Dodaj do ulubionych

Aparat Pendulum-cena

08.08.12, 19:38
Mam pytanie odnośnie aparatu Pendulum- ile kosztuje i czy daje lepsze i trwalsze efekty niż aparaty poszerzające szczękę w przypadku stłoczenia? Czy są inne aparaty do dystalizacji i czy potrzebne jest usuwanie ósemek bądź siódemek? Bardzo proszę o odpowiedź Ortodontę.
Obserwuj wątek
    • ortodonta Re: Aparat Pendulum-cena 08.08.12, 22:28
      pendullum dystalizuje, aparat poszerzajacy poszerza, to trochę dwie rozne bajki, choć mają punkty styczne.
      wg mnie najlepszym aparatem do dystalizacji to aparat typu GMD. wszystko zalezy od wieku i potrzeb.
      nie da sie jednoznacznie odp. na pyt dot ekstrakcji.
      • miriam889 Re: Aparat Pendulum-cena 09.08.12, 22:13
        Wiem na czym polega działanie tych aparatów, potrafię na szczęście czytać ze zrozumieniemwink jednakże o aparatach do dystalizacji wciąż mało inf znalazłam, a nie stać mnie w tym momencie na wizytę u innego ortodonty, który być może rzuciłby jakieś światło na mój problem. Wiem, że wybór metody zależy od pacjenta, ale chyba cena aparatu o jaki pytam i czy trzeba usuwać zęby tj 7 i 8 w każdym przypadku ( widziałam na pokazie z tego typu aparatem brak tych zębów i przesuwanie do tyłu 6ek) można uogólnić jakośwink Po prostu mam już 21 lat i tak jak mi Pan/Pani napisał/a, poszerzanie szczęki może być odwracalne więc nie wiem czy warto ryzykować czy spytać o możliwość dystalizacji? Moja orto nawet o tym nie wspomniała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka