k.hary 28.01.07, 19:56 Panie wójcie a kiedy można spodziewać się w Birczy i okolicach gazu "z rury" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino jak wytną wszystkie drzewa i krzewy w okolicy ... 29.01.07, 04:18 Na pewno nie wcześniej ... Odpowiedz Link
holejnik Re: jak wytną wszystkie drzewa i krzewy w okolicy 29.01.07, 21:48 Myślę ze jest to bardzo ważna dla Gminy inwestycja, ale czy w tej kadencji do zrealizowania ? Należy mierzyć siły na zamiary w tej kadencji niestety patrząc na budżet Gminy jest to nie możliwe. Odpowiedz Link
k.hary Re: gaz z rury 30.01.07, 12:14 do darino i holejnik-a a słyszeliście kiedyś takie słowo - "sponsor". Może wystarczy ktoś z inwencją i poszuka sponsora ??? Odpowiedz Link
kkazioo Re: gaz z rury 30.01.07, 12:32 Jeżeli chodzi o tą w lesie, to dodam że "nimo szons". We Fredropolu tez mają rure ale taniej jest podciągnąć gaz z pikulic niz prosto z rury. Taki gaz jest pod wysokim ciśnieniem i potrzebna jest specjalna stacja. Koszt jej budowy jest ogromny. Taniej wyjdzie podciągnąć gaz z Kużminy. Odpowiedz Link
holejnik Re: gaz z rury 30.01.07, 19:03 Witam, nie chwaląc sie muszę przyznać sie ze słowo "SPONSOR" jest mi znane. Problem polega na tym iż nic niestety z tego że takie słowo znam - nie wynika i jak sądzę z tego ze to słowo jest mi znane to gazowej rury zasilającej gmine w gaz napewno sie nie wybuduje. Jestem przekonany iż głównym strategicznym sponsorem w tej akurat sprawie jest budrzet gminy. Niewyobrażam sobie aby osoba fizyczna zasponsorowała w sposób strategiczny budowę gazociągu - to jakaś utopia. W takim razie jak już napisałem ja postawił bym na budrzet gminy bo to tylko pozwoli ustalić szansę na realizacje tego ważnego dla mieszkańców pomysłu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jozefzydownik Re: gaz z rury 30.01.07, 22:12 W sprawie gazyfikacji Gminy Bircza już wypowiadałem sie wcześniej.Wobec tego proszę poczekać bym lepiej dopracował ten temat.Wtedy zajmę stosowne stanowisko w tej sprawie . Dobra wiedza fachowa dot. tej inwestycji będzie moim argumentem co do szans realizacji tej inwestychi w tej kadencji . Szczególy będą znane niebawem . Odpowiedz Link
darino potrzebny rachunek ekonomiczny 30.01.07, 22:54 Rozsądek podpowiada, że jak najbardziej tak. Jednak, z tego co wiem, niezbyt wiele osób byłoby zainteresowane przyłączem. Odpowiedz Link
k.hary Re: potrzebny rachunek ekonomiczny 02.02.07, 00:14 myślę że wystarczy jedna dobrze "wygadana" osoba, oszczędności za rachunki(w porównaniu z gazem z butli lub kuchenki elektryczne) i wygoda (nie trzeba kupować, zwozić ani rąbać drzewa) plus do tego ogrzewanie domów sam luksus Odpowiedz Link
fumba1 Re: gaz z rury 17.02.07, 11:54 Można było to zrobić tanio i za państwowe pieniądze , jak budowano gazociąg. Naczelnik zaniedbał wtedy sprawę, i chyba juz gazu w gminie nie będzie. Odpowiedz Link