Dodaj do ulubionych

prośba do P.Janusza

25.09.13, 02:59
P. Januszu, bardzo proszę o wyjaśnienie wątpliwości związanych z obliczaniem roku osobistego? czy numerologicznego? w którym będę teraz. Już się w tym wszystkim pogubiłam.

Czy jako 9 będę w 7 roku czy też dodaję dzień i miesiąc - 21 +4 i 7 (2014) i będę w 5 roku?
Czy może bedę w 7 roku (jakimś) i w 5 roku (jakimś) równocześnie?

I jeszcze jedna prośba, jeśli mogę smile Jakie szanse i zagrożenia w życiu zawodowym i osobistym przyniesie mi rok w którym będę?

z góry bardzo dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: prośba do P.Janusza 25.09.13, 14:32
      Witaj
      nikix napisała:

> P. Januszu, bardzo proszę o wyjaśnienie wątpliwości związanych z obliczaniem ro
      > ku osobistego? czy numerologicznego? w którym będę teraz. Już się w tym wszystk
      > im pogubiłam.
      >
      > Czy jako 9 będę w 7 roku czy też dodaję dzień i miesiąc - 21 +4 i 7 (2014) i bę
      > dę w 5 roku?
      > Czy może bedę w 7 roku (jakimś) i w 5 roku (jakimś) równocześnie?
      >
      > I jeszcze jedna prośba, jeśli mogę smile Jakie szanse i zagrożenia w życiu zawodow
      > ym i osobistym przyniesie mi rok w którym będę?
      >
      > z góry bardzo dziękuję smile

Wkleję tutaj moją odpowiedź na bardzo podobne pytania sprzed kilku dni.
      Co do zapytania o szanse, to podaj datę urodzenia, bo rok osobisty nie istnieje w próżni i należy go postrzegać zawsze w kontekście aktualnego, długoterminowego, układu drogi życia.

krystynak12 napisała:

> Panie Januszu,
      > z wielką prośbą proszę mi wytłumaczyć - pewnie robi Pan to kolejny raz- ale zup
      > ełnie już się pogubiłam.
      > Jestem z 7 maja1981 r.
      > Mój rok osobisty - rozumiem ,że jest od maja 2013 do maja 2014 i jest to rok o
      > wibracji: 9
      > I w maju 2014 r zmienia się na 1 rok osobisty. Czy tak?

Nie do końca tak. Rok osobisty, wg. numerologii klasycznej, oblicza się dodając dzień i miesiąc urodzenia do aktualnego roku. I tutaj masz oczywiście rację. Co do czasu trwania, to opcji jest kilka. Jedną z nich jest ta podana przez ciebie, czyli od urodzin do urodzin. Jednak ten sposób wyznaczania czasu trwania roku osobistego jest bardzo dyskusyjny, gdyż, tak jak w twoim przypadku, gdy urodziłaś się w środku roku, trudno jest zakwalifikować czas trwania do konkretnego roku, zawsze będziesz pod wpływem roku uniwersalnego, który kłóci się z logiką obliczeń. Drugi sposób to liczenie od 1 stycznia do 31 grudnia, ten jest dość logiczny, gdyż obliczany rok zawsze będzie dawał konkretny wynik. Trzeci sposób, którego zwolennikiem również ja jestem, ale także Pani Donka Madej, która jest najbardziej doświadczonym numerologiem w Polsce, zakłada, że rok osobisty zaczyna się z końcem września roku poprzedzającego i kończy także w końcu września roku obliczanego. Na twoim przykładzie będzie to wyglądało następująco - twój r.o. 9 rozpoczął się 1 października 2012 i skończy ostatniego dnia września 2013.

> Natomiast nieszczęsny rok numerologiczny, który jest dla mnie zagadką, bo - ter
      > az czyli we wrześniu według liczenia (nie wiem czy dobrego) wchodzę w rok o wib
      > racji 1?
      > Moja droga życia - 4 plus rok 2013 = 1 Czyli od września 2013 r jestem w wibrac
      > ji 1?

Rok numerologiczny jest zagadką dla wszystkich. To opcja wprowadzona przez Panią Gladys Lobos, która dzięki ogromnej popularności w Polsce, zdominowała przez długi czas numerologię w naszym kraju. Dodać należy tutaj, że Pani Lobos jest osobą nieznaną w numerologicznym świecie, poza Polską oczywiście. Jej teoria dotycząca roku numerologicznego, która zresztą wstępnie była forsowana jako ten "właściwy i jedyny" sposób liczenia roku osobistego, jest kompletnie nieznana i/lub ignorowana przez światową numerologię. Szczególnie, że Pani Lobos nie potrafi w rzetelny sposób wytłumaczyć swojej teorii, twierdząc, że podpowiedziały jej to anioły. No cóż, do mnie to nie przemawia.
      Tymczasem sposób liczenia r.o. numerologii klasycznej, jest na tyle przekonujący, że został przejęty przez numerologię chińską oraz wedyjską.

Tak więc, nie zawracałbym sobie głowy rokiem numerologicznym.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka