Dodaj do ulubionych

chce niewidzialny aparat

15.09.06, 18:49
chcialbym wyprostowac sobie zeby ale nie chce zadnych drutow,czy istnieje
taki aparat ze go nie widac i ile to kosztuje?z gory dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • baba_jaga5 Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 19:02
      Takie rzeczy tylko w erzewink hahahawink Nie ma aparatu, który jest, jak to
      nazwałaś, "niewidzialny". Każdy stały aparat ma drut i zamkismile Ruchomy aparat
      nie ma drutu, ale nim leczy się tylko wady u dzieci, i to nie wszystkiesmile
      Moim zdaniem krzywe zęby są gorsze niż krzywe zęby z drutem, które po 2 latach
      będą idealnesmilesmile
      Jest aparat lingwalny: zamki przyklejone są od strony językasmile ale w takim też
      jest drut. Takie coś kosztuje ok 7 tyś. jeden łuksmilemało gabinetów zakłada takie
      aparatysmile
      • mmmycha Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 19:09
        big_grin ile masz lat?

"nie ma czułości bez miłości " wink
    • barbarella25 Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 20:53
      Aparat jezykowy bylby dla ciebie dobrym rozwiazeniem.Jest zupelnie
      niewidoczny,bo zakladany na zabki od strony jezyka.Beda widziec go tylko
      ci,ktorym bardzo bedziesz sie chcial pochwalic.Zalozenie takiego aparatu z
      zamkami ormco kosztuje 5000 za luk,chyba,ze chcesz incognito wtedy cena rosnie
      do 7000 za luk.Powodzenia w prostowaniu zabkowwink
      • mmmycha Re: chce niewidzialny aparat 15.09.06, 21:13
        tak, tylko jak go załozy to wszyscy beda sie zastanawiali dlaczego tak sepleni.

powodzenia
        • licealistka9 Re: chce niewidzialny aparat 16.09.06, 20:20
          powiem to co powiedziala mi ortodontka: wszystkie aparaty (pomijam te wspomniane
          powyzej) sa widoczne. mozna zalozyc taki za 1400 luk ale on jest ze slabego
          tworzywa (nie chce strzelac z czego bo nie pamietam) i nadaje sie tylko do
          korekcji malych wad. jesli trzeba duzo przesunac to jest inny malowidoczny ale
          za 2500 luk. Podałam ceny z dentiki w pruszkowie i z gory przepraszam za moj
          "nieprofesjonalny jezyk" ale ta rozmowa byla dawno
        • barbarella25 Re: chce niewidzialny aparat 18.09.06, 17:56
          mmmycha napisała:

> tak, tylko jak go załozy to wszyscy beda sie zastanawiali dlaczego tak
          sepleni.
          >
          >
          > powodzenia
          Bez przesady z tym seplenieniem...Mam kontakt z kilkoma osobami,ktore maja
          aparat jezykowy i jakos nie narzekaja na wymowe.Oczywiscie ,ze na poczatku moze
          byc ciezko,jakby nie patrzec masz cialo obce na zabkach,ale to kwestia
          przyzwyczajenia.Zreszta pewnie jest podobnie kiedy masz normalny aparat..musisz
          sie do niego zwyczajnie przyzwyczaic i jest rowniez wiele niedogodnosci.Kazdy
          aparat ma plusy i minusy,a jesli zalezy ci bardzo na estetyce stawialabym na
          jezykowy.
          Pozdrowienia
    • tianka1 Re: chce niewidzialny aparat 17.09.06, 12:40
      Mozesz zalozyc Inspire Ice
      polorto.com.pl/Broszury/nowosci/Ice_A3_2006.swf
      www.ortoprotex.pl/grodzajeaparatow4.html
      ale musisz sie liczyc z wysokimi kosztami. Mi sie on baaaardzo podoba, jest
      prawie w ogole niewidoczny i mozna, jesli bardzo chcesz, zalozyc nawet drut
      estetyczny, czyli w kolorze szkliwa. Z takich drutow niestety odpada podobno
      farba, ale jesli mozesz sobie pozwolic na ich czesta wymiane i tak bardzo Ci
      zalezy na estetyce, to czemu nie?
      • aparatkaaa Re: chce niewidzialny aparat 17.09.06, 13:12
        IMHO, taki aparat wyglada fajnie tylko przy bialym drucie.
        A tak w ogole, ile kosztuje takie cudenko?
        • agus863 Re: chce niewidzialny aparat 18.09.06, 15:07
          Patrzyłam na takowe - u mnie cena za dwa łuki: 14000 zł. A i wizyty są droższe,
          ok. 120-170 zł. Nie wiem czy to takie opłacalne... Jeśli jesteś aktorem pewnie,
          jeśli modelką tym bardziej, ale w innych sytuacjach, wątpię.
          • aparatkaaa Re: chce niewidzialny aparat 18.09.06, 15:48
            14000? Aaaatongue_out Kupa kasy. Ja tam wole mojego metalowca i ponad 11500zl w
            kieszeniwink Toz to za to mozna kupic fajne autko :]
    • 5_monika Re: chce niewidzialny aparat 23.11.06, 13:59
      są takie Invisible cena 2 łuki ok.20 000 zł, co 2 tyg zmienia się nakładkę
      • koziorozec1979 Re: chce niewidzialny aparat 25.11.06, 00:03
        Chyba nie macie co robic z kasa.Drut"w kolorze szkliwa" to ten sam drut tylko
        pomalowany specjalnym lakierem a taki odprysk wyglada gorzej niz normalny drut
        z zamkami kosmetycznymi.Nawet ortodonci nie przejmuja sie i sami
        nosza "druciaki".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka