Dodaj do ulubionych

HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!!

19.02.08, 13:46
Witam sąsiadów. Pragnę poinformować tych, którzy jeszcze o tym nie
wiedzą, iż nasza sąsiadka z osiedla Horowa Góra, Iza Kopeć,
otrzymała dziką kartę w konkursie Eurowizji. Oznacza to, że jej
piosenka jest w finale konkursu Piosenka dla Europy 2008
Można posłuchać i popatrzeć...
youtube.com/watch?v=v9OJNJcKxCs
www.eurowizja.org/08_pde.php?id=69
Pozdrawiam sąsiadów i trzymam kciuki za Izę.
Obserwuj wątek
    • washichu Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 19.02.08, 14:57
      Popieram gorąco.
    • chexa Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 21.02.08, 12:35
      pl.youtube.com/watch?v=1SPc6ZGqOn8
      to strona, gdzie można obejrzeć teledysk do piosenki You've got my
      love
      • jan_tarara Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 23.02.08, 22:00
        tragedia
      • karczmarz68 Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 24.02.08, 17:47
        No cóż,według Mnie to zbyt ambitny materiał na totalnie tandetny festiwal. Warto
        spróbować na wyższych półkach. Pozdrawiam i życzę większych sukcesów.
      • karczmarz68 Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 24.02.08, 17:52
        Na marginesie!!! Mam wrażenie że ktoś tu manipuluje naszym forum bo zginęła
        jedna krytyczna wypowiedź na temat występu pani Izy. Pragnę zauważyć że nie
        każdemu musiało to przypaść do gustu.Pozdrawiam.
        • jaffke wycinanki 25.02.08, 16:16
          faktycznie, jeżeli wpis nie zawierał wulgaryzmów i nie naruszał dóbr
          osobistych pani spiewaczki, to jestem równie zdziwiony. wyrazając
          swą opinię,(o ile nie zostanie wycięta) piosenkę uważam za
          przeciętną, mocno komputerową w masteringu, z tanimi chwytami
          elektroniki, co psuje efekt brzmienia "żywego" instrumentu, jakim
          jest głos naszej sąsiadki. występu nie widziałem.
          pozdro.
          • webadmin3 Re: wycinanki 25.02.08, 17:25
            Widzę zasadniczą różnicę między kulturalną opinią karczmarza68,
            konstruktywną krytyką jaffke a chamską wypowiedzią jana_tarary,
            która została przeze mnie skasowana i ponownie przywrócona. Pani Iza
            jest dla nas przede wszystkim sąsiadką a dopiero w drugiej
            kolejności wirtualną postacią z internetu lub TV. Jeżeli to
            kryterium nie jest przez Was akceptowane, to ja dziękuję wszystkim
            za współpracę i wypisuję się z tego forum.
            Pozdrawiam.
            webadmin3 (administrator prywatnego forum)
            • karczmarz68 Re: wycinanki 25.02.08, 20:33
              Szanowny panie webadim,niestety nie zgodzę się z pana zdaniem. Sąsiadka
              ,sąsiadką ale wzięła udział w oficjalnym konkursie i podlega ocenie publicznej a
              co za tym idzie także krytyce(mniej lub bardziej kąśliwej). Jak panu wiadomo nie
              jestem Idolem wielu mieszkańców HG (za razem mam wielu zwolenników) i czy to
              oznacza że powinien pan usunąć mój nick i wypowiedzi na zawsze z tego forum. Z
              poważaniem KARCZMARZ.
            • toudek74 Re: wycinanki 25.02.08, 20:58
              Jeżeli wyrażenie "tragiczne" jest dla administratora tego forum
              chamskie, to co powie na temat cięższego kalibru określeń (nie widzę
              powodu ich przytaczania, wystarczy dokładnie prześledzić niektóre
              wątki i wypowiedzi) i dlaczego Pana wrażliwość uwidoczniła się
              dopiero teraz - robi Pan przysługę miłej sąsiadce. Każdy ma prawo do
              wypowiedzi w takim tonie jaki uważa za stosowny nie przekraczając
              przy tym pewnych granic. Chyba otarliśmy się o niezdrową cenzurę...
              P.S. Szczerze uważam, że niestety pomysł połączenia muzyki poważnej
              z elektroniczną był po prostu słaby. Wykonanie - przeciętne ale to
              oczywiście kwestia gustu.
              • webadmin3 Re: wycinanki 26.02.08, 15:14
                Nie wdając się w dalszą dyskusję, powiem tylko tak: moje
                określenie "chamska wypowiedź" być może było lekko przesadzone, ale
                post jana_tarary był tak niesympatyczny, że wykasowałem go nie mając
                żadnych wątpliwości. I nie chodzi tu o osobę Pani Izy, której nie
                znam, nie jestem jej fanem i nie widziałem jej występu w Eurowizji.
                Chodzi jedynie o zasady. Granice dobrego smaku w pyskówkach
                międzysąsiedzkich są inne i w ocenie osiągnięć młodej osoby też są
                inne.

Panie karczmarzu68, Pan podjął temat, więc do Pana się zwracam.
                Załóżmy, że masz córkę, która ma wystąpić w konkursie piosenki.
                Nieważne, gdzie się ma odbyć ten konkurs: w przedszkolu, Opolu czy
                Eurowizji. Chwalisz się tym faktem na forum, nie w Onecie albo WP
                tylko naszym osiedlowym. Dołączasz klip muzyczny, żeby Twoi sąsiedzi
                mogli posłuchać i zobaczyć. Przed oficjalnym występem Twój sąsiad
                zza ściany ocenia (wyraża swoją opinię, jak kto woli) Twoją córkę
                lub jej piosenkę (tego nie wiemy) jednym słowem "TRAGICZNA" i po
                występie jednym słowem "TRAGEDIA". Myślę, że Tobie i Twojej rodzinie
                będzie bardzo przykro a Twoja córka pewnie się rozpłacze.

Proszę zauważyć jeszcze jedną, istotną rzecz. Żyjemy w małej,
                zamkniętej społeczności, na tym osiedlu jest tylko 400 mieszkań.
                Znamy się prawie wszyscy, jeżeli nie osobiście, to na pewno z
                widzenia. Na tym forum również większość z nas nie jest już
                anonimowa, nawet jeśli komuś tak się wydaje, dlatego warto czasami
                wyhamować swoje emocje, no ale to jest temat na inny wątek.

I na koniec, żeby była jasność. Czym się kieruję, kasując niektóre
                wypowiedzi na tym forum? Oczywiście jest netykieta i regulamin
                narzucony przez Gazetę, ale przede wszystkim są moje subiektywne
                odczucia. W przypadku wątpliwych postów, nie zwołujemy z neuronem8
                komisji weryfikacyjnej, żeby naradzić się i wypracować odpowiednią
                decyzję. Jak ktoś przekracza, podkreślam - moim zdaniem, granice
                przyzwoitości i dobrego smaku, to po prostu kasuję taką wypowiedź.

Jeżeli komuś nie odpowiadają takie warunki, zawsze może założyć
                własne forum i tam rządzić po swojemu.
                Pozdrawiam.
                webadmin3
                • karczmarz68 Re: wycinanki 26.02.08, 16:37
                  Panie sąsiedzie(webadmin3),dajmy już spokuj w tym temacie ponieważ
                  zaczyna się robić gęste powietrze w około,a jak wszyscy zauważyliśmy
                  dawno nie było prawdziwej pyskówy na forum i niech tak pozostanie
                  jak naj dłużej.Pani Izie szczerze życzę rozwoju zawrotnej kariery,co
                  było mineło trzeba iść przez życie dalej(a życie artystów jest jakie
                  jest,świadomie je wybierają,taka jest cena sławy). Tu akurat mogę
                  wiele powiedzieć ponieważ pracuję w takiej branży w której obcuje z
                  wieloma "GWIAZDORAMI i GWIAZDORKAMI" Było by o czym poopowiadać!!!
                  Pozdrawiam Wszystkich.
                • bukieto Re: wycinanki 27.02.08, 00:44
                  webadmin3 napisał:

> Jeżeli komuś nie odpowiadają takie warunki, zawsze może założyć
                  > własne forum i tam rządzić po swojemu.

Tak po prawdzie, to tutejsze forum jest podane oficjalnie na stronie osiedla
                  (adres forum ukryty pod zakładką FORUM), więc jest siłą rzeczy publiczne i każdy
                  może wyrazić tutaj swoją opinię, niezależnie od tego czy jest krytyczna, czy
                  nie. Ktoś uważa, że występ był żenujący, ktoś inny, że fantastyczny. Tak jest
                  wszędzie, a zacieranie śladów nic nie da.

P.S. Jeśli masz kontakt z trollem, to go nie karm :]
                  • webadmin3 Re: wycinanki 27.02.08, 10:09
                    W szkole pani nauczycielka zawsze mówi dzieciom tak: czytajcie
                    dzieci powoooli i uwaaażnie tak, żeby zrozumieć to, co czytacie...
                    Bukieto, otrzymujesz ocenę niedostateczną za brak zrozumienia
                    tekstu. Krytyka nigdy nie była usuwana z tego forum.

bukieto napisał:
                    > Tak po prawdzie, to tutejsze forum jest podane
                    > oficjalnie na stronie osiedla...

odpowiadam:
                    Tak po prawdzie, to tutejsze forum jest podane oficjalnie na
                    NIEOFICJALNEJ stronie osiedla, która jest w całości moją prywatną
                    własnością. Tymczasowo oddałem (bez pobierania opłat) do dyspozycji
                    Zarządu jedynie zakładkę "wspólnota".
                    Natomiast zakładka "forum", o której piszesz, jest linkiem do forum
                    dyskusyjnego założonego przez prywatną osobę (neuron8) w
                    dziale "Prywatne" w portalu Gazeta.pl i podlega Regulaminowi Forum
                    Prywatnego, w którym m.in. napisano:
                    "11) Założyciel może w każdym czasie odebrać przyznane wcześniej
                    uczestnikom prawa, jak również usuwać z założonego przez siebie
                    Forum umieszczone tam wątki i posty."

Przychylam się do wypowiedzi karczmarza68, którą cytuję bez poprawek:
                    "... dajmy już spokuj w tym temacie ponieważ zaczyna się robić gęste
                    powietrze..."

Pozdrawiam.
                    webadmin3

P.S. do bukieto: ??? :]

• toudek74 Re: wycinanki 29.02.08, 21:54
                      No i super tylko po co Pan wypisuje te wszystkie wypracowania.
                      Przerost formy nad treścią. Wystarczyłoby napisać: Jestem zupełnie
                      nieobiektywnym właścicielem forum i kasuje co mi się żywnie podoba.
                      Do widzenia.
                      • fifi35 Re: wycinanki 01.03.08, 11:16
                        Jednak zbynek997 miał racje że jest cenzura na forum.
                        Pozdrawiam
                        • webadmin3 Re: wycinanki 01.03.08, 12:09
                          fifi35 napisała:

> Jednak zbynek997 miał racje że jest cenzura na forum.
                          > Pozdrawiam

Jest i będzie, czy się to komuś podoba, czy nie.
                          Tylko krzykacze i pieniacze się jej boją.
                          Pozdrawiam.
                          webadmin3
                          • toudek74 Re: wycinanki 01.03.08, 13:12
                            Krzykacze i pieniacze napiszą to co mają napisać i za przeproszeniem
                            mają gdzieś cenzurę czego dowodzą ich posty. Cenzura, której się
                            wszyscy bali już dawno odeszła, więc o czym Pan mówi.
                            • webadmin3 Re: wycinanki 01.03.08, 14:51
                              toudek74 napisał:
                              > Krzykacze i pieniacze napiszą to co mają napisać i za
                              przeproszeniem
                              > mają gdzieś cenzurę czego dowodzą ich posty. Cenzura, której się
                              > wszyscy bali już dawno odeszła, więc o czym Pan mówi.

O zdrowym rozsądku i odrobinie przyzwoitości. Tak jest na każdym
                              forum, trzymającym jako taki poziom.
                              • toudek74 Re: wycinanki 01.03.08, 16:50
                                Zgadzam się ale zawsze znajdą się tacy, którym owego rozsądku i
                                przyzwoitości brakuje - świata i ludzi, kasując niektóre wypowiedzi
                                (w dodatku nie te najbardziej obelżywe) Pan nie uzdrowi. Myślę, że
                                daje to wręcz odwrotny skutek. Poza tym wprowadzając pewien brak
                                konsekwencji na forum - poprzez mało obiektywne (subiektywne) oceny -
                                na pewno Pan tej przyzwoitości nie wyegzekwuje. Pozdrawiam.
                              • zbynek997 Re: wycinanki 03.03.08, 09:20
                                Co Pan rozumie prze "jako taki poziom"???
                                Co wolno pisać a czego nie wolno???
                                Niech mnie Pan tylko nie odsyła do regulaminu bo już go czytałem.
                                Jeżeli jest jakiś inny regulamin (napisany przez Pana Bochenka) to proszę podać
                                link niech sobie ludzie poczytają.

Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów
                                • karczmarz68 Re: wycinanki 03.03.08, 09:37
                                  dajcie już spokój i zakończcie te farsę. Pan naczelny skasował moją ostatnią
                                  wypowiedź w której nie użyłem jednego nie cenzuralnego słowa,za to
                                  wypowiedziałem się szczerze na jego temat i co o nim i jego zachowaniu sądze.
                                  Wiec ciach i do kosza. Żenada i brak słów. Pozdrawiam Wszystkich!
                                  • toudek74 Re: wycinanki 03.03.08, 10:44
                                    Tak to żenujące, zwłaszcza, że inne tego typu i podobne fora
                                    funkcjonują trochę inaczej. "Wycina" się z nich określenia
                                    niecenzuralne i obelżywe pozostawiając pozostałą część postu
                                    nienaruszonym bez względu jakie opinie i przekonania głosi autor.
                                    Administrator tego forum twierdząc, iż usuwa z niego wypowiedzi,
                                    które mu się najzwyczajniej nie podobają sam zaniża jego poziom bo
                                    to oznacza, że nie ma pojęcia co oznacza swoboda wypowiadania się.
                                  • neuron8 Re: wycinanki 03.03.08, 11:44
                                    "Pan naczelny skasował moją ostatnią
                                    wypowiedź w której nie użyłem jednego nie cenzuralnego słowa,za to
                                    wypowiedziałem się szczerze na jego temat i co o nim i jego zachowaniu sądze."

Niestety, muszę stwierdzić, że nie miało miejsca takie zdarzenie.
                                    Opis i wyjaśnienie w tym miejscu:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23456&w=76484068
                                    • paralaksa7 Re: wycinanki 03.03.08, 20:56
                                      neuron8 napisał:
                                      > Niestety, muszę stwierdzić, że nie miało miejsca takie zdarzenie...

Szanowny administratorze. Z materiałów, które pan ujawnił wynika że
                                      mamy do czynienia z kłamstwem i oszustwem. Czy jest Pan świadomy
                                      tego, co Pan nam zaprezentował? Czy te materiały mogą byc wiarygodne?

Karczmarz69 mówi co innego i twierdzi że:
                                      cytat
                                      "Pan naczelny skasował moją ostatnią wypowiedź w której nie użyłem
                                      jednego nie cenzuralnego słowa,za to wypowiedziałem się szczerze na
                                      jego temat i co o nim i jego zachowaniu sądze. Wiec ciach i do
                                      kosza. Żenada i brak słów."

komu mamy wierzyć i kto tu nami manipuluje?

do usłyszenia
                                      paralaksa
                                      • neuron8 Re: wycinanki 03.03.08, 21:09
                                        Nie chciałem wdawać się w tą dyskusje - ani inne spory których jest dość dużo
                                        ostatnio na forum.

tzw. "zrzut ekranowy" jest dokładnie tym co widzę jako administrator po
                                        zalogowaniu - wszystkie usunięte posty są charakterystycznie przekreślone (taki
                                        przykład też zamieściłem).

Tyle mam do powiedzenia i pokazania w tej sprawie. Nie chce podejmować dyskusji.
                                        • zbynek997 Re: wycinanki 04.03.08, 09:33
                                          Prawidłowo.
                                          Proszę się nie tłumaczyć z niczego Panie Jacku.
                                          Całe to zajście powinien nam wytłumaczyć Pan Zbyszek.
                                          Ja już dawno pisałem że moje nie wulgarne komentarze były usuwane przez Pana
                                          Zbyszka.

• horowa Re: wycinanki 04.03.08, 11:52
                                            Brawo Panie zbynku997. Odwrócił Pan "kota ogonem".
                                            Współczuję wszystkim, którzy dalej wtórują karczmarzowi68, mimo
                                            ewidentnych dowodów na jego oszustwa i kłamstwa.
                                            "Zrzuty ekranowe", jak je nazywa Pan Jacek, jeżeli są prawdziwe (a
                                            wszystko na to wskazuje) to jednoznacznie pokazują nam, że
                                            karczmarz68 oszukał nas. Usuniętej wypowiedzi, o której pisał, w
                                            tych "zrzutach" nie ma, czyli takiej wypowiedzi nie było a wszystko
                                            jest wymyślone przez karczarza.
                                            Zakończcie Państwo ten wątek i nie kompromitujcie się do końca.

pozdrowienia
                                            horowa
                                            • karczmarz68 Re: wycinanki 04.03.08, 16:47
                                              I tu horowa ma rację. To Ja manipuluje wszystkimi i jestem
                                              najgorszy. Przecież wszyscy widzą i wiedzą że naczelny nigdy niczego
                                              nie skasował,a zwłaszcza bez wiedzy autora. Dajcie już spokój
                                              naczelnemu. A czy to ważne czy kasował czy nie. Paranoja! Pozdrawiam
                                              Wszystkich.
    • jan_tarara Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 23.02.08, 15:43
      tragiczna
      • pilkarz-3 Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 26.02.08, 18:58
        pani izabela była fantastyczna. a ty tarara ucisz sie bo mnie aż
        oczy bolą kiedy cos napiszesz.
        • fifi35 Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 01.03.08, 11:32
          Jak Cię oczka bolą to proponowałbym jakieś kropelki lub nie czytanie wpisów na
          forum tylko pogranie w piłkę.
          Pozdrawiam
        • fifi35 Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 01.03.08, 11:41
          Tak na marginesie to też myślę że ta piosenka to jakaś pomyłka.
          Życzę jednak Pani Izie wszystkiego dobrego.
          Pozdrawiam
          • zbynek997 Re: HOROWIANKA IZA KOPEĆ W EUROWIZJI!!! 27.03.08, 07:47
            Ja myślę iż Pani Iza na naszym osiedlu pełni rolę takiej Pani Kolińskiej z
            serialu "ALTERNATYWY 4" smile
            Proponowałbym piosenkę " Nie konik polny nie wiatr swawolny..."
            Jak nie zajmie pierwszego miejsca to napewno podzieli los piosenki Edyty
            Górniak, czyli na drugie miejsce można liczyć.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka