za_morzem 10.01.09, 20:40 Do niedawna mozna bylo ze strony Rogersa wysylac SMS-y, czyzby w ramach "improving services" mozliwosc zlikwidowano? websms.rogers.page.ca/2way/login.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 00:59 Nie chce mi sie logowac, wydawalo mi sie ze mieli normalna, darmowa bramke taka jak ma Orange w Polsce: sms.orange.pl/ Moze powinni teraz zmienic naliczanie z minutowego na godzinne, bedzie nastepny "improvement" w "trosce o klienta". "rocket6 napisał: > Wystarczy się zalogować...." Odpowiedz Link
rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 01:12 Leniuch z Ciebie a w Orange musisz taką usługę aktywować i za to płacisz Odpowiedz Link
za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 02:06 W Orange usluge aktywuje tylko wlasciciel telefonu (a nie korzystajacy z bramki), dzwoniac do prowajdera i jest to darmowe. Z poziomu uslug R. nie jestem zadowolony i zablokowanie bramki sms jest nastepna "mila" niespodzianka z ich strony. rocket6 napisał: > Leniuch z Ciebie a w Orange musisz taką usługę aktywować i za to > płacisz Odpowiedz Link
rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 03:00 No właśnie, czyli wysyłając sms z bramki w Orange do telefonu (w tej samej sieci) bez aktywacji sms dotrze do danej osoby?? Będziesz musiał namówić tego kogoś do aktywowania tej usługi i równoczesnie do zapłacenia za to a w Rogers masz to za free tylko trzeba się zalogować to takie skomplikowane? Z czego jesteś niezadowolony?? Nie panimaju... Odpowiedz Link
za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 09:45 W Orange w Pl za aktywacje uslugi nie placisz, dzwonisz do operatora i uruchamia ci opcje, a internetowa bramka sms jest dostepna dla kazdego. R. kontroluje dostep do opcji internetowej warunkujac ja zarejstrowaniem sie czyli nie ma wysylania i otrzymywania bez akceptacji kontroli Wielkiego Brata. Roznica jest zasadnicza. Moze jestes w Kanadzie za krotko zeby zrozumiec na czym polega polnocnoamerykanska "wolnosc". rocket6 napisał: > No właśnie, czyli wysyłając sms z bramki w Orange do telefonu (w tej > samej sieci) bez aktywacji sms dotrze do danej osoby?? Będziesz > musiał namówić tego kogoś do aktywowania tej usługi i równoczesnie > do zapłacenia za to a w Rogers masz to za free tylko trzeba się > zalogować to takie skomplikowane? Z czego jesteś niezadowolony?? > Nie panimaju... > Odpowiedz Link
rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 16:14 Skąd się bierza Twoje tak uparte zachowanie, jeżeli napisałem, że za aktywację się płaci to znaczy, że się płaci bo w przeciwieństwie do Ciebie sprawdzam takie rzeczy.Najpierw się zorientuj w sprawie a pózniej się wypowiadaj. "Wystąpił błąd SMS nie został wysłany, gdyż adresat wiadomości nie ma aktywnej usługi SMS z Internetu. Jeśli adresat wiadomości posiada telefon w sieci Orange i chcesz wysyłać do niego bezpłatne wiadomości SMS, to poproś go o aktywację usługi. W tym celu musi on wysłać ze swojego telefonu SMSa o treści INTERNET na numer 102 (koszt SMSa wg taryfy)." Czytaj dokładnie... A z tą "wolnoscią" to rozumiem, że podoba Ci się sposób w jaki w Polsce każdy bezkarnie może sobie wysyłać np: sms'y do inny z pogróżkami lub innymi głupimi sprawami lepsza taka "anarchia"? Odpowiedz Link
za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:02 Jakis czas temu sam aktywowalem taka usluge w Polsce i polegalo to jedynie na zadzwonieniu do biura oblugi i poproszeniu o aktywacje. Byc moze dzis jest inaczej. Oplata jest sprawa drugorzedna, chodzi o ograniczenie mozliwosci korzystania ze strony. Idac twoim torem myslenia nalezaloby zdelegalizowac noze, samochody bo dzieki nim mozna pogrozki realizowac. rocket6 napisał: > Skąd się bierza Twoje tak uparte zachowanie, jeżeli napisałem, że za > aktywację się płaci to znaczy, że się płaci bo w przeciwieństwie do > Ciebie sprawdzam takie rzeczy.Najpierw się zorientuj w sprawie a > pózniej się wypowiadaj. > > "Wystąpił błąd > > SMS nie został wysłany, gdyż adresat wiadomości nie ma aktywnej > usługi SMS z Internetu. Jeśli adresat wiadomości posiada telefon w > sieci Orange i chcesz wysyłać do niego bezpłatne wiadomości SMS, to > poproś go o aktywację usługi. W tym celu musi on wysłać ze swojego > telefonu SMSa o treści INTERNET na numer 102 (koszt SMSa wg taryfy)." > > Czytaj dokładnie... > > A z tą "wolnoscią" to rozumiem, że podoba Ci się sposób w jaki w > Polsce każdy bezkarnie może sobie wysyłać np: sms'y do inny z > pogróżkami lub innymi głupimi sprawami lepsza taka "anarchia"? Odpowiedz Link
rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:10 Za_morzem...w sieci Orange zawsze tak było także za czasów operatora Idea wiem bo od lat korzystałem z ich usług i nie wymyślaj.Jak juz nie wiesz co masz napisać to takie głupoty Ci wychodzą...nie popadaj w takie skrajności Odpowiedz Link
za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:21 Usluge aktywowalem w opisany powyzej sposob, na zadne wymyslanie sie nie sile bo po co? Juz pisalem, sprawa oplaty jest drugorzedna. Chodzi o cos innego. rocket6 napisał: > Za_morzem...w sieci Orange zawsze tak było także za czasów operatora > Idea wiem bo od lat korzystałem z ich usług i nie wymyślaj.Jak juz > nie wiesz co masz napisać to takie głupoty Ci wychodzą...nie popadaj > w takie skrajności Odpowiedz Link