polishcanadian 07.01.08, 01:58 Czy wizy beda zniesione już w pierwszej połowie 2008 roku? Do Polski ma przyjechac specjalna komisja, która zbada ewentualne skutki wprowadzenia takiej decyzji w życie. Arkadiusz www.poloniablog.com/profile/Arkadiusz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dradam2 mala prosba 07.01.08, 03:10 skontaktuj sie ze mna na e-mail w powyzszej sprawie, OK ? dradam 1/2 Odpowiedz Link
jotuz Re: mala prosba 28.01.08, 12:58 no własnie co z tymi wizami? w gruniu miała przyjechac do polski komisja kanadyjska ale jak na dzień dzisiejszy nic nie moge znajsc w necie na ten temat. może ktos cos wie to barzdzo bym prosiła o informacje co dalej z tymi wizami. czy poczekac jeszcze troszke jak zniosą czy starac się o wizę. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: mala prosba 28.01.08, 16:44 a kiedy masz zamiar leciec do Kanady jak w nablizszych tygodniach to nie czekaj na to a jesli np w wakacje to poczekaj do marca i wtedy cos moze bedzie wiadomo . Odpowiedz Link
jotuz Re: mala prosba 28.01.08, 20:32 chciałam wyjechać na święta wielkanocne do rodzinki.czy w marcu juz bedzie coś wiadomo? mam watpliwosci czy w ogóle zniosą te wizy. mam nadzieje je jednak zniosa i bede mogla spedzic swięta z najblizszymi. dziekuje za podpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link
sylwek07 Re: mala prosba 28.01.08, 20:49 Czytalem w pewnym artykule ze wlasnie w lutym ma sie skonczyc ta kontrola w Ambasadzie w warszawie i potem maja zadecydowac co dalej bedzie i dlatego napisalem o tym marcu ze moze bedzie a moze byc w kwietniu,maju... Tak ze jesli masz duzo czas to zaczekaj bo i tak zalatwisz wize w 1 dzien w Ambasadzie. Odpowiedz Link
syswia Re: mala prosba 29.01.08, 03:41 byla w grudniu w Polsce, ale przecie na miejscu decyzji nie podejma nie? musza zobaczyc, pomarudzic, wrocic do Kanady, napisac 5 raportow, potem 2 poprawic, potem moze je ktos przeczyta, moze sie sie zainteresuje, a moze i nie. Odpowiedz Link
jotuz Re: mala prosba 29.01.08, 18:01 sylwku07 obys mial racje poczekam jeszcze bo jak pomysle o tych kolejkach pod ta ambasada to az mi słów brak a do tego te 500 km które musze przebyc do warszawy od razu mi sie odechciewa a twoje cenne informacje pozwalaja mi zyc w nadziei ze ten koszmar z wizami zakonczy sie bardzo szybko pozdrawaim Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: mala prosba 29.01.08, 18:43 Nie musisz jechac - mozesz wyslac dokumenty przez jakies biuro podrozy. Odpowiedz Link
sylwek07 jotuz 29.01.08, 19:07 A kiedy Ty bylas pod Ambasada ze byly takie kolejki?,ostatnio znajomy byl o godzinie 8 rano i ledwie bylo kolo 40 osob i tak pewnie bedzie do polowy-konca marca a potem zwiekszac sie bedzie liczba osob. a co do informacji to podaje Ci dwie strony i tam szukaj wiadomosci kiedy i ktore Panstwa beda miec zniesione: www.embassymag.ca/ oraz ta: www.cic.gc.ca/english/index.asp Odpowiedz Link
estevez Re: jotuz 29.01.08, 21:21 przeczytalem ze Kaczynski leci do Ottawy w lutym - moze to cos z tym ? Odpowiedz Link
sylwek07 a to nie Minister Sikorski leci do Ottawy i USA 29.01.08, 22:34 W komunikacie napisano, że wczorajszy wieczór był jedynym dogodnym terminem konsultacji prezydenta z ministrem. Kancelaria Prezydenta twierdzi, że według informacji, które otrzymano z sekretariatu MSZ, Radosław Sikorski planował bezpośrednio podróż z Bukseli do Kijowa. Powrót z Ukrainy planowano dziś około 21, natomiast wylot do Waszyngtonu i Ottawy na jutro rano. news.money.pl/artykul/sikorski;sam;zdecydowal;o;powrocie;do;kraju,79,0,317007.html Odpowiedz Link
pikorpikor Re: a to nie Minister Sikorski leci do Ottawy i U 31.01.08, 23:25 Sylwek z tymi wizami to wygłupy są. I tak zniosą... pozdr. Odpowiedz Link
pikorpikor Re: a to nie Minister Sikorski leci do Ottawy i U 31.01.08, 23:27 Już widzę te "tłumy" walących na saksy do bogatej Kanady ) Tak poważnie to trochę wójków i ciotek nierobów w Polsce ubędzie. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: a to nie Minister Sikorski leci do Ottawy i U 31.01.08, 23:50 zebys wiedzial ze beda tlumy bo czesc poleci z Kanady do USA Odpowiedz Link
pikorpikor Re: a to nie Minister Sikorski leci do Ottawy i U 04.02.08, 19:03 Raczej przejdzie z niedźwiedziami Tam zobaczą kolejny raj dla nielegalnych pozdr. Odpowiedz Link
babiana Re: Do Kanady bez wiz?! 01.02.08, 04:18 Polonia kanadyjska rozpoczęła kolejną akcję na rzecz zniesienia wiz do Kanady dla obywateli Polski. Ze specjalnej strony internetowej można wysłać e-mail do biura premiera Stephena Harpera. Działacze Kongresu Polonii Kanadyjskiej mają nadzieję, że masowo wysyłane listy od internautów pozwolą wywrzeć nacisk na rząd Kanady i przyczynią się do szybkiego zniesienia wiz. Akcja Kongresu Polonii Kanadyjskiej zbiega się w czasie z planowaną wizytą w Ottawie ministra spraw zagranicznych Radosława Sikorskiego. E-mail do premiera można wysłać z uruchomionej w tym celu strony internetowej www.polishcongress.ca. List trafi do biura Stephena Harpera, a także do biur kilku sekretarzy w rządzie Kanady. Prezes Kongresu Polonii Kanadyjskiej Władysław Lizoń jest przekonany, że akcja przyspieszy zniesienie obowiązku wizowego dla Polaków. "Jest nas w Kanadzie około 800 tysięcy. Jeśli włączy się w to wiele osób, to dosłownie zbombardujemy e-mailami serwery biur premiera i sekretarzy" - powiedział prezes Kongresu. dziennik.com/www/dziennik/wiad/sw.htm Odpowiedz Link
pal0ma Re: Do Kanady bez wiz?! 03.02.08, 14:51 Czy sadzicie, ze to dobry pomysl to wysylanie maili? Ja moge wyslac, czemu nie, ale zastanawiam sie czy to rzeczywiscie skuteczna metoda i czy nie wyrzadzi szkod? Odpowiedz Link
sylwek07 Do Kanady od marca bez wiz? 03.02.08, 09:50 Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski zakończył wizytę w Stanach Zjednoczonych i rozpoczyna wizytę w Kanadzie. Dzisiaj szef dyplomacji spotka się z polskimi weteranami wojennymi oraz z kanadyjskimi politykami. Oficjalne rozmowy odbędą się jutro. Sikorski podczas wizyty w Kanadzie chce przekonać tamtejsze władze do zniesienia wiz dla Polaków. Decyzja o zniesieniu wiz mogłaby być ogłoszona podczas wizyty premiera Donalda Tuska w Kanadzie w marcu - dowiedziała się "Rzeczpospolita". wiadomosci.onet.pl/1685143,12,item.html Odpowiedz Link
jotuz Re: Do Kanady od marca bez wiz? 03.02.08, 14:11 dzis moi domownicy słyszeli w tv ze wizy do kanady zostana najprawdopodobniej zniesione od marca! ciekawa jestem ile jest w tym prawdy? Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Do Kanady od marca bez wiz? 03.02.08, 14:50 Do marca nie daleko wiec nie dlugo cos bedzie wiadomo Odpowiedz Link
estevez Re: Do Kanady od marca bez wiz? 04.02.08, 19:35 Czy bedac na wizie turystycznej w Kanadzie mozna otworzyc konto w banku ? Czy na wizie turystycznej mozna wymienic prawo jazdy na kanadyjskie (prawo jazdy z obszaru gdzie Kanada ma umowe o wymienialnosci) ? Odpowiedz Link
sylwek07 estevez 04.02.08, 21:52 a no beda takie pytania sie pojawiac jak zniosa wizy i moze ktos odpowie Odpowiedz Link
sylwek07 inny artykul 04.02.08, 21:52 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4897757.html Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Do Kanady bez wiz?! 05.02.08, 09:03 Wczoraj nad tym myslalem i jak dla mnie to nic to nie zmienia ,,,czy beda wizy czy tez nie to mam inny problem do rozwiazania a to bez ludzi dobrej woli bedzie prawie nie do rozwiazania no chyba ze sie stanie Cud.. No ale trzymam kciuki za innych oraz wiem ze wielu osobom to by pomoglo . Odpowiedz Link
pama13 Re: Do Kanady bez wiz?! 06.02.08, 03:31 Petition for Removal of Visa Requirements by Canada for Polish Citizens coming to Canada to visit. Please Sign - On-line Petition: www.polishcongress.ca Odpowiedz Link