Dodaj do ulubionych

Bolące jedynki

21.11.06, 21:43
Mam aparat ponad 2 tygodnie i ząbki z tyłu już nie bolą mnie wogóle, moge
jeść wszystko lecz jedynki to masakra nawet nie próbuje nimi nic ugryżć, jak
dotykam do nich językiem albo myje to mnie bolą. Dodam jeszcze że moja wada
to cofnięte jedynki właśnie i widze że z dnia na dzień coraz bardziej
wysuwają sie do przodu i pewnie dlatego bolą najbardziej ?
Powiedzcie czy to normalne ? Czy te przednie ząbki przestaną mnie kiedyś
boleć ?
Obserwuj wątek
    • agus863 Re: Bolące jedynki 22.11.06, 12:02
      Ja napiszę coś mało optymistycznego, ale z życia wzięte. Ja mam aparat 3
      miesiące, również przesuwają mi się jedynki u góry, i bolą mnie od 3 miesięcy,
      nic od tych 3 miesięcy nie odgryzłam, ból nasila się po wizytach, ale potem nie
      jest taki silny, to znaczy nie odczuwasz go kiedy nie jesz. To normalne,
      własciwie to powinnyśmy się uważać za szczęściary, bo to oznacza że zęby się
      bardzo szybko przesuwają. Gdy boli bardzo nie ma co liczyć na cuda i po prostu
      łykaj przeciwbólowe leki, ale potem boli tylko przy jedzeniu, a dokładniej ma
      się uczucie jakby zęby były "martwe" tak jak po znieczuleniu trochę.Moja orto
      wczoraj mnie pocieszyła, że jak moje zęby będą utrzymywać takie tempo, to za
      miesiac, dwa całkowicie przestaną boleć, bo po prostu ustawią się na swoich
      miejscach. Więc mimo mało optymistycznego początku, koniec chyba jest
      pocieszający smile
      Trzymaj się mocno!
      • kasia525 Re: Bolące jedynki 22.11.06, 12:56
        Ja mam co prawda aparat dopiero od tygodnia, ale problem z jedynkami podobny.
        Mam jeszcze pytanie do was - czy jedynki przesuwają wam się równo obie, bo Ja
        zauważyłam że jedna idzie mi szybciej, mam nadzieje że ta druga ją dogoni.
        Pozdrawiam
        • kaja3004 Re: Bolące jedynki 22.11.06, 13:15
          Ja zauważyłam, że lewa jedynka mi się wykrzywia sad A co do bólu, to od tygodnia
          jedynki mnie nie bolą, przedtem bolały bardzo. Aparat noszę od 2 tygodni.
        • agus863 Re: Bolące jedynki 22.11.06, 15:02
          Zalezy od wady, mi prawa zachodzi na lewą, wiec to prawa się przesuwa bardziej,
          choć i lewa cośtam się rusza. Często jest tak, że wydaje się, że zęby są
          bardziej skrzywione niż przed założeniem aparatu, a potem w ogóle nie idą w
          dobrą stronę, a potem orto robi jakieś "czary mary" i ekekt końcowy jest
          idealny.
      • owieczka.k Re: Bolące jedynki 22.11.06, 15:13
        agus863 nie mogłaś tego lepiej opisać smile dokładnie mam tak jak piszesz ale nie
        boli mnie na tyle że musze brac proszki od bólu więc nie jest tak żle. Nie
        byłam jeszcze na pierwszej wyzycie po założeniu aparatu jak będę to sie popytam
        orto co o tym myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka