Dodaj do ulubionych

Prośba do Pana Janusza :)

13.09.11, 13:37
Witam serdecznie,
drogi Panie Januszu, od pewnego, bliżej mi nie określonego czasu, odczuwam zainteresowanie numerologią i nie ukrywam, że chciałabym zgłębić jej arkana, skrzętnie się chciałam za to "zabrać" i... hmm... jakby to nazwać... zauważyłam, że wiedza z tejże dziedziny jest "niby" wszędzie dostępna... ale... z przykrością muszę stwierdzić, że toż to wszechogarniający śmietnik sad Niby internet jest tym wypełniony, niby książki są dostępne... ale to wszystko jest tak bardzo ograniczone i ograniczające... Czegoś tu brak... Niestety nie odczuwam, nie zauważam, a raczej brak mi tego "czegoś" przed czym można by było odczuć szacunek i wielkość, a także pokłonić się i "zadumać", i przede wszystkim "poczuć" liczby, a nie tylko bezdusznie kopiować, że 1-to początek, 2- to... itd.
Stąd moje pytanie, a raczej prośba smile Czy mógłby Pan podać, przybliżyć, tudzież polecić książki z "jakościową" wiedzą zawierającą arkana numerologii? Jeśli jest to możliwe to z uwzględnieniem, kolejności, a raczej stopnia zaawansowania wiedzy smile
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ksiązki to nie wszystko, no ale... od czegoś trzeba zacząć, miło by było gdyby były one "jakieś" smile

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam,
Anna (numerologiczna 9)
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Prośba do Pana Janusza :) 13.09.11, 16:55
      Witaj
      aferka000 napisała:

> od pewnego, bliżej mi nie określonego czasu, odczuwam zain
      > teresowanie numerologią i nie ukrywam, że chciałabym zgłębić jej arkana, skrzęt
      > nie się chciałam za to "zabrać" i... hmm... jakby to nazwać... zauważyłam, że w
      > iedza z tejże dziedziny jest "niby" wszędzie dostępna... ale... z przykrością m
      > uszę stwierdzić, że toż to wszechogarniający śmietnik sad Niby internet jest tym
      > wypełniony, niby książki są dostępne... ale to wszystko jest tak bardzo ograni
      > czone i ograniczające... Czegoś tu brak... Niestety nie odczuwam, nie zauważam,
      > a raczej brak mi tego "czegoś" przed czym można by było odczuć szacunek i wiel
      > kość, a także pokłonić się i "zadumać", i przede wszystkim "poczuć" liczby, a n
      > ie tylko bezdusznie kopiować, że 1-to początek, 2- to... itd.
      > Stąd moje pytanie, a raczej prośba smile Czy mógłby Pan podać, przybliżyć, tudzież
      > polecić książki z "jakościową" wiedzą zawierającą arkana numerologii? Jeśli je
      > st to możliwe to z uwzględnieniem, kolejności, a raczej stopnia zaawansowania w
      > iedzy smile
      > Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ksiązki to nie wszystko, no ale... od czegoś
      > trzeba zacząć, miło by było gdyby były one "jakieś" smile
      >
      > Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam,
      > Anna (numerologiczna 9)

Rzeczywiście internet jest pełen śmieci. Osoby bez fundamentalnej wiedzy numerologicznej uzurpują sobie prawo do zmieniania reguł numerologii.
      Z polskich podręczników zdecydowanie godnym polecenia jest książka autorstwa Pani Nataszy Czarmińskiej, z tym zastrzeżeniem, że jest tam błąd w dotyczący liczenia, który nie wynikał z intencji autorki a pojawił się na poziomie redakcyjnym. Zdumiewające jest jednak to, że mnóstwo osób skopiowało ten błąd i utrzymuje, że to jest inny, alternatywny sposób liczenia. Ciekawe jest jednak przy tym to, że nie pojawia się on nigdzie indziej poza Polską.
      Autorka nie zdążyła skorygować błędu, gdyż odeszła przedwczesnie ulegając nowotworowi.
      Najlepszym źródłem wiedzy numerologicznej są książki amerykańskie, zresztą w Stanach właśnie powstała współczesna numerologia ponad 100 lat temu.
      Najpopularniejszym podręcznikiem jest wydana już ponad 80 razy książka Florence Campbell pt. "Your Days Are Numbered" to idealna pozycja na początek. Później Juno Jordan, Kevin Avery (na jego książce oparła swoją książkę Czarmińska), Matthew Goodwin.
      Pozdrawiam i życzę skutecznego przyswajania wiedzy!
      • aferka000 Re: Prośba do Pana Janusza :) 15.09.11, 10:16
        Super,
        bardzo dziękuję za przydatne informację.
        Pozdrawiam i życzę miłego dnia smile
        anna
      • beatavega Re: Prośba do Pana Janusza :) 20.09.11, 17:15
        Witam Panie Januszu, umówiłam się na spotkanie i zmianę numerologiczną z G.J.B., która mieszka w okolicach Warszawy ( wydawało mi się, iż bezpośrednie spotkanie będzie skuteczniejsze od korespondencji, a ja mieszkam koło Warszawy). Po czym odwiedziłam to forum i zobaczyłam wpis jednej pani odradzający panią GJB, polecający natomiast panią I.Ł.z Bydgoszczy. Bardzo proszę o poradę, mam trudną sytuację finansową, a 500 zł. za zmianę u GJB to dla mnie majątek, natomiast panie z Bydgoszczy i Wrocławia wykonują usługę za połowę ceny. Jestem urodzeniową 3, a mimo to bardzo samotną, życie to jeden wielki pech, kłody pod nogami i brutalne wykorzystywanie i psychiczne molestowanie przez innych. Obawiam się, że źle przeprowadzona transformacja jeszcze bardziej obrzydzi mi życie. Bardzo Pana proszę o pomoc.
        Pozdrawiam
        Beata
        beatavega@gazeta.pl
        • janus50 Re: Prośba do Pana Janusza :) 22.09.11, 14:59
          Witaj
          Zdecydowanie Bydgoszcz.
          Pozdrawiam
          • beatavega Re: Prośba do Pana Janusza :) 22.09.11, 17:58
            Ślicznie dziękuję i pozdrawiam.
            Beata
      • karolka58 Re: Prośba do Pana Janusza :) 23.09.11, 07:39
        Panie Januszu
        z nieba mi Pan spadl wink albo z internetu chyba wink
        mam nadzieje ze nareszcie dostane odpowiedz na nurtujace mnie od dawna pytania.
        Chce zalozyc 2 sklepy internetowe sprzedajace: pierwszy bizuterie a drugi grafike.
        Mam kilka nazw ktorych cyfry sumuja sie do 3 albo do 8. Moje pytania:
        1. ktora wibracja nazwy 3 czy 8 bedzie lepsza dla sklepow sprzedajacych artystyczne produkty
        2. do jakiej cyfry powinna sumowac sie data zalozenia sklepu dla nazwy 3 a jaka dla nazwy 8 ,
        ciagle dostaje sprzeczne informacje na ten temat. Jeszcze tych sklepow nie zalozylam wiec generalnie mam rece wolne w tej kwestii. Dodam, ze od pazdziernika zaczynam nowy cykl numerologiczny i to bedzie moj 1 rok oraz to, ze nie mieszkam w Polsce tylko w USA wiec nie obowiazuja mnie przepisy dodawania imienia i nazwiska.

Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam
        • janus50 Re: Prośba do Pana Janusza :) 23.09.11, 12:26
          Witaj
          karolka58 napisała:

> Chce zalozyc 2 sklepy internetowe sprzedajace: pierwszy bizuterie a drugi grafi
          > ke.
          > Mam kilka nazw ktorych cyfry sumuja sie do 3 albo do 8. Moje pytania:
          > 1. ktora wibracja nazwy 3 czy 8 bedzie lepsza dla sklepow sprzedajacych artyst
          > yczne produkty
          > 2. do jakiej cyfry powinna sumowac sie data zalozenia sklepu dla nazwy 3 a jaka
          > dla nazwy 8 ,
          > ciagle dostaje sprzeczne informacje na ten temat. Jeszcze tych sklepow nie zalo
          > zylam wiec generalnie mam rece wolne w tej kwestii. Dodam, ze od pazdziernika z
          > aczynam nowy cykl numerologiczny i to bedzie moj 1 rok oraz to, ze nie mieszkam
          > w Polsce tylko w USA wiec nie obowiazuja mnie przepisy dodawania imienia i naz
          > wiska.

Przy ustawieniach dla firmy musimy wziąć pod uwagę trzy elementy. Wibracja nazwy, wibracja dnia rozpoczęcia działalności oraz przeznaczenie firmy, które wynika z dwóch pierwszych elementów.
          Za korzystne dla biznesu uważa się wibracje 1, 3 oraz 8. Niestety nie da się wszystkich trzech elementów ustawić tak, aby każdy był wyrażony wibracją uważaną za korzystną.
          W twoim przypadku rozsądnym rozwiązaniem będzie ustawienie nazwy na 3, trójka przyciąga klientów i sprzyja także działaniom powiązanym z kreatywnością, ekspresją artystyczną, dobrym gustem, pięknem itp. Kolejnym elementem jest wybranie odpowiedniej daty rozpoczęcia działalności - chodzi tu o datę, która będzie wpisana w dokumenty rejestrowe. Dla nazwy trzy optymalna jest ósemka, która wiąże się z finansami i pomnażaniem dóbr materialnych. Data osiem będzie dawać przeznaczenie firmy 11/2 - to z kolei wibracja doskonała do partnerstwa i współpracy, obdarzające jednocześnie wysoką ambicją i wysokim poziomem etyczno - moralnym.
          Pozdrawiam

>
          > Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam
          • karolka58 Re: Prośba do Pana Janusza :) 25.09.11, 07:30
            Bardzo, bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz i informacje. Sporo mi to rozjasnilo.
            Ale urodzilo sie tez kilka nowych pytan, takich doprecyzujacych wink
            Napisal Pan, ze dla biznesu uwaza sie za korzystne cyfry 1,3 i 8.
            Rozumiem, ze (nie wchodzac w szczegoly) generalnie powinno sie probowac ustalic nazwe aby byla suma jednej z tych cyfr.
            Podejzewam, ze z data jest tak samo.
            Napisal Pan, ze odpowiednia dla nazwy 3 bedzie data 8 co daje w sumie 2. Czy to jedyna optymalna data dla 3 ? co sie dzieje jesli data zalozenia bedzie 1 i suma wyjdzie 4 lub data bedzie 3 i suma wyjdzie 6, lub jeszcze inna data zalozenia i inna suma?
            i jak to wyglada z datami dla nazw 1 i 8.
            Jakie najlepsze daty zalozenia firm beda dla tych nazw?
            Czy bardziej sie kierowac sama data zalozenia czy tez wazniejsza jest suma nazwy firmy i data jej zalozenia?
            I czy sa cyfry daty zalozenia, nazwy lub sumy nazwy i zalozenia, ktorych kategorycznie powinnismy sie wystrzegac?

z gory dziekuje
            i serdecznie pozdrawiam
            Karolka
            • janus50 Re: Prośba do Pana Janusza :) 25.09.11, 10:45
              Witaj ponownie
              karolka58 napisała:

> Bardzo, bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz i informacje. Sporo mi to rozja
              > snilo.
              > Ale urodzilo sie tez kilka nowych pytan, takich doprecyzujacych wink
              > Napisal Pan, ze dla biznesu uwaza sie za korzystne cyfry 1,3 i 8.
              > Rozumiem, ze (nie wchodzac w szczegoly) generalnie powinno sie probowac ustalic
              > nazwe aby byla suma jednej z tych cyfr.
              > Podejzewam, ze z data jest tak samo.
              > Napisal Pan, ze odpowiednia dla nazwy 3 bedzie data 8 co daje w sumie 2. Czy to
              > jedyna optymalna data dla 3 ? co sie dzieje jesli data zalozenia bedzie 1 i su
              > ma wyjdzie 4 lub data bedzie 3 i suma wyjdzie 6, lub jeszcze inna data zalozen
              > ia i inna suma?
              Są wibracje korzystne, są wibracje które można określić jako neutralne lub umiarkowanie niekorzystne, są też skrajnie niekorzystne.
              Korzystne już znasz, do neutralnych można zaliczyć 2, 4, 5, 6, 7, przy czym dwójka, czwórka, szóstka i siódemka to wibracje niebiznesowe. Piątka jest dobra dla handlu, jednak ma charakter dość chaotyczny i nieprzewidywalny.
              Dziewiątka jest zdecydowanie niekorzystna dla biznesu. Jest to wibracja zakańczania, bilansu, altruizmu, humanitaryzmu - tak więc w żaden sposób nie kojarzy się z pomnażaniem dóbr materialnych, a raczej z ich rozdawaniem.

> i jak to wyglada z datami dla nazw 1 i 8.
              > Jakie najlepsze daty zalozenia firm beda dla tych nazw?

W oparciu o poprzednią odpowiedź możesz sama podjąć decyzje co będzie dla ciebie najlepsze.

> Czy bardziej sie kierowac sama data zalozenia czy tez wazniejsza jest suma nazw
              > y firmy i data jej zalozenia?
              Najbardziej istotna jest nazwa, później data oraz suma dwóch pierwszych. Nie oznacza to jednak, że drugi i trzeci element może być w jakiś sposób lekceważony lub pomijany.

> I czy sa cyfry daty zalozenia, nazwy lub sumy nazwy i zalozenia, ktorych kateg
              > orycznie powinnismy sie wystrzegac?

Generalnie dziewiątka, ponadto 4/13, 7/16.
              >

Pozdrawiam
              > z gory dziekuje
              > i serdecznie pozdrawiam
              > Karolka
              • karolka58 Re: Prośba do Pana Janusza :) 26.09.11, 23:14
                Bardzo dziekuje za wiele ciekawych informacji.
                Czy moglby Pan choc w kilku slowach opisac te neutralne cyfry w znaczeniu biznesowym?
                tak jak Pan napisal wczesniej, ze np 2 niesie za soba dobra komunikacje , jak to wyglada z pozostalymi cyframi?
                To pierwsza prosba, a druga : czy ma Pan dostepne publikacje, strone internetowa, bloga etc. gdzie mozna zagladac po wiecej informacji zamiast Pana meczyc na forum? wink smile wink

pozdrawiam serdecznie
                • janus50 Re: Prośba do Pana Janusza :) 28.09.11, 23:12
                  Witaj
                  Nie czerpię wiedzy z internetu, to trochę dziwnie brzmi bo przecież porozumiewamy się na tej drodze. Czasami znajdę coś na stronach anglojęzycznych. Generalnie na poziomie podstawowym można co nieco odszukać, natomiast jeśli chodzi o bardziej zaawansowaną wiedzę trudno coś znaleźć. Faktem jest, że ci co mają doświadczenie niechętnie dzielą się swoją wiedzą nieodpłatnie. Ja wydałem już na pozyskiwanie wiedzy spore pieniądze. Z drugiej strony wiedza wynika też z doświadczenia... Dlatego trudno jest mi wskazać jakąś stronę która mogłaby być pomocna.
                  Co do dwójki, to nie jest komunikacja ale partnerstwo i współpraca. Komunikacja to trójka.
                  Dwójka może być doskonałym mediatorem, pośrednikiem, rozjemcą, jednak nie ma w sobie cech lidera więc trudno ją zakwalifikować jako wyjątkowo korzystną dla biznesu, zawsze ustępuje.
                  Czwórka daje solidność, pracowitość, precyzję, punktualność ale z kolei brak jej rozmachu, jest ograniczona. Dlatego nie jest wyjątkowo korzystna jako wibracja biznesowa. To wibracja solidnego rzemieślnika.
                  Piątka jest doskonala w handlu i reklamie, jednak jej energia bywa bardzo chaotyczna, niestabilna, dlatego nie powinna znajdować się w strategicznych punktach numerologicznego ustawienia firmy.
                  Szóstka to wibracja opieki i rodziny. Nie ma szczególnych dążeń indywidualnych, chce realizować się na poziomie socjalnym.
                  Siódemka jest zbyt introwertyczna, pomnażanie dóbr materialnych nie leży w jej głównych aspektach.
                  Ósemka to pomnażanie więc jak najbardziej dobra dla biznesu.
                  Dziewiątka to wibracja bilansu i zakańczania, jej mottem jest wszystko dla innych nic dla siebie - ten sposób realizacji w biznesie się nie sprawdza...
                  Pozdrawiam
                  • karolka58 Re: Prośba do Pana Janusza :) 29.09.11, 00:03
                    bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedz i wile przydatnych iinformacji
                    pozdrawiam
                    • carolina-8 Re: Prośba do Pana Janusza :) 29.09.11, 14:55
                      Takie pytanko..
                      Pani Iwona i Pani Bogusława miały różne szkoły ??
                      Po zapoznaniu się z wielona watkami na tym forum, te Panie są najbardziej wskazywane do przeprowadzenia zmian..
                  • karolka58 Re: Prośba do Pana Janusza :) 29.09.11, 19:41
                    Panie Januszu
                    jeszcze krociutko wink
                    ktora z tych konfiguracji jest lepsza 8 jako nazwa a 3 jako dzien ropoczecia czy tez 3 jako nazwa a 8 jako dzien rozpoczecia dzialalnosci, czy tez nie ma to znaczenia bo obie sa dobre? wink

Czy 8 ma jakies negatywne aspekty jesli chodzi o biznes, lub jakies szczegolne zobowiazania lub potrzebe konkretnych dzialan, etc, ? Pytam bo Pani Brzoza pisze, ze firmy 8 powinny 50% majatku inwestowac, a 10% z reszty odkladac na kapital? czy to prawda?

dziekuje i pozdrawiam wink
                    • janus50 Re: Prośba do Pana Janusza :) 29.09.11, 22:27
                      Witaj ponownie
                      W zależności od tego, jaki profil będzie realizować firma, korzystniejsza może być trójka albo ósemka. Jeśli firma np. ma wiele wspólnego z kreatywnością, wyrazem artystycznym, komunikacją wówczas zdecydowanie trójka w nazwie. Jeśli natomiast ma być to firma np. handlowa to wtedy ósemka.
                      Co do Pani Brzozy, powoływanie się na Panią Brzozę jest pośród numerologów, którzy mają jakieś doświadczenie obciachem. Nie ma drugiej takiej osoby jak ona, która by tak naszkodziła numerologii w Polsce jak ta pani...
                      Publikuje bzdury, swoje książki "napisała" kopiując chaotycznie teksty innych autorów, łącznie z kopiowaniem błędów. Nie umie przyznać się do popełnionych przez siebie błędów i tworzy do nich swoją historię, produkując jakieś karkołomne numerologiczne bełkoty...
                      Jednym słowem, nie polecam...
                      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka