erciu 12.03.06, 15:23 Szukam gabinetu który oferuje aparaty lingwalne(językowe)w okolicack Kraków Katowice Bielsko-Biała Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_jo15 Re: Aparat lingwalny 12.03.06, 16:11 Polecam do Michał Tarnawski - adiunkt Zaklodu Ortodoncji ŚAM w Zabrzu - specjalista ortodonta, dokonały praktyk i doświadczony lekarz. Odpowiedz Link
100kroteczka1 Re: Aparat lingwalny 13.04.06, 15:30 A jaki to jest ten aparat lingwalny? Czym on sie rózni? Jest drogi? pozdr Odpowiedz Link
outhlar Re: Aparat lingwalny 13.04.06, 16:04 Lingwalny to stały, ale od wewnętrznej strony zębów jest zakładany. O wiele droższy jest. Odpowiedz Link
paula365 Re: Aparat lingwalny 15.06.06, 12:21 erciu, i jak masz juz zalożony ten lingwalny? jak tak napisz jak wrazenia. Odpowiedz Link
drobna12 Re: Aparat lingwalny 16.06.06, 14:37 Ja mam założony lingwalny na gorze.Naczytalm sie o różnych niedogodnosciach zwiazanych z znoszeniem apartau tradycyjnego np.piersciennie,separacja gumkami itp.Ja niczego takiego nie mam.Zamki sa duzo mniejsze niz w tradycyjnym,niewidoczne<bo od wewnetrznje strony zębów umieszczone>.W ogole nie czuje ze cos mam w buzi. Odpowiedz Link
paula365 Re: Aparat lingwalny 16.06.06, 22:34 racja, tez mam lingwalny i na gorze i na dole. zamki sa duzo mniejsze, i na prawde szybko do nich przyzwyczaja. na razie mowie troche dziwnie, ale mam nadzieje ze to minie i tak z dnia na dzien jest coraz lepiej. a ty jak dlugo juz nosisz swoj aparacik, na dol tez bedziezs zakladac? Odpowiedz Link
drobna12 Re: Aparat lingwalny 17.06.06, 16:44 Nosze od ok.2mcy.Na dole bede miala porcelane,ze wzgledu na koszty.Mowilam troszke dziwnie "r"przez pierwsze 2 tyg.Jednak najbardziej razilo to mnie,znajomi nawet nie zauwazyli) Odpowiedz Link
paula365 Re: Aparat lingwalny 18.06.06, 16:02 a możesz napisać czy już zauwazyłaś jakieś zmiany, jak tak po jakim czasie można je zauważyć? Z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link
drobna12 Re: Aparat lingwalny 20.06.06, 08:45 Widoczne efekty leczenia zaleza zapewne od wady i od podatnosci zabkow na dzialanie aparatu.Zauwazylam pewne zmiany po ok.3tyg,ale nie sa narazie duze.P.S.Paula pisz na maila: api@op.pl Odpowiedz Link