Dodaj do ulubionych

numerologia podpisu

28.12.11, 04:01
Bardzo prosze o pomoc z analiza podpisu. Z tego co doczytalam najpierw nalezy obliczyc liczbe urodzeniowa: jestem 9. A dalej mam problem. Nie wiem czy nalezy zliczyc wartosc liter w imionach i nazwisku? Jesli tak to wychodzi 8 (dwa imiona z metryki plus nazwisko). Potem ponoc nalezy dodac wartosc podpisu do liczby urodzeniowej. Ja mam podpis niewyrazny. Ale czesto podpisuje sie tez inicjalem pierwszego imienia i nazwiskiem, wtedy wychodzi 8. Lub pierwszym imieniem i nazwiskiem: wychodzi 6. Na jednej ze stron podane jest, ze urodzeniowe 9-tki powinny miec urzedowy podpis o wartosci 1, a prywatny o wartosci 3. OK, latwo takie podpisy sobie wybrac, ale nie wiem o co chodzi z dodaniem wartosci podpisu do liczby urodzeniowej. Zalozmy, ze uzyje podpisu z inicjalem pierwszego imienia czyli 8 plus liczba urodzeniowa 9. Czyli wychodzi 8. I co dalej? Jak sie to ma do podpisu o wartosci 1 lub 3?
Jesli ktos chetny moglby mi wytlumaczyc o co chodzi z wyborem najlepszego podpisu bylabym bardzo wdzieczna.
Serdecznie dziekuje i pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: numerologia podpisu 06.01.12, 15:15
      Witaj
      j2011 napisała:

> Bardzo prosze o pomoc z analiza podpisu. Z tego co doczytalam najpierw nalezy o
      > bliczyc liczbe urodzeniowa: jestem 9. A dalej mam problem. Nie wiem czy nalezy
      > zliczyc wartosc liter w imionach i nazwisku? Jesli tak to wychodzi 8 (dwa imion
      > a z metryki plus nazwisko). Potem ponoc nalezy dodac wartosc podpisu do liczby
      > urodzeniowej. Ja mam podpis niewyrazny. Ale czesto podpisuje sie tez inicjalem
      > pierwszego imienia i nazwiskiem, wtedy wychodzi 8. Lub pierwszym imieniem i naz
      > wiskiem: wychodzi 6. Na jednej ze stron podane jest, ze urodzeniowe 9-tki powin
      > ny miec urzedowy podpis o wartosci 1, a prywatny o wartosci 3.

Aby wyliczyć siłę podpisu zliczamy wartość numerologiczną używanego przez nas podpisu i dodajemy do niego naszą wibrację urodzeniową. Np. Jan Kowalski jest urodzeniową jedynką. Wartość numerologiczna jego podpisu, a podpisuje się właśnie jako Jan Kowalski, wynosi 9 co dodane do jego urodzeniowej jedynki da siłę podpisu o wibracji 1 - czyli to co nazywamy wibracją podpis, czy też przeznaczeniem wynikającym z podpisu.
      Teksty z cyklu - najlepszy podpis dla .. i tu następuje np. numerologiczna trójka czy siódemka, są po prostu niepoważne, bowiem należy się zapoznać z zawartością drogi życia. Nie można proponować podpisu o sile jeden komuś, kto w drodze życia ma naćpane jedynek lub też ma jedynki w czarnym szczycie.

> OK, latwo takie
      > podpisy sobie wybrac, ale nie wiem o co chodzi z dodaniem wartosci podpisu do l
      > iczby urodzeniowej. Zalozmy, ze uzyje podpisu z inicjalem pierwszego imienia cz
      > yli 8 plus liczba urodzeniowa 9. Czyli wychodzi 8. I co dalej? Jak sie to ma do
      > podpisu o wartosci 1 lub 3?

Tak jak wspomniałem powyżej, należy zaznajomić się z zawartością drogi życia przede wszystkim, choć w moim przekonaniu należaloby wykonać kompletny portret numerologiczny. Po pierwsze celem określenia czy nie istnieją inne problemy przy których ustawienie podpisu jest najmniej istotne, pod drugie aby sprawdzić zawartość wibracji we wszystkich elementach portretu numerologicznego i na tej podstawie określić najbardziej optymalny podpis.
      Pozdrawiam

• j2011 Re: numerologia podpisu 07.01.12, 01:14
        Dziękuję za odpowiedź. Urodzeniowa 9 plus podpis 6. Czyli daje nam to wibrację podpisu 6. Co ta szóstka oznacza? Dużo tych szóstek u mnie bo i w wibracji cyklu i szczytu, o których Pan pisał.
        • janus50 Re: numerologia podpisu 07.01.12, 12:20
          Witaj ponownie
          j2011 napisała:

> Dziękuję za odpowiedź. Urodzeniowa 9 plus podpis 6. Czyli daje nam to wibrację
          > podpisu 6. Co ta szóstka oznacza? Dużo tych szóstek u mnie bo i w wibracji cykl
          > u i szczytu, o których Pan pisał.

Generalnie za korzystne w podpisie uważa się 1, 3 oraz osiem. W twoim przypadku szóstka, która jest niekorzystna w podpisie, powoduje dodatkowo zbędne nasycenie energią szóstki i tak już silnie obecnej w drodze życia szóstki w cyklu i w szczycie.
          Trójka dla ciebie nie będzie korzystna, ponieważ ma wiele wspólnego zarówno z szóstką jak i z urodzeniową dziewiątką i nie da tobie nowej jakość, ponadto masz trójkę w ostatnim szczycie.
          Jedynka nie jest także dla ciebie korzystna w podpisie gdyż mam jedynkę w czarnym szczycie i kolejna, mocno zaznaczona jedynka może ten czarny szczyt intensyfikować.
          Uważam że najbardziej odpowiedni będzie dla ciebie podpis dający przeznaczenie 8. Da on w kontekście miękkich aspektów szóstki i dziewiątki oraz przyszłego szczytu 3 - determinację, siłę przebicia, chęć rywalizowania o swoje, pozytywną życiową drapieżność.
          Pozdrawiam
          • j2011 Re: numerologia podpisu 08.01.12, 00:07
            Wielkie dzięki! Podpis do wymianysmile Czyli jeśli wybiorę podpis o wartości 8, który w połączeniu z liczbą urodzeniową 9 da przeznaczenie 8, to powinien być lepszy zestaw?
            • janus50 Re: numerologia podpisu 27.01.12, 14:50
              Witaj
              j2011 napisała:

> Wielkie dzięki! Podpis do wymianysmile Czyli jeśli wybiorę podpis o wartości 8, k
              > tóry w połączeniu z liczbą urodzeniową 9 da przeznaczenie 8, to powinien być le
              > pszy zestaw?
              Nie można ustawiać podpisu wyłącznie pod wibrację urodzeniową. Należy się zaznajomić z zawartością drogi zycia. Nigdy nie dałbym podpisu 8 np. osobie, która ma czarne szczyty 8 albo też dominujące ósemki w drodze życia.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka