Dodaj do ulubionych

Podliczby.

25.01.12, 17:26
Sesja mi zgasła i tekst znikł.
Panie Januszu, piszę jeszcze raz, bo mi zależy. Otóż Mistrzu, co byś powiedział na branie pod uwagę tylko jednej podliczby, wywodzącej się bezpośrednio od całościowych składników daty urodzenia: dnia, miesiąca i roku (prawdopodobnie komplikacje przy dużych liczbach).
np. 08.03.1953 r.
Cykle: 3, 8, 9/18. Szczyty I - 2/11, II - 8/26, III - 1/37, IV - 3/21.
Pewnie Pan już o tym pisał, ale szukałam i szukałam... Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Podliczby. 25.01.12, 18:50
      Witaj
      nutali5 napisała:

> Sesja mi zgasła i tekst znikł.
      > Panie Januszu, piszę jeszcze raz, bo mi zależy. Otóż Mistrzu, co byś powiedział
      > na branie pod uwagę tylko jednej podliczby, wywodzącej się bezpośrednio od cał
      > ościowych składników daty urodzenia: dnia, miesiąca i roku (prawdopodobnie komp
      > likacje przy dużych liczbach).
      > np. 08.03.1953 r.
      > Cykle: 3, 8, 9/18. Szczyty I - 2/11, II - 8/26, III - 1/37, IV - 3/21.
      > Pewnie Pan już o tym pisał, ale szukałam i szukałam... Pozdrawiam serdecznie.

No coż, ja w ten sposób pracuję od zawsze smile
      Sumujemy liczby zredukowane, czyli cyfry od 1 do 9. Podliczba wynikająca z tego działania jest najbardziej istotna. Jeśli suma nie daje podliczby a chcemy ją znać, wówczas wykonujemy działania na podliczbach obu wyjściowych elementów. Np. 3/12 + 6/24 = 9 w tej sytuacji brak podliczby więc sumujemy obie podliczby elementów wyjściowych czyli 12+24=36. Nigdy na skos czyli np. 3 + 24 lub 12+6. Przynosi to przekłamanie i pojawianie się zbyt wielu podliczb, które często się wzajemnie wykluczają.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka