Dodaj do ulubionych

roboty wykończeniowe

04.01.05, 09:50
Witam Sąsiadów,
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i miłego mieszkania przy ul. Polnej.
Od 2 tygodni na forum kompletna cisza, czyżby Wszyscy byli pochłonięci
wykańczaniem mieszkań. Napiszcie jak idzie. W okresie między świętami a nowym
rokiem byłem na budowie i żadnych robotników z firmy budującej nasze osiedle
nie widziałem.
Pozdrawiamy
Obserwuj wątek
    • lemontea Re: roboty wykończeniowe 04.01.05, 12:38
      witajcie,

faktycznie, my tez chcieliśmy zobaczyć co i jak w mieszkaniu, ale Pan Gałązka
      wyjaśnił nam telefonicznie, że ekipa ma przerwę świąteczną i zaczyna 3.01.05.
      Pozdrawiamy.
      • mapcz Re: roboty wykończeniowe 04.01.05, 15:15
        Może głupie pytanie ale Pan Gałązka jest...?
        do tej pory poznałem tylko Pana Borocha.
        • lemontea Re: roboty wykończeniowe 05.01.05, 09:21
          Pan Gałązka to właściciel firmy, która buduje nasze osiedle. Jest trzech panów
          Gałązka. Jeden od budowlanych spraw, drugi od elektryki, a trzeci nie wiem od
          czego.
          • mapcz Re: roboty wykończeniowe 05.01.05, 09:44
            A z kim ustalaliście i koordynowaliśie zmiany z p. Borochem czy p. Gałązką???
            • lemontea Re: roboty wykończeniowe 05.01.05, 10:44
              z Gałązką, Borocha wcale nie było. Oczywiście informowaliśmy Mrówkę i Borocha o
              uwagach, ale powiedzieli, że Gałązka będzie się z nami kontaktował. No i już
              podobno jakieś poprawki zrobił, ale nie wszystkie ;))
              • mapcz Re: roboty wykończeniowe 05.01.05, 10:58
                A to dziwne, my zgłaszaliśmy sporo poprawek ale wszystko w biurze zpisuje p.
                Boroch to teczki z naszym mieszkaniem. Nikt nawet słowem nie wspomniał o p.
                Gałązce.
                Pan Boroch twierdził, że wszystko przekaże swoim ludzią na budowie. I teraz
                jestem w kropce. Wolałbym żeby wszystko robili zgodnie z moimi poprawkami.
                Kto Was skierowal do p. Gałązki???
              • mapcz Re: roboty wykończeniowe 05.01.05, 10:58
                A to dziwne, my zgłaszaliśmy sporo poprawek ale wszystko w biurze zapisuje p.
                Boroch do teczki z naszym mieszkaniem. Nikt nawet słowem nie wspomniał o p.
                Gałązce.
                Pan Boroch twierdził, że wszystko przekaże swoim ludzią na budowie. I teraz
                jestem w kropce. Wolałbym żeby wszystko robili zgodnie z moimi poprawkami.
                Kto Was skierowal do p. Gałązki???
                • lemontea Re: roboty wykończeniowe 05.01.05, 11:17
                  my bylismy bardzo zdziwieni, że jest z nami wykonawca, który z prawnego punktu
                  widzenia z nami nie ma nic wspólnego i nie jest dla nas stroną.
                  Ale mówiliśmy, że będziemy z inspektorem nadzoru więc może od razu chcieli
                  żebyśmy się z wykonawcą boksowali. Swoją drogą w niektórych momentach było
                  śmiesznie. Np. to że ściana ma odchyłki większe niż przewiduje norma skwitowano
                  wypowiedzią, że przecież na tej ścianie będzie najwyżej kinkiet więc nie musi
                  być tak równa. A o tynkach, że nie trzymają 4 klasy a nawet 3 czasami,
                  usłyszeliśmy, że to pomyłka, bo Sław-Bud podpisał umowę z NW na tynk 3kat. A my
                  w umowie mamy 4 ;)
    • msw5 Re: roboty wykończeniowe 04.01.05, 20:16
      Byłem na budowie 3.01.05r, potwierdzam że prace ruszyły. Pozdrawiam.
      • jbielski Re: roboty wykończeniowe 06.01.05, 15:31
        Zwróćcie uwagę na wygląd łączeń sufitu ze ścianami na górnych piętrach.
        Pojawiły sie przecieki z dachu, szczególnie w okolicach komina...
        J.
        • lemontea Re: roboty wykończeniowe 06.01.05, 15:35
          u nas jest dokładnie to samo. w małym pokoju na górze właśnie taki zaciek
          pojawił się ;(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka