to za pośrednictwem jakiej firmy wyjechałeś ? Będę wdzięczna za informacje jak to wszystko wygląda w Anglii. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 15:00 Niestety jeszcze nie bylem na praktykach w anglii ale zamierzam wkrótce sie tam udac i zbieram informacje. Jak narazie to bylem dwa razy w USA (praca w wakacje). Z moich wyliczen wychodzi ze w hotelach w angli mozna wiecej zarobic i koszty poczatkowe sa mniejsze niz w praktyki w USA (dochodza koszty przelotu samolotem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.icpnet.pl 05.02.03, 18:35 hej, ja bylam z guliwera mozesz sciagnac all info z ich stron www.guliwer.edu.pl , byl;o supe ri all mi szybko i bezbolesnie zalatwili. A teraz juz jede nbez posrednictwa, bo hotel sam mi zalatwil pozwolenie, ale musialam sie nastarac, ale jak widac warto Anek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.236.* 01.02.03, 16:01 Może wiesz coś więcej o International Training Centre z Krakowa ? Czy oprócz wysokich kosztów są wiarygodni ? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 16:25 Nie neguje tego ze sa wiarygodni ale inna firma www.london.org tez jest wiarygodna a przy tym o wiele tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 17:34 Sorry pomylilem sie ten adres to www.londyn.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.236.* 01.02.03, 18:10 Zobacz też www.tee.pl. Podobne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 18:49 Dzieki jak znajdziesz inna strone z podobnymi warunkami to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwina Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.03, 22:00 Z ofert które przejrzałam w sieci najbardziej podoba mi się właśnie www.londyn.org - wszystko dokładnie wyjaśnione i ceny przystępne. Ale liczę, że odezwie się ktoś, kto był i powie jak to wygląda w praktyce. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
olawoy Re: praktyki w hotelach w Anglii 01.02.03, 22:08 ten london org wlasnie etz miz najoma przed dwiema godzinami poradzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.02.03, 22:39 Ja rowniez przestrzegam przed London Training Center. Przyjechalem na praktyki w firmie, nie do hotelu i czekalem 2 miesiace na interview. Poza tym to tylko zdzieraj kase bo to ich interesuje. Stanowczo odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
etka Re: praktyki w hotelach w Anglii 01.02.03, 23:30 Za pośrednictwem jakiej firmy wyjechałeś na praktyki ? Czy to była firma International Training Centre z Krakowa ? Może coś wiesz więcej o tej firmie ? Będę wdzięczna za informacje Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. SS Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: neo:* / 80.48.178.* 02.02.03, 05:40 Jestem ciekawy, czy każdy kto złozy aplikacje otrzyma zgodę ? Mam wyższe wykształcenie, skończyłem Politechnikę, znam dobrze język ang. Czy mam szansę zakwalifikować się na wyjazd do pracy do hotelu ? Kto był z TEE ? Czy te kwoty co podają to prawda ? Ile można zarobić na ręke ? Ile kosztuje tam nocleg, jedzienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.236.* 03.02.03, 15:50 Cześć ! Masz szanse spróbuj w biurze International Training Centre z Krakowa. Nie wymagane jest wykształcenie i doświadczenie hotelarskie czy gastronomiczne jak w innych firmach. Po złożeniu Cv + list motywacyjny przeprowadzana jest rozmowa telefoniczna w języku angielskim. Ps. Kiedy planujesz wyjazd ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klarysa Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 62.233.173.* 06.02.03, 12:12 ja sie wybieram z TEE, prosze o info od bylych uczestnikow takich praktyk w hotelach, jak to wszystko wyglada w praktyce?ile mozna tak naprawde kasy do polski przywiezc?(jade na 4 miesiace) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia praktyki w hotelach w Anglii- super IP: *.icpnet.pl 06.02.03, 13:51 Haj, bylam i bylo super, tzn musialam pracowac, ale bylo warto, juz teraz zaden akcent angielski mnie nie zaskoczy, ani zadna robota (zaczynalam od zmywaka, potem busser, potem kelnerka w restauracji i skoczylam na job desku) Bylo super. Jade znowu w tym roku, wrocilam na troche zeby pozalawtiac rozne sparwy, no i teraz bede juz lepiej zarabiac bo mam doswiadczenie!!!! Jechalam pzrez Guliwera, polecam, bo wsyztsko szybko i fajnie mi zalatwili, ale nei wrto zglaszac sie na pare m-cy do pzridu, bo hotelu i tak szukaja na okolo 6 tygodni pzred wyjazdem, wiec mozna najwyzej stracic cierpliowsc zamiast, ale na szczesie nim starcilam to mi wytlumaczyli zasady i bylo OK. Polecam ich bo wykupili mi bilety na podroz, dlai all wskazowki i rozklady jazdy do Llandudno polecam, nie czekajcie az wam robota sam z neiba spadnie, tylko ruszcie do boju.. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. Re: praktyki w hotelach w Anglii- super IP: neo:* / 80.48.178.* 06.02.03, 19:11 Ej laleczko a kase na wyjazd skąd mam wziąść ??? Z dupy jeża :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 4000 zł to nie jest mało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te wyjazdy nie są dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak uzbieram to potem mam zapierdalać 2 mies. , żeby mi się zwróciło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A zarobiona kasa to nie są kokosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ILE MIAŁAŚ NA CZYSTO NA 1 MIES. 2500-3500 ZŁ NAPEWNO NIE WIĘCEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: praktyki w hotelach w Anglii- super IP: 62.233.173.* 14.02.03, 10:53 Gość portalu: mgr inż. napisał(a): > Ej laleczko a kase na wyjazd skąd mam wziąść ??? > > Z dupy jeża :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > > 4000 zł to nie jest mało !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Te wyjazdy nie są dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Jak uzbieram to potem mam zapierdalać 2 mies. , żeby mi > się zwróciło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > A zarobiona kasa to nie są kokosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie, tu zarobisz wiecej!!hehehe > > ILE MIAŁAŚ NA CZYSTO NA 1 MIES. 2500-3500 ZŁ NAPEWNO > NIE WIĘCEJ ! > Zycze powodzenia w szukaniu pracy, skoro gardzisz suma 3500 zł miesiecznie.............. Odpowiedz Link Zgłoś
omnipotent Re: praktyki w hotelach w Anglii 09.02.03, 14:21 POmijajac bardzo inteligentna wypowiedz pseudo mgr Ze studiow zaocznych oddzialu zamiejscowego Politechniki Brzeskiej w Plciu Dolnym to: 1) jak wyglada sprawa z wyzywieniem 2) ile na start dostaje sie za godizne i czy rzeczywiscie jest to wysokosc minimum wage 3) jak wyglada accomodation 4) po jakim okresie sie zwraca te poczatkowe 550 funtow + dojazd do londynu+ do mijejsca pracy (hotelu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.178.* 09.02.03, 18:17 Omnipotencie bucu jeden ty ! Skończyłem P.Śl. kier. automatyka w Gl. z oceną końcową 5 !!! Studia dzienne !!! Co ci się piedoło nie podoba !!! 4000 zł kosztuje wyjazd. Do tego trzeba doliczyć jeszcze z 500-1000 zł, aby przeżyć do 1 wypłaty ! Wyżywienie masz zapewnione i odliczają ci tą kwotę od wypłaty ok. 30 funtów tyg. Nocleg też ci odliczają. Odlicz tez podatek ! Zobaczysz wtedy, że to nie jest dużo ! Minimum masz zapewnione ale możesz dostać troche więcej. Może będziesz miał szanse na nadgodziny. Powtarzam te wyjazdy nie są dla wszystkich ! W ciągu 2 mies. uzbierasz ok. 4000-5000 zł, wtedy zwraca ci się wyjazd. Kwota ta to kwestia indywidualna, zależy jak będziesz gospodarował kasą. Jeden będzie balował drugi oszczędzał. To co zarabiasz miesięcznie to nie są wielkie sumy ! Na czysto za 1 mies. możesz mieć 2500-3500 zł. Proste. Czaisz !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 18:33 Albo przestań się chwalić skończonymi studiami albo zacznij uważać na język, którym się posługujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 80.48.178.* 09.02.03, 18:35 A teraz kochane dzieci pocałujcie mnie w d... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 18:40 rozumiem, że wybrałeś opcję nr1. Co do wyjazdów do UK, uważam że warto jechać. Jeśli nie ma się nic do roboty w Polsce, ma się kasę na organizację i chęć, to czemu nie?? Jeśli będzie się chciało, można sporo zarobić, poza tym jest to jakieś doświadczenie, nauka języka, zdobycie kontaktów na przyszłość... Ale przecież dla niektórych 3000zł na czysto na miesiąc to za mało....Hahaha powodzenia w szukaniu pracy w naszej kochanej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: 62.233.173.* 09.02.03, 18:43 Gość portalu: mgr inż. napisał(a): > A teraz kochane dzieci pocałujcie mnie w d... !!! Ej, chyba odbiegamy od tematu - chodzi o sprawdzone informacje na temat takiej formy spedzenia wakacji, a nie o wasze klotnie!! niczego nowego sie nie dowiedzialam, przeczytalam jedynie wynurzenia rozgoryczonego mgr inz, ktory woli siedziec w domu na dupie i narzekac, niz zarobic chociaz 2500-3000 zl miesiecznie, chce powiedziec,zem przeciez kasa nie jest jedyna korzyscia plynaca z takiego wyjazdu, w wolnych chwilach mozna sie po prostu niezle zabawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotent Re: praktyki w hotelach w Anglii IP: *.kopnet.gliwice.pl / 10.1.0.* 09.02.03, 18:43 Do niesamowiecie kulturalnego mgr inz z ocena 5 dziecko, czytalem ulotke reklamujaca kalkulatora tez uzywac umiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomukazz 3-4 miesiace??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 10:47 Rowniez bardzo bym chcial pojechac do UK pracowac po hotelach... ale jak moge pojechac na 3 miesiace (lipiec,sierpien,wrzesien) jesli studiuje... i nie wiem czy nie wyjdzie tak ze we wrzesniu bede mial poprawki... a w dodatku moje studia zaczynaja sie zwykle dwudziestego ktoregos wrzesnia??? Poza tym chcialem zapytac czy nie lepiej probowac samemu pisac do tych wszystkich hotelow niz korzystac z firm posredniczacych??? Pozdrawiam wszystkich tomukaz Odpowiedz Link Zgłoś