ania221 30.09.05, 16:25 Czy możecie mi powiedzieć ile trzeba zapłacić w Warszawie za usunięcie zatrzymanych ósemek? Mam się pozbyć dwóch dolnych i nie wiem jakie to koszty... z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lana82 Re: ile za usunięcie ósemek? 30.09.05, 17:53 nie wiem jak w Warszawie, ja mieszkam w Zamosciu(poludniowy wschod Polski) i zaplacilam 300 za dłutowanie + 70 leki wiec w sumie 370, a w Warszawie podejrzewam ze na pewno drożej Odpowiedz Link
tigra.14 Re: ile za usunięcie ósemek? 01.10.05, 09:51 ja niestety tez nie mieszkam w Warszawie. Za usuniecie 8-ki zatrzymanej placilam 200zl, a za dlutowanie 300 + leki.Mysle ze w W-awie sa ceny podobne, bo kiedys czytalam w internecie i chyba tez 300zl to kosztowalo.Oczywiscie jak chcesz zabieg w narkozie, no to kolejne 300zl. Ale znieczulenie miejscowe spokojnie wystarcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link
talib7 Re: ile za usunięcie ósemek? 01.10.05, 19:38 Ja bede miał wyrywane 8-ki i bedzie to wynosic 300 zł za 8-ke PS.Leki, jakie leki ?? Odpowiedz Link
lana82 Re: ile za usunięcie ósemek? 01.10.05, 19:55 MOZE WYRYWANE A NIE DLUTOWANE, NIE WIEM jak po wyrywaniu ale po dlutowaniu bierze sie 5-6 dni antybiotyk dalacin, ochronny lacidofil, wapno do tego trzeba kupic szalwie , corsodyl do plukania ketonal przeciwbolowy i altacet do przykladania wsszystko to ok 70 zl Odpowiedz Link
hexe25 Re: ile za usunięcie ósemek? 01.10.05, 22:07 ja miałam dwie ósemki wyrywane i dwie dłutowane i żadnych leków nie brałam. poza tym nic nie płaciłam Odpowiedz Link
indian-summer Re: do hexe25 02.10.05, 17:51 hexe, a powiedz proszę, w jakim mieście usuwałaś swoje ósemki?? bo rozumiem, że państwowo-za darmo jeśli gdzieś w okolicach W-wy lub centrum, to powiedz proszę u jakiego lekarza pzdr Odpowiedz Link
hexe25 Re: do hexe25 02.10.05, 18:38 tak, rwałam państwowo. niestety, ale to było w Białymstoku, wieć jak chcesz rwać to zapraszam Odpowiedz Link
indian-summer Re: do hexe25 :-))) 02.10.05, 21:03 > jak chcesz rwać to zapraszam )) rwać nie chcę, ale muszę dziękuję za zaproszenie, ale do Bialegostoku mam kaaaaawał drogi ale dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Odpowiedz Link
teofilka Re: do hexe25 25.10.05, 20:51 ale ja sie bardzo chętnie dowiem, gdzie w Białymstoku można wyrwac ósemki za darmo. czy potrzeba na to jakies skierowanie? Odpowiedz Link
hexe25 Re: do hexe25 25.10.05, 22:17 tak. żeby rwać za darmo trzeba mieć skierowanie. ja rwałam w szpitalu na ul. Warszawskiej (można też wejść od Ogrodowej) Odpowiedz Link
chrumpolek Re: ile za usunięcie ósemek? 14.10.05, 20:02 w ortofan na jegielonskiej 360 zl Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: ile za usunięcie ósemek? 14.10.05, 20:10 w ANIDENT w Warszawie (ul. Belgradzka 12 -przy stacji metra Natolin,, tel. 43 66 123) za usuniecie osemek zaplacisz od 70-110 zl. Jesli bedzie konieczna ekstrakcja chirurgiczna (dłutowanie)to koszt wynosi 250 zl. Jesli natomiast bedzie konieczna ekstrakcja chirurgiczna (dłutowanie) zęba całkowicie zatrzymanego w kości to taki zabieg wynosi 350 zl. Do konca pazdziernika otrzymasz rabat 10% na wszystkie uslugi w tej przychodni. Odpowiedz Link
kyoto_smile Re: ile za usunięcie ósemek? 16.10.05, 23:08 hm... czy tylko na slasku tak jest, ze wiekszosc prywatnych gabinetow ma dofinansowanie z NFZ i za podstawowe uslugi stomatologiczne sie nie placi NIC? a wyrwanie zebow - ktore notabene ktos dowcipny nazwal zebami madrosci - ktore za cholere nie mieszcza sie w luku uwazam za najbardziej podstawowa usluge. bylam u jednego z lepszych chirurgow, zabieg profesjonalny, szybki, na drugi dzien przeszkadzaly tylko szwy, ladnie sie zagoilo. za wyrwanie nie placilam nic - pytalam w wielu gabinetach i w zadnym nie byl platny, w wiekszosci placilo sie tylko za dodatkowe znieczulenie. W sumie zawsze chodzilam prywatnie do dentysty, przyjmowalam jako norme, ze jak nie zaplace, to bedzie bolalo, bede miala zrobione niestarannie itd. A tu taka mila niespodzianka i zaoszczedzone jak widac z 1200zl. Odpowiedz Link
ania221 Re: ile za usunięcie ósemek? 18.10.05, 09:19 Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi. Zdecydowałam się na chirurga szczękowego w Radomiu. Będzie mnie to kosztować ( podobno) od 70 do 250 zł ( w zależności od rodzaju zabiegu: wyrwanie czy dłutowanie itp). Jutro tam się wybieram... pozdrawiam A. Odpowiedz Link
songor Re: ile za usunięcie ósemek? 26.10.05, 11:06 Gdynia - dłutowanie 320 zł + leki niestety Odpowiedz Link
isa2 Re: ile za usunięcie ósemek? 26.10.05, 11:13 ja zaplacilam w ubieglym tygodniu 207 pln, za operacyjne usuniecie zatrzymanej 8ki w CM LIM u dr. Roszkiewicza, ktorego serdecznie polecam. Odpowiedz Link