Gość: fajny Re: Lekkerland IP: 77.255.0.* 30.09.09, 19:19 tyle się dzieje w piernikowie a nikt nic nie mówi- boicie się czy nikt nie ma ochoty podzielić się newsami z kolegami? otóż w poniedziałek dowiedzieliśmy się że zamykają magazyn w naszym pięknym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papiernik Re: Lekkerland IP: 89.229.53.* 02.10.09, 20:50 Skąd wiedziałeś w poniedziałek? Bo główny rozwalacz logistyki przyjechał we wtorek, jak to zwykle teraz bywa z partyzanta, zwolnił wszystkich z magazynu i telemarketingu (co mają wypowiedzenia na 3 miesiące). Reszta leci w połowie listopada, od grudnia nie będzie magazynu i telemarketingu. Widać, że dla baranów z wwy (typu kuna i inne debile) liczy się cyfra nie klienci. A ci będą odchodzić hurtowo - nasi starzy koledzy teraz z Kolportera juz zacierają ręce. Za chwilę pewnie też nie będzie kierowców i rozwalą taki oddział do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do volksdeutschów Re: Lekkerland IP: *.anonymouse.org 04.10.09, 20:43 Polska-Niemcy 3 - 0 Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 05.10.09, 12:45 A coś na temat??? Gość portalu: do volksdeutschów napisał(a): > Polska-Niemcy > 3 - 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 20:11 halo Toruń a kto Wam bedzie pakowal towar? Z Wawy bedziecie mieli dostawy ? A kasa zostaje, czy wszyscy klienci beda przelewami placic ? Kierowcom ktos proponowal przejscie na wlasna dzialalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny do ciekawego Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.09, 19:52 towar będzie szykowany w Gdańsku, kasy nie będzie ma być sejf wrzutowy, klienci będą płacić jak płacili.Więcej szczegółów dowiesz się od kolegów z Olsztyna i Białegostoku tam już funkcjonuje ten system. My jeszcze za dużo nie wiemy .Kierowcą z tego co wiem nie zaproponowano przejścia na własną działalność,chociaż nie wiadomo co z nimi będzie podobno jedną trasę (Płock) ma zabrać i obsługiwać W- wa.Wszyscy siedzą na szpilkach nikt nic nie wie co się będzie działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 08.10.09, 18:43 U nas poza tym, ze towar przyjezdza od przeszlo dwoch lat z Wa-wy nic sie nie zmienilo. Narazie...Grubsze zmiany weszly juz w zycie w Lublinie. Jak ktos z lbn-a jest na tym calym forum to niech nawinie jak to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 19:13 Widze że kolega "Przetarte.." dobrze wtajemniczony :) W Lublinie zmiany na całego niestety kosztem całego biura i kierownika ktorzy już powoli żegnają się z firmą. Prawdopodobnie czeka taki sam los pozostałe odziały ale..w tej firmie to nic nie wiadomo do końca:) Pozdrowienia dla całego zespołu LL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Lekkerland IP: *.lekkerland.pl 16.10.09, 09:13 Witam koleżanki i kolegów, a jak tam w Sosnowcu wygląda teraz praca? Co tam u was się dzieje? Jak tam kierownik Sitkowski? Dobrze się z nim żyje? pozdrowienia- fajnie było kiedyś w Lekk- sorry MILO SA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisja inw. Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 16:22 Warszawa jak tam przed inwentaryzacja? Mam nadzieje że nam sprawnie pójdzie liczenie i damy rade w 2dni:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 19.10.09, 17:09 Czuc narastajace podniecenie z okazji wycieczki do Wawy, co? Moze pojdziesz do teatru albo jakiegos muzeum hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisja inw. Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:16 Uwierz że wolalbym zostać w domu z rodzina bo już miałem przyjemność poznać co to inwentura w stolicy:)) Ciekawi mnie tylko jak sytuacja na magazynie. A kolega Przetarte.. wybiera sie na liczenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 22.10.09, 15:21 Niestety nie dane mi będzie dostąpić zaszczytu liczenia miliona pozycji asortymentu przez kilkadziesiąt godzin. Na taką wyprawę delegowani są tylko najlepsi. U nas eliminacje rozpoczeły się już w lipcu. Niestety odpadłem w siedemnastym etapie. Poległem na tym kto wytrzyma najdłużej przy jak najmniejszej racji żywnościowej hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.lekkerland.pl 25.10.09, 11:07 a inwentura ciągle trwa 25,10,2010 godz.11,03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 25.10.09, 21:12 Robic robic, bo delegacji nie wyplaca buehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.wiosenna.net 25.10.09, 21:24 zakończona, "robić robić polska świnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 02.11.09, 15:09 Co tam się dzieje w Sosnowcu. Jak tam inwentura?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupie lekkerland Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 18:55 łe he he he Odpowiedz Link Zgłoś
fraczekk Re: Lekkerland 14.11.09, 19:08 pozdrowienia dla wszystkich byłych/obecnych,z perspektywy czasu kiedyś było "fajnie w tej fimie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Lekkerland IP: *.zamek.net.pl 22.11.09, 16:02 no i co tam w sosnowcu słychac czemu nic niepiszecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 18:13 zbieraja sie czarne chmury nad wiadomo jaka osoba,podobno nawet gradowe! Odpowiedz Link Zgłoś
expresss Re: Lekkerland 22.11.09, 23:20 Witam. Jestem nowy na forum. Może ktos napisac jak na dzień dzisiejszy wygląda praca jako przewoźnik w oddziale Wrocławskim. Prosze o opinie kierowców i przewoźników. Byłem już na rozmowie i czekam na informacje czy się dostałem a chciałbym się coś dowiedziec od bardziej wtajemniczonych jak to tam wygląda ta praca. moje GG 3814881. Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były LL Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.09, 07:20 Czy to prawda, że Krakowa już nie ma??? Ile oddziałów Wam jeszcze zostało...do zamknięcia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 24.11.09, 17:06 Farmazon. Dziś słyszałem hejnał z wieży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia,Pani Jadzia Re: Lekkerland IP: *.wiosenna.net 24.11.09, 21:15 otsatnio modne są w Tej firmie polecenia wydawane (przez zwierzchników)za pomocą SMS-ów. BRAWO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciastek Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 07:07 niezłą dawkę adrenaliny zapewniają óczesne władze LL. Ciekawe, kto będzie następny? Chodzą słuchy, że Wrocłąw tylko do końca stycznia...i kolejny niezły bur..l pozamiatają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.mlyniec.gda.pl 25.11.09, 14:46 mam pytanie czy ktos moze orientuje sie jak przedstawia sie sytuacja oddzialu w gdanksu? bo jak czytam tu na forum to ogolnie nie wyglada to optymistycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 20:38 nie masz co się martwić praca w Gdańsku będzie od poniedziałku będziecie szykować towar dla Torunia chyba że nie dacie rady to przejmnie to Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek pysiek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 15:08 pytanko mam czy ktos z szanownych czytelnikow byl kierowca w LL i przeszedl na wlasna dzialalnosc ? czy to mu sie oplacilo ? wdzieczny bede za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 16:02 a kolego zaproponowano Ci taki układ, w Piernikowie nikt takiej propozycji nie dostał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 29.11.09, 19:50 Moze to "forum" czytają jakies menegiery lub dyrektory to zadam pytanie: Ojcy kiedy bony na święta rzucicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 04.12.09, 17:00 Dzis dali paczki toffifi i bon 50zl dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 04.12.09, 20:07 Komu dali temu dali. Nam nie dali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siła sprzedaży Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 04.12.09, 20:15 My w Olsziynie oddamy swoje talony jak zabierzecie nam kierownika sprzedaży!!!!Nic nie robi kasę łupie i siedzi w Białymstoku na du...ie.Kioś może się zainteresuje dlaczego tracimy lokalne sieci?Może dlatego że pan W... odwiedza filię raz w miesiącu na 15min.A klienci nawet nie widzieli pana kierownika!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figiel Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 10:42 zatrzynajcie te bony,i tak za chwile was zamkna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 05.12.09, 20:12 co ty powiesz, Pan W. siedzi sobie na dupie i gra w gierkę na swym kompie pod tytułem "upie...nie rabatów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon Integracja-Gdańsk IP: *.lekkerland.pl 07.12.09, 08:34 bardzo dziękujemy za zorganizowanie imprezy integracyjnej Gdańsk,Olsztyn,Toruń integracja zorganizowana była tylko dla elit LL (dział sprzedaży,panie fakturzystki,dział logistyki) dla pracowników magazynu i kierowców czyli pracowników kategorii drugiej zabrakło miejsca wśród ELITY Brawa dla pomysłodawcy tak wspaniałej integracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenoflex czterech kierowników Sosnowiec ??? IP: 188.33.129.* 07.12.09, 15:59 Cze ludziska, podobno słyszałem że w Sosnowcu euforia zakupów i ... macie czterech kierowników ??? Jeden lepszy od drugiego :)) ??? Coś więcej na ten temat ?? Ile w tym prawdy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifiel Re: czterech kierowników Sosnowiec ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 18:30 dlaczego az 4?? jestesmy zazdrosni,ze tym RCD kieruje taka wyspecjalizowana kadra!!Inne RCD tez chca po 4 kier.Dlaczego tylko Sosnowiec został wyrózniony?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.mlyniec.gda.pl 10.12.09, 09:37 chodzilo mi bardziej o to czy warto isc tam do pracy - biuro nie magazyn.... ale cos od blisko mc sie nie odzywaja.... pewnie za duzo chcialem kasy.... to smutne ze w takim gdansku nie mozna znalesc pracy za 2k netto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość9 Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 18:47 a jak tam przewoźnicy, opłaca się współpraca z LL ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Lekkerland IP: 212.106.18.* 11.12.09, 17:45 tak lekkerlandowi się opłaca , a ty tylko masz tyrać od rana do nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc9 Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 09:22 No, to sami będą towar nośic ma plecach bo samochodem za duży koszt. Ciekawe co oni przez to osiągną dziwie się , że taka firma tak nisko upadła . Towar za nie małą kase ,a oni mają piasek w głowach ??????????????????????????????????????/! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol telemarketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 14:00 www.pracuj.pl/praca/Specjalista%20ds.%20Telesprzeda%c5%bcy;jt/%c5%82%c3%b3dzkie;r,5/oferta,1579015 ciekawe z ktorych oddzialow poleca fakturzystki, bo cos tam slyszalem ze to w Łodzi moze miec zasieg ogolnopolski, niezbyt budujace prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
miloland Re: Lekkerland 18.12.09, 11:56 Pozdrawiam wszystkich z lekkerlanda a w szczególności tych z południa. Jak tam ludziska żyjecie? Niemiec rzucił jakim ochłapem na święta? Mimo wszystko nie ma to jak było w Milo... WESOŁYCH ŚWIAT DLA WSZYSTKICH (fizycznych oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 19.12.09, 15:34 Może czyta to forum jakiś kierowca z Lublina? Wy też macie dostać propozycję nie do odrzucenia? Czy może już dostaliście? A może w Olsztynie też taka sama sytuacja ma mieć miejsce? Pisać, nie bać się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.09, 16:10 kolego Przetarty o jakiej propozycji Ty piszesz "nie bój się" napisz coś więcej my też jesteśmy ciekawi co się dzieje co nas może czekać PIERNIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 19.12.09, 18:16 W sumie żadna tajemnica. Ponoć mamy dostać propozycję przejścia na własną działalność. Jak się nie zgodzimy to won. Info z dosyć wiarygodnego źródła, dlatego też pytam czy w Lublinie bądź Olsztynie takie same szopki się dzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 19:47 W Lublinie narazie cisza i nie było żadnych propozycji. Co do własnej działalności to może nam napisze ktoś z Rzeszowa jak to wszystko tak "ładnie" wyglada!!!:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 20.12.09, 11:32 www.pracuj.pl/OFERTYPRACY/Przewoźnik;jt/łódzkie;r,5/oferta,1579786 a co tam w Łodzi się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 24.12.09, 13:17 Co do bonow to dostalismy az 250zl nie wiadomo na co to wydac to tak duzo jest przeciez kryzys choc jak sie czyta inside-propagande sukcesu to az milo sie robi przedluzona umowa z shelem kaufland wchodzi i to umowy na wiele mln euro. We wro zaproponowali kierowcom przejscie na dzialalnosc. 15zl za punkt. auto leasing okolo 1100zl lub wypozyczenie od LL za okolo 1000zl-nikt sie nie zgodzil z kierowcow! Jezdza tez od dluzszego czasu prywaciarze ale rezygnuja- nikt nie jest frajerem zeby jezdzic po 16h za grosze. Byli tez tacy co obracali kasa nie rozliczali sie z KP. Dzis kolejni zrezygnowali. Niestety wszechmogacy nie potrafi sie przyznac do bledu ze to niezbyt dobry pomysl. Ile skarg klientow ze towar przyjezdza pozno albo na drugi dzien. Zenujaco niska jakosc obslugi przez prywaciarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.09, 19:06 kolego a możesz powiedzieć co z tymi kolegami się stało co nie przyjeli propozycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 29.12.09, 20:24 Koliego skarzyt ty mienia kak daróżka na bakutil. Oj mnogo gruzowinkow budziet na annopolu stajać.he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 29.12.09, 21:30 jak to co ???? PAN WYTRYCH!!!!!! HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 21:32 Witam wszystkich , czy ktoś z Was napisał by mi o pracy jako kierowca w Lekkerland w Sosnowcu . Dziś byłem na rozmowie poznałem ich warunki . Świadczę usługi transportowe dostałem od nich propozycje , teoria to poza dużymi liczbami i odpowiedzialnością ciekawa praca. Interesuje mnie jak jest w praktyce ? Czy ktoś z Was pracuje już jako podwykonawca, jak to wygląda od środka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 29.12.09, 22:02 Ty lepiej powiedz co Ci zaproponowali, a my Ci powiemy czy z tego coś będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-wa Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 29.12.09, 23:22 etransport.pl/forum70988.0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easyrider Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 08:34 Kolego pracowałem trochę dla tej firmy w S-cu i wiem jak to jest. Na ciekawą pracę bym nie liczył. Ogromna odpowiedzialność finansowa i dla nowego zapierdziel kilkanaście godzin dziennie. Trzeba dobrze znać turę by wyjść na swoje. Przygotuj się na minimum 20 stopów dziennie + oczywiście jakieś markeciki. Jednym słowem to jak masz dużo siły i jesteś otwarty na "nowe wyzwania" to praca godna polecenia. A cha byłbym zapomniał o najważniejszym auto musisz mieć z "gumy" aby zapakować cały towar.Przy ład.auta1,5t ładowałem po2tzhakiem. Inaczej musiałbym zapie...ć drugim kursem co już biło mnie po plecach. Zrezygnowałem wtedy jak miałem braki w towarze a zdarzało się to dość często.Nie polecam i nie odradzam tej firmy ja się sparzyłem Tobie może sie uda. Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 17:39 Witam ponownie Easyrider jeśli mógłbyś napisz coś o tych brakach bo mnie to martwi . Na rozmowie poruszałem ten temat , gdyż wiadomo drogi gips no to gość na to ,że wszystko żeby sprawdzić to trochę zejdzie ,że działa to na zasadzie zaufania, i braki to przypadek ,a jak już to zdarzają się w jedną jak i w druga stronę itd. Jeśli chodzi o wóz to mam na bliźniaku ładowność 2.8 tony więc chyba im to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 30.12.09, 17:55 Po co pchasz się w to gó.no? Idz lepiej do pierwszej lepszej spedycji, czy nawet na przesyłki. Może dłuższe terminy płatności, ale napewno lepsza robota. A jak nadal nie rozumiesz o co chodzi to przeczytaj wszystkie posty. Jest ich ok.1000. Może zmądrzejesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easyrider Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 12:16 Do truskawy.Jasne że braki się zdarzają tylko czasem miałem wrażenie,że jest ich deczko za dużo. Natomiast kwestia zaufania to osobna sprawa. Ja np. nie mam zaufania do dopiero co poznanych osób. Na magazynie pracują różni ludzie i nie obrażając nikogo skąd mam mieć pewność czy ktoś moim kosztem nie wyrównuje sobie braków.Pal licho jeśli brakuje jakiś wafelków ale jak masz braki w fajkach to już bije po kieszeni i to ostro. Nie daj się "doić" gdy będziesz miał braki nawet przy przykładowych wafelkach.Poza tym udanej współpracy życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 02.01.10, 20:21 A na cholerę ci problemy i przepychanki z magazynem? Przetarte Majtki napisał już wcześniej i ja to potwierdzam. Za moich czasów w Sosnowcu nikt Cię świadomie nie okancił i w razie problemów wspólnie próbowano ustalić faktów. Jeśli ktoś pisze, że magazynierzy wyrównują sobie braki kosztem dostaw to jest najzwyklejszym skur..synem. Jeśli zaś uważasz, że teraz jest inaczej, to cóż... ryzykujesz na własną odpowiedzialność. A swoją drogą, po cóż pchać się w działalność dla firmy, która już jakiś czas temu utraciła swój poziom, markę i dojrzałość... Gość portalu: truskawa napisał(a): > Witam ponownie > Easyrider jeśli mógłbyś napisz coś o tych brakach bo mnie to martwi . > Na rozmowie poruszałem ten temat , gdyż wiadomo drogi gips no to gość na to ,że > wszystko żeby sprawdzić to trochę zejdzie ,że działa to na zasadzie zaufania, i > braki to przypadek ,a jak już to zdarzają się w jedną jak i w druga stronę itd. > Jeśli chodzi o wóz to mam na bliźniaku ładowność 2.8 tony więc chyba im to > pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
04-adam Re: Lekkerland 30.12.09, 12:10 Witam mam pytanie. Jak wygląda praca PH i o jakich pieniądzach rozmawiamy. Dostałem propozycję rozmowy. Filia Łódź. Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: 80.48.178.* 05.01.10, 21:21 Stary jest takie powiedzenie: Nikt Ci tyle nie da, co Ci Lekkerland obieca. Nie chcę Cię zrazić, ale poczytaj sobie te blisko 1000 wpisów i podejmij właściwą decyzję. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lekkerland IP: *.mlyniec.gda.pl 03.01.10, 12:23 moto.pl/MotoPL/1,88571,7408852,W_Imprezie_sila.html nie tylko w kraju lekkerland ma problemy..... za granica tez z trudem daje rade.... przewincie na 1;20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekkerland IP: *.zamek.net.pl 03.01.10, 13:52 Jak tam chłopaki w sosnowcu słyszałem że ładnie was okradają po inwenturce do zapłaty po 1100 !!!!! no tak skanery wprowadzają to musi sie gdzieś to zwrócic a najlepiej sięgnąć do kieszeni pracownika.To przez pare miesięcy będziecie ru...i za darmo dajcie se spokój z tą firmą !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyn Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.01.10, 14:56 jeśli chodzi o braki, trafia się ze brakuje nawet po całych kartonach. W Olsztynie trafiło się kilka razy oczywiście w magazynie zawsze było ok..ale myślę ze kiedyś jakiemuś sku......owi noga się powinie i pomyśli ze ktoś to musiał spłacać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 03.01.10, 19:30 He dobre. Pewnie niemiecki odpowiednik Kobylańskiego nie wychądząc z cieplutkiego biura uznał, że na tych zimówkach śmiało jeszcze jedną zimą przejeździ hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 20:08 czy koledzy z Olsztyna dostali propozycje przejścia na własną działalność ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stomil olsztyn Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.10, 21:17 Jeszcze nie!!A idiotów to już dawno zwolnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honorny Re: Lekkerland IP: *.szczecin.mm.pl 05.01.10, 22:22 w szczecinie też straszne frajerstwo się dzieje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechia Gdańsk Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 06.01.10, 15:00 A konkretnie to co w tym Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechia Gdańsk Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 06.01.10, 15:32 Miało byc Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio_kolorowy Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:02 Fajnie było w Sosnowcu do czasu Sitka. Pozdrwienia dla całej Ekipy mam nadzieję że, te 1100zł z inwentury to żart, trzymajcie się i nie dajcie. Co tam u was słychać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiec Re: Lekkerland IP: *.blutmagie.de 10.01.10, 14:05 Sory ze S-c tak mało się wypowiada, ale mało już nas zostało :D Rany, ale się trzepiecie tego człowieka...Ja nie wiem Pan Sitkowski to fantastyczny człowiek, walczy o nas w Wawie jak Lew, o każdą złotówkę, chce jak najlepiej dla nas a wy tacy niewdzięczni. Już nie straszy nas zwolnieniami ( w sumie to nawet już za bardzo nie ma kogo zwalniać) za niedługo to nawet będziemy lepsi od Warszawy bo zejdziemy poniżej 27 pracowników w magazynie, i co dało się!!! Magazyn jest prowadzony!!!, ha, jest (no powiedzmy bo jak przyjdzie marzec, kwiecień magazyn stanie). Teraz wprowadzają u nas ten „świński głos” (mamy o jakieś 30% szybciej robić i o 120% popełniać mniej błędów, wprowadzają już z parę miesięcy i teraz „szefowie” odkryli że papierosy są pakowane w papier i w folie i każdy pakiet może różnie wżyć.. Co do 1100zl nie jest źle rozbili nam na 124 raty nisko oprocentowane, więc naprawdę dbają o nas, ale jeszcze doszło po 32zl za papierosy które wyjechały, ale nie wyjechały i uciekły szczelinami z samochodu, (czy jakoś tak), no i jeszcze pewnie dojdą karty z Krakowa które dojechały ale nie dojechały.. A tak to, to jest ok... Pozdro dla wszystkich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 10.01.10, 15:33 Prawda to, że w Wa-wie już kurierzy jeżdżą? Tak coś jakieś plotki chodzą. I jak tam w Lublinie i Olsztynie? Coś nowego czy dalej tołku ni ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc portalu Re: Lekkerland IP: *.dedyki.pl 13.01.10, 19:03 Cokolwiek sie dzieje, zmiany nie ida na lepsze. Predzej czy pozniej w ryzy dzialalnosci wpadnie kazdy oddzial, poniewaz firma wydumala sobie ze tak jest po prostu lepiej - dla niej , a nikt inny poza nia sie liczyc nie bedzie. W czasach takich jakie mamy a wiec rosnacego bezrobocia i narastajacego napiecia, ludzie po prostu sie boja, to i znajduja sie chłystki biznesmeny, ktoryz policzyli sobie ze 20x12 daje ponad 200zl dniowki, a wiec na budowie nie trzeba zasuwac a i samochod i ciepełko. Tylko kosztow nie wzieli pod uwage i robocizny, nie wiem moze jakie robokopy, nie mecza sie, nie poca, jesc nie musza. W kazdym badz razie, Majtkowy najwiecej tu gaworzy jak zle i niedobrze a dalej w kolchozie pracuje. Rozumiem, gdybym mial jak podejrzewam on na utrzymaniu rodzine tez bym sie bal o przyszlosc swojej firmy. Tylko, co ci z informacji drogi Majtku czy bedzie ta dzialalnosc czy nie, jak i tak przystaniesz na ich warunki. Beda Was klepac po twarzach i jeszcze sniegiem obrzucac a bedziecie wstawac , skamlec i dalej przystawac na warunki. Smutny los, ale lepsze to niz siedziec i marudzic w chacie. Najlepsze wyjscie to w koncu oderwac sie od ''matczynego'' cyca i poszukac czegos innego. Majtkowy mowi cos o spedycjach czy paczkach, ciekaw jestem czy gdy dostanie propozycje dzialalnosci w lekkerlandzie sam przystanie na swoje super zyciowe pomysly? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 13.01.10, 20:40 Tu się nie ma na co zgadzać to firma powinna zmienić nazwę na "Titanic", pracujący w niej ludzie powinni wiedzieć o co mi chodzi. No cóż hurtownia Delikatesowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 14.01.10, 20:08 Po pierwsze wodki ze mna nie piles wiec sie zbyt nie spoufalaj. Prawdopodobnie nigdy tez sie nie napijesz ze mna, poniewaz po alko bywam porywczy i moglbym cie uszkodzic. Po drugie smyku masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem, bo praktycznie w zadnym moim poscie nie ma grama jęku ani biadolenia. Mowa moja bedzie krotka: klękaj i ziewaj hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Lekkerland IP: *.dedyki.pl 15.01.10, 11:44 Wiesz, strasznie nad tym ubolewam. Duzo ryczysz, ciekawe czy mleka tez tyle dajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 19.01.10, 20:41 Kolega Szejm z Lublina to jeszcze zagląda na to forum? A może ma zamiar się ujawnić w sobotę w wiadomym miejscu o wiadomej godzinie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 21:33 Kolega Szejm już niestety nie pracuje w LL. Działa ostro w nowej firmie i pewnie dlatego nie ma czasu poczytać co się dzieje na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLO ..... :) Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 19:12 Siemka... wiecie cos na temat transportu obcego za ile oni lataja czy im sie oplaca ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryvs2 Re: Lekkerland IP: *.16.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 25.02.10, 20:38 dobrze gadasz wszyscy powinni sie wziasc do KUPY i tak jak to w PIERNIKOWIE rok temu polożyc papiery na stół i zegnamy(mam na mysli PH I VS)a teraz co ?? magazyn stoi pusty a towar waza z Gdańska ,a czynsz za hektary trzeba placic. Podobno tak sie bardziej opłaca .Acha panowie i panie ktorzy zostali jeszcze na tym tonacym statku , docelowo to maja byc tylko 2 lub 3 magazyny w całej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXX Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 20.01.10, 15:56 Kto teraz rządzi LL w Sosnowcu?? Pacholski, Górski czy Gnyp a w najgorszym przypadku łysa ku*wa z Hanysowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 27.01.10, 12:56 Przyjmij się znowu do LL Sosnowiec i się dowiedz. BTW: widać, że byłeś na tyle miękkim pionkiem, że nie udało ci się wejść do d..py ani hanysom ani gorolom, więc wyleciałeś z roboty w trybie natychmiastowym... Gość portalu: XXXXX napisał(a): > Kto teraz rządzi LL w Sosnowcu?? Pacholski, Górski czy Gnyp a w > najgorszym przypadku łysa ku*wa z Hanysowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 25 Re: Lekkerland IP: *.telpol.net.pl 28.01.10, 13:09 Czy ktoś mi powie jakie są obecnie stawki dla przewoźników w Sosnowcu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 16:41 Zatrudnił się ktoś na własnej działalności? Bo według mnie to tylko taka ściema, żeby się kierowcy za wcześnie nie zwolnili i firmy na lodzie nie zostawili, bez przeszkolonych przewoźników. A jeszcze apropo spotkania sił sprzedaży, będą wydobywać titanica, czy zepchną w głębszy rów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacques Piccard Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 29.01.10, 09:04 "LL Titanic" już dawno leży na dnie Rowu Mariańskiego. Widziałem go tam ostatnio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS ŚLĄSK WROCŁAW Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.10, 01:22 POZDRAWIAM WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW IMPREZY W BRONISŁAWOWIE patrz.pl/mp3/contra-boys-flacha-za-flacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szejm Re: Lekkerland IP: 91.123.172.* 31.01.10, 20:04 pomimo że już w innej firmie ,nadal jestem z Wami duchem:-).Kolego Przetarte powiem szczerze, że ostatni mam mało czasy na te tematy,ale obiecuje że na wiosne zaczne nadrabiać zaległości. W nowej firmie może nie jest łatwo,ale nie ma terroru,wiem że jutro mam po co przyjść do pracy i o debecie na koncie już nie myśle.Radze zrobić to samo-bo teraz praca w lekkerlandzie to żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 03.02.10, 17:57 Nie udało się spotkać w Chełmie to może na wiosne spotkamy się w Lbn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.c198.msk.pl 03.02.10, 18:23 witam :) jak wyglada praca w sosnowcu na magazynie i ile sie tam mniej wiecej zarabia ?? bede bardzo wdzieczny za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remieke Re: Lekkerland IP: *.zamek.net.pl 03.02.10, 21:54 do ciekawego daj se chłopie spokój z tą firmą pewnie byłeś na rozmowie z tym frajerem sitkowskim który szuka murzynów co bedą po 12 godzin jebać i jeszcze ci zejebią kase za fajki które zgineły przez złodzieji faktury składa po 3 kolesi na zmianie i skanery maja wprowadzać a więc ostrzegam cie przed wchodzeniem do tego gówna szukaj dalej innej roboty bo tam ino garba dostaniesz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.c198.msk.pl 04.02.10, 17:32 wiem ze czlowiek ma taka mentalnosc ze ile by nie dostal to i tak mu bedzie malo... :D:D:D w tej chwili to ja pracuje w istnym obozie pracy :D no i moge sie dowiedziec ile sie w sosnowcu miesiecznie kasy wyciaga? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.c198.msk.pl 04.02.10, 17:33 oczywiscie ile sie wyciaga tak mniej wiecej bez nadgodzin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remieke Re: Lekkerland IP: *.zamek.net.pl 04.02.10, 21:22 ja juz kolego tam nie pracuje więc tak dokładnie to niwiem ile sie zarabia ale cos koło 1600-1700 z nadgodzinami ale tam niema czegoś takiego ze nierobisz nadgodzin bo jak nie bedziesz jebał po 12 h przymusowych to cie zwolni więc odradzam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 04.02.10, 21:43 www.youtube.com/watch?v=JA6SmZjyRSU&feature=player_embedded www.youtube.com/watch?v=gSpbE-7AIKI&feature=player_embedded ha ha ha aż dziwne że u nas takich rzeczy nie wymyślili, my dostarczamy jakość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 19:29 hallo jest tu kto ? nic się nie dzieje że nikt nic nie pisze czy już tu nikt nie zagląda ? Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 25.02.10, 09:40 <provo mode/on> już jest po stypie, więc cóż tu jeszcze pisać? <provo mode/off> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 25.02.10, 15:22 Jaka stypa, gdzie, jak? Omineła mnie taka impreza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 19:17 ja też o żadnej stypie nie słyszałem w piernikowie na razie bez zmian nie wiadomo co z naszym magazynem do jutra ma sie wyjaśnić o prywacie nic nie słychać. słyszałem tylko że w wawie 3 kierowców zwolnili i czterech prywaciarzy zatrudnili i w olsztynie trzech już jezdzi niech ktoś potwierdzi chyba że już wszyscy polegli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:28 a w Łodzi dwóch już jeżdzi a na dniach 3 nastepnych, bo tras sie juz ucza tylko aut jeszcze nie podstawili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłykoleś Re: lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.10, 12:07 Ubolewam nad tym co zrobili z Milo.Czasy świetności to macie już za sobą.Najlepsza ekipa to duet Zalewski-Heinen.Widać było ,że zależało im na autentycznym rozwoju firmy. Mieli też dobrą ekipę zarządzającą oprócz tego lizodupca Kupy. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: lekkerland IP: *.aster.pl 28.02.10, 11:49 w warszawie jeżdzi 5 przewożników - zajeli 5 tras pewnie reszta niebawem zniknie nie jest dobrze - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOMIL OLSZTYN Re: lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.10, 12:56 W Olsztynie bez zmian stara ekipa.Prywaciarzy jeszcze nie ma to jakaś plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: lekkerland IP: *.elpos.net 01.03.10, 14:27 Ktoś dobry farmazon sprzedał z tym Olsztynem. że nieby prywaciaż jeździ. Ps. W Białym też narazie bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYZIO Re: lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:24 koledzy,uchylcie rąbka tajemnicy ktory oddział idzie do likwidacji i od kiedy??chodza słuchy,ze Sosnowiec przejmuje Wrocław od maja? Koledzy z Sosnowca czy mozecie to potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiec Re: lekkerland IP: *.privacyfoundation.de 07.03.10, 10:38 Siemka wszystkim Jeśli chodzi o Sosnowiec, to Wrocław jak na razie może spać spokojnie, na pewno do Maja nic mu nie grozi bo logistycznie i personalnie nie jesteśmy tego wstanie zrobić, chyba że do maja 2011r :) Zresztą w Sosnowcu mamy teraz inne ciekawsze problemy na głowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 07.03.10, 11:48 A co słychac w Gdańsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malylong Re: lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 20:57 W Gdansku jedni zapierd... a drudzy się opierdal... a tak pozatym wszystko po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 18:20 HEHE Wrocław niech się już szykuje do pakowania towaru bo jego koniec jest już bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 20:14 do byłego-taki jestes zaj.....ty,rewelacyjny itp.to dlaczego cie z nami nie ma??? cienki fiucie!byles za "dobry" i cie zwolnili a teraz sie cieszysz ze twoi koledzy straca prace,zreszta ty nie miales kolegów...a jak sie jezdzi do pracy na drugi koniec miasta???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sie pytam Re: Lekkerland IP: 212.106.23.* 10.03.10, 17:18 Na jakim stanowisku w LL pracował ten fiut "były" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Lekkerland IP: 94.254.188.* 10.03.10, 17:53 jak jest przy zwolnieniach przez LL dostaje sie jakas odprawe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 19:09 teoretycznie tak jak masz umowe na stałe to 2-3 pensje jak na czas określony to nie koniecznie masz na co liczyć a gdzie kolego te zwolnienia i na jakich stanowiskach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 10.03.10, 20:22 bzdury wypisujesz i wprowadzasz w błąd, odprawa musi być wypłacona bez względu na rodzaj umowy. Istotny jest okres zatrudnienia. Od 2-8 lat -dwu miesięczna, powyżej 8 lat trzymiesięczna. W kodeksie pracy nie ma obrazków, trzeba czytać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan odpowiedz na wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 12:28 na tej "skromnej" stronie sa zawarte wszystkie odpowiedzi tnij.org/f3v4 polecam na przyszlosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ola Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 13:52 komuna się skonczyła 20 lat temu ,odprawa się należy ,i trochę mniej tych wulgaryzmów buraku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:55 co tak ucichli wszyscy??do Wrocka pomyka jutro Wielki Czarownik,Wroclaw leci jako pierwszy od maja,potem inne oddzialy,dziwi mnie postawa zarzadu,ze trzymaja taka persone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dyzia Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 16:53 kolego jaki wrocek pierwszy ? polecicł olsztyn poleciał toruń to jaki pierwszy no chyba że chodzi Ci o ten rok? pozdrawiam wszystkich czytających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 19:28 tak- chodzi o ten rok i do konca 2010 poleca jeszcze 2 oddzialy.firma zrobi obsługe typowo sieciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 21:04 Jesteś takim optymistą że tylko dwa?? Możesz się bardzo zdiwić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (Z)Dolny Śląsk!W Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 19.03.10, 10:31 Juz rozdaja wypowiedzenia zaczeli od kierowcow na szczescie zgodnie z obietnica "bosa" ze ostrzeze to ida wszyscy na zwolnienia lekarskie wspanialy czlowiek taki "szczery"i"prawdomowny" hehe Przyjdzie i kryska na Matyska...kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Z... Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 20:38 kolego prosimy o więcej szczegółów dlaczego kierowcy pierwsi mają transport zewnęczny że ich zwalniają ? w piernikowie poszli wszyscy oprócz kierowców (wszyscy zostali) i kierownika magazynu no i farmacji chociaż chodzą słuchy o redukcjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 22.03.10, 09:57 żebyś sie czasem nie zdziwił jak nic nie dostaniesz ,odprawy to dostaja prezesi w orlenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 22.03.10, 16:48 I zaczeło sie Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze kierowca Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 18:14 praca.gazetapraca.pl/0,4050,,,,,,,,,,LEKKERLAND+POLSKA+S.A..html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylo minelo Re: Lekkerland IP: 109.243.60.* 23.03.10, 16:21 Koledzy z oddzialow ktore wkrotce wejda w transport wynajety, taka mala sugestia ode mnie, gdy pojawi sie pierwszy przewoznik rzuccie kierownikowi kluczyki na stol niech utona we wlasnym bagienku. Potem po kolei wyeliminuja kazda trase, az nie zostanie sie zaden bus. Poki co ciezarowek nie ruszaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 18:43 a co się dzieje w oddziałach w których szukają transporu czy poleciały jakieś wypowiedzenia ile tras zamierzają prywatyzować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 24.03.10, 14:34 docelowo cały transport zostanie zamieniony na prywatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLLLLL..... Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 21:33 Ale nowość!! Kolego lub koleżanko to już było wiadomo pół roku temu. Pytanie jest tylko kiedy to nastąpi? Patrząc na oferty z danych regionów zaczynają od zachodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wii Re: Lekkerland IP: 94.254.238.* 25.03.10, 10:08 zapytaj sie swojego kierownika on juz wie na pewno kiedy u Ciebie sie zacznie czy tez raczej skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Lekkerland IP: *.internetunion.pl 25.03.10, 12:21 Pierwszy raz udzielam się na tym forum bo raczej nie jest do dla mnie odpowiedni sposób na rozmowy, ale robię to dla pana Marka który podejrzewa mnie iż piszę tu jakieś skargi związane z jego osobą.Więc panie Marku proszę sobie porównać mój adres internetowy z adresami które dotyczą pana.Nie pisałbym tego gdyby nie jakieś niedorzeczne insynuacje z pańskiej strony pod kierunkiem mojej osoby.Ja wolę mówić wszystko otwarcie.A ponieważ nie jestem osobą mściwą życzę dobrego samopoczucia i owocnej kariery.Mam nadzieję , że pana przekonałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Tomka Re: Lekkerland IP: *.e-wro.net.pl 25.03.10, 19:37 Tomuś po co ty mu się tłumaczysz.za uczciwy jesteś w stosunku do tej osoby.wiem że może cie wkurzać to że wpiera ci coś czego nie zrobiłeś ale akurat wobec pewnych osób nie warto się tłumaczyć.tylko nie rozumiem że byliście tacy naiwni że choć trochę panu kierownikowi wierzyliście i ufaliście.chociaż rzeczywiście trafiliście na mistrza obłudy.bo jak ocenić kolesia który chodzi i sam wam się deklaruje że jeśli będą zwolnienia to on was ostrzeże.podkreślam jeszcze raz - SAM SIĘ DEKLARUJE.A w sytuacji gdy przychodzi wypowiedzenie siedzi cicho i udaje greka.Żeby było śmieszniej osobę która ma mieć wtorek wolny wysyła w klkunastogodzinną podróż w delegacje wiedząc że następnego dnia rano wręczy mu wypowiedzenie.Po tym wypowiedzeniu organizuje zebranie zapewniając wszystkich kierowców że przynajmniej do końca kwietnia są bezpieczni.Mija niecały tydzień i znów kierowcę który ma mieć dzień wolny prosi żeby przyszedł do pracy bo jest potrzebny.Robi to tylko po to aby wręczyć mu wypowiedzenie.Sami to oceńcie.To jest człowiek który każdemu mówi co innego.Nawet przed szefostwem jest nieszczery.Jak ich nie ma udaje chojraka i że się kompletnie ich nie boi a jak przyjadą lada koło nich jak nakręcony.A najlepsze jest to jak ściemnia teraz magazynierów ( wcześniej tą metodę stosował u driwerów) obiecując im że jeśli będą pracowac do konca i nie uciekna na zwolnienia dostana dobre odprawy.Boi sie jak zwykle o wlasny tylek i o to jak dotrwac do swojej emeryturki.Odprawy jasno wynikaja z kodeksu.Ja juz na szczescie od dluzszego czasu mam spokoj z kierownikem i watpliwa przyjemnoscia wspolpracy z nim.A wy chlopcy macie nauczke ze go w pewnym stopniu broniliscie i ufaliscie.Moge sie zalozyc ze tomek w tym miesiacu premii nie zobaczy bo jesli zostal podejrzany to kiero mu nie odpusci.wspomnicie moje slowa.pozdrawiam bylych wspolpracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Tomka 2 wro Re: Lekkerland IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.03.10, 21:22 Dokladnie tak jak napisales! kolego lub kolezanko. wiekszego falszywca nie ma i nie znam! Sciemnial i oszukiwal w Kamisie. Tu robi to samo. Boi sie o swoja d..e.Mam nadzieje ze sam zostanie w Katach i dopiero przejrza warWSZAwiacy jaki to sciemniacz pogubi sie tam raz dwa i zginie we wlasnym bagnie. Nie bedzie mial juz pani A do pomocy i magazynierow.Kolo sie na niczym nie zna i tylko lawiruje. Pisze donosy na wlasnych pracownikow(kasjerki fakturzystki) Niech nas poda piszacych do prokuratury tak jak juz to obiecal-tylko nie ma zadnych szans bo za PRAWDE nie karaja. Powodzenia dla reszty oczekujacych na wypowiedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BGZ Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:31 O CO TU BIEGA?CO SIE DZIEJE WE WROCKU?OSWIECCIE NAS.NIE NADAZAMY. Odpowiedz Link Zgłoś
remcio33 Re: Lekkerland 25.03.10, 10:24 Witam oddział w Gdańku szuka przewozników ,czy ktoś zna ten temat .Jak wygląda współpraca i jak płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooltay Re: Lekkerland IP: 82.177.25.* 25.03.10, 18:32 Zapraszam do podzielenia sie doswiadczeniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 18:20 czy ktoś się orientuje o co chodzi z zatrudnieniem "kierownika kategorii produktów fresh&frozen" w Wawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 00:29 Wrocław do końca kwietnia, jak powiedział pan dyrektor logistyki z powodu restrukturyzacji zostanie zamknięty. A za nim pewnie reszta zachodnich filli jak miało to miejsce na wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 00:44 Na dniach powinni zacząć dawać we Wrocku wypowiedzenia, zdziwią się jednak jeśli myślą że ktoś z takim kwitem będzie dalej pracował. Ja tak jak i połowa magazynu zamierzam od razu iść do końca na L 4. Mam nadzieję że nastąpi to jeszcze przed świętami i i nie będzie miał kto pakować zwiększonych dostaw. Ciekawe co powiedzą wtedy Orleny i inne sieci gdy nie dostaną na czas towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 09:44 Miło było w Milo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooltay Re: Lekkerland IP: 82.177.25.* 29.03.10, 20:24 Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php Pozdrawiam P.S. Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców Zarejestruj sie i wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski-grzebalsk Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 30.03.10, 21:09 JAK TAM DOLADOWANIA KART NA SWIETA-ZAMIAST BONOW? DOSTALISCIE JAKIS GROSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: positiv? Re: Lekkerland IP: *.anonymouse.org 30.03.10, 21:54 hmm,może to jest tak samo jak z premią dla kierowców za bezszkodowa ja zde której nie będzie bo w zeszłym roku wykreślili ją z regulaminu pracy.może bony na wielkanoc też. a tak w ogóle ktoś widział ten regulamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 11:12 ja słyszałem że premia będzie z opóznieniem czyli w kwietniowej wypłacie a bony miały być do 26 ale pewno też będą z opóznieniem albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 12:06 Karty zostały doładowane taką kwotą, że w kwietniu ruszam z budową nowego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-smolec Re: Lekkerland IP: *.e-wro.net.pl 31.03.10, 18:50 Hej to ja M. ze smolca.Nie moge sie ujawnia bo mnie Warszawka rozszyfruje.Nigdy nie czytam tego forum i sie nim kompletnie nie przejmuje ale nie piszcie tu o mnie bo wawa to czyta.Psujecie mi chlopcy opinie. Nie krytykujcie mnie przeciez ja walcze o Was i nasz odzial jak lew.Bronie was w Wawie jak potrafie.Wasze dobro jest zawsze dla mnie najwazniejsze.A kolega tu pisze o donosach z mojej strony na fakturzystki kasjerki i pania kierownik.To nie donosy tylko zyczliwe informacje sluzace temu aby firma rozwijala sie we wlasciwym kierunku. A wy chlopcy z magazynu nie uciekajcie na zadne L4.zalatwie wam swietne odprawy.Jedziemy na jednym wozku przeciez.Ja odejde z wami ( no chyba ze nie obniza mi pensyjki).Jestescie mi potrzebni jeszcze.Dlaczego nie lapiecie sie juz na moje obietnice o swietnych odprawach?Sam mam pakowac?Ja nie potrafie.Jestem stworzony do wyzszych celow.Dobra dorzuce wam po zgrzewce piwa po terminie za 50 gr. i po 5 przeterminowanych snickersow.Mysle ze to zachecajaca oferta.Zreszta nic sie nie bojcie jak beda wypowiedzenia to na pewno was ostrzege tak jak kierowcow.Mozecie na mnie liczyc. Bo przez Was bede musial w Katach tiry rozladowywac o 4 rano ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Lekkerland IP: *.213.179.231.dyn.user.ono.com 31.03.10, 21:34 Koledzy, piszcie ile i w jakim m-cu dali wypowiedzeń, bo zwolnienia grupowe liczone są w skali firmy, a nie na poszczególnych oddziałach! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netaniach Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 14:43 www.youtube.com/watch?v=HKLd0ZPIDgI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tradisowiec wrocek Re: Lekkerland IP: 178.56.38.* 05.04.10, 22:52 siemka wszystkim, pracuje u nas wasz dawny kiero logistyki daro , taki pryszczaty i zarośnięty, mówi, że nas wychowa jak magazynierów z bylej firmy i bedziemy pracować jak zegarki szwajcarskie mamy pytanie: dlaczego go zwolnili z lekerlanda?? czy jest jakaś jego ciemna strona mocy ( wałki, przekręty itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemny Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 08.04.10, 23:02 oj zrobił on wiele oj wieje dla firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trele Re: Lekkerland IP: *.centertel.pl 10.04.10, 22:42 a konkretnie? bo u nas zaczol od masowych zwolnień i zastraszania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Lekkerland IP: *.centertel.pl 10.04.10, 22:47 za co go zwolnili z poprzedniej firmy?cos pszeskrobal?u nas niedlugo wszyscy sie przez niego zwolnia albo on wszystkich zwolni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muro Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 12:06 nic nowego!!!takie same metody byly w Lekkerlandzie,do tego zastraszanie,nastawianie jednych przeciwko drugim na zasadzie kłamstw,terror z mobbingiem,wyznaczanie czasu na papierosa-i jeszcze jedno-caly zcas na GG lub w necie-przegladanie ofert kupna- sprzedazy samochodów.Uwazajcie na gadżety-sam je zabiera a pózniej szuka winnych i oskarza wszystkich o kradziez.Trzymajcie sie razem a nie podskoczy wam-i na wszystko piszcie meile lub podania -wtedy wygracie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Lekkerland IP: *.centertel.pl 12.04.10, 16:49 dzięki muro!!! tylko,że cieżko bedzie się trzymać razem bo pan pryszczaty zwalnia dobrych pracowników i zastepuje ich swoimi z bylych firm jak cerfour czy lekerland tak jak mówisz wprowadził terror psychiczny, za nic zabiera premie, o początkach mobbingu już nie mówiąc! czy był jakiś konkretny powód dla ktorego zwolnili go z lekkerlanda? czekamy na wiecej ciekawostek z jego zycia zawodowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były z Lekkerlandu Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 19:08 Nie zwolnili go, sam odszedł. Wcześniej odeszła jego bezpośrednia przełożona a on nie wyobrażał sobie współpracy z jej przełożonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muro Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 19:18 to dlaczego dostał dyscyplinarke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były z Lekkerlandu Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.10, 22:59 Najpierw dał wypowiedzenie i został zwolniony ze świadczenia pracy a potem jego przełożony pod głupim pretekstem wysłał mu kwit z dyscyplinarką. Sprawa skończyła się w sądzie pracy i pan J. wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 18.04.10, 12:32 i co tam sitkowi mięknie juz dupsko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekk Re: Lekkerland IP: *.centertel.pl 18.04.10, 20:27 dostał dyscyplinarke bo zasłużył, za to jak traktował pracowników i za przekręty powinien isc siedzieć zlożył wypowiedzenie pierwszy bo wiedział, że za swoje przewinienia dostanie dyscyplinarkę, a jego przełożony dla zasady i tak mu dał dyscyplinarke choć wiedział ze to nie przejdzie ale chcial pokazać ludziom, że ich popiera wsopólczuje jego obecnym pracownikom nie dajcie sie, w końcu zacznie działać jak w Lekku i go pogonią zacznie gadżety podbierac to działajcie zglaszajcie mobbing bedzie wszystkich o kradzież oskarżać ale to on kradnie zglaszajcie wszystko nie dajcie sie my sie nie dalismy i teraz mamy swiety spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: Lekkerland IP: *.171.29.226.static.crowley.pl 08.05.10, 09:59 Pozdrowienia dla mojego ulubinego kieownika Dara. Panowie on średnio wszystko ogarniał,także jak jesteś bystry to to będziesz miał dobrze.Pozdrowienia dla ekipy z Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: === Re: Lekkerland IP: 212.106.28.* 12.05.10, 16:34 czy wszędzie tak jest że,czym bardziej sie starasz , tym mniej zarabiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinwgin Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.10, 23:19 jak to Łódz przejmuje 3, 4 trasy? to znaczy dystrybucja jedzie z Łodzi? Kiepsko to widzę. A kto fakturuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ldz-yetico Re: Lekkerland 18.04.10, 21:26 Witam wszystkich ponownie i chciałbym przeprosić wszystkich którzy poczuli się urażeni lub zgorszeni moim postem. Dla wytłumaczenia moge tylko napisać ze pisałem ten tekst pod wpływem emocji i alkoholu . Dysleksja nie jest żadnym wytłumaczeniem. Nie miałem zamiaru nikogo obrazić,gdybym wiedział jak to się skończy nigdy bym tego nie napisał. To jest mój drugi i ostatni post na temat firmy „LEKKERLAND” oraz jej pracowników. Jeszcze raz wszystkich przepraszam. PS: zaczęło się w internecie i tutaj się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jontek Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 20.04.10, 18:51 no jak tam LDZ sie wyrabia z tym Wrockiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 19:51 katowice "DOSTARCZAJA JAKOŚĆ" łódz "PRZYCZYNIA SIE DO SUKCESÓW NASZYCH KLIENTÓW" centrala "DZIAŁA PRZEDSIEBIORCZO" oraz "POSTEPUJE LOJALNIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWY Re: Lekkerland IP: 80.48.47.* 20.04.10, 22:02 A O CZYM PISALES,BO ZAPOMNIALEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milord Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 23.04.10, 22:38 co tam w Sosnowcu po dojsciu Wroclawia do pakowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 18:27 Pytanie do kolegów z miast w których pojawiło się ogłoszenie na prywatny transport. Co dalej w tym temacie? Czy są zatrudnieni zewnętrzni kierowcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 27.04.10, 15:33 W Gdańsku na razie cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 27.04.10, 18:37 Ojcowie wie któryś, czy będą płacić te bezwypadkowe czy nie? Bo jak to u nas mówią tołku ni ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the driver Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 27.04.10, 17:58 Kolego kierowca, nie wiem skąd piszesz, ale coś Ci się przysnęło! W sosnowcu już w ubiegłym roku zaczęto likwidować trasy, a dziś już 90% na busach to prywaciarze, na dużych na razie tylko 2-ch. Wypowiedzenia, zaczęły się już w ubiegłym roku, zostało nas jeszcze kilku na dużych i awaryjnie jak prywaciarze odchodzą i trzeba szkolić następnych z kolejki. W W-wie podobno został tylko jeden bus LL, tak więc jeszcze kilka m-cy i koniec! titanic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 19:58 Kolego "the driver" to chyba ty śpisz a po przebudzeniu widzisz tylko Oddział-Sosnowiec:) Jest jescze kilka miast gdzie nie ma superprywatnego KD.Jeżeli chodzi o centrale to masz złe informacje ale.... Gdańsk-dzięki za info.Jak tam w innych miastach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 06.05.10, 22:47 Co tu taka cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 06.05.10, 23:22 Wszyscy srają w majty i boją się cokolwiek pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc III Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 09:41 no cóż-pozbyli sie wrocławia,pozbyli sie klientów z wrocawia,całej załogi-poza sprzedaza-i sa sukcesy odtrąbione!!!oszczednosci widac na papierze a zysków żadnych.Wspłóczucia dziewczynom z Katowic,za te sama pensje doszedł wam jeden oddział do obsługi-żenujace.Zycze sukcesów i wytrwałosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zennonn Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 20:09 Cześć Wszystkim No No No Widzimy że firma lekkerland powinna wogóle sie zastanowic co robią tak zle zorganizowanej firmy to my nie widzielismy z wlasnym balaganem sobie nie radza ?! hmmm a pan sitkowski z malej piszemy bo brak szacunku dla tego pana dalej tam plynie bo chyba poplynie zaniedlugo wraz z sosnowcem na inweturce . mamy nadzieje ze to przeczyta bo go czekaja nie mile niespodzianki zaniedlugo inwenturka i co jak bedzie ponad 100 tys do zaplacenia a jego znowu na liscie nie bedzie ?? kto to zaplaci ?? hmmm... magazynierzy napewno nie !! . a pan Kuna dalej pracuje w firmie lekkerland bo jak tak to ojejjjj wspolczucia wspolczucia ... Magazynierzy z Lekkerlandu zwalniajcie sie masowo albo na rzadanie i z glowy . Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf [...] 13.05.10, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogant Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:15 A mnie zastanawia dlaczego we wszystkich oddzalach 22.05 sa inwentury??Czyzby kolos o "glinianych nogach" zaczynał pękac i pozostana tylko kawałki?Co z wyplatami-czy w czerwcu dostaniemy w całosci?juz i tak przedłuzaja wypłacanie pensji do maximum.A może kondycja finansowa jest w tak fatalnym stanie,ze udziałowcy zażadali stanu faktycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokurent Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 14.05.10, 14:40 To oczywiste że kondycja finansowa naszej firmy jest w fatalnym stanie, o czym świadczy dynamiczna wyprzedaż majątku firmy,( pojazdy, likwidacja kolejnych oddziałów, znacząca redukcja etatów). Z całą pewnością, nie wyłania się z tego obraz firmy dynamicznie rozwijającej się i z perspektywami. Odnośnie wynagrodzeń, to jest to bardzo prawdopodobne, zapewne dowiemy się o tym po zaistniałym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 15.05.10, 03:00 Szanowny Panie Arkadiuszu/Pani Doroto (jako, że nie wiem, które z Państwa napisało te słowa - zwracam się do obojga) Zostawiłem w MILO (LL) czternaście lat swojego życia, wiele zdrowia i pod koniec mojego czasu pracy niesłusznie w moim mniemaniu zabranych mi należnych pieniędzy (brak wynagrodzeń za nadgodziny, premii motywacyjnych, zapłat za braki - których nie popełniłem)... Nieważne. Chodzi mi o wyjaśnienie prostemu człowieczkowi takiemu jak ja, w jaki sposób udało się tak "znakomicie" pogrążyć "dynamicznie rozwijającą się firmę z perspektywami" (że tak sobie zacytuję) ??? Czy już w momencie przejęcia MILO przez grupę Lekkerland nastąpiło załamanie firmy? Czy Robert Zalewski et Cohortes powoli i sukcesywnie "wychodząc" z Zarządu wiedzieli co się dzieje i stało się tak, że "kapitan zszedł pierwszy"? Czy może nieudolne dowodzenie ich następców spowodowało, że firma z bodajże 26 filiami w szczytowym okresie, potężną kadrą, zapleczem i środkami transportu, w tej chwili znajduje się w stanie permanentnej zapaści??? Nie wiem czy Państwo macie tego świadomość ale swego czasu MILO miało na rynku pracy renomę jednej z bardziej stabilnych firm - w których rotacja zatrudnienia była nieznaczna, a wykazanie tej nazwy w CV czy liście motywacyjnym stawało się pewnego rodzaju nobilitacją dla pracownika? Jeszcze raz pytam: Jak się udało rozpieprzyć tak dobrą firmę???? Pozdrawiam wszystkich Byłych i Obecnych pracowników MILO/LL Ps. Moje pytanie na końcu było tak naprawdę retorycznym... Nie oczekuję odpowiedzi... Ja już ten rozdział zamknąłem, aczkolwiek z nostalgii chyba (albo raczej niezdrowej ciekawości) nadal obserwuję go na tym forum dyskusyjnym. Gość portalu: Prokurent napisał(a): > To oczywiste że kondycja finansowa naszej firmy jest w fatalnym stanie, o czym > świadczy dynamiczna wyprzedaż majątku firmy,( pojazdy, likwidacja kolejnych > oddziałów, znacząca redukcja etatów). Z całą pewnością, nie wyłania się z tego > obraz firmy dynamicznie rozwijającej się i z perspektywami. Odnośnie > wynagrodzeń, to jest to bardzo prawdopodobne, zapewne dowiemy się o tym po > zaistniałym fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeszły Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 18.05.10, 23:13 hej przetarte, chyba nie myślisz że aruś potrafi coś dobrego zrobić, na jesieni zamkną annopol, a potem pożarową. Poco aryjczycy trzymają takich menagerow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przezły 2 Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 08:09 i jeszcze Poznań niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logitech Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 12:23 Ciekawostka w przededniu wielkiej ogólnopolskiej inwentaryzacji : "Rozwój węgierskiej spółki-córki nie spełnił oczekiwań, a kryzys finansowy i gospodarczy dodatkowo go zahamował, dlatego na początku roku 2010 Grupa Lekkerland sprzedała spółkę krajową na Węgrzech." za www.portalspozywczy.pl/handel/artykuly/nowa-strategia-lekkerlandu-przynosi-efekty-obroty-w-roku-2009-wzrosly,31643_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Lekkerland IP: 212.106.25.* 20.05.10, 16:13 byłya klientka 20-05-2010, 13:48 Stek bzdur i propaganda! Ta firma zeszła na psy , do tego stopnia ,iż nie dało się dłużej współpracować. W ostatnim okresie realizowali 40-50% tego co zamawiałam, tłumacząc to brakiem na stanie i tak w kółko. Poza tym przez lata był u mnie zawsze ten sam kierowca, o tej samej porze, można było prawie zegarek regulować. Obecnie zrezygnowali ze swojego transportu i wynajmują obcy, a Ci z kolei jeżdżą jak chcą i kiedy chcą. Nie byłam wstanie przewidzieć kiedy dotrze moja dostawa, do tego chamscy i niegrzeczni, bo zawsze im się spieszy . Tak więc cały artykuł to kłamstwa, ta firma idzie po równi pochyłej! Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 21.05.10, 00:13 "Przeszły" - właśnie wcale wcale tak nie myślę - (odnośnie "arusia" jak napisałeś). Właśnie widząc zero odpowiedzi utwierdzam się w przekonaniu, że miałem rację. BTW: "przetarty" i "wyjadacz" nadają z zupełnie innych stron Polski - takie małe sprostowanie (ale poglądy mają podobne ;-) ). Gość portalu: przeszły napisał(a): > hej przetarte, chyba nie myślisz że aruś potrafi coś dobrego zrobić, na jesieni > zamkną annopol, a potem pożarową. Poco aryjczycy trzymają takich menagerow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 16:39 Pytanie do ekipy z Sosnowca. Jak zapowiada sie inwentaryzacja, dużo towaru do liczenia? Czy w tym roku będzie więcej komisji liczących?? Czy ktoś wie dlaczego we wszystkich oddziałach akurat teraz jest inwentura????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernesto Host Re: Lekkerland IP: 188.33.163.* 21.05.10, 10:18 Jesteście w błędzie === wszyscy. Inwentura ma na celu wyprostowanie stanów przed wprowadzeniem Pick by voice === dziwne że piszecie o tylu pierdołach na tym forum a nikt na to nie wpadł. Z tego co wiem, w Sosnowcu system (podobno) pogubił się trochę ---> źle zrobiono że przed wejście pick by voice nikt nie zrobił inwentury na magazynie, teraz inwentura podsumuje straty magazynu. Docelowo pick ma być w 4 oddziałach w Polsce. W listopadzie kolejna inwentura (roczna) więc będzie można podsumować czy system się sprawdza. Dziwne jest tylko to (czytałem post o obciążeniach po inwenturze 2009) że nikt z prowadzących magazyn nie beknął za straty jakie wynikły. Oszczędności ==== hmm w końcu ktoś wpadł na pomysł że firma może generować zyski -> każdy obecny przewoźnik ma płacone od punktu - bardziej się to opłaci )podobno) niż opłacanie pracownika/kierowcy w firmie Lekkerland. Rezygnacja z kilku filii to pomysł raczej przyszłościowy - kilkaset tysięcy - do ponad miliona rocznie to ogromna oszczędność. Temat upadku anopolu na jesień - też jest mocno przesadzony - sam Gdańsk nie obsłuży obecnych klientów Wawy. Docelowo mają zostać 4 oddziały w Polsce. Ciekawe co pokaże obecna inwentura w Sosnowcu oraz innych filiach. Sam jestem w komisji w Wawie - więc realia są blisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 11:13 to wytłumacz dlaczego na inwenturach jest firma zewnetrzna???czy tez w ramach oszczednosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclove Re: Lekkerland IP: *.e-wro.net.pl 21.05.10, 16:46 Szkoda że te oszczędności z obcymi przewoźnikami odbywają się kosztem beznadziejnej jakości usług ze strony LL. A powiem Wam jakie praktyki stosuje KCD Wrocław ( ciekawe że centrum dystrybucyjnego nie ma , a stanowisko i człowiek pozostali) przy ustalaniu premii.Swoim "ulubieńcom" daje premie w wysokości 1500 zł , a nam czyli reszcie po 500-700 zł.Ucina nam premie twierdząc , że to robota Warszawy.dodam , że ulubieńcy robią mniej godzin w tygodniu od nas , a wykonujemy taką samą pracę.Ale prawda wyszła na jaw.KCD oczywiście twierdzi że to jakaś pomyłka i on nam wszystko wyrówna i musi poczekać na paski.Zawsze ta sama gadka. A taki miał być koleżeński i cały czas powtarzał magazynierom ,że jadą na tym samym wózku i zostaną zwolnieni razem z nim.No chyba że takich fachowców jak pan H. firma nie może stracić bo legła by w gruzach. Warszawo czekamy na wyjaśnienie róznic płacowych stosowanych przez naszego kiera bo nie będziemy tyrać za 1/3 tego co inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxtrail Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:50 A ja Ci powiem dlaczego. Twój KCD szkolił się u największej mędy tej firmy w Łodzi. Dwulicowość, wrodzone chamstwo oraz odpowiedni pachołek w postaci jednego z kier. magazynu (dla wtajemniczonych wiemy o kim mowa ) dają obraz postępowania Twojej mędy. Robią co chcą. Liczy się tylko ich interes. Oby oni mieli spokojną d..pę, i tak magazynierzy i kierowcy za wszystko zapłacą. Niestety Tobie powiedzą, ze oni tak jak Ty musza płacić a to gówno prawda bo oni mają co i gdzie sprzedać na boku na straty a Ty przykro mi to pisać ale jesteś dla nich nikim. Zwykłym narzędziem pracy. Panie i Panowie fajnie kiedyś było. Szkoda. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d stolca ze smolca Re: Lekkerland IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.10, 22:15 "wielki " falszywy h skoncz juz wstydu oszczedz miej honor i sie sam zwolnij a nie czekasz na odprawe nieudaczniku pluja ci w twarz a ty mowisz ze deszcz pada ale takie cos juz sie nie zmieni i dziwic sie ze mozna miec 4 zone-nawet najblizsi nie wytrzymuja tej obludy podobno maja go dac do sosnowca wyrazy wspoloczucia idz precz takich warszawce trzeba....dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek z lasu Re: Lekkerland IP: *.e-wro.net.pl 26.05.10, 16:51 "wielki " falszywy h skoncz juz wstydu oszczedz miej honor i sie sam zwolnij a nie czekasz na odprawe nieudaczniku pluja ci w twarz a ty mowisz ze deszcz pada ale takie cos juz sie nie zmieni i dziwic sie ze mozna miec 4 zone-nawet najblizsi nie wytrzymuja tej obludy podobno maja go dac do sosnowca wyrazy wspoloczucia idz precz takich warszawce trzeba....dno! Odczep się od mojego kierownika.Jest w pożądku.Nie chcą go zwolnić bo on jest wybitnym fachowcem.A rze ma już 4 rzonę to świadczy tylko o tym jaki jest atrakcyjny i pżystojny.Kobitki lecą na jego seksi wąsa.Mószę kończyć bo idę na polowanie poniewarz obiecałem Markowi pasztet z dzika w tym miesiącu.Znuw premia 1500 się szykuje, a jak dożucę jeszcze zajączka i worek ziemniakuw to morze bedzie koło 2000. I uwarzaj sobie bo jak cie namierze i poczestuje śrótem ze swej flinty to porzałójesz.I nie zagladajcie do nie swoich paskuw z wypłaty zazdrosnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 26.05.10, 21:17 nie oficjalnie 375 tyś! damy rade, spłacimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Inwentaryzacja05.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 21:46 Prosimy o info z innych miast:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski ???? Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 20:35 A co słychać u najlepszego kierownika Centrów Dystrybucyjnych słynnego Andrzeja S. Ciekawe czy zarząd spółki jest zadowolony z jego pracy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZDARTEMAJTKI [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.05.10, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha,ha,dobre Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 12:51 Dzięki za troskę mam idealnie poukładany oddział. Oczywiście ten sukces LL zawdzięcza mojej ciężkiej pracy. A na prawdę się przemęczam 11-16 w porywach ,tyle godzin pracy męczy. Dosłownie nie mam czasu zejść na magazyn a co dopiero cokolwiek zrobić.Całkowicie mnie pochłania nie wiem co . Moi magazynierzy nie pracują tak ciężko jak ja nie mają internetu , nie umieją używać aplikacji gry(ciemniaki)tylko jaaaaa umie. Wyobrażasz sobie 12 godzin pracują tylko do 3-ciej w nocy i do domu no nie mogę w to uwierzyć ;oni w środku tygodnia padają na pyski.A ja biedny, oj męczy mnie to. Kocham prace podwładnych,aj jestem boski.Nawet mój najzdolniejszy kierownik Kiełbaska ma dziare z moim imieniem .Skończył mi się browar .Pozdro dla wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernesto Host Re: Lekkerland IP: 94.254.173.* 25.05.10, 12:40 Prosta odpowiedź ==== zobacz jak były zrobione poprzednie inwentury ==== krótko i rzeczowo DO DUPY !!! Firma weryfikuje, potwierdza zaklepuje i po inwenturze. A płacić za minusy trzeba ... Ciekawe jak tam Sosnowiec ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland do człowieka z lasu IP: *.chello.pl 26.05.10, 18:31 wiesz czemu masz 2 tys premi ? bo dobrze ciągniesz gałe i masz wyruchany odbyt pajacu z lasu i jesteś drogą dziwką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milus Re: Lekkerland do człowieka z lasu IP: 195.234.20.* 26.05.10, 20:43 na jaka kwote braki w Sosnowcu po inwenturze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... ... IP: *.cdma.centertel.pl 05.06.10, 10:37 A może jakieś mądre wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 17:28 Kolejny raz pojawiają sie informacje na temat Eurocash+Lekkerland może ktoś sie "mądrze" wypowiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: ... IP: *.cdma.centertel.pl 06.06.10, 21:52 Kolego Kolo, Ty weź się człowieku do roboty bo siedzisz w domu jak stara baba pod sklepem i wydziwiasz , a co , a kiedy chłopie u myj sie i idz spać bo piszesz jakieś kocopoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 18:56 Kolego zapracowany jak nie masz nic do powiedzenia to kłapnij i siedź cicho. Jak pewien "były" wysoko postawiony pracownik twierdzi że coś się dzieje na temat połączenia obu firm to chyba można zapytać na forum ale pytanie kierowane jest do ludzi normalnych a nie takich baranów jak ty.Jak nic nie wiesz to sie nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ... IP: *.cdma.centertel.pl 14.06.10, 20:58 Czy mi się wydaje czy ucichło o przewoznikach ? Czyżby Lekkerland zaczął "myśleć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: ... IP: 195.234.20.* 15.06.10, 20:03 Przeciwnie zglupial do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ... IP: 212.106.16.* 16.06.10, 17:50 niech wyjdzie ze swojego wlasnego transportu , to po jakims czasie prywatny mu powie placisz tyle ile ja chce albo sobie taczka woź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ... IP: *.cdma.centertel.pl 18.06.10, 21:46 Widzę że to forum umarło śmiercią naturalną, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalendaz Re: ... IP: *.cable.smsnet.pl 19.06.10, 11:59 Inwetura w sosnowcu na -250tys :) ale to kropla w morzu . Straty nie dziwią ,podejrzewam ze w listopadzie będzie podobnie ,niestety na magazynie nie ma na nic czasu tylko pakowanie i pakowanie 24h na dobe (DOSŁOWNIE) nowy system szwankuje pzepuszcza ogromne ilości towaru ! Ale "Góra" nic z tym nie robi (tu gorące pozdrowienia dla Sławka Kuny i naszych wybitnych informatyków ) Jeśli Sławek w łodzi odstawi taką parodie jak w sosnowcu to tam też chłopaki pogrąża sie w nowym systemie uwydatniającym Pakowanie i kontrole :] Ps. naprawde Gorące pozdrowienia dla KIEŁBASKI I JEGO NOWEGO PRZYJACIELA M.Nawarrrryyyy ( tak tak to ten słynny NISSAN ) nierozłaczna para , czy to prawda ,ze przez niego M.Wurst odwołuje śub ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logo Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:45 REST IN PEACE LEKKERLAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinio Re: ... IP: 94.254.132.* 27.06.10, 17:49 Deelewator - po części zgadzam się z tobą. Jestem nowym pracownikiem z tego co czytam przeciwnej zmiany ( tej na której niestety rządzi jak mówią Łysy). Nic się na niej nie dzieje - a konkretniej mówiąc nic się na niej nie robi, w przeciwieństwie do kolegów z II zmiany. Cały czas się tylko mówi o rywalizacji z przeciwną zmianą co raczej nie jest dobre pracując w jednej firmie. Całą atmosferę podsyca kierownik + z tego co widzę starsi pracownicy. To nie służy dobrej atmosferze. Na drugiej zmianie też nie jest idealnie - ale widać różnicę KLAS. Nie wiem kto o tym decyduje - ale moje przejście na drugą zmianę to kwestia czasu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 11:32 Zgłoś się łosiu po snickersa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: ... IP: *.cable.smsnet.pl 06.07.10, 11:53 :Wurst bynajmniej dba o ludzi i wie jak im zorganizować pracę" dba ? wie jak zorganizowac ? ku... czlowieku nie ćpaj tyle ... ten człowiek nie nadaje sie nawet do obierania ziemniaków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niszczyciel Re: ... IP: 109.243.155.* 07.07.10, 20:56 Znając ogólną niechęć do mojego kierownika zmiany przypuszczam - a nawet jestem pewny że autorem postu na który odpowiadam jest ... D. Januszewski ( głupio ci że są lepsi od Ciebie a jest ich ok 47). Mówiąc otwarcie - koleś nie dorastasz mu do pięt !!!! Byłem na twojej zmianie kiedy zostałeś " naszczęście z nazwy kierownikiem zmiany !!! I za kogo ty się uważasz cieciu żeby porównywać naprawdę pracowitych ludzi do siebie ??? Każde stanowisko które piastowałeś w firmie Lekkerland było dla Ciebie klęską. Ale abstrahując od tego ... Dziś patrzałem na Ciebie (niestety nie miałem porównania) i chłopie co ty sobą reprezentujesz ?? Ubierasz się jak ciara, zachowanie - nawet nie wspomnę, no i ta kołyska która zapaliła się w dzieciństwie a przez przypadek była gaszona łopatą !!! Dla mnie Wurst - prościej Marcin albo kierownik zmiany ( mam nadzieję że nie ma takich aż mądrych głów żeby tobie dać takie stanowisko) ma wykształcenie, doświadczenie w zarządzaniu ludźmi oraz pozycję w firmie - czyli to czego ty nie masz i nie będziesz miał. Ponadto porównaj pracę "waszej zmiany" do naszej. Nie ma porównania - świadczy o tym wydajność oraz koniec pracy magazynu-DJ nie zbadasz tego bo ledwo co obsługujesz kompa. Nie psuj dobrej atmosfery na naszej zmianie - teraz dołączył Nawara i liczę że z Wurstem stworzą dobry duet. Napewno już tworzą lepszy duet niż obecne trio (duet - w końcu jesteś zwykłym magazynierem). Na koniec puenta - żeby dobrze obierać ziemniaki nie trzeba mieć skończonej podstawówki - o czym bardzo dobrze wiesz !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: ... 08.07.10, 01:59 Miałem już się nie wtrącać, no ale muszę: nooo... piękna wazelinka, piękna! :-))) Gość portalu: Niszczyciel napisał(a): [CIACH!] Przy okazji przypomniało mi się powiedzenie Dybka: "Was nie trzeba pilnować - wy sami utopicie jeden drugiego w szklance wody". Widać, że Maciej miał rację.... :-) BTW: Czy ów D.Januszewski, to ten niskiego wzrostu niegdysiejszy vanseller czy to zbieżność nazwisk jedynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziulek Re: ... IP: *.cable.smsnet.pl 16.07.10, 12:59 haha jeszcze ich po jajkach poliż to więcej premii ci dadzą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: lekkerland IP: *.183.226.216.dsl.dynamic.eranet.pl 16.07.10, 18:07 koledzy z Poznania i łodzi jesteście po rozmowach podzielcie się szczegołami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 22:43 Ta propozycja w nowej pięknej firmie będzie chyba na działalności a co wiaże się z tym my kierowcy będziemy musieli zrobić nowe szkolenia. Sami opłacać ZUS .ps; żegnajcie urlopy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: lekkerland IP: *.220.119.52.dsl.dynamic.eranet.pl 17.07.10, 15:39 chyba tak czy chyba nie albo kolego konkrety albo nie wprowadzamy zamętu koledzy z wawy też po rozmowach może oni coś pewnego napiszą by można się przygotować na rozmowe w poniedziałek Białystok to "przetarty" będzie mógł coś konkretnego napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 17:26 Białystok & Lublin-rozmowy we wtorek. W Warszawie nic nikt nie wie bo....nie było podobno zebrania z kierowcami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: lekkerland IP: *.220.119.52.dsl.dynamic.eranet.pl 17.07.10, 19:11 a tak 20-go zle policzyłem 23 toruń i olsztyn 26 szczecin i gdańsk mam nadzieje że koledzy będa się dzielić swoimi propozycjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 23:14 Koledzy kierowcy którzy mieli już rozmowy jednak nie są chętni do podzielenia się informacjami:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: lekkerland IP: *.183.236.76.dsl.dynamic.eranet.pl 18.07.10, 13:33 są tak zachwyceni ofertą że z wrażenia nie mogą nic wymówić (wystukać) albo jeszcze odpoczywają nad wodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 17:21 W Łodzi dwa dni nowego systemu i towar jest rano nie spakowany a nowa zabawka firmy przepuszcza towar jak dziurawe wiadro wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CoSmo Re: ... IP: 46.112.122.* 02.07.10, 13:49 I Sławek Kuna nie ma recepty na ten problem ?? Szczerze zaskoczony jestem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ... IP: *.cdma.centertel.pl 10.07.10, 21:22 Ale cisza. Wszyscy na urlopach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldo Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 22:10 podobno ma wrocic nasz byly KCD-D.J. i na nowo rozkrecic oddzial we wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: ... IP: *.54.16.72.static.telsat.wroc.pl 12.07.10, 18:35 a skąd to wiesz? bo podobno ma robote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: power Re: ... IP: *.chello.pl 12.07.10, 18:59 rozkręcić to sobie może sznurówki. Wrocław już pozamiatany i nawet cuda nie przywrócą go do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odległy Re: ... IP: *.chello.pl 14.07.10, 12:18 witajcie, czy ten kierownik z Wrocka maruś cmok cmok to jeszcze pracuje u waś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.140.70.dsl.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 12:25 no to zaczeło już niedługo będzie o czym pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 15.07.10, 17:32 A po ch.j cokolwiek mowić? Przecież wiadomo o co chodzi. Sprzątaj banere i gotuj się na szukanie roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milus Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 15.07.10, 18:49 Uchyl rabka tajemnicy-przejecie przez EURU C... ?.Duze zwolnienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.140.146.dsl.dynamic.eranet.pl 15.07.10, 19:26 od 1 sierpnia wchodzi firma która we wszystkich oddziałach będzie obsługiwać 1/2 tras kierowcy dostaną propozycje przejscia do nich na niewiadomych mi warunkach- coś więcej mogą powiedzieć koledzy z południa bo tam odbyły się już rozmowy za tydzień mają być w Olsztynie i chyba w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 20:35 w gansku w sierpniu narazie niby dwie trasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 19.07.10, 19:31 A czy moze ktos wie co to za firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:00 Prawdopodobnie www.transport.com.pl Koledzy z firm w których były już rozmowy podzielcie się informacjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.136.140.dsl.dynamic.eranet.pl 19.07.10, 20:17 jest to poznańska firma TRANSPOST " firma posiada w swojej flocie 5000 aut jej klientami są POCZTA POLSKA i TOTALIZATOR SPORTOWY Firma zakupiła pod nasz kontrakt nowe samochody marki peugot i gotowa jest przejąć naszych kierowców jeżeli wyrażą na to chęć i zgodę na przejście do firmy za porozumieniem stron Jezeli nasi kierowcy nie wyrażą chęci przejscia do firmy ona dysponuje własnymi pracownikami. Firma ta posiada doświadczenie we wdrażaniu tego typu projektów. spotkania z kierowcami zgodnie z harmonogramem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.138.73.dsl.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 20:56 hej ludziska jest aż tak dobrze że z wrażenia dech wam zaparło czy nie nie macie ochoty poinformować innych kolegów kierowców żeby wstępnie wiedzieli co ich czeka żeby mogli się trochę przygotować na rozmowe ? wielkie dzięki niedosyć że firma ma nas w nosie to koledzy z innych oddziałów też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutka Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 20.07.10, 21:03 Ponoc to prawda o tej firmie TRANSPOST.MA dzialac od sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.138.73.dsl.dynamic.eranet.pl 20.07.10, 21:14 nie ponoć tylko na 100% 1 lipca została podpisana umowa a do 07.09.2010 ma już projekt być zakończony wdrożony teraz tylko przed nami rozmowy i decyzje czy przechodzimy czy na zieloną trawkę ? a i tak prędzej czy później reszte tras przejmą inni prywaciarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 20.07.10, 21:40 DJ DAREK ? heheeh a Lekkerland śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 20.07.10, 21:39 firma KOGUCIK pojawił sie i ucikł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 21.07.10, 19:09 najlepsze branie mają propozycje które przewidują własną działalność. hi hi hi pół tras w danym oddziale będzie obsługiwać "transpot" a druga własna działalność. pozdro dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: 178.56.155.* 28.07.10, 20:59 I jak tam jakies spotkania byly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 31.07.10, 15:21 Tak tak spotkanie długie, a propozycje nie do przyjęcia. I tylko pozostaną w tej firmie olsztyńskie przydupasy ( zainteresowane osoby będą wiedziały o kogo chodzi), ciekawe kiedy i oni zostaną pozbawieni swoich miejsc pracy, mam nadzieje że nastąpi to szybko i boleśnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 01.08.10, 11:39 A mozna by było jakies konkrety tych rozmow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 04.08.10, 21:49 Trzeba się zorganizować i zarejestrować ZZ a w centrali się posrają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 05.08.10, 15:57 Obudził się. Teraz to możemy się zarejestrować, ale w urzędzie pracy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnyJeżyk Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 21:53 Jesli chodzi o transport ciezarowy to pan z transpostu powiedzial ze prowadza rozmowy na temat przejecia tez transportu na duzych autach. W Poznaniu transpost przejal 3 trasy i chlopaki od nich jak zobaczyli system pracy w LL to juz sie zaczynaja zastanawiac kiedy podziekowac za wspolprace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKI TYTON Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 10.08.10, 19:41 PONOC LEKKERLAND chce sie sprzedac ale duzo pragnie kasy i nie ma chetnych na kupno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 11.08.10, 18:24 Ponoć grubas nadal okrada pracowników z premii, bonów itp, tak jak to robił w Milo. Na ch.uj sie udzielasz jak wiesz tylko ponoć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDM Re: Lekkerland IP: *.lekkerland.pl 19.08.10, 18:15 ale cisza przed burza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.231.17.dsl.dynamic.eranet.pl 19.08.10, 20:38 jaką burzą wszyscy wszystko wiedzą, to co tu pisać ,w Szczecinie już po dwóch dniach kierowca z Transpostu się poddał a inni myślą o zwinięciu żagli. przyjdzie jeszcze czas że LL wróci do swojego transportu ,oby szybko się opamiętali póki koledzy kierowcy się nie porozchodzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 19.08.10, 22:31 nie wróci kolego! w sosnowcu od dawna nie ma transportu, oddział w oczach traci klientów, ale nadal działa! wszałkowski wziął nas na pierwszy cel, po tym strajku w 2008 gdzie wszyscy jak jeden rzuciliśmy kluczykami i 2 dni urlopu na żądanie, ta ciota do dziś nie może pojąć , że nikt się nie wyłamał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.141.241.dsl.dynamic.eranet.pl 20.08.10, 14:47 szacun kolego za odwage szkoda że zapłaciliście wysoką cene teraz to czeka nas mi dobrze pracowało się w tej firmie żal będzie odchodzić podobno do końca roku mają wprowadzić prywaciaży i zakończyć transport własny no szkoda ale na tą chorobę nie ma lekarstwa pozdrawiam byłych i jeszcze obecnych Piernik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llowiec Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 21:55 dla mnie jest to śmieszne .jedzize kierowca z Transpostu w trase a za nim transport wynajety <fimy nie podam- wtajemniczeni wiedzą> z dwoma punktami .wg lekkerland doklada do interesu .Gdxie tu sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Lekkerland IP: 212.106.21.* 21.08.10, 07:19 zapomnialeś dodać że ten transport dodatkowy z dwoma punktami to za trzy stowki po 150 zł od punktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 21.08.10, 16:04 Ktoś mądry kiedyś wyliczył, że koszt obsługi jednego punktu wynosi 30zł, czyli w ramach oszczędności za 300zł teraz wychodzą dwa punkty buehehe. To to pierestrojka. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewożnik Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.10, 21:07 Może , i za trzy stówki jak transpost kupił samochodziki gdzie można włożyć 500kg to się dziwisz , że wynajęty jedzie za 300zł, ale zapomniałeś dodać , że wieżie 3tony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 23.08.10, 21:56 Co konia obchodzi jak sie woz wali...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 07:55 Gdyby , to był twój wóz to tak byś nie napisał OBSERWER.Przewożnik ma racje , może mają 20pkt , ale na aucie 200kg i potem jest problem, że nie zmieści , będzie przeładowany , to pkt nie na jego samochodzik zostawi i pojedzie , a na forum głupoty pisze idiote z siebie robi.Jak tak bardzo nie lubicie tej firmy lekkerland to po co ten temat o dupach lepiej popiście zwolnić się i na ciecia pójśc pracować . Jeszcze nikt nie napisał dobrego słowa o LL bo Was na nie niestać. Tacy własnie są polacy nie potrafią się zadowolić wstydzą się prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 24.08.10, 14:07 Papa - bardzo chciałbym poznać Twoje stanowisko w sprawie - lubisz LL czy nie? Mnie było np. stać na to, żeby się zwolnić z LL kiedy z MILO zrobiono cały ten burdel. Jesteś pewien, że o LL można dobrze pisać? Ja po kilkunastu latach pracy w MILO/LL tego nie powiem. Poza tym papa - napisz, z której filii jesteś? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.... Gdy przedstawisz na tym forum jakieś sensowne argumenty, to podyskutujemy - teraz jeszcze na to za wcześnie... Jeśli LL życie Ci uratowało, to ok. rozumiem lizanie rowa i stóp. Opisz tylko Twój punkt widzenia. Gość portalu: papa napisał(a): > Jeszcze nikt nie > napisał dobrego słowa o LL bo Was na nie niestać. Tacy własnie są > polacy nie potrafią się zadowolić wstydzą się prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 15:33 Wyjadacz wiec moje stanowisko to kierowca, tak dla twojej wiedzy. A , czy ja muszę pisać , w której fili byłem , nie muszę bo nie chcę. Żal Ci , że ktoś rowy liże itd. spróbój może Ci zasmakuje. Piszesz , że za MIlO to byłoooooooooooo , może było , ale się skończyło, jakby lekkerland się zawinoł i też go nie było to byś pisał za LL to byłoooooooooooooo. Zastanów się chłopie o co tak naprawdę Ci chodzi , czy chcesz pracować , czy czekasz na szczęsliwy los w totka .Napisze Ci jeszcze , że tak uratowało mi życie pracując w LL dostałem kredyt na mieszkanie , kupiłem samochód mam rodzine i nadal ciężko pracuje tyle, że nie w LL. A tacy jak ty siędzą i myślą co napisać na tym forum , żeby miło zleciał czas. Weż się do roboty , a rodzina będzie z Ciebie DUMNA.??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filus Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:35 Transpost to jakieś , nieporozumienie jak tam u Was z tą firmą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 25.08.10, 16:58 U nas pewnie tak jak wszędzie - tołku ni ma. Ale blady kris narazie walczy buehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: 212.106.24.* 25.08.10, 17:13 u nas ok bierzemy troszku reszte za nami bierze wynajęty przez lekkerland za trzysta zł. my lekkie po kartonie na punkt no moze dwa trzy a co cięzsze to na dodatkowy wynajety auta sie nie przeciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
stomil-olsztyn Re: Lekkerland 29.08.10, 18:31 Lekkerland na początku to była zgrana załoga dzięki czemu istniał i odnosił sukces!! Razem tworzyli firmę PH;KD z MAGAZYNIERAMI.Ktoś jednak zapomniał że firmę budują ludzie!!!To efekt ukończenia studiów bez praktyki i doświadczenia.Jedno jest pewne do EMERYTURY MĄDRE GŁOWY Z WARSZAWY W LEKKERLANDZIE NIE DOCZEKAJĄ. A my malutcy i fizyczni damy sobie radę:)Im tródno będzie się w kolejnej firmie przyznać że wyrzucili ich za złe zarządzanie. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leperlandowiec Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 29.08.10, 20:49 mądrze prawisz, tylko "trudno" przez "U" otwarte, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 29.08.10, 21:53 Jezeli przyjma takich nieudacznikow do jakiej firmy.to chyba po znajomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 30.08.10, 14:42 Czy to jest oficjalne stanowisko Klubu z Olsztyna hehe? Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 01.09.10, 09:22 Gość portalu: papa napisał(a): > Wyjadacz wiec moje stanowisko to kierowca, tak dla twojej wiedzy. > A , czy ja muszę pisać , w której fili byłem , nie muszę bo nie > chcę. Żal Ci , że ktoś rowy liże itd. spróbój może Ci zasmakuje. Papa, gdybyś przerobił jak ja w MILO/LL od 1994 do 2008 roku to mógłbyś sie wypowiadać, gdzie było lepiej. Tym czasem gadasz a nie masz pojęcia o czym. Gdybym był chamski, to po prostu bym ci odpisał "w duuupie byłeś i gooowno widziałeś". Widzisz, tak się zaplątałeś, że nawet nie śledziłeś moich wcześniejszych postów, w których wypowadałem się o różnicach pomiędzy MILO a LL a uwierz mi (bo przecież sam nie masz pewnie porównania), że były one dosyć znaczne - na korzyść MILO. Co do mojej rodziny i słodkiego pierdzielenia o siedzeniu i myśleniu co napisać na tym forum, to odpowiem ci prosto: "nic ci do tego, bo mnie nie znasz, a moją rodziną gęby sobie nie wycieraj". Nie napisałeś w jakiej filii pracowałeś, bo pewnie się wstydzisz do tego przyznać - jeszcze ktoś się domyśli kim jesteś i odpowiednio cię podsumuje. O lizaniu rowów będzie krótko: no cóż, nie będę konkurował ze smakoszem. Tak więc z mojej strony zieeeww i zlew.. Nie pozdrawiam, wyjadacz. > Piszesz , że za MIlO to byłoooooooooooo , może było , ale się > skończyło, jakby lekkerland się zawinoł i też go nie było to byś > pisał za LL to byłoooooooooooooo. Zastanów się chłopie o co tak > naprawdę Ci chodzi , czy chcesz pracować , czy czekasz na > szczęsliwy los w totka .Napisze Ci jeszcze , że tak uratowało mi > życie pracując w LL dostałem kredyt na mieszkanie , kupiłem > samochód mam rodzine i nadal ciężko pracuje tyle, że nie w LL. A > tacy jak ty siędzą i myślą co napisać na tym forum , żeby miło > zleciał czas. Weż się do roboty , a rodzina będzie z Ciebie > DUMNA.??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 16:18 1400 brutto plus 2zł 60/80gr od punktu. Każdy kierowca ma przedstawioną oferte pracy indywidualnie więc stawki mogą różnić się między regionami.Pozdro dla normalnych ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Re: Lekkerland IP: 212.106.31.* 21.07.10, 16:33 ale punkt punktowi nie jest równy, jeden sprawdzisz w piec minut inny w godzinę a inne jeszcze dłuzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Re: Lekkerland IP: 212.106.31.* 21.07.10, 16:37 punktów z tras tez ciagle ubywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.238.63.dsl.dynamic.eranet.pl 21.07.10, 18:40 dzięki "kierowca" po części wiemy na czym stoimy jak byś wiedział więcej szczegółów to byłbym bardzo wdzięczny (np.:czy propozycje były dla wszystkich KD czy tylko którzy mają średnio 20 stopów w tygodniu ,co z ciężarowym transportem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 19:18 Transport cięzarowy podobno w całej Polsce zostaje z kierowcami Lekkerland...tylko nie wiadomo do kiedy:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca ciężkiego Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 21.07.10, 19:39 ....zostaje do momentu,aż się lizing skończy na auta, tak jak na małe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.129.146.dsl.dynamic.eranet.pl 21.07.10, 20:19 z tego co mi wiadomo to ciężarówki nie są w lizingu tylko własnością LL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca ciężkiego Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 21.07.10, 20:38 zajrzyj w dowód rejestracyjny atego rocznik 2007, a stare już większość sprzedana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.152.129.146.dsl.dynamic.eranet.pl 21.07.10, 21:02 u nas jest 2005 i jest LL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewożnik Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 23:56 Transpost, czy jak tam się nazywa ma jeżdzić też po 15zł za punkt rozumiem , że i mają na tym zarabiać , nowe auta w lising to kosztów mają nie mieć - dobre przy takich stawkach może się utrzymać tylko mały przewoźnik gdzie jezdzi ojciec i syn, a nie większa firma. Może postawili sobie , że będą zarabiać na koszty aut , a jak się lising skończy to zrobią wykup sprzedadzą i to będzie to ich zarobek (tylko z tych aut już nie będzie co zbierać) na takim samym wożie jechało Ricko , którego dawnooooooooo już nie ma.No może być też tak , że wożądz towar w LL kierowcy będą totka rozliczać i listy zbierać w tedy to by miało sens tylko nie 12 godz. pracy , a 15.Zyczę im powodzenia jak wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 24.07.10, 13:26 Przewoźnik, weź no, napisz to jeszcze raz po polsku bo nie wiem "o co kaman" Gość portalu: przewożnik napisał(a): > Transpost, czy jak tam się nazywa ma jeżdzić też po 15zł za > punkt rozumiem , że i mają na tym zarabiać , nowe auta w > lising to kosztów mają nie mieć - dobre przy takich stawkach > może się utrzymać tylko mały przewoźnik gdzie jezdzi ojciec > i syn, a nie większa firma. Może postawili sobie , że będą > zarabiać na koszty aut , a jak się lising skończy to zrobią > wykup sprzedadzą i to będzie to ich zarobek (tylko z tych aut już > nie będzie co zbierać) na takim samym wożie jechało Ricko , > którego dawnooooooooo już nie ma.No może być też tak , że > wożądz towar w LL kierowcy będą totka rozliczać i listy > zbierać w tedy to by miało sens tylko nie 12 godz. pracy , a > 15.Zyczę im powodzenia jak wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 22:43 robisz błedy chłopaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 11:45 Polska to jest kraj wielkich możliwości , ale czy to musi się odbywać kosztem pracowników ? chyba musimy się wszyscy wyprowadzić do naszych zachodnich przyjaciół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.226.206.dsl.dynamic.eranet.pl 25.07.10, 15:26 to nasi zachodni przyjaciele nas tak urządzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: 196.219.57.* 25.07.10, 17:44 Ale dobrze być na urlopie, wiecie? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 30.08.10, 21:46 Po JAPONSKU jako tako Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupki z lekkerland Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.08.10, 22:07 i po hu...... wyjebali nas miłego Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Lekkerland IP: *.183.229.31.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 18:25 już przekręty z Transpostem ,LL płaci 15 zeta za pierwsze 20 punktów a kolejne już za inną stawkę (suma dziennych stopów) czyli obliczenia kolegów na podobne zarobki przemineły z wiatrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 03.09.10, 21:56 a pełnym zdaniem coś umiesz napisać? czy tylko jadem umiesz strzykać? kto komu tyle płaci za stopa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do no Re: Lekkerland IP: *.183.235.108.dsl.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 13:31 LL w skrócie to LEKKERLAND ,a więc kolego LEKKERLAND przekręca TRANSPOST któremu płaci 15 złotych za jeden punkt- stop ale tylko do 20-stu pierwszych punktów na dzień a potem stawka maleje co się z tym będzie wiązało to że kierowcy pracujący dla TRANSPOSTU też dostaną mniej powyżej tych 20-stu stopów czy teraz jest to zrozumiałe czy napisać wszystko drukowanymi literami. A info jest z W-wy i na 80 procent jak połowa wiadomości na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 14:34 wyjadacz , jak Ci praca nie odpowiada to się zwolni po co dyskutujesz człowieku było, i przemineło z wiatrem. A o mnie to Ty wiesz , chyba to , że jestem i żyje. Pozdrawiam Gorąco????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 20:06 do papa-czytaj ze zrozumieniem-Wyjadacz juz dawno nie pracuje w LL,pracował a starych ,dobrych czasach MILO-gdzie nie ludzie tworzyli atmosfere a nie afmosfera ludzi...gdzie pracowało sie ciężko,ale dp pracy szło się z chęcia...więc sie nie wypowiadaj,bo nie znasz tamtych czasów i ludzi,a teraz LL -od góry go dołu samie miernoty. pozdrawiam byłą filie 61... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.10, 20:35 miszcz czasy Pana R. Zalewskiego pamiętam bardzo dobrze nie z jednego transita się przesiadałem,i powiem Ci , że tak samo wszyscy narzekali tylko nie było tego forum , żeby o tym pisać. Pewnie było super woziło się faje i grześki , a teraz wożą gorzałe gdzie na aucie masz 3t nie 300kg i ręce niżej niż spodnie. Jaką admosfere siedziałeś cichutko na krześle , żeby Cię z roboty nie wyrzucili bo na twoje miejsce było 20 nie 2 . Nie raz słyszałem ( jak Ci nie pasuje to się zwolni ) no i kasa 12 lat temu zarabiało się prawie te same pieniądze co teraz zarabiają. To jest własnie ta boląca historia i rozpacz , ale nikt się nie zastanowi , że mogło być gorzej. Mi to nie odpowiadało więc się zwolniłem , a nie rozpacz siałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:48 Ten film pokazuje aktualną pozycję firmy Lekkerland na rynku. www.youtube.com/watch?v=mjLIPQAox_A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rajmundek Re: Lekkerland IP: *.torun.mm.pl 04.09.10, 08:24 skąd masz takie wiadomości jak jeszcze wypłaty nie było.A poza tym na umowie jest napisane 2,80 brutto za punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.10, 14:46 A co słychać w Gdańsku?? Dostaliście już wypowiedzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małylong Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:15 narazie jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Lekkerland IP: *.183.232.15.dsl.dynamic.eranet.pl 12.09.10, 19:38 podobno już druga firma się znalazła o ogólno polskim zasięgu TRANS DAN czy ktoś może potwierdzić te info Odpowiedz Link Zgłoś