Dodaj do ulubionych

OSP w Birczy

29.06.09, 09:45
Bylem świadkiem gaszenia pożaru w Korzencu i to co zobaczyłem było parodiom jako pierwsza na miejsce przyjechała Birczańska straż pożarna ale zanim sie zdąrzyli rozłorzyć to został już prawie szkielet ze stodoły.Dotego wszytkiego na początku niechciała im motopompa odpalić.Jest to troche chore że w Sufczynie mają lebszy wóz niż w Birczy
Obserwuj wątek
    • demonv Re: OSP w Birczy 29.06.09, 11:01
      a co i gdzie sie paliło??
    • darino Re: OSP w Birczy 29.06.09, 11:27
      W Sufczynie starają się, to mają.
      • sprawiedliwy28211 Re: OSP w Birczy 29.06.09, 12:28
        a Birczy jak zwykle onić się nie stara taksamo jak z dotacją na wodociąg kase dostali ale nic nierobią i kasa przepadnie
        • sprawiedliwy28211 Re: OSP w Birczy 01.07.09, 08:24
          Birczańska straż może gaśić niedopałki z papierosów i to oile odpali im motopompa.Szkoda że kierowca straż cały czas siedzi i czyśći ten samochud
    • spacja55 Re: OSP w Birczy 01.07.09, 19:53
      Od niedawna zaczęłam śledzić tematy poruszane na birczańskim forum i mam kilka
      spostrzeżeń. Po pierwsze, jeśli już ktoś wypowiada się na forum, to zdaje sobie
      sprawę, że setki ludzi taki post czyta, a to zobowiązuje do sensownych
      wypowiedzi i minimum ortograficzno-gramatycznego. Po drugie, trzeba w pierwszym
      rozpoczętym temacie podać kilka prawdziwych informacji, po to , żeby każdy mógł
      odnieść się do tematu, po trzecie biadolić każdy potrafi,ale nikt lekarstwa nie
      podaje. Powiedz sprawiedliwy, czemu np.ta pompa nie odpala? Może wysłużył się im
      ten sprzęt i gaszą tym, czym mają. Stodoła to też inny obiekt palenia, niż np.
      murowany dom - szybciej się pali. Oczywiście współczuję właścicielom straty, ale
      mieszkańcy Birczy powinni wyciągnąć z tego właściwe wnioski. Wiem tyle, że w OSP
      Bircza jest teraz kilku młodych, energicznych i pełnych zapału chłopaków, choćby
      dwaj siostrzeńcy pana W. Dzwonnika. Może tak pomóc młodym, dać im dobrego
      instruktora, podejść do gminy, porozmawiać o tym, żeby młodzi uczestniczyli w
      unijnych kursach/ darmowych zresztą/. I to by było na tyle, pozdrawiam
      • sprawiedliwy28211 Re: OSP w Birczy 01.07.09, 20:32
        A co? To morze wina mieszkańców Birczy że straż pożarna ma zabytkowy sprzęt jakoś Sufczyna się postarała i ma lepszy sprzęt niż Bircza . Tylko jedno jest dziwne poco straż Birczańska jedzie gasić pożar skoro oni nie mają zatankowanej wody do gaszenia
        • sharp23 Re: OSP w Birczy 01.07.09, 20:43
          Skoro oni nawet nie mają zatankowanej wody do gaszenia to i nowy wóz strażacki im nie pomorze.
        • spacja55 Re: OSP w Birczy 02.07.09, 13:33
          No comments.
          • hdd2 Re: OSP w Birczy 02.07.09, 14:29
            nic nie ujmując strażakom z Birczy i sposobu ich działania. Może mają i trochę
            przestarzały sprzęt. Ale ich rola ogranicza się do przyjścia co drugą niedzielę
            na mecz i jego śmieszną ochronę. Dziwnie to wygląda jak siedzą na trybunach i
            piją z kibicami. Sam byłem świadkiem jak jeden z nich zareagował na meczu z
            przyjezdnymi z Bolestraszyc i "dostał pod oko" Co zrobiła reszta? Udała że tego
            nie widzi i poszła w innym kierunku. Po co taka ochrona meczu skoro każdy ze
            strażaków dostaje za każdą godzinę wcale niezłe pieniądze. I po co im opłacić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka