Dodaj do ulubionych

AIR PASS BRAZYLIA

21.08.06, 12:37
witam wszystkich forumowiczów
poszukuje pilnie informacji na temat zakupu air passu na przeloty wewnątrz
Brazylii np firmy TAM. kiedys takie cos mozna było kupic w Polsce ale
obdzwoniłam wszystkie mozliwe firmy i mam informacje, ze juz tego nie mozna
kupic. Gdzie moge nabyć cos takiego? wiem, ze na miejscu sie nie da :( musi
to byc zakupione poza Brazylia. Dzieki za wszelkie info
Bardzo prosze o info na maila: pati_g@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 21.08.06, 16:39
      hej, zadalam niedawno to samo pytanie na forum Am. Poludniowa. udalo mi sie
      namierzyc taka firme w wawie: INTREP Poland, ul. Pilchowicka 9/11, 02-175
      Warszawa. tel. +48 22 868 13 28, 609 63 66, fax. +48 22 868 13 29
      kom. 501 347 860
      e-mail: intrep@intrep.com.pl

ostatecznie jednak nie kontaktowalam sie z nimi, mam bilet z Madrytu wiec
      zadzwonilam bezposrednio do przedstawicielstwa TAM w Madrycie, mam zamiar kupic
      przez nich. kiedy lecisz?
      • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 21.08.06, 17:02
        Lece koniec listopada KLM-em na 3 tygodnie, bilet wykupuje w nastepnym
        tygodniu,
        a Ty? jaki masz plan podróży? i na ile lecisz? i ie płacisz za bilet?
        masz GG?? albo maila?
        pozdrawiam
        • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 21.08.06, 17:10
          o raaaany, ile pytan ;))) lece w pazdzierniku, e-mail jak widac:
          konstancja16@gazeta.pl

gg mam tylko w domu i ciagle zapominam zapisac numeru... podaj swoje namiary
          mailem to Cie sprobuje zlapac jak bede online (tylko wieczorem. albo weekend).
          mam juz ogromna raise fieber wiec chetnie porozmawiam z kims w podobnym
          stanie. pozdrawiam tez!
          • antjama Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 08:22
            wg mnie nie oplaca sie kupowac airpassa (za pierwszym razem wykupilem, potem juz
            nie) jezeli nie chcesz naprawde duzo latac po brazylii 6, 7 lotow i wiecej.
            mozna znalezc naprawde tanie przeloty miejscowymi liniami i powinno wyjsc
            taniej. ja lecialem sao paulo-brasilia, brasilia-rio, rio-salvador, salvador-sao
            paulo i taniej mi wyszlo kupujac bilety na miejscu.
            • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 09:50
              dzieki, tez rozwazam te opcje. mozesz podac namiary kilku tanich
              brazylisjkich, ktorymi latales? namierzylam Gol, BRA i Ocean do tej pory. czy
              kupuje sie je tylko przez Internet czy mozna tez inaczej? nie chcialabym
              dokonywac transakcji z kafejek internetowych....
              • antjama Re: AIR PASS BRAZYLIA 24.08.06, 09:56
                linii niestety nie pamietam. ostatnim razem bylem w brazylii w 2003. bilety
                kupowalem na lotnisku. pamietam, ze jak dolecielismy do sau paulo to udalo nam
                sie jeszcze kupic bilety do brasilia za ok 100R$ na pol godziny przed odlotem.
                pani w biurze musiala tylko zadzwonic do obslugi lotu, zeby sie wstrzymali bo
                jeszcze sprzedaje jeden bilet. jak sie latwo domyslic nie byl to zaden klopot.
                • arpa1 sao paulo-brasilia za R$100?? 27.08.06, 07:49
                  Bzdura totalna.
                  Autobus drozej kosztuje. I ani w 2003, ani w ogole w tym stuleciu nie bylo
                  inaczej.
                  Kazdemu kto kupi z dnia na dzien SP-BRB za mniej niz R$250 pogratuluje (choc to
                  teoretycznie mozliwe).
                  O kupowaniu biletow na pol godziny przed odlotem nie wspomne... ;)
                  • antjama Re: sao paulo-brasilia za R$100?? 28.08.06, 09:09
                    moze to bylo 180 :-)
                    na pewno nie wiecej niz 200..

a nie tak naprawde to cala historyjke zmyslilem bo chcialem zablysnac na forum..
                    i w ogole w brazylii nie bylem tak naprawde, a ta fotke z mercado modelo to mi
                    kolega przyslal i wkleil moje zdjecie info.wsisiz.edu.pl/~wojnar/b/12.jpg
          • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 10:31
            Wlasnie namierzyłam to biuro w Wawie które mi poleciłaś i okazało sie ze to
            tylko pare ulic od mojej pracy :)) bardzo sympatyczna obsługa, powiedziała mi
            ze nie ma problemu, sprowadzaja te air passy ze Szwecji i czeka sie 1 tydzień
            maxiumum.Ale zainteresowało mnie to co napisał kolega, że na miejscu kupowane
            bilety wychodzą tabiej, ja planuje 5 przelotów (Sao Paulo-Foz de Iguacu, Foz-
            Rio, Rio-Salvador, Salvador-Manaus, Manaus-Sao Paulo no i zastanawiam sie ile
            mnie to wyjdzie na miejscu...jak ok 100 $ za przelot to rzeczywiscie nie
            opłaca sie kupowac tego air passu, bo air pass to ok 570 za 4 przeloty....
            • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 11:36
              no to pozostaje miec nadzieje, ze kolega antjama sie jeszcze odezwie... ;))

masz juz jakis plan na Manaus? napisalam do kilku firm organizujacych wyprawy
              w Amazonii (chcialam sie zorientowac w opcjach i cenach przed wyjazdem),
              oczywiscie zrobia wszystko i bardzo tanio (wszystko jest wzgledne), ale forma
              listu wskazuje ze zapowiadany 'English speaking guide' to moze sie okazac
              raczej utopia ;)) a jak tam Twoj portugalski?
              • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 11:41
                nie, przepraszam, oszukuje. spojrzalam jeszcze raz w te maile, dostalalam w
                sumie trzy odpowiedzi z ktorych tylko jedna jest napisana przerazajaco kulawym
                angielskim. druga jest copy-paste standardowej oferty, a trzecia jest bardzo
                sympatyczna i spersonalizowana. z oferta znizki dla Polakow, ze wzgledu na
                wspolnych przodkow!
              • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 13:30
                moj portugalski??? heheheh, obrigado - to jedyne słowo jakie znam :)))))ale
                znam troche hiszpanski, wloski i francuski :)no i angielski plus mam rozwiniete
                umiejetnosci "migowe" :))nie mam planu na Manaus - obejrzalam tylko jedna
                strone internetowa - www.amazonastravel.com.br jest tam kilka tzw. package na
                rozne warianty czasowe, my chcemy okolo 8-9 dni, w necie jest cena ok 800$ ale
                jestem pewna ze na miesjcu sie jeszcze mozna potargoac no i pewnie jest
                konkurencja wokóło, jak mozesz to wyslij jakies namairy na strone internwtowe
                tych Twoichbiur.
                by the way - jakie miasta zmiaerzasz zwiedzic i w ile osob jedziecie?
                pozdrawiam
                • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 13:48
                  w tej samej stronie dlubalam, wszystko z Lonely Planet. zorientowalam sie, ze
                  mozna albo spac w tym hoteliku 'lodge' (jest ich troche) i robic jednodniowe
                  wycieczki albo wyprawa z noclegiem w lesie w hamaku.

jedziemy we dwie tylko wiec slaby punkt wyjscia do negocjacji... chyba ze sie
                  do kogos dolaczymy. wole sie troche zorientowac wczesniej zeby wiedziec jakie
                  sa mozliwosci, kiedys w Peru mnie troche oszwabili, podmieniajac w ostatniej
                  chwili przewodnika na dwoch neptkow, ktorzy nie mowili po ang. i w ogole nie
                  budzili zaufania ani wiekszej sympatii.

ale fajnie bedzie. plan taki jak Wasz mniej wiecej, plus jeszcze Pantanal
                  • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 13:57
                    no wlasnie, co do Pantanalu to my chcemy albo Amazonia albo Pantanal, bo i to i
                    to to chyba za dużo wrażeń :) zresztą mamy tylko trzy tygodnie wiec to mało
                    czasu na obie puszcze:)my raczej chcemy dzungle - pobyt zorganizowany z
                    jedzeniem,napisz ile płacisz za bilet w obie strony z opłatami? my lecimy 11.11
                    • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 14:11
                      lece liniami AirMadrid. za bilet Madryt-Fortaleza (bezposredni) zaplacilam
                      niecale 700 euro, z oplatami. jeszcze tylko trzeba doleciec do Madrytu.
                      • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 14:15
                        czyli ok 2800 z Madrytu a do Madrytu to na pewno min 400 PLN pawda? my lecimy
                        KLMem przez Amsterdam za 3260 PLN z wszystkimi opłatami z Warszawy.czyli
                        wychodzi na to samo, ale my do Sao Paulo.Moja agentka powiedziala, ze to dobra
                        cena. Moglabym jezszce polowac na stycziowe promocje (moglabym poleciec za ok
                        400 PLN mniej) ale moze nie byc miejsc :(
                        i kiedy lecisz?
                        • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 14:24
                          mysle ze cena jest OK. ja tez rozwazalam te opcje przez Amsterdam, ale tak sie
                          sklada, ze akurat mi ten Madryt bardziej po drodze i to przewazylo. z drugiej
                          strony od razu jestescie w Sao Paolo, a nam ta Fortaleza troche ni przypial ni
                          przylatal. moze sie myle, ale cos mi to bardziej patrzy na wywczas typu
                          clubmed ;))

wiec planujemy od razu leciec dalej, moze zajrzymy na te plaze ostatniego dnia
                          przed odlotem. lece 10.10
                          • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 14:28
                            a jaki masz plan podrozy? my chcemy pobyc 2 dni w SP potem 2 dni w RIO potem
                            Foz de Iguacu potem tydzien w Bahia na plazy (chcemy nurkowac)potem 2 dni
                            Salvador, potem Manaus (9 dni) i powrot do SP, troche mi szkoda ze nie zobacze
                            Parati, Ouro Preto, Curitiby i in ale trudno :(
                            zastanawiam sie tylko gdzie lepsze warunki do nurkowania - w Bahia czy okolic
                            Rio - Ilha Grande i Saquarema??jak rezerwujecie noclegi?? masz jakies fajne
                            namiary?
                            • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 14:41
                              oj, ja nie jestem az taka zorganizowana ;)) jeszcze nie mamy pelnego planu. na
                              pewno Rio, Iguazu, Pantanal i Amazonka. Byc moze Salvador, Kurytyba i San
                              Paolo albo przynajmniej dwa z tych trzech. jeszcze zbieram info, bo niestety
                              wszystkiego sie nie da, mamy niecaly miesiac na taki nieprzyzwoicie ogromny
                              kraj. noclegow chyba nie bedziemy z gory rezerwowac, w koncu to nie jest high
                              season. Lonely Planet w garsc, troche adresow z Internetu i zobaczymy na
                              miejscu.

nurkowania nie mamy w planie wiec tutaj Ci nie pomoge. moze inni forumowicze?
                              albo forum o nurkowaniu?
                              • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 14:51
                                ja wlasnie sprawdzilam strony lokalnych przewoznikow w BR i pliczylam sobie 5
                                przelotow i wyszło mnie 820$!!!!:( wiec kupie ten air pass na bank. Ktos pisal,
                                ze sie nie opłaca ale sam przelot z Salvadoru do Manaus to ponad 200$ i to samo
                                z Manaus do SP!!!nie sadze ze za 500 $ bede mogla kupic na miejscu 4 przeloty
                                na ta dalekie dystanse!
                                • konstancja16 Re: AIR PASS BRAZYLIA 22.08.06, 20:21
                                  a ktorych przewoznikow sprawdzalas?

mnie troche przeszkadza ze z tym airpassem trzeba od razu rezerwowac
                                  konkretne loty, tak mi w kazdym razie powiedzieli. a chcialabym
                                  zachowac wieksze pole manerwu. nie wiem jakie sa potem mozliwosci
                                  zmiany. moze Ty wiesz juz cos wiecej o tym airpassie?
                                  • triszia1 Re: AIR PASS BRAZYLIA 23.08.06, 09:41
                                    słuchaj dokładnie to samo sobie pomyslalam! Niestety trzeba od razu
                                    zarezerwowac konkretne loty na konkretny dzien i godzine :( a jak potem chcesz
                                    cos odwołać to niestety cos płacisz, jeszcze sie nie dowiedzialam ile, bede
                                    jeszcze w tym tygodniu dzwonic do tego biura co sprowadza te air passy i
                                    wszystkiego sie dowiem. Ale przypuszczam, ze oplaty za przelozenie albo
                                    odwolanie nie beda opłacalne :( z drugiej strony masz juz spokoj na miejscu z
                                    lataniem po biurach podrozy, my rok temu w Meksyku stracilismy troche czasu
                                    szukajac biur w mexico city :(
    • marta_malkowska Re: AIR PASS BRAZYLIA 26.09.06, 08:57
      www.brol.com - na tej stronie dowiesz sie tego co Cie interesuje, zrobisz
      rezerwację .Pamietaj tylko że musisz miec już bilet do i z Brazylii ;) Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka