Dodaj do ulubionych

Rogers, SMS

10.01.09, 20:40
Do niedawna mozna bylo ze strony Rogersa wysylac SMS-y, czyzby w ramach
"improving services" mozliwosc zlikwidowano?

websms.rogers.page.ca/2way/login.php
Obserwuj wątek
    • rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 00:40
      Wystarczy się zalogować....
      • za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 00:59
        Nie chce mi sie logowac, wydawalo mi sie ze mieli normalna, darmowa bramke taka jak ma Orange w Polsce:
        sms.orange.pl/
        Moze powinni teraz zmienic naliczanie z minutowego na godzinne, bedzie nastepny "improvement" w "trosce o klienta".

"rocket6 napisał:

> Wystarczy się zalogować...."
        • rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 01:12
          Leniuch z Ciebie a w Orange musisz taką usługę aktywować i za to
          płacisz smile
          • za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 02:06
            W Orange usluge aktywuje tylko wlasciciel telefonu (a nie korzystajacy z
            bramki), dzwoniac do prowajdera i jest to darmowe.
            Z poziomu uslug R. nie jestem zadowolony i zablokowanie bramki sms jest nastepna
            "mila" niespodzianka z ich strony.

rocket6 napisał:

> Leniuch z Ciebie a w Orange musisz taką usługę aktywować i za to
            > płacisz smile
            • rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 03:00
              No właśnie, czyli wysyłając sms z bramki w Orange do telefonu (w tej
              samej sieci) bez aktywacji sms dotrze do danej osoby?? Będziesz
              musiał namówić tego kogoś do aktywowania tej usługi i równoczesnie
              do zapłacenia za to a w Rogers masz to za free tylko trzeba się
              zalogować to takie skomplikowane? Z czego jesteś niezadowolony??
              Nie panimaju...
              • za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 09:45
                W Orange w Pl za aktywacje uslugi nie placisz, dzwonisz do operatora i uruchamia ci opcje, a internetowa bramka sms jest dostepna dla kazdego.
                R. kontroluje dostep do opcji internetowej warunkujac ja zarejstrowaniem sie czyli nie ma wysylania i otrzymywania bez akceptacji kontroli Wielkiego Brata.
                Roznica jest zasadnicza.
                Moze jestes w Kanadzie za krotko zeby zrozumiec na czym polega polnocnoamerykanska "wolnosc".

rocket6 napisał:

> No właśnie, czyli wysyłając sms z bramki w Orange do telefonu (w tej
                > samej sieci) bez aktywacji sms dotrze do danej osoby?? Będziesz
                > musiał namówić tego kogoś do aktywowania tej usługi i równoczesnie
                > do zapłacenia za to a w Rogers masz to za free tylko trzeba się
                > zalogować to takie skomplikowane? Z czego jesteś niezadowolony??
                > Nie panimaju...
                >
                • rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 16:14
                  Skąd się bierza Twoje tak uparte zachowanie, jeżeli napisałem, że za
                  aktywację się płaci to znaczy, że się płaci bo w przeciwieństwie do
                  Ciebie sprawdzam takie rzeczy.Najpierw się zorientuj w sprawie a
                  pózniej się wypowiadaj.

"Wystąpił błąd

SMS nie został wysłany, gdyż adresat wiadomości nie ma aktywnej
                  usługi SMS z Internetu. Jeśli adresat wiadomości posiada telefon w
                  sieci Orange i chcesz wysyłać do niego bezpłatne wiadomości SMS, to
                  poproś go o aktywację usługi. W tym celu musi on wysłać ze swojego
                  telefonu SMSa o treści INTERNET na numer 102 (koszt SMSa wg taryfy)."

Czytaj dokładnie...

A z tą "wolnoscią" to rozumiem, że podoba Ci się sposób w jaki w
                  Polsce każdy bezkarnie może sobie wysyłać np: sms'y do inny z
                  pogróżkami lub innymi głupimi sprawami lepsza taka "anarchia"?
                  • za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:02
                    Jakis czas temu sam aktywowalem taka usluge w Polsce i polegalo to jedynie na zadzwonieniu do biura oblugi i poproszeniu o aktywacje. Byc moze dzis jest inaczej.
                    Oplata jest sprawa drugorzedna, chodzi o ograniczenie mozliwosci korzystania ze strony.
                    Idac twoim torem myslenia nalezaloby zdelegalizowac noze, samochody bo dzieki nim mozna pogrozki realizowac.

rocket6 napisał:

> Skąd się bierza Twoje tak uparte zachowanie, jeżeli napisałem, że za
                    > aktywację się płaci to znaczy, że się płaci bo w przeciwieństwie do
                    > Ciebie sprawdzam takie rzeczy.Najpierw się zorientuj w sprawie a
                    > pózniej się wypowiadaj.
                    >
                    > "Wystąpił błąd
                    >
                    > SMS nie został wysłany, gdyż adresat wiadomości nie ma aktywnej
                    > usługi SMS z Internetu. Jeśli adresat wiadomości posiada telefon w
                    > sieci Orange i chcesz wysyłać do niego bezpłatne wiadomości SMS, to
                    > poproś go o aktywację usługi. W tym celu musi on wysłać ze swojego
                    > telefonu SMSa o treści INTERNET na numer 102 (koszt SMSa wg taryfy)."
                    >
                    > Czytaj dokładnie...
                    >
                    > A z tą "wolnoscią" to rozumiem, że podoba Ci się sposób w jaki w
                    > Polsce każdy bezkarnie może sobie wysyłać np: sms'y do inny z
                    > pogróżkami lub innymi głupimi sprawami lepsza taka "anarchia"?
                    • rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:10
                      Za_morzem...w sieci Orange zawsze tak było także za czasów operatora
                      Idea wiem bo od lat korzystałem z ich usług i nie wymyślaj.Jak juz
                      nie wiesz co masz napisać to takie głupoty Ci wychodzą...nie popadaj
                      w takie skrajności smile
                      • za_morzem Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:21
                        Usluge aktywowalem w opisany powyzej sposob, na zadne wymyslanie sie nie sile bo
                        po co?
                        Juz pisalem, sprawa oplaty jest drugorzedna. Chodzi o cos innego.

rocket6 napisał:

> Za_morzem...w sieci Orange zawsze tak było także za czasów operatora
                        > Idea wiem bo od lat korzystałem z ich usług i nie wymyślaj.Jak juz
                        > nie wiesz co masz napisać to takie głupoty Ci wychodzą...nie popadaj
                        > w takie skrajności smile
                        • rocket6 Re: Rogers, SMS 11.01.09, 21:22
                          Rzecz jasna smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka