geti 18.11.05, 19:06 Możecie napisac jak czyscicie swoje zabki. Bo ja mam „mały” problem z czyszczeniem zebow miedzy drutami. Uzywam wyciorkow Jordana ale widze ze zeby w tych miejscach lekko zszarzaly. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hexe25 Re: Jak myc? 18.11.05, 23:10 z mojego 'doświadczenia' wiem, że wyciorki jordana szybciej pękają niż wyciorki np. oral-b. w ciągu jednego dnia połamałam dwa jordana jeśli widzisz, że zęby poszarzały (pewnie pojawia się delikatny osa), to wypróbuj pastę VILCACORA (likwiduje kamień i osad) bądź też pastę HOMEODENT (działania te same; obie do kupienia w aptekach) używałam i tej i tej i muszę powiedzieć, że homeodent radzi sobie lepiej z osadem niż ta pasta vilcacora. ja wtykałam wyciorek w pastę, potem szorowałam przestrzenie między drutem a zębem i byo widać różnicę. spróbuj, może coś pomoże na 99% nie zaszkodzi Odpowiedz Link
plpk Re: Jak myc? 19.11.05, 11:50 Ja uzywam jeszcze szczoteczki jednopęczkowej Oral B bardzo fajna i nic mi tak dobrze nie doczyszcza pierścieni jak ona. Odpowiedz Link
hexe25 Re: Jak myc? 19.11.05, 13:29 szczoteczka jednopęczkowa Oral B - możesz mniej więcej wytłumaczyć jak ona wygląda, bo nie mogę sobie wypbrazić (a może ja ją nawet mam i o tym nie wiem Odpowiedz Link
hexe25 Re: Jak myc? 19.11.05, 15:22 no dobra, już wiem jak ona wygląda nie mam takiej - jeszcze skoro piszesz, że dobrze czyści pierścienie to chyba ją wypróbuję, bo rzeczywiście na pierścieniach jest trochę osadu i ciążko tam dojść wyciorkami. Odpowiedz Link
plpk Re: Jak myc? 19.11.05, 19:19 To jest taka szczoteczka z jednym pęczkiem włosia. Nie wiem jak jeszcze inaczej wytłumaczyć Na prawde polecam nic tak nie wydłubuje jedzenia z pierscieni i nie doczyszcza ich ja taka szczoteczka a i każdy ząb z osobna można nią dokładnie wyszorować. Odpowiedz Link
geti Re: Jak myc? 19.11.05, 17:45 A nie wiecie czy moze sa takie jednopeczkowe koncowki do elektrycznych szczoteczek Oral B ?? Odpowiedz Link