Witam serdecznie,
drogi Panie Januszu, od pewnego, bliżej mi nie określonego czasu, odczuwam zainteresowanie numerologią i nie ukrywam, że chciałabym zgłębić jej arkana, skrzętnie się chciałam za to "zabrać" i... hmm... jakby to nazwać... zauważyłam, że wiedza z tejże dziedziny jest "niby" wszędzie dostępna... ale... z przykrością muszę stwierdzić, że toż to wszechogarniający śmietnik

Niby internet jest tym wypełniony, niby książki są dostępne... ale to wszystko jest tak bardzo ograniczone i ograniczające... Czegoś tu brak... Niestety nie odczuwam, nie zauważam, a raczej brak mi tego "czegoś" przed czym można by było odczuć szacunek i wielkość, a także pokłonić się i "zadumać", i przede wszystkim "poczuć" liczby, a nie tylko bezdusznie kopiować, że 1-to początek, 2- to... itd.
Stąd moje pytanie, a raczej prośba

Czy mógłby Pan podać, przybliżyć, tudzież polecić książki z "jakościową" wiedzą zawierającą arkana numerologii? Jeśli jest to możliwe to z uwzględnieniem, kolejności, a raczej stopnia zaawansowania wiedzy

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ksiązki to nie wszystko, no ale... od czegoś trzeba zacząć, miło by było gdyby były one "jakieś"
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam,
Anna (numerologiczna 9)