Dodaj do ulubionych

odśnieżanie

10.12.12, 08:32
No to z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że zima znów zaskoczyła naszych gminnych drogowców.
Ile to już minęło? 72 godziny od opadu śniegu, a niektóre ulice nadal nie są posypane choćby odrobiną piasku i jeździ sie po nich jak po lodowisku.

Brawo!
Obserwuj wątek
    • j.pokora Re: odśnieżanie 10.12.12, 22:20
      Dzisiaj na Polnej miała miejsce stłuczka. Pierwsza od dawien dawna.

Wyjazd na Graniczną był tak oblodzony, że nie dało się zahamować.

Na miejscu sprawcy zwróciłabym się z regresem do zarządcy drogi. Bo to nie była jego wina. Lodowisko całkowite.
      • pirxthepilot Re: odśnieżanie 10.12.12, 22:55
        a ja chetnie poswiadcze--ABS wlaczyl mi sie 3 razy od soboty w tym miejscu
    • badam1 Re: odśnieżanie 11.12.12, 13:28
      Dzwoniłem do Gminy.
      Pan odbierający telefon był bardzo zaskoczony, że nie wszystkie ulice są posypane. Zapewniał, że dzisiaj się to zmieni. Czas pokaże, czy się mylił.
      A może to firma odśnieżająca rąbie Gminę na soli. Powiedzą, że rozsypali, a nie rozsypią i już parę grosików w kieszeni zostanie.
      Co za czasy....
      • karol_us Re: odśnieżanie 11.12.12, 16:42
        Polecam:
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13027018,Jedyna_taka_ulica__nie_sypia_soli__bo_szkoda_drzew_.html
        • badam1 Re: odśnieżanie 11.12.12, 21:37
          Osobiście też za solą nie jestem. Preferuję piasek. A generalnie cokolwiek byle się nie ślizgać.
      • piotrt75 Re: odśnieżanie 12.12.12, 07:11
        Czy nasza gmina przypadkiem nie jest eko ? Jakiś czas temu słyszałem, że Lesznowola jest eko i soli nie sypią - tylko piasek. Faktycznie też, soli raczej nie widziałem, z czego jestem zadowolony - posypka piaskiem lub żwirem jest wystarczająca.
        • krasusek Re: odśnieżanie 12.12.12, 11:13
          Dokładnie, tylko piasek! Sól niszczy buty, samochody i roślinność dookoła. Sensowne posypanie piaskiem wystarczy.
          • badam1 Re: odśnieżanie 12.12.12, 12:25
            Kiedyś było piaskiem, dosyć siermiężnie - pan na naczepie rozsypywał łopatą :) ale teraz mam wrażenie, że to co posypali na Granicznej to była sól, jakoś tak tego śniegu zrobiło się zdecydowanie mniej, po piasku wyglądałoby to chyba inaczej.

Ale tak przy okazji, czy ktoś zauważył, że jest lepiej, bo ja mam wrażenie, że wczoraj też nic nie posypali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka