robinho234 15.09.06, 18:49 chcialbym wyprostowac sobie zeby ale nie chce zadnych drutow,czy istnieje taki aparat ze go nie widac i ile to kosztuje?z gory dzieki za odp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_jaga5 Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 19:02 Takie rzeczy tylko w erze hahaha Nie ma aparatu, który jest, jak to nazwałaś, "niewidzialny". Każdy stały aparat ma drut i zamki Ruchomy aparat nie ma drutu, ale nim leczy się tylko wady u dzieci, i to nie wszystkie Moim zdaniem krzywe zęby są gorsze niż krzywe zęby z drutem, które po 2 latach będą idealne Jest aparat lingwalny: zamki przyklejone są od strony języka ale w takim też jest drut. Takie coś kosztuje ok 7 tyś. jeden łukmało gabinetów zakłada takie aparaty Odpowiedz Link
mmmycha Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 19:09 ile masz lat? "nie ma czułości bez miłości " Odpowiedz Link
barbarella25 Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 20:53 Aparat jezykowy bylby dla ciebie dobrym rozwiazeniem.Jest zupelnie niewidoczny,bo zakladany na zabki od strony jezyka.Beda widziec go tylko ci,ktorym bardzo bedziesz sie chcial pochwalic.Zalozenie takiego aparatu z zamkami ormco kosztuje 5000 za luk,chyba,ze chcesz incognito wtedy cena rosnie do 7000 za luk.Powodzenia w prostowaniu zabkow Odpowiedz Link
mmmycha Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 21:13 tak, tylko jak go załozy to wszyscy beda sie zastanawiali dlaczego tak sepleni. powodzenia Odpowiedz Link
licealistka9 Re: chce niewidzialny aparat 16.09.06, 20:20 powiem to co powiedziala mi ortodontka: wszystkie aparaty (pomijam te wspomniane powyzej) sa widoczne. mozna zalozyc taki za 1400 luk ale on jest ze slabego tworzywa (nie chce strzelac z czego bo nie pamietam) i nadaje sie tylko do korekcji malych wad. jesli trzeba duzo przesunac to jest inny malowidoczny ale za 2500 luk. Podałam ceny z dentiki w pruszkowie i z gory przepraszam za moj "nieprofesjonalny jezyk" ale ta rozmowa byla dawno Odpowiedz Link
barbarella25 Re: chce niewidzialny aparat 18.09.06, 17:56 mmmycha napisała: > tak, tylko jak go załozy to wszyscy beda sie zastanawiali dlaczego tak sepleni. > > > powodzenia Bez przesady z tym seplenieniem...Mam kontakt z kilkoma osobami,ktore maja aparat jezykowy i jakos nie narzekaja na wymowe.Oczywiscie ,ze na poczatku moze byc ciezko,jakby nie patrzec masz cialo obce na zabkach,ale to kwestia przyzwyczajenia.Zreszta pewnie jest podobnie kiedy masz normalny aparat..musisz sie do niego zwyczajnie przyzwyczaic i jest rowniez wiele niedogodnosci.Kazdy aparat ma plusy i minusy,a jesli zalezy ci bardzo na estetyce stawialabym na jezykowy. Pozdrowienia Odpowiedz Link
tianka1 Re: chce niewidzialny aparat 17.09.06, 12:40 Mozesz zalozyc Inspire Ice polorto.com.pl/Broszury/nowosci/Ice_A3_2006.swf www.ortoprotex.pl/grodzajeaparatow4.html ale musisz sie liczyc z wysokimi kosztami. Mi sie on baaaardzo podoba, jest prawie w ogole niewidoczny i mozna, jesli bardzo chcesz, zalozyc nawet drut estetyczny, czyli w kolorze szkliwa. Z takich drutow niestety odpada podobno farba, ale jesli mozesz sobie pozwolic na ich czesta wymiane i tak bardzo Ci zalezy na estetyce, to czemu nie? Odpowiedz Link
aparatkaaa Re: chce niewidzialny aparat 17.09.06, 13:12 IMHO, taki aparat wyglada fajnie tylko przy bialym drucie. A tak w ogole, ile kosztuje takie cudenko? Odpowiedz Link
agus863 Re: chce niewidzialny aparat 18.09.06, 15:07 Patrzyłam na takowe - u mnie cena za dwa łuki: 14000 zł. A i wizyty są droższe, ok. 120-170 zł. Nie wiem czy to takie opłacalne... Jeśli jesteś aktorem pewnie, jeśli modelką tym bardziej, ale w innych sytuacjach, wątpię. Odpowiedz Link
aparatkaaa Re: chce niewidzialny aparat 18.09.06, 15:48 14000? Aaaa Kupa kasy. Ja tam wole mojego metalowca i ponad 11500zl w kieszeni Toz to za to mozna kupic fajne autko :] Odpowiedz Link
5_monika Re: chce niewidzialny aparat 23.11.06, 13:59 są takie Invisible cena 2 łuki ok.20 000 zł, co 2 tyg zmienia się nakładkę Odpowiedz Link
koziorozec1979 Re: chce niewidzialny aparat 25.11.06, 00:03 Chyba nie macie co robic z kasa.Drut"w kolorze szkliwa" to ten sam drut tylko pomalowany specjalnym lakierem a taki odprysk wyglada gorzej niz normalny drut z zamkami kosmetycznymi.Nawet ortodonci nie przejmuja sie i sami nosza "druciaki". Odpowiedz Link