marekd65 12.09.04, 16:57 Czy można wjechać do Kanady z nieważnym (po upływie ważności) paszportem i certyfikatem obywatelstwa.Pytam bo być może nie zdążę wyrobić paszportu w Polsce a ambasada doradza wyrobienie nowego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ertes Re: Nieważny paszport 12.09.04, 17:04 Znaczy paszport jest jaki? Kanadyjski? Jak masz ob ywatellstwo to zawsze mozesz wjechac. Odpowiedz Link
ertes Re: Nieważny paszport 12.09.04, 21:57 Wlasnie. Jak sobie wyobrazasz niewpuszczenie do Kanady obywatela? Odpowiedz Link
marekd65 Re: Nieważny paszport 12.09.04, 22:10 Dużo zależy od urzędnika emigracyjnego, moje przekonanie o konieczności wpuszczenia mnie może być błędne.Ale zadzwonię na granicę i dopytam się. Odpowiedz Link
voytek74 Re: Nieważny paszport 12.09.04, 22:58 Marek, Na niewazny paszport kanadyjski masz prawo wjazdu do Kanady na 100%. (tak samo jak na niewazny polski mozesz wiechac do Polski...). Inna sprawa ze LOT moze wymagac wazny paszport aby wpuscili cie do samolotu. Nie wiem. Dlaczego nie wyrobisz sobie nowego paszportu kanadyjskiego w Warszawie? Tymczasowy (wazny na jeden rok) powinni wydac tobie w 24-48 godzin jak im oddasz stary. Pzdr. Odpowiedz Link
marekd65 Re: Nieważny paszport 13.09.04, 15:08 No to super.Jeśli można tak szybko otrzymać pasek to rzeczywiście nie ma co cudować tylko wyrobić. Nie wiedziałem że teminy są tak krótkie. Odpowiedz Link