15.02.07, 00:24
Hej wszystkim
Dzisiaj dolaczylam do osob majacych mozliwosc i ochote noszenia aparatu.
Orto mi powiedzial,ze irygator to niezastapiona rzecz podczas noszenia
aparatu, moje pyt: czy jak zakupie irygator, czy szczoteczka elektryczna tez
jest taka niezbedna?MOge sobie pozwolic tylko na jedna rzecz i nie wiem co
jest WAZNIEJSZE? Czy jak zdecyduje sie na irygator to czy moge uzywac zwyklej
szczoteczki i ciagle bedzie ok, czy szczoteczka to tez bardzo wazny element
dbania o higiene?
Z gory dziekuje
Jak narazie jest spokojnie,ale to pewnie cisza przed burza haha
Obserwuj wątek
    • phi_phi1 Re: Irygator 15.02.07, 11:02
      ja mam taki zestaw szczoteczke z irygatorem. wydaje mi sie ze bardziej
      potrzebna jest szczoteczka elektryczna ale bez irygatora nie wyobrazam sobie
      mycia zabkow. mozesz kupic tansza szczoteczke ktora ma mniej obrotów i
      oddzielnie kupic irygator. taki zestaw co ja mam kosztuje 500-600zl to jest
      irygator z najwyzszym modelem szczoteczki, sam irygator ok.270zl a szczoteczke
      od 80zl mozna juz kupic. polecam odrazu zakup koncoweczki ortho specjalnej do
      czyszczenia zabkow z aparatem. wszystko co opisalam jest firmy braun. jak masz
      jakies pytania to pisz. pracuje w sklepie ze sprzetem agd wiec moge podac ci
      ceny i modele. pozdrawiam
      • littlefrog Re: Irygator 15.02.07, 11:18
        ja niemam irygatora i jakos nie odczuwam jego braku, doskonale radze sobie ze
        szczoteczka, wyciorkami i nicią dentystyczną wink
        • najila1 Re: Irygator 15.02.07, 15:08
          a ja mam zakaz używania nici dentystycznychuncertain też nie mam irygatora,choć
          myślałam o tym-ale wydaje mi sie zbedny,super się czyści tymi malenkimi
          szczoteczkami Jordana tam gdzie nie dosięgnie zwykłą szczoteczka(Rossmann ok 12
          zł). Nie wiem jak u Was,ale płyn Elmex pomarańczowy zostawia u mnie w buzi takie
          białe "ciągotki",które się uczepiają aparatuuncertain
          • toffilka Re: Irygator 15.02.07, 15:38
            no własnie! u mnie tez uncertain// długo to w ogole nie wiedziałam co to surprised
      • markela phi_phi1 19.03.07, 12:12
        Czy możesz mi podać orientacyjne ceny irygatorów ?
      • beataz4 Re: Irygator 10.05.07, 13:49
        A czy ja mogę zadać to pytanie (o cenę)? Właśnie jestem zainteresowana takim
        zestawem Brauna. Ponadto będę wdzięczna za informację, ile końcówek szczoteczek
        jest w zestawie. Gdzieś widziałam, że 4, ale jakoś nie wydaje mi się.
        Chciałabym mieć takie urządzenie dla całej mojej rodziny (2+2) - czy się
        sprawdzi?
        Pozdrawiam
    • marzena.murawska Re: Irygator 15.02.07, 16:51
      moim zdaniem warto zainwesować w irygator. świetnie sprawdza się nie tylko w
      wypadku, kiedy mamy zalożony aparat. od ponad roku używam tego sprzętu, a po
      zdjęciu aparatu nie mam zamiaru rezygnować. teraz, gdy jestem zmuszona wyczyścić
      zęby tradycyjną metodą, mimo starań mam wrażenie, że nie zostały dobrze wymyte
    • aggis20 Re: Irygator 15.02.07, 18:16
      Tez sie zastanawiam nad kupnem zestwu oral b 8500, mialam aprat przez 2
      miesiace i naprawde ciezko jest dbac o higiene, szczegolnie, jak czlowiek sie
      gdzies spieszy, ma malo czasu, to od nitek i tych mini szczoteczek szlag moze
      traficwink za pol roku znowu mi zakladaja i mysle, ze irygator moze bardzo
      ulatwic zycie w aparaciesmile czy tak jest rzeczywiscie?
      • owieczka.k Re: Irygator 15.02.07, 21:08
        Wg mnie irygator jest super sprawdza sie świetnie. Nie wyobrażam sobie myć
        zębów bez niego. Ciągle sie dziwie, że po porządnym czyszczeniu szczoteczką jak
        używam irygatora to tyle jedzonka mi jeszcze sie wypłukuje.
    • aggis20 Re: Irygator 10.05.07, 11:40
      Tak czytam sobie o tych irygatorach i widze, ze wszyscy jak juz taki irygator
      sobie zafunduja to nie wyobrazaja sobie potem bez niego zycia, czy irygator w
      ogole ma jakies wady? Z tego co piszecie to niezbednik kazdej aparatkiwink czy
      możecie polecić jakis konkretny model?
      • karkak Re: Irygator 10.05.07, 19:08
        Ja mam irygator firmy SEVERIN kupiłam go na alegro za 150 zł. Nie wiem czy jest
        gorszy od tych drogich, znanych firm bo nie mam porównania ale uważam, że
        wystarczy. Irygator to żeczywiście przydatna rzecz ale znam osoby po leczeniu
        ortodontycznym, które nie używały irygatora i jakiś strasznych konsekwencji
        tego nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka