10.08.13, 10:15
Moje psy nie chciały jeść parówek produkowanych dla ludzi.
Obserwuj wątek
    • misia007 Re: Parówki 10.08.13, 10:33
      A kto daje psu parówki?????
    • pierogi_z_jagodami Re: Parówki 10.08.13, 11:42
      a moja kotka nie chciała jadać mięsa z pobliskiego sklepu, z bazaru owszem, ale tylko z niektórych stoisk smile miała nosa
      • tamaryszek44 Re: Parówki 10.08.13, 11:58
        Bo w parówkach jest tyle mięsa że nawet pies nie wyczuje. My też nie jemysmile
        • pierogi_z_jagodami Re: Parówki 10.08.13, 12:10
          biorąc pod uwagę skuteczność i zdrowotność gotowych karm, wnioski nasuwają sie same - ani psom ani kotom mięso nie jest potrzebne do przeżycia, bardziej składniki odżywcze które mogą być pochodzenia roślinnego (w karmach większość białka jest pochodzenia roślinnego, np z soi, a żrą aż im się uszy trzęsą)

w wędlinach jest masa środków chemicznych mających na celu uzdatnienie tego shitu do zaakceptowania przez wypaczone nienaturalnymi bodźcami ludzkie kubki smakowe, niektóre zwierzaki to wyczuwają natychmiast
    • dwa-filary Re: Parówki 10.08.13, 12:45
      No wiesz co !!! chciałeś otruć psy ? smile
      • amityr Re: Parówki 10.08.13, 14:19
        Chciałem im zrobić przyjemność. Ale z tym białkiem w sztucznych karmach ,to też ta karma w puszkach ma tak specyficzny zapach ,że psy coś nie bardzo.Najbardziej im smakuje ,to co ja jem. A ,że ostatnio za radą @pierożka mięsa jem tyle co @misi kot napłakał to psy głodne.Ale przez 5 miesięcy schudłem 9 kg.Żadnego zwisu.Nie licząc krawatu. Ale tego ostatniego rzadko używam.Hehehe
        • pierogi_z_jagodami Re: Parówki 10.08.13, 15:17
          no nie, serio? niebywałe, amityr tyś jak jelonek młody i gibki?! albo koziołek?

pierogi też schudły bardzo, ojej, jak bardzo, od marca wyrzucił za burtę 9 kg żywego sadła (pierogi sobie zbadały skład ciała, to wiedzą dokładnie), ale pierogi robią to bo jest mus zdrowotny ... nie dla urody, dla urody nie muszą i tak były piękniste wink nieskromnie mówiąc

a jeśli chodzi o wędliny, to pierogi czytały w jakimś raporcie że w najtańszych wędlinach mięska też niewiele, oszukują na potęgę, podoprawiają i gra (ktoś powiedział - przed wojną z dwóch i pół kilograma szynki wychodziło półtora kg a teraz z dwóch i pół kilograma szynki wychodzą trzy, sztuka masarska się rozwinęła mocno)
          • amityr Re: Parówki 10.08.13, 19:01
            To znaczy ,że pierożce też nic nie zwisa.Pełne ukrwienie.Ja muszę zwalić jeszcze z 8kg.To mi zajmie gdzieś ze 4-y miechy.Zaznaczam ,że jak na razie jestem zdrowy. Przed rozpoczęciem kuracji zrobiłem badania,łącznie z TSH.

http://i46.tinypic.com/1z1g182.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif
            Panie doktorze bolą mnie implanty, które mi pan wstawił.
            A nie mówiłem, że będą jak prawdziwe!
            • pierogi_z_jagodami Re: Parówki 10.08.13, 19:42
              każdemu coś zwisa, nie ma zmiłuj wink pozdrowienia dla biednego psiego karmionego parówkami <czysty_horror>
              • amityr Re: Parówki 10.08.13, 22:04
                Dawałem trawę . Jedzą tylko przed deszczem i do czyszczenia żołądka.
                • pierogi_z_jagodami Re: Parówki 11.08.13, 08:37
                  Nasz piesek już jest bardzo stary, za wiedzą i absolutnym aplauzem weta dostaje karmę wyłącznie warzywną z rzadka ubogacaną cięższym kalibrem, chore i stare bestie lepiej funkcjonują na wege żarciu, jak się okazuje (psy generalnie są prostsze w obsłudze od kotów, bo są wszystkożerne)
                  • filip505 Re: Parówki 13.08.13, 15:42
                    .....ty to masz szczescie pierogi,wyprowadzisz psiaka posiusiac
                    na trawe a on sie przy okazji najada,
                    • amityr Re: Parówki 13.08.13, 16:34
                      Bo to jest mutant.Oj Filip!
                      • filip505 Re: Parówki 13.08.13, 20:23
                        ......pierogi czy jej pies????????,
                        • eurytka Re: Parówki 14.08.13, 11:32
                          Podobnie w tym wątkubig_grin dialogi powalającebig_grin
                          Parówa, to również określenie pogody.
                          Niektóre parówki są jadalne.
                          Trzeba się znać.
                          • misia007 Re: Parówki 14.08.13, 14:02
                            Nie tylko określenie pogody.!!! Witaj eurytko!
    • amityr Re: Parówki 14.08.13, 17:17
      Słyszałem jak jedna koleżanka mówiła drugiej ,że ....coś ty , wiesz jaka on ma parówę....
      • filip505 Re: Parówki 14.08.13, 20:04
        .....nie podsluchoj bo jeszcze w kompleksy wpadniesz,
        no ......chyba ze o tobie mowili,ale wtedy w samozachwyt,
        • amityr Re: Parówki 14.08.13, 21:00
          Podsłuchiwanie a podsłuchiwanie to duża różnica. Podobnie jak szparka i wzdłużnica.
          • eurytka Re: Parówki 15.08.13, 11:03
            No i @amityrze dopiąłeś swego,
            znaczy dobiłeś wątek swoja parówą,
            która też jest niestrawna i tego forum niegodna,
            buuuuu.
            Parówa, to jeszcze dla mnie siedzenie nad miską z naparem z lipy
            by pozbyć się zaskórników! Och ten młodzieńczy trądzik!
            Czy dziś, jeszcze ktoś tak się poświęca?

Dziękuje Misi i Filipowi za przywitanie.
            Zawsze miło Was wspominam.
            • eurytka Re: Parówki 16.08.13, 08:23
              Ledwie weszłam już się @amityrem musiałam spiknąć, sorry.

Teraz, przy kupowaniu jakichkolwiek,
              to niestety to mi się będzie przypominać i kojarzyć...
              • amityr Re: Parówki 16.08.13, 08:33
                Nic się nie stało ,jak ci się coś przypomniało. Kiedyś to były parówki.
                • filip505 Re: Parówki 20.08.13, 17:02
                  .....chyba sporo przesadzacie,sa dobre,przynajmiej smaczne
                  parowki,jak jestem sam w gorach to czasem sa moim
                  podstawowym jedzeniem,a ze wzgledu na szybkosc
                  "gotowania" posilku sa najlepsze,
                  • misia007 Re: Parówki 20.08.13, 17:12
                    Eurytko te parówki,parówkami,ty nas nie wspominaj tylko......TRWAJ Z NAMI>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka