natla 17.03.15, 20:30 Pamiętacie sklonowane chomiki latające po internecie? A ja chętnie sklonowałabym Włodzimierza Cimoszewicza i zrobiła z niego Prezydenta, Premiera, rząd, a na koniec osobistego przyjaciela ..... tylko przyjaciela Macie kogoś do sklonowania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: Klony 17.03.15, 21:50 Jeden komunistyczny karierowicz ktory sie "odrodzil" w nowym porzadku Ci nie wystarczy? Odpowiedz Link
natla Re: Klony 17.03.15, 22:38 Wiesz, nie cierpię etykietek. Tak samo możesz nazwać mnie i wielu ludzi, wszystkich którzy żyli i robili mniejsze lub większe kariery w socjalistycznej Polsce. A to wcale nie znaczy, że byli bezmózgowcami, karierowiczami i diabelskim pomiotem i też się "odrodzili". Jak go porównuję z tymi ideałami politycznymi ze styropianu, to jawi mi się jako ten anioł Odpowiedz Link
misia007 Re: Klony 18.03.15, 15:05 Komunistyczną przeszłość ma zgoda ale karierowicz???A w życiu.Nikt nie przebije w tym kolejnych pieszczoszków Prezesa.I w dodatku da się go słuchać i jest na kogo popatrzeć.Ja bym proponowała sklonować Biedronia...ujmujący gość i też ludzkim językiem mówi. Odpowiedz Link
natla Re: Klony 18.03.15, 15:26 Pacyfistyczny, zrównoważony, dobrze mówiący ojczystym językiem, jeszcze wierzący w swoją misję .... jasne, do sklonowania i współpracy z Cimoszewiczem, który jako światły człowiek, na pewno nie ma żadnych uprzedzeń Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 18.03.15, 17:31 alez nie ma watlpiwosci ze Komunisci wykszalcili sobie kadre kieriwnicza na swoje potrzeby i oni potafia rzadzic. Problem w tym ze jak kamelony probuja sie odstosowac do kazdej sytuacji. Nie da sie ukryc ze robili kariery w systemie komunistycznym. Byli wsrod nich rozni ludzie - mniej i wiecje czrwoni ale wszyscy byli czerwoni z wlasnej woli i dla wlasnych korzysci. Nie mowie ze tych ludzi trzeba tepic albo przesladowac ale w zadnym wypadku gloryfikowac - przeciez oni sie podpisywali obiema rekami pod systemem ktory dawal im wszystkie swobody i przywileje a ludzion spoza ich partii zadnych. Sa nasiakniecu tym i nalezy ich trzymac z daleka od mozliwosci odzyskania wladzy poniewaz jak sie nadarzy okazja to now siegna po to co jest im znane i bylo bardzo wygodne. Odpowiedz Link
natla Re: Klony 18.03.15, 19:35 > Nie da sie ukryc ze robili kariery w systemie komunistycznym. Byli wsrod nich r > ozni ludzie - mniej i wiecje czrwoni ale wszyscy byli czerwoni z wlasnej woli i > dla wlasnych korzysci. Engine, kiedy Ty wyjechałaś z kraju i dlaczego? Dlaczego nie walczyłeś z komunizmem? Pewnie z takiego powodu, jak większość żyjących w tych czasach ludzi. Albo uciekali, albo się dostosowywali. Niektórym też było w tym systemie bardzo dobrze i do dzisiaj tęsknią. Jak niektórzy Rosjanie za Stalinem Poza tym Ty ciągle piszesz "oni" czyli generalizujesz. Ja piszę o jednym człowieku i nie generalizuję swojego pokolenia. W końcu pewnie wiele lat przeżyłeś w najwspanialszej demokracji na świecie i powinieneś umieć przyjmować różne poglądy. Indoktrynacja to najgorszy sposób wpływania na ludzi. Nie będę pisała, co dla mnie jest obrzydliwe Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 18.03.15, 21:04 Pisze "oni" swiadomie poniewaz wg mnie egzekutywa komunizmu (nie mowi o szaraczkach ktorzy sie zapisali do partii aby dostac mieszkanie i poza placeniem skaldek nic wiecej nie robili) na zawsze powinna zostac napietnowana i otoczona marginesem aby sie te idee nie rozprzestrzenialy. nie ma nic przeciwko aby sobei mogli spkojnie zyc ale bez opcji wladzy - mile ja i wiemy jak jej uzywali. Przeciz ci ludzie swiecie wierzyli w komune a potem nagle zaczeli swiecie wierzyc w demokracje ktora zwalczali przez polowe swojego zycia? To ma byc charakter do nasldowania i klonowania? Niestety nie imponuja mi ani mordercy ani patrioci wykonujacy rozkazy na zamowienie. Wiele lat przezylem w kraju ktory sarkastycznie nazywasz "najwspanialsza demokracja swiata" - osobiscie z ta definicja sie nie zgadzam i nie jestem tu z takich ambitnych powodow. JEstem tu poniewaz kraj pozwal mi tu zyc swobodnie i wygodnie. I absolutnie akceptuje rozne poglady i rozne opcje ale wydaje mi sie ze patrze na to troche z boku i perspektywy i byc moze brakuje mi tolerancji i zrozumienia poniewaz dobrze rozumiem czasy z przed 1981 i to zostalo gleboko w moje swiadomosci i zyje wystarczjaco dlugo aby wierzyc ze ludzie sie nie zmienja - zmieniaja sie jedynie sytuacje. A tak na marginesie ma nawet w rodzinie kogos kto niestety musial sie przystosowac do biezacej sytuacji w Polsce i moze bardzo dobrze mowic na kazdy temat ale pod skora ciagle zyje stary system i kiedy by sie cos zmienilo - bardzo szybko by sie znow "odnalazl". Nawet w cyrku oswojone i wytrenowane zwierzeta pomimo ze trener im "ufa" to ciagle trzyma na odleglosc kija i na krotkiej lince ponewaz wie ze nigdy nie widomo kiedy poczuja swoj zew. To co pisze nie jest personalnie skieorwane do Ciebie ale sa to moje opinie. Odpowiedz Link
banitka51 Re: Klony 21.03.15, 07:12 Rzeczywiście dawno wyjechałeś. Ambitni, którzy teraz ruszają do polityki, wg mnie nie różnią się wiele od poprzedniej ekipy - i nie o poglądy polityczne, a o koniunkturalizm mi chodzi. Swoją drogą pakowanie wszystkich do jednego kotła jest niepoważne. Wszak z "jedyną słuszną" sympatyzowali także artyści - ich książki spalić, filmy pociąć a rzeźby potraktować młotkiem? Różnili się od tych na wysokich stołkach, że mieli talent i mogli zarabiać w inny sposób. Tak jak i dzisiaj. A Cimoszewicz jest inteligentnym facetem, wolę takich ludzi od plejady głupków, których teraz wyjątkowo wszędzie pełno. Częściowo się z Tobą zgadzam - wiele osób z poprzedniej ekipy powinno dostać wilczy bilet. Dla mnie akurat Cimoszewicz nie jest w tej grupie. Odpowiedz Link
filip505 Re: Klony 18.03.15, 17:34 .......nie zalamujcie mnie dziewczyny,tylko dwuch porzadnych politykow mamy??????, Odpowiedz Link
misia007 Re: Klony 18.03.15, 18:52 A kto gloryfikuje?Cimoszewicz jednak jakoś od tej bandy odstaje....pozytywnie. Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 18.03.15, 21:19 A kto gloryfikuje?Cimoszewicz jednak jakoś od tej bandy odstaje....pozytywnie. To znaczy ze chec sklonowania to nie oznaka gloryfikacji? To chyba najwyzszy je stopien kiedy chcemy takie charektery powielac? A to ze odstaje od bandy znaczy ze jest czlowiekiem prawym w pelnym sensie? To prawda ze byc moze jest "lepszym" od Kwasniewskiego, Oleksego czy temu podobnych i nie twierdze ze trzeba go linczowac ale tez nie klonowac czyli powielac. W koropce and "i" powiedzial np "Trzęsienie portkami przed Rosją jest najgorsze, bo pozbawia zdrowego rozsądku i czynienia rzeczy właściwych - zaapelował." Kiedy on to powiedzial? W latach 70-tych? alez skad - wtedy on przeciez trzasl portkami przed ZSRR Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 18.03.15, 21:37 5 minut szukania na internecie.. pokazuje ze ja bym takiemu czlowiekowi osobiscie nie ufal yelita.pl/artykuly/art/cimoszewicz Nie powinien tez zle mowic o swoich poprzednich kolgach - swaidczy to ze jest jak horagiewka natemat.pl/104633,wlodzimierz-cimoszewicz-w-po-jestes-albo-lizusem-albo-skazanym-na-banicje Odpowiedz Link
natla Re: Klony 18.03.15, 22:48 Jestem już bardzo zmęczona dzisiaj, więc tylko krótko napiszę. Nie wiem co to jest y-elita, więc trudno mi sie do ich tekstów odnieść. Jedno na razie wywnioskowałam z kilku życiorysów, że są "na swojej fali" i że mają "słuszną rację". I trochę za dużo jadu, a za mało obiektywizmu. Ale to na razie. Reszta jutro, jak mi czas pozwoli. Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 19.03.15, 00:28 Nie szuklaem obiektywizmu - chodzilo o to czy mozna latwo znalezc liste rzeczy ktore pozwola sie zastanowic czy jest to czlowik nieskazitelnie czysty i warty powielania czy tez jak kazdy inny polityk? Ale w koncu i Pawel apostol mial szara przeszlosc.... Odpowiedz Link
natla Re: Klony 19.03.15, 09:23 Polityk nieskazitelnie czysty? Engine, znajdź mi takiego! Nawet jak wchodzi do polityki anioł, to szybko poczuje bluesa. Ja w nim najbardziej lubię zdroworozsądkowość. Odpowiedz Link
misia007 Re: Klony 19.03.15, 09:47 O właśnie zdroworozsądkowość.Przecież dzisiejsi politycy ,którzy w przeszłości ....nic za uszami nie mieli plotą jak porąbani.Słuchać się tego na trzeźwo nie da więc nie dziwota ,że Cimoszewicz na ich tle wypada jako....prawy i sprawiedliwy. Odpowiedz Link
natla Re: Klony 18.03.15, 19:37 Filipie, dawaj następnych ..... może Joachim Brudziński np.? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 19.03.15, 21:06 A można chcieć sklonować męża? bo ten mój w pracy a koło domu nie ma kto robić Odpowiedz Link
natla Re: Klony 20.03.15, 07:56 Jesteś przypadkiem na skalę światową! Męża sklonować???? Odpowiedz Link
narfi Re: Klony 20.03.15, 10:29 ...no, nie zdaje sobie dziewczyna sprawy z tego, ze oprocz negatywnych plusow istnieja pozytywne minusy Taki sklonowany maz, to moze byc ekstra dochod, ekstra pozytek i ekstra seks, ale rowniez ekstra gacie do prania , ekstra tesciowa i ekstra kochanki , jakby jednej bylo za malo Odpowiedz Link
natla Re: Klony 20.03.15, 12:40 Myślę, że ekstra kasa uwolniłaby ją z ekstra minusów, co nie zmienia tego, że jest ewenementem. Odpowiedz Link
izis52 Re: Klony 20.03.15, 13:06 Nie wytypowałabym żadnego z polityków, gdyż każdy ma coś tam za uszami. Tamaryszek ewidentnie ma nowy model męża. Starego modelu nigdy bym nie sklonowała. Nadmiar doskonałości też bywa uciążliwy. Wg. niektórych opinii , najlepszy dla kobiety jest model dochodzący. Ten zawsze ma czyste gatki, jest na okrągło przyjazny i pachnący Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 20.03.15, 14:50 No i gicio! Mój mąż to dobry człowiek i złota rączka. Prosty, ale wrażliwy i zdolny chłopina. Sam postawił dom i wszystko potrafi zrobić, ale czasu mu brak, bo pracuje do późna. Jakby było ich dwóch to naprzemiennie byliby obecni i tu i tu. A gacie! przecież pralka pierze, sprząta odkurzacz Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 20.03.15, 15:25 Moja mama ma takiego dochodzącego pana. Wspólne obiady w weekendy, wczasy, spacery itp. Potem buźka i każdy w swoją stronę Odpowiedz Link
brunela Re: Klony 20.03.15, 16:40 To obie macie farta .Ty bo dobry maz a mama bo sprycuilka))) Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 20.03.15, 16:36 przecież pralka pierze, sprząta odkurzacz Sprobuj to wytlumaczyc mojej zonie.. hehehe Podejrzewam co by powiedziala : "A restauracja gotuje" Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 20.03.15, 16:40 Ej! ja przecież żartuję, cytuję jak mój mąż odpowiada na argumenty. U niego to gazówka gotuje, żelazko prasuje itd. Ja nie robię nic, leżę i pachnę Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 20.03.15, 18:39 Ja z kolei widze to inaczej. Jak zona jest w domu (to nasz wybor ze ja dbam o bank a ona o dom) a ja pracuje to wszystko jest zrobione. chalupa czysta, jadlo na stole, itd... i ona ciagle ma pod dnia czasu na zakupy, prace charytatywne, spotkania z kolezankami itd... no wiec nie mozna klonowac poniewaz koszty jedynie by sie zwiekszyly? Jak ja ma dzien wolny to ona zawsze ma dla mnie cala liste "robotek" tak ze ja jestem zajety i ona tez sie nie obija...i niby to oboje robimy co ona robi jak jest sama. No wiec nie moge sobie poradzic z ta logika... Ze oboje mamy caly dzien pracy, ona ma sama pol dnia.... a wiec moja obecnosc i pomoc nie ujmuje a dodaje proacy? no wiec jak by jej nie bylo (tzn np poszla do pracy) to logika nakazuje wszytko by sie samo zrobilo? i kasa ekstra bylaby? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 20.03.15, 19:03 Dobre Teraz na poważnie, to u nas jest dokładnie tak samo. Jak mam męża w domu do swojej dyspozycji to też pomaga mi w tym co zawsze robię sama, ale wtedy robimy to dokładniej. Angażuję go do ściągania pajęczyn, czego sama na co dzień nie robię, do wytrzepania chodnika, co ja robię tylko odkurzaczem, do odpicowania łazienki na tip top, co sama robię po łepkach itd. Odpowiedz Link
natla Re: Klony 20.03.15, 20:04 No i zeszliśmy na "gosposie domowe" obu płci. A miało być o klonowaniu Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 20.03.15, 20:58 Przyznaję się! to ja zaczęłam od klonu męża i poleciało Odpowiedz Link
engine8 Re: Klony 20.03.15, 21:28 i doszlismy do wniosku ze mezow sie oplaca klonowac ale zon nie Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Klony 20.03.15, 21:33 Pewnie przydało by się kilka, ale nie klonów........co? Odpowiedz Link
filip505 Re: Klony 21.03.15, 03:23 ......engine,nie gloryfikuj komunizmu,prezes tez chyba sobie dobre,jednomyslne, kadry wyksztalcil,wiec "oni" nie byli wyjatkiem, --biedronia lubie,jednak to swiatly I "demokratyczny" czlowiek wiec warto go zklonowac, inaczej pewnie rod wyginie, --ja bym znalazl duzo wiecej swiatlych politykow,kwasniewskiego tez bym do nich zaliczyl, napewno balcerowicza,cimoszewicza,i wielu innych z pierwszych stron,nawet jaruzelskiego, --swiatly czlowiek to moim zdaniem taki ,ktory potrafi sie znalezc w roznej rzeczywistosci, zmieniajacej sie,czyli bez klapek na oczach potrafiacy patrzec tylko w jednym kierunku, martwi idealisci to tez nie moja bajka,bo nic nie zrobili jako trupy,no moze poza malymi wyjatkami,(ja tu nie mowie o obroncach kraju tylko o politycznej walce wewnetrznej), --wiesz engine,zyjemy tu na ziemi I mowimy o polsce,nie o "idealnym niebie",jezeli ktos potrafi sie zmienic to moim zdaniem pozytywne,mowisz o cyrku........,ok,ale ja w cyrku tez widzialem jak treserka wkladala glowe w zabki lwom, wiec chyba uznala ze mozna im zaufac,a bezdomne,dzikie psy po udomowieniu zostaja czasem wielkimi przyjaciolmi,...demokracja ma to do siebie ze swoje bledy przy urnach mozna poprawiac co jakis czas,tylko wyborcom musi sie chciec przeczytac programy I potrafic je zrozumiec, --moze lepiej zostawmy konowanie politykow,niech sie naturalnie klonuja,przy urnach, ale ze nasze dziewczyny facetow,nawet mezow by klonowaly to podziwiam,niestety nie moge sie takim pogladem zrewanzowac,jakbym mial klonowac zone to taka z przed 30 lat,o cholera jez nawet 40 by pasowalo,albo dzisiejsza zone jakiegos mlodszego , duzo mlodszego kolegi,sorry, Odpowiedz Link