Dodaj do ulubionych

termin oddania

19.06.05, 09:51
z tego co wiem to pierwszy etap miał być oddany w czerwcu a tu już prawie
lipiec więc jak to jest pytaliście się czy będą jakieś odszkodowania za
opóżnienia.ja jestem II etap to pewnie też nie będzie pażdziernik tylko
grudzień
Obserwuj wątek
    • rrobi Re: termin oddania 19.06.05, 12:38
      Za termin oddania uważany jest termin odbioru od wykonawcy przez inwestora i to
      ma nastąpić 30 czerwca. jestem z E i wczoraj na dniach otwartych dowiedziałem
      się, od 1 lipca rozpoczynają przekazywanie mieszkań mieszkańcom. Rozpoczynają
      od C1, później D1 i E. Każdego dnia ma być oddana jedna klatka. prawdopodobnie
      również w soboty (a może niedziele), więc do połowy lipca powinni się wyrobić.
      dodatkowym problemem jej konieczność podpisania umowy z gazownią (w W-wie na
      Kasprzaka ) ale dopiero po 30 czerwca dla 1 etapu. o szczegółach mamy być
      powiadomieni przez MILLENIUM.
      • neuron8 Re: termin oddania 19.06.05, 15:36
        Dokładnie TAK jka napisał rrobi!

Kolega troszeczke demoniuzuje smile - ale nic to - pozdrawiamy
        II etap tez śmiem przypuszczac ze bedzie w terminie...
        • andrzejek1966 Re: termin oddania 20.06.05, 09:14
          Nie wiem skąd macie takie dane jeśli ja wychodziłem prawie jako ostatni i pytałem prezesa o terminy i do końca jeszcze nie wiedzą jaka będzie kolejność. Ma to być ustalone w tym tygodniu na jakimś zebraniu. Na pewno nie będzie taka kolejność jak piszecie. Budynki mają być oddawane klatkami, ale jak wiecie postęp robót w poszczególnych budynkach jest różna, więc nikt nie będzie czekał aż w ostatniej klatce bud. C1 będzie wszystko zrobione kiedy np. 1 klatka w bud. E jest już dawno gotowa. Poza tym będzie kilka ekip do odbioru.
          • neuron8 Re: termin oddania 20.06.05, 11:49
            no ja sie opieram na tym co uslyszałem na budowie - fakt nie od prezesa - no
            ale jesli ktos przekauje tka informacjie to wie co mowi...
            • cucciolo Re: termin oddania 20.06.05, 13:34
              ja tez slyszalm wersje robiego - niestety bo jestem z budynku E
              Natomiast co do gazowni, to my mamy chyba gazownie w Wolominie....

• betina99 Re: termin oddania 20.06.05, 14:00
      ja w sobotę męczyłam dwie Panie z biura i obie powiedziały ze jeszcze nie
      wiadomo od którego bloku zaczną oddawać mieszkania, w tym tygodniu się wszystko
      wyjaśni, także sprawa notariusza (mają w sumie 5 ofert i wybiorą
      najkorzystniejszą). U mnie mieszkanie juz prawie gotowe do odbioru (bud.E), a
      tak naprawde to wszystko okaże się 30 czerwca, kiedy TBS ma odbiór budynków.
      pozdrawiam, Beata
      • neuron8 Re: termin oddania 20.06.05, 14:25
        A no widzisz smile

NIedano bylo 150 dni do odbioru a teraz juz ponizej 10 schodzimy smile - jak ten
        czas szybko leci
        • rrobi Re: termin oddania 23.06.05, 07:39
          O co chodzi z odbiorem? czy ktos wie cos konkretnego? wczesniej pisalem ze 18
          mowili o odbiorze od bloku C1. wczoraj dzwonilem do MILLENIUM i powiedziano mi
          ze po 1 lipca zostaniemy powiadomieni o sposobie i terminie podpisywania umow z
          gazownia. mieszkania beda oddawane klatkami ale kolejnosc jest uzalezniona od
          tego czy wszyscy w danej klatce podpisza umowy w gazowni.
          p.s przepraszam ale gdzies mi wcielo polskie znaki.
    • neuron8 Info od -Giovi15- w sprawie terminu oddania 25.06.05, 23:21

mieszkania będą oddawanie dopiero po podpisaniu umowy z zakładem
      energetycznym jak również z gazownią,(miszą to zrobić mieszkańcy całego
      bloku, i dopiero będą oddanie mieszkania) więc trzeba sie pospieszyć aby nie
      blokować sąsiadów

PS. Wklejam tu, zeby nie dublowac tematów...
    • giovi15 Re: termin oddania 26.06.05, 11:15
      Ale wy macie problemy!!!! Co za różnica kiedy odbierzemy mieszkania, im
      wcześniej, tym szybciej trzeba będzie płacić czynsz, a on nie będzie wcale taki
      niski, z nieoficjalnych źródeł wiem ile to bedzie kosztowało, i tak za
      mieszkanie ok 40m2 bedziemy płacili ok 280zł +woda + kanalizacja + gaz +
      energia elektryczna, czyli ok 400-500zł za miesiąc, mieszkanie ok 80m2 800-900zł
      • neuron8 Re: termin oddania 26.06.05, 11:30
        A kto ci cos tkiego powiedzial - z twoich wylkiczen wynika ze czynsz bedzie 7-
        10 zł. To chyba w apartamentach w Marinie na mokotowie tyle sie nie płaci smile

No ale jesli to prawda...uuuuuuuu
      • neuron8 Re: termin oddania 26.06.05, 11:32
        jeszcze raz ja

A kanalizacja nie jest wliczona w czynsz?

A w sumie stwierdzenie "
        im wcześniej, tym szybciej trzeba będzie płacić czynsz" jest malo logiczne. To
        po co kupowac mieszkanie jak trzba bedzie płacic? smile a to tak na marginesie
        • giovi15 Re: termin oddania 26.06.05, 13:19
          ponieważ do dobra inwestycja, jeszcze nie odebrałam mieszkania a juz mogę
          sprzedć o 20% drożej
          • neuron8 Re: termin oddania 26.06.05, 14:18
            to znacyz ze co - jak cena m2 byla dosc atrakcyjna to trzeba
            nadrobic "czynszem" - bo wnaszym wypadku to chyba sie nie nazywa czynsz tylko
            jakso inaczej. Jak by to nie zwal placic go (TO) trzeba...
          • cucciolo Re: termin oddania 27.06.05, 09:38
            ale nie wszyscy kupili te mieszkanie po to, aby je od razu sprzedac , tylko po
            to, zeby sie tam przeprowadzic i mieszkac. Ja np. mam niewykonczone mieszkanie
            i dopoki nie odbiore kluczy nie bede tam mogla wejsc z ekipa tak wiec od
            momentu odebrania kluczy i tak jeszcze miesiac, poltora zaczekam. A wyobraz
            sobie jeszcze ze wielu z nas wynajmuje rownolegle mieskzanie , za ktore tez
            placi, do tego zazwyczaj dochodzi rata kredytu i mozesz sobie policzyc.......

oczywiscie ze koszt wynajmu + rata kredytu + czynsz za wlasne mieszkanie
            (jakkolwiek to zwal) to wiecej niz sam kredyt i wynajem - ale tak nie bedzie
            zawsze i ja na przyklad chcialabym to zmienic jak najszybciej.....

pozdrawiam myslacych podobnie wink)
            • maudzonki Re: termin oddania 28.06.05, 09:16
              Witam,
              Tu się z cucciolo zgadzam. Większość z nas pewnie mieszkania wynajmuje i chce
              jak najszybciej zwolnic mieszkanie wynajmowane. My siłą wyższą musimy je zwolnić
              do 16 lipca a jeszcze musimy wprowadzic ekipe. Także mam nadzieję iż osoby które
              kupiły by sprzedac nie beda utrudnialy i podpiszą szybko umowy.
              Pozdrawiamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka