Dodaj do ulubionych

z jakich elementów można zrezygnować???

02.04.06, 15:21
Witamsmile
Chciałabym sie popytać sąsiadów I i II etapu z jakich elementów wykończeniowych można zrezygnować i włożyć swoje i jaki jest zwrot od Millenium??
Tzn ile za wanne, za kompakt wc, za zlew w kuchni?
czy ktoś z Was zrezygnował?
Dziękuje i pozdrawiam
Emilia
Obserwuj wątek
    • jajoke Re: z jakich elementów można zrezygnować??? 03.04.06, 10:49
      Niestety nie wiem jak to jest w przypadku 3 etapu i nie wiem co bedzie sie
      zaliczalo do tzw. bialego montazu, ale jesli chodzi o 2 etap to mozna bylo
      zrezygnowac ze wszystkiego. (czyli drzwi wewnetrzne, zewnetrzne, podlogi,
      glazury, baterie, armatury, kuchenke gazowa, zlew - jesli dobrze pamietam)
      Pieniadze, ktore zwrocili byly smieszne... No ale wiadomo, jak sie kupuje cos
      na tony to przelicznik cenowy wychodzi zgola inny niz w przypadku zakupow
      indywidualnych. My zrezygnowalismy prawie ze wszystkiego, zostawilismy tylko
      podlogi (terakote i panele) i malutka umywalke wraz z bateria w WC. Nie
      pamietam ile wyszlo tego zwrotu, ale to cos rzedu 5tys. ale dokladnie nie
      pamietam, bo bylo to dawno temu.
      Pozdrawiam i zycze dobrych wyborow
      • poemi1 Re: z jakich elementów można zrezygnować??? 03.04.06, 12:50
        dziękuję
        warto wszystko dokładnie przemyśleć smile
        Pozdrawiam
    • beryllus a robocizna 03.04.06, 19:56
      Czy rezygnując z paneli ,drzwi , wanny itd. TBS zwraca tylko za materialy czy
      rowniez za robocizne. Interesuje mnie rowniez czy ewentualny zwrot za robocizne
      jest równy pracom zleconym tzn. czy mozna dac swoj material do ulozenia.
      Czy mial ktos takie doswiadczenia.
      • jajoke Re: a robocizna 04.04.06, 11:32
        Wydaje mi sie cena ta dotyczy materialow, nie slyszalam, zeby dotyczyla ona
        robocizny. Nie wydaje mi sie ze mozna dac swoj material i panowie z budowy go
        uloza. Tzn. ulozyc to pewnie uloza, ale trzeba bedzie im cos za to dac wink
        Wszsycy by tak robili gdyby bylo mozna... Jesli sie rezygnuje z glazury czy z
        terakoty to trzeba wziac pod uwage to, ze samemu bedzie trzeba ja potem
        polozyc. O takich rzeczach administracja powinna informowac.
        • beryllus Re: a robocizna 04.04.06, 14:59
          co to znaczy ze wszyscy by tak robili , czy mialas takie doswiadczenia czy
          tylko Ci sie wydaje. Przeciez materiałów nikt nie uklada charytatywnie.
          Skad przyszlo Ci do glowy ze Komus cos trzeba dac , juz raz dalismy przy
          podpisaniu umowy , dla przypomnienia 3200 zł za metr.
          Jest chyba jasne ze robocizna kosztuje tylko dlaczego w jedna strone
          • jajoke Re: a robocizna 06.04.06, 12:15
            Dla mnie jest to czywiste ze nie mozna dawac swoich materialow. Ze swoich
            materialow to Panowie moge Ci tylko ulozyc kiedy juz odbierzesz mieszkanie. My
            akurat pytalismy czy jest taka mozliwosc i mozesz sie tylko domyslac co
            powiedzieli - stad moja odpowiedz.
            Albo decydujesz sie na to co oni maja w swojej ofercie, albo nie. Jesli
            rezygnujesz to wszystko robisz juz na wlasna reke.
            pozdrawiam
      • cucciolo Re: a robocizna 04.04.06, 12:17

wycena podana przez Millenium dotyczy materialow wraz z robocizna.
        Nie mozna zlecic wykonczenia z wlasnych materialow.
        Ja rezygnujac ze wszytkich, doslownie wszytkich materialow wykonczeniowych przy
        60 m mieszkaniu otrzymalam ok. 6 tys zwrotu.

jesli kogos interesuje szczegolowa wycena, to moge wypisac, chociaz bez problemu
        powinnisci eotrzymac takie informacje bezposrednio od Millenium
        • poemi1 Re: a robocizna 04.04.06, 15:36
          czyli jednym słowem nie warto rezygnować jak się nie ma za dużo wolnych funduszy...
          najwyżej później pomyślimy o zmianach, jesli będzie nas na to stać ;P
          pozdrawiam i dziekuję
          • jajoke Re: a robocizna 06.04.06, 12:22
            Radze poczytac poprzednie posty jesli chodzi o jakosc tych materialow, ktore
            proponuja i podjac decyzje z czego warto bedzie zrezygnowac, a z czego nie.
            Jesli nie bedziesz mogla ich znalezc to moze warto zapytac sasiadow czy sa
            zadowoleni z wybranych rzeczy, minelo juz troche czasu odkad 1 etap sie
            wprowadzil i moze jakos mozna bedzie wyciagnac wnioski, pod warunkiem tylko ze
            rzeczy ktore proponuja 3 etapowi sa takiej samej jakosci co w 1 i 2 etapie.
            • poemi1 jakość sprzętu... 08.04.06, 18:40
              Proszę, napiszcie mi drodzy sąsiedzi, jak funkcjonuje kuchnia oferowana przez Millenium?
              • bas56 Re: jakość sprzętu... 08.04.06, 20:04
                A tak przy okazji - jakie podłogi oferuje firma w III etapie???? CZy też
                mozaikę brzozową i panele????
                • poemi1 Re: jakość sprzętu... 08.04.06, 20:12
                  a wiesz że nie wiemsad
                  właśnie wczoraj dowiedziałam się że panele są beznadziejne
                  JA W OGÓLE MAM MARNE INFORMACJE sad(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka