Dodaj do ulubionych

czy sa wsrod nas wedkarze??

29.09.05, 09:55
Obserwuj wątek
    • czarny113 Re: czy sa wsrod nas wedkarze?? 29.09.05, 10:51
      Ja jestem kłusownikiem.
      • darino Re: czy sa wsrod nas wedkarze?? 29.09.05, 11:50
        Ja nie łowię, ale można w ogóle u nas coś złowić ?
        Chyba nie w Stupnicy ?
        • czarny113 Podobno ryby są! 29.09.05, 12:25
          Nie mam żadnego doświadczenia z rybami ze Stupnicy.
          • stodrugi Re: Podobno ryby są! 29.09.05, 13:32
            he he he dla wlasnego bezpieczenstwa nie opowiem wam co mozna zlowic w
            stupnicy, nie przybedzie mi konkurentow w tym jakze pasjonujacym hobby a i ryb
            bedzie wiecej :)
            ja wedkuje ale w 90% wszystko co zlowie wraca do wody, wystarcza mi same
            emocje, no chyba ze mam ochote na swieza rybke
            • darino "świeżą rybkę" ? 29.09.05, 13:38
              Możesz jeść ryby ze Stupnicy ? Chyba że złapane gdzieś wyżej - koło Leszczawy ?
              • stodrugi Re: "świeżą rybkę" ? 29.09.05, 13:50
                stan wody w stupnicy bardzo sie poprawil ostatnimi laty, rzeka jest znana nawet
                w krakowskim srodowisku wedkarskim, mam znajomych ktorym polecilem ta rzeczke i
                wrocili bardzo zadowoleni
                • darino stan Stupnicy 29.09.05, 13:54
                  Na pewno od czasu, kiedy zaczęto zbierać worki ze śmieciami w Birczy,
                  zaprzestano ich wywożenia nad rzekę, i jest dużo czyściej.
                  Co do wody, to już nie spaceruję jak dawniej nad rzeką, bo brzegi strasznie
                  zarosły, ale jak przechodziłem ostatnio przez rzekę poniżej oczyszczalni, idąc
                  na Tokarnię, to zauważyłem, że woda dalej śmierdzi :(((
                  • stodrugi Re: stan Stupnicy 29.09.05, 14:13
                    to prawda, dochodzi do tego rowniez oddana kanalizacja wiec poprawa jest
                    widoczna
                    ponizej oczyszczalni czesto nastepuje zrzut nieoczyszczonych sciekow
                    bezposrednio do rzeki - to praktyka oczyszczalni ktore nie sa w stanie przejac
                    zbyt duzej ich ilosci, np. po obfitych opadach wiec smrod na ktory sie
                    nadknales mogl pochodzic wlasnie stad
                    • darino kanalizacja deszczowa z sanitarną ? 29.09.05, 14:28
                      Wydawało mi się, że kanalizacja deszczowa jest poprowadzona osobno ?
                      Jeśli są połączone, to jest to ewenement na skalę światową !!!
                      Dawno, dawno temu rzeczywiście funkcjonowały razem, a wylot był przy budynku
                      dawnej mleczarni - zawsze był tam straszny smród !
                      • stodrugi Re: kanalizacja deszczowa z sanitarną ? 29.09.05, 14:53
                        tak, sa prowadzone odzielnie ale nie zapominaj ze jeszcze wielu mieszkancow nie
                        jest do niej podlaczonychpodlaczonych
    • czarny113 Masarnia... 29.09.05, 14:36
      A ścieki z masarni w Rudawce?
      • darino Re: Masarnia... 29.09.05, 14:43
        To chyba temat na osobny wątek - jeszcze tego nie oglądałem, ale sąsiad mi
        opowiadał o kościach i łbach zwierzęcych rozwlekanych przez psy ...
        • stodrugi Re: Masarnia... 29.09.05, 14:55
          jak sie "placi" miesiecznie transporter gorzaly wraz z zagrycha to sanepid
          przymyka oko : )
          • darino no to tanio wychodzi ... 29.09.05, 15:04
            Czy gmina też bierze działkę ?
            • stodrugi Re: no to tanio wychodzi ... 29.09.05, 15:07
              tego nie wiem ale ostatnio w "gminnych" delikatesach pojawily sie wyroby "made
              by zurowski"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka