ordyl
12.11.10, 23:26
Pamiętacie ulotki z przed 4 lat :
Marcin Kania : Postanowił kandydować reprezentacja w Radzie Gminy była silna, skuteczna, rozsądna i doświadczona.
A to punkty z programu (nazwane zobowiązaniami):
1. stworzenie policyjnych punktów konsultacyjnych, dzięki nim oraz częstszym patrolom Gmina Lesznowola będzie bezpiecznym miejscem ( no chyba się nie udało)
2. Gmina wzbogaci się o zmodernizowaną wewnętrzną sieć drogową (lustra na każdym skrzyżowaniu, oświetlenie i chodnik) (częściowo się udało - lustra)
3. Zmiany w organizacji ruchu dzięki którym uzyskamy dogodny dojazd do Puławskiej (no chyba też się udało - poszerzenie Łabędziej pomogło, ale czy to zasługa naszych radnych?)
4. Kontynuacja budowy placówek oświatowych i rekreacyjnych (żłobek, przedszkole, szkoła, świetlica, domu kultury, i placów zabaw) (mi to trudno ocenić)
5.Zagospodarowanie stawu i terenu wokół niego (prawie się udało)
6. Otwarcie oddziału poczty (pełny sukces)
7. Utworzenie klubu sportowego (powstał ale ręki do tego radny nie dołożył)
8. szkolne obiekty sportowe będą bezpłatnie dostępne także po godzinach lekcyjnych i w okresie wolnym od zajęć (totalna porażka)
9. Będę konsultował swoje inicjatywy i decyzje (różnie z tym bywało)
10. regularne dyżury (pełny sukces)
11. Raz w roku przygotuje zwięzłe sprawozdanie ze swojej działalności ( o tym chyba radny zapomniał)
Trudno porównać to do zobowiązań Gerarda, bo chyba nikt z nas mieszkańców nie widział jego programu lub ulotki. Zadziałal szyld partyjny. W tym roku też chyba Gerard prowadzisz w ukryciu kampanię ale jest jeszcze tydzień. Ja po PO wiele się nie spodziewam (chyba że w udawaniu Greka, jak najbardziej zresztą na czasie) , Gerarda lubię więc mam nadzieje, że nie jest taki platformeski i jednak będzie działał na rzecz mieszkańców Mysiadła.
Jeszcze ciekawsza ulotka była p.Wójt, ale czy to kogo interesuje, jak było kiedyś na ulotce, osiągnięcia i sukcesy gminy są Państwu znane. Prawda? Gdyby jednak nie to przypomnę Wójt Roku 2001 oraz Najlepszy Samorządowiec Roku 2005 można na dole ulotki znaleźć.
Zdrówka