Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

komórka w pracy- pilne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:39
    słuchajcie,, czy szef ma prawo zakazać bezwzględnie używania telefonów
    komorkowych (prywatnych) w pracy? czyli jak w szkole: jak wchodzimy to
    wyłączamy komóreczki ..... dodam tylko, że mąż nie jest chirurgiem ani
    astronautą ...
    Obserwuj wątek
      • taki_i_owaki Re: komórka w pracy- pilne 02.04.07, 19:52
        a znasz regulamin?
        1. szef ma zawsze race
        2. jaknie ma patrz pkt pierwszy
      • Gość: scin Re: komórka w pracy- pilne IP: 195.116.246.* 02.04.07, 20:07
        a dziadek?
      • Gość: portalu Re: komórka w pracy- pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 20:08
        Zakład pracy ma prawo wprowadzić takie zarządzemie. A o co chodziło w tym
        fragmencie:

dodam tylko, że mąż nie jest chirurgiem ani
        > astronautą ...
        • Gość: anka Re: komórka w pracy- pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:04
          chodziło o to, że chirurg i astronauta to takie osoby, które z pewnością
          powinny unikać używania telefonu komórkowego w trakcie wykonywania swoich
          obowiązków, ale już np chirurg poza salą operacyjną .... czemu nie? mnie to
          trochę niepokoi, tzn dla mnie jest to spore ograniczenie. nie rozmawiamy dużo
          chocby dlatego, ze mąż jest bardzo zajęty w pracy, rozmowy sa drogie, zawsze i
          tak siedzi dlużej niż do 16 i jest naprawdę ok. ale czy nie jest tak, że zaklad
          pracy ma prawo wpr to zarządzenie z jakiegoś konkretnego powodu? bo tu powodu
          nie ma? czy nie jest tak, ze jest też prawo pracownika do noszenia przy sobie
          komórki?
          • anula36 Re: komórka w pracy- pilne 02.04.07, 22:11
            moze pracownicy za duzo gadali przez te komorki i postanowili zakazac rowno,zeby podneisc efektywnosc w pracy.
      • deodyma Re: komórka w pracy- pilne 08.04.07, 13:46
        oczywice, tak. w koncu w pracy chyba nie powinno komorek sie uzywac, prawda? u
        mnie w pracy rowniez jest zakaz uzywania prywatnych komorek w pracy i wszyscy
        tego przestrzegamy.
        • Gość: ala Re: komórka w pracy- pilne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 22:28
          Ja komórkę zawsze w pracy mam przy sobie, pracuję w barze, gdy nie mam akurat
          klientów obieram tel., głos mam zawsze włączony, szef sam czasem na ten nr.
          dzwoni, kiedy ma jakąś sprawę. Nigdy nie pytał o sprawę komórki, ale on sam też
          nic nie mówił na ten temat.
      • Gość: abc Re: komórka w pracy- pilne IP: *.chello.pl 09.04.07, 09:23
        w przerwie moze wyjsc z pracy i sobie zadzwonic - oczywiste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka