Dodaj do ulubionych

Odsloniete szyjki?

09.01.07, 21:46
Poprzez nieumiejetne stosowanie (o ja durna) szczoteczki elektrycznej
podniosly mi sie dziasla. Czy podniesione dziaslo zawsze oznacza rowniez
odsloniecie szyjki? Jak to odroznic? Czy te podniesione dziasla moga miec
jakies przykre konsekwencje? Czy istnieje szansa, ze to wroci na swoje
miejsce, jesli bede delikatnie szczotkowac zeby z gory na dol, tak jakby
naciagajac dziaslo na zeba? Co robic? Strasznie mnie to meczy.
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Odsloniete szyjki? 09.05.07, 23:24
      odświeżam stary wątek Aparatki bo wlasnie zauwazylam, ze tez tak jakby obnizyła
      mi się linia dziąseł, nie wiem czy to od szczoteczki czy od aparatu ruchomego
      ale zaczyna mnie to martwicuncertain widac to szczegolnie na zębach trzonowych,
      dziasła sa nizej o ok. 1mm, Co mam z tym zrobic?
    • emma231 Re: Odsloniete szyjki? 10.05.07, 19:16
      Chciałabym dołączyć się do pytania...mam odsłonięte szyjki zębowe mimo to noszę
      juz pół roku aparat...może ortodonta z forum mogłby udzielic jakis informacji
      na temat czy w takiej sytuacji jest potrzebne jakies specjaly sposób
      przeprowadzenia leczenia??? czy jest mozliwosc ze dziąsło sie podniesie i
      zakryje szyjki??i oczywiscie czy po leczeniu ortodontycznym w takiej sytuacji
      nie będzie żadnych powikłań po zdjęciu aparatu??
    • sisigma Re: Odsloniete szyjki? 11.05.07, 09:18
      Gdzieś czytałam o zasłanianu odsłoniętych szyjek laserem. Może zrobili by Ci to
      w Zabrzu? Albo w jakiejś innej klinice?
    • khaldum Re: Odsloniete szyjki? 11.05.07, 10:10
      Laser zdecydowanie pomaga, sama tego doświadczyłam, mam początki paradentozy i
      miałam odsłonięte szyjki. Z tego powodu nie noszę gumek tylko druty które są
      bardziej higieniczne podobno.
      Po laserze dziąsła podniosły się, i już nie mam problemu.
      Współczuję tego bólu, który się pojawia jak szczotka po takiej osłoniętej szyjce
      przejedzie.

Doraźnie polecam płyn elemexu dla osób z paradentozą.

pozdrawiam
      • press_news Re: Odsloniete szyjki? 11.05.07, 12:51
        a ile placilas za taki zabieg ? czy cena jest uzalezniona ile zebow jest
        odslonietych ? jak sie nazywa taki zabieg, dlugo trwa ?? bolesny ? jak dlugo
        musi minac aby byla zauwazalna poprawa ??
        • ortodonta Re: Odsloniete szyjki? 11.05.07, 13:41
          proponuję od wyrzucenia do kosza, albo podarowania wrogowi szczoteczki elektrycznej a potem poczytaniu w wątku o szczotkowaniu jak to się robi.

szczotki elektryczne są dobrym rozwiązaniem dla osób niesprawnych manualnie.
          dla sprawnych mannualnie najlepsze są szczotki miękkie z małą główką, bez udziwnień - proste włosie. Na czas noszenia paratu średnio twarde.
          • aggis20 Re: Odsloniete szyjki? 13.05.07, 13:48
            Ciekawi mnie bardzo dlaczego nie poleca Pan uzywania szczoteczek elektrycznych?
            Czy dobrze rozumiem, ze przyczyniaja sie do problemow z dziąsłami? Maja jeszcze
            jakis negatywny wpływ na zęby lub dziąsła? A jak wygląda sprawa z irygatorem,
            warto używać? Pozdrawiamsmile
        • khaldum do press_news 13.05.07, 11:42
          płaciłam za jednorazowe naświetlanie 10 PLN, było 20 zabiegów, codziennie. Trwa
          to niespełna 10 minut. Chodziłam na zabiegi do centrum rehabilitacyjnego. Jak
          się nazywa, zabij mnie, moja mama mnie tam posłała, do pani Celiny na laser na
          dziąsła z paradentozą.

Poprawa była po 5 zabiegach. Nic nie boli, babka jeździ mi światłem po dziąsłach
          Moi rodzice, po których mam paradentozę chodzą na to raz do roku.

poszukaj w przychodniach rehabilitacyjnych w swoim miescie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka