03.11.12, 15:36
Witam Pana

Założyłam sp.z o.o. i aby wyliczyć wibracje własne wzięłam pod uwagę nazwę + skrót sp.z o.o. i wyszła mi nazwa o wibracji 3 , doczytałam się w internecie ,że się nie skraca i liczy się nazwa + spółka z ograniczoną odpowiedzialnością i tu sprawa wygląda już gorzej 209/11/2 .Nie wiem jeszcze jak wygląda sprawa z datą założenia co bierze się pod uwagę przy sp. z o.o. czy akt notarialny (Umowa Spółki), czy dzień dokonania wpisu do KRS .
Gdyby Pan kilka słów napisał co bierze się pod uwagę przy wyliczaniu wibracji dla sp. z o.o. będę wdzięczna.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Prośba 03.11.12, 16:23
      Witaj
      porucznikowa napisała:

> Założyłam sp.z o.o. i aby wyliczyć wibracje własne wzięłam pod uwagę nazwę + sk
      > rót sp.z o.o. i wyszła mi nazwa o wibracji 3 , doczytałam się w internecie ,że
      > się nie skraca i liczy się nazwa + spółka z ograniczoną odpowiedzialnością i t
      > u sprawa wygląda już gorzej 209/11/2 .Nie wiem jeszcze jak wygląda sprawa z da
      > tą założenia co bierze się pod uwagę przy sp. z o.o. czy akt notarialny (Umowa
      > Spółki), czy dzień dokonania wpisu do KRS .
      > Gdyby Pan kilka słów napisał co bierze się pod uwagę przy wyliczaniu wibracji
      > dla sp. z o.o. będę wdzięczna.

Musisz uwzględnić taką formę, jaka została użyta do zapisania nazwy w dokumentach rejestrowych i akcie notarialnym. Jeśli się różnią, wówczas akt notarialny jest wykładnią, gdyż to on jest aktem "urodzenia" spółki. Sama rejestracja spółki jest w gruncie rzeczy formalnością.
      Pozdrawiam

>
      > Pozdrawiam
      • porucznikowa Re: Prośba 04.11.12, 12:22
        Witam Pana

To się doigrałam...W akcie notarialnym jest cała nazwa i niestety po zliczeniu wibracja ma wartość 11/2 ,akt notarialny zawarty został w dniu 28.09.2011.Wiem,że zależało mi na wibracjach 3-5-8.(Brałam pod uwagę skróconą nazwę). Spółka ta była do tej pory nieaktywna..poniosła tylko kilka kosztów..Obecnie po moim rozstaniu się ze spółką cywilną i miesięcznym wypoczynkiem smile mamy z mężem i moimi dziećmi kilka fajnych pomysłów na działalność gospodarczą i chciałam działać w/w sp.z o.o.
        Proszę mi poradzić co mam zrobić , żeby uzdrowić wibracje może najprościej byłoby zmienić nazwę sp.z o.o. Aktu notarialnego niestety już nie da się zmienić czyli daty.

Pozdrawiam
        • janus50 Re: Prośba 04.11.12, 16:38
          Witaj ponownie dzielna żołnierko!
          porucznikowa napisała:

> To się doigrałam...W akcie notarialnym jest cała nazwa i niestety po zliczeniu
          > wibracja ma wartość 11/2 ,akt notarialny zawarty został w dniu 28.09.2011.Wiem
          > ,że zależało mi na wibracjach 3-5-8.(Brałam pod uwagę skróconą nazwę). Spółka t
          > a była do tej pory nieaktywna..poniosła tylko kilka kosztów..Obecnie po moim ro
          > zstaniu się ze spółką cywilną i miesięcznym wypoczynkiem smile mamy z mężem i moim
          > i dziećmi kilka fajnych pomysłów na działalność gospodarczą i chciałam działać
          > w/w sp.z o.o.
          > Proszę mi poradzić co mam zrobić , żeby uzdrowić wibracje może najprościej było
          > by zmienić nazwę sp.z o.o. Aktu notarialnego niestety już nie da się zmienić cz
          > yli daty.

Skoro spółka nie jest aktywna, nie ma żadnych zobowiązań wobec kontrahentów oraz US, to najprościej byłoby tą spółkę zamknąć i stworzyć nową. Można też kombinować ze zmianą nazwy, by zmienić ją na korzystną. To drugie to jednak mimo wszystko proteza i lepiej mieć pełnowartościowy produkt niż półprodukt. Można także po prostu spróbować działalności tak jak jest, bo w końcu firma jest taka jacy są tworzący ją ludzie a tobie determinacji i siły nie brakuje...
          Pozdrawiam

>
          > Pozdrawiam
          • porucznikowa Re: Prośba 04.11.12, 21:04
            janus50 napisał:

> Witaj ponownie dzielna żołnierko!

> Skoro spółka nie jest aktywna, nie ma żadnych zobowiązań wobec kontrahentów ora
            > z US, to najprościej byłoby tą spółkę zamknąć i stworzyć nową. Można też kombin
            > ować ze zmianą nazwy, by zmienić ją na korzystną. To drugie to jednak mimo wszy
            > stko proteza i lepiej mieć pełnowartościowy produkt niż półprodukt. Można także
            > po prostu spróbować działalności tak jak jest, bo w końcu firma jest taka jacy
            > są tworzący ją ludzie a tobie determinacji i siły nie brakuje...
            > Pozdrawiam

Spółki niestety nie mogę zamknąć ,ponieważ czekam na dotacje z unii i tylko dla tego ją otworzyłam (straciłabym dużo...) .
            Ze względu na dodatkowy rodzaj działalności muszę rozpocząć pracę w spółce już w najbliższym czasie. Wiem że trzeba pracować solidnie smile jednak sprzyjające wibracje dla firmy dałyby mi większe poczucie bezpieczeństwa .Wibracje na dzień obecny firma posiada 11/2-5-7 gdyby Pan mógł napisać, bardzo proszę smile kilka słów na ich temat.
            Dziękuję za wszystko.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • janus50 Re: Prośba 05.11.12, 16:24
              Witaj ponownie
              porucznikowa napisała:

> Spółki niestety nie mogę zamknąć ,ponieważ czekam na dotacje z unii i tylko dla
              > tego ją otworzyłam (straciłabym dużo...) .
              > Ze względu na dodatkowy rodzaj działalności muszę rozpocząć pracę w spółce ju
              > ż w najbliższym czasie. Wiem że trzeba pracować solidnie smile jednak sprzyjające
              > wibracje dla firmy dałyby mi większe poczucie bezpieczeństwa .Wibracje na dzie
              > ń obecny firma posiada 11/2-5-7 gdyby Pan mógł napisać, bardzo proszę smile kilk
              > a słów na ich temat.

No to rzeczywiście zamykać spółki nie ma sensu. Pozostaje jeszcze opcja zmiany nazwy a to możesz zrobić zawsze. Być może nawet bez szkody dla aktualnej nazwy, bo przecież wystarczy dodać literę a lub j albo s i będziesz już miała trójkę w nazwie. Może to być też cyfra 1 lub 10 itd.
              Co do wibracji 2/11-5-7 to są one mało dynamiczne, bardziej sensoryczne, statyczne. Dwójka jest korzystna dla pośrednictwa, szkoleń, artystów. Brak jej jednak siły przebicia. Siódemka jest wibracją nie biznesową, dobra dla działań badawczych, analitycznych, koncepcyjnych. Siódemka zarabia tylko wówczas, kiedy pieniądze nie stanowią głównego celu działania.
              Jesteś jednak twardym orzechem do zgryzienia dla losu i z pewnością determinacji tobie nie zabraknie.
              Trzymam kciuki!
              Pozdrawiam

> Dziękuję za wszystko.
              > Pozdrawiam serdecznie.
              • porucznikowa Re: Prośba 06.11.12, 22:47
                Witam Pana

Szanowny Panie Januszu smile jutro jestem umówiona z notariuszem i przy nazwie firmy sp. z o.o. dopisuję literkę a . Świetnie to Pan wymyślił.

Dziękuję pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka