natla 17.09.06, 09:40 Twoje prywatne salony są tak zagracone, że muszę Ci "fundnąć" nowe. Widzisz jak tu ładnie? Nawet ogród masz i salkę do projekcji zdjeć..... Link do przepełnionych pomieszczeń: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=20400225 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 17.09.06, 21:41 O jak miło u Ciebie Auguscie)) Dziękuje za cudowny kwiat z Twojego''zaczarowanego,pięknego ogrodu'' Odpiszę jutro,dzisiaj jestem podnęta Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
natla Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 17.09.06, 22:54 Auguście! Jestem zazdrosna. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 20.09.06, 21:35 Ha,zazdrosnica jedna))) Listonosz puka do drzwi Auguscie) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 24.09.06, 12:19 Dzięki Auguscie,odpiszę niebawem) Pozdrówka. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 24.09.06, 21:43 Biegnij na poczte Auguscie)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 01.10.06, 16:30 Dziękuję za telegram)) Wysłałam odpowiedż,daj znac czy doszło. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 04.10.06, 12:54 Dziekuje za list, wrocilam z daleka.. jak juz uporzadkuje wszystko, odpowiem.. pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście ... 08.10.06, 13:33 Wielkie dzięki,odpowiem i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 08.10.06, 22:26 August, jak znajdziesz chwilke ... spr poczte gazety.. udanej wycieczki do "bram" Andresenamilych wrazen i superowego samopoczucia Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 09.10.06, 00:34 powodzonka na wycieczcce szczesliwej podrozy i powrotu... bede czekac na opis Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście ... 12.10.06, 14:05 Zajrzyj do skrzynki Auguscie jak znajdziesz chwilę,pozdrawiam) Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 14.10.06, 21:39 puk puk... dwie wiad .. z gazety i tej drugiej... Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 16.10.06, 13:43 Listonosz na gazete poszedl Twoja, wczoraj zle wpisalam... A Dzis Zonbacz co w necie wyszperalam)) aha, aha... CIASTO Z dyni_ Składniki: Kruche ciasto jak na szrlotkę. Farsz dyniowy : 1 i 1/4 szklanki dyni, 2 całe jajka, pół szklanki cukru (kto woli słodsze to trochę więcej), szklanka mleka skondensowanego, łyżeczka cynamonu, pół łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki zmielonych goździków,pół łyżeczki soli. Jak przyrządzić? Ciasto wyłożyć w formie, wygniatając brzeg ok. 1 centymetra. Wszystkie składniki farszu oprócz mleka ubić mikserem do puszystości. Na końcu wlać mleko i jeszcze ubijać trochę. Farsz wylać na przygotowane ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor. Wystudzić aż farsz będzie miał konsystencję gęstego budyniu. Potrzebne przybory: Forma okrągła do ciasta. Jak podawać? Można podawać z bitą śmietaną. Doskonałe do czarnej kawy. Uwagi: Ciasto tradycyjnie przygotowywane przez Amerykanów na Dzień Dziękczynienia (Pumpkinpie). Smak piernikowy. Dobre na Boże Narodzenie. Odpowiedz Link
graga211 Auguście!!! 20.10.06, 09:52 Auguscie, nawet przez mysl mi nie przemknelo, ze tak bardzo dotknie Cie moja uwaga na temat „normalnego swiata”, a pozniej Twoich fotek ze smieciami (na ktore zreszta moglam takze obrazic sie). Widze, ze czary dopelnila prezerwatywa. Palnelam bez zastanowienia i jakichkolwiek podtekstow pod Twoim adresem; rownie dobrze moglam napisac ‘pampersy’, ‘podpaski’, gdyz to wszystko znajdujemy posrod smieci na obrzezach naszych lasow, nie wspominajac juz zapachu ludzkich odchodow. Nie przypuszczalam, ze ktos zacznie dalej kombinowac i doszukiwac sie cudow-niewidow nawet w jadrze orzecha pistacjowego. To juz poszlo jak lawina i nie mialam nad tym zadnej kontroli. Przepraszam Cie za niezamierzone i zupelnie bezwiedne dotkniecie oraz obraze. Nie opuszczaj Forum, ono jest Tobie potrzebne, gdyz laczy Cie ze stara Ojczyzna. To ja skazuje siebie na banicje. Jeszcze raz prosze o wybaczenie i zegnaj Graga211. Odpowiedz Link
ania091951 Re: Auguście!!! 20.10.06, 12:57 Auguscie wracaj do Nas dziewczyny maja poczucie humoru.Napewno nikt nie chcial cie obrazic Odpowiedz Link
regine Re: Auguście!!! 20.10.06, 13:10 Auguście, zawsze zagladam do Twoich wątków, choć z rzadka zabiram tam głos. Też wczoraj nie miałam najlepszego nastroju. Uraziłam w sposób do mnie nie podobny, osobę z naszego forum, która przyjęła przeprosiny.Wiem, że pomimo przyjęcia przeprosin, niesmak wielki mi pozostał. Nigdy nie bywam osobą atakującą kogokolwiek. Nie wiem co we mnie wczoraj wstąpiło. Zganiam więc to wszystko, na moje troszkę napięte w ostatnich dniach nerwy. Brakować będzie Ciebie bardzo. Nie odchodź. Postaraj się przyjąć przeprosiny. Bo ludzką rzeczą jest bładzić ale i ludzką wybaczać. Proszę postaraj się - Wybaczyć- i wracaj do nas Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście!!! 20.10.06, 13:33 Augusie,jestes tutaj od początku,to kawał czasu,proszę zostań z nami i nie bierz tak wszystkiego do serca,proszę. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście!!! 21.10.06, 07:43 Auguscie....cichutko szeptem zapytam...odp? jak juz wszystkie spr Dnia ..pozalatwiasz? Odpowiedz Link
e-baba Re: Auguście!!! 22.10.06, 23:58 Auguście, proszę Cię, wracaj. Nie wierzę, że dziewczyny miały złą wolę, ot czasem każdemu słowo jakieś nie w porę i nie takie się zdarzy. Przyznaję, że żarty te z pewnością nie były na poziomie, jakiego można byłoby się po nich spodziewać, ale uważam, że długie przecież znajomości forumowe mogą je w jakiś sposób usprawiedliwić. Wpisy na forum to przecież rodzaj rozmowy, a w niej czasem coś „palniemy”. Tobie się to nigdy nie zdarzyło? Nie byłoby przecież dobrze, kiedyś o tym pisałam, abyśmy analizowali dokładnie każde swoje słowo, bo zabrakłoby naszym wpisom spontaniczności, bo jej brak, moim zdaniem, pewną szkodę wpisom przynosi. Oczywiście, pewne granice wypowiedzi być muszą, ale jak to w życiu bywa, czasem są przekraczane. Gradze, w odpowiedzi na Jej propozycję – „zrewanżowałeś się” fotografiami śmieci. I dobrze. Poza tym dziewczyny przeprosiły Cię i sądzę, że powinno to zakończyć całą tę nieprzyjemną sprawę. I nie widzę powodu, aby ktokolwiek z uczestników „całej sprawy” miał odchodzić z Forum, bo odejściem swoim każdy, kto tutaj bywa jakieś puste miejsce po sobie pozostawia. Należysz do weteranów tego Forum i wiele Ci zawdzięczamy. To dzięki Tobie oglądamy miejsca, których nie widzieliśmy i których, niestety, nie odwiedzimy. To Ty pokazujesz nam piękno, wydawałoby się, zwykłych miejsc, które odkrywają nam Twoje fotografie. I ta Twoja wrażliwość na piękno świata spotykała się tutaj, musisz to przyznać, z tyloma ciepłymi słowami. Chociażby ze względu na nie – wracaj. Umiejętność wybaczania to wielka sztuka, ale nie na tyle trudna, aby nie można jej było opanować. Odpowiedz Link
czarny.humor No właśnie!! Auguście!! Gdzieś Ty zniknął??!! 28.10.06, 15:23 Nie ma Cię i nie ma!! )) Odpowiedz Link
regine Re: No właśnie!! Auguście!! Gdzieś Ty zniknął??!! 28.10.06, 15:28 Wracaj Auguscie, wracaj. Ciagle czekamy na Ciebie Odpowiedz Link
mania1119 Re: No właśnie!! Auguście!! Gdzieś Ty zniknął??!! 28.10.06, 22:51 Czekamy. Naprawde. Odpowiedz Link
wiktoria53 Auguście, czekamy na Ciebie....:) 14.11.06, 21:29 Kiedy wracasz drogi forumowiczu z Kalifornii? Bardzo nam Ciebie brakuje.... Mam cichą nadzieję, że troszke za nami tęsknisz... Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, a frezje? 16.11.06, 16:40 Auguscie, a frezje ? beda w styczniu? 2007r? podobne, takie same, czy zupełnie inne?--takie śliczne... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=24346635&a=35804868 Odpowiedz Link
czarny.humor Auguście ostrzegam!! Ja w samolot wsiądę ... 19.11.06, 20:14 ... i polecę po Ciebie jak natychmiast nie wrócisz!! Zobaczysz!!! I ponownie ostrzegam - bez żartów - to na Twój koszt będzie!! )) Odpowiedz Link
ania091951 Re: Auguście ostrzegam!! Ja w samolot wsiądę ... 19.11.06, 21:48 Auguscie wrocis do Nas na Thanksgiving Day -Prawda Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ostrzegam!! Ja w samolot wsiądę ... 20.11.06, 18:03 Auguscie, czytaj ,czytaj Co Humorek Czarny Ci zrobi) Chce powiedziec ze dzis nie dotarlam wcale do muzem tolerancji, dzis !fascynowałam tym.. www.huntington.org/ArtDiv/HEHArtHome.html Odpowiedz Link
ania091951 Re: Auguście ... 23.11.06, 05:48 HEPPY THANKSGIVING-Wracaj Auguscie czekamy na Ciebie Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście ... 23.11.06, 16:45 Odemnie równiez Auguscie Happy Thanksgiving i zajrzyj do skrzynki)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Auguście ... 24.11.06, 13:29 Dzięki Auguscie i ponownie zajrzyj do skrzynki,pozdrowka))) Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 13.12.06, 17:02 Przeszukałam ubiegly rok 24 rocznice ,żeby zobaczyć o czym w ubieglym roku klikaliśmy, bo pamiętam ,że pisalismy o tym..ale juz dawno w archiwum. Auguscie,dziękuje Ci za cząstke Twojego życia, bo potrafiles mowic prawde, juz 25l lat temu, choc pobytem na internowaniu skonczylo.. Miej się szczęśliwie, pozdrawiam. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 13.12.06, 17:13 Auguscie, Tobie jeszcze to.. mirpralat.republika.pl/w.htm Odpowiedz Link
ania091951 Re: Auguście ... 22.12.06, 22:42 Zdrowych i spokojnych Swiat oraz Szesliwego Nowego Roku dla Ciebie i Twojej rodziny Odpowiedz Link
regine Re: Auguście ... 22.12.06, 23:27 Też życzę Ci Wszystkiego Najlepszego, jak najmniej trosk, niech Ci ten Nowy Rok przyniesie. A święta Bożego Nrodzenia, niech upłyną w spokoju i w rodzinnej atmosferze Pozdrawiam Auguście bardzo serdecznie, Ciebie i Całą Twoją Rodzinę Wesołych Świąt ! Odpowiedz Link
dankarol Re: Auguście ... 23.12.06, 22:41 życzę Tobie i Twojej rodzinie radosnych, pełnych rodzinnego ciepła świąt i aby następny rok był lepszy od wszystkich, które minęły. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście ... 25.12.06, 14:54 Auguscie , poczta doszly sliczne zyczonka, (juz myslalam, ze nie odczytam bo w jez. angielskim ,a tu patrze)) August pieknie dziekuje.. Tobie i Twoim najblizszym rowniez Zycze.. duzo Zycze! a zdrowka naj najwiecej Odpowiedz Link
ania091951 Re: Auguście ... 01.01.07, 02:16 Auguscie Wszystkiego Najlepszego w 2007 roku Odpowiedz Link
natla Re: Auguście ... 01.01.07, 03:14 Tak, wszystkiego najlepszego gdy za pare godz. wejdziesz w Nowy Rok. A najbardziej Ci życzę zdrowia dla Was wszystkich i powrotu na forum. Odpowiedz Link
tesunia Re: Auguście ... 01.01.07, 09:57 zycze szczesliwego Nowego roku, duzo pieknych chwil z rodzina a przede wszystkim zdrowia dla Was wszystkich. Odpowiedz Link
maladanka Re: dot.B. Schulza ... 16.03.07, 13:42 Pamietam,że jesteś wielbicielem jego pisarstwa.Znalazłam na forum "książki"wątek,który pewno Cię zainteresuje wklejam go: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=58828004&wv.x=2&a=58828004 a przy okazji wiosennie pozdrawiam licząc,że jednak zajrzysz do nas Odpowiedz Link
natla Platforma.... 22.03.07, 08:10 Mam nadzieję, że zrobisz rodzinie niespodziankę i zawieziesz nad Kanion Kolorado, gdzie właśnie wybudowali platformę wystającą na 20 m poza krawędź, o szklanej "podłodze". Efekt musi być niesamowity. Tak więc czekamy na zdjęcia. Nie bądź "brzydki" .., Odpowiedz Link
wiktoria53 Auguście, pozdrawiam :)))))) 27.03.07, 17:21 Brakuje Ciebie na forum, Twoich jakze ciekawych fotek z Kalifornii.... Mógłbyś czasem wpasc, zapraszam. Odpowiedz Link
regine Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 04.04.07, 23:29 Oraz bardzo dziękuję Odezwij się czasami choć na forum. Bo bardzo pusto jest bez Ciebie. Uwierz, że piszę prawdę. Nie tylko ja mam takie odczucie. Byłeś z nami od samego początku, od powstania naszego forum. Proszę wróć Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 13.08.07, 21:47 August, dzis mnie chwycilo na buszowanie w Twoich opisach i ogladaniu fotografii.. a jak klikne na august2 z aparacikiem to tylko Twoje ,tylko Twoje ogladam.. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 13.08.07, 21:47 Ach.. tu czytam i ogladam fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,52385036,64787616.html?wv.x=1 Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 07.10.07, 12:10 Sagi, zastanawia czy masz dzis imieniny.. weszlam do Twego watku.. i??? Zaczelam czytac , czytac..i fragmenciki wierszy dopatrzylam.. dlaczego nie jestes z nami.. wroc! ja jeszcze nadal wszystkich Twoich opisow z wycieczek.. dalszych i blizszych nie poczytalam.. nadrobie jak wroce z pod Bialowiezy Pozdrawiam Ciebie tu, moze akurat zagladniesz.. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 08.10.07, 20:32 Augus, dziekuje za list, szczegolnie za slowek kilka o mojej dobranocce.. na forum nikt nikt jej nie zauwazyl Milych pobytow w Las Vegas Odpowiedz Link
marinka52 Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 21.10.07, 15:39 August za fotki z podrozy szczesliwej z zoneczka CI dziekuje, usmiech na twojej twarzy ,za radosc z wspolnego z zona poznania cudnych hoteli " malenkie szczsecie.".waszych wspolnych pobywan! zapracowanego Twojego uczciwie urlopu.. miej sie z rodzinka ,, w zdroweczku! Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 23.10.07, 20:22 Auguście, znowu nawiedziła Kalifornię straszna tragedia. Pomyślałam w tym momencie o Tobie. Dałbyś jakis znak na forum. Czy to daleko od Ciebie? Życzę ,aby to piekło szybko sie skończyło i oszczędziło ludzi i inne żywe istoty. Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 23.10.07, 20:41 AUGUSCIE...prosze ciebie,odezwij jak moizesz na poczte..blagam CIEBIE!!!!! "Eh Zycie kocham cie nad zycie... Odpowiedz Link
tofika Re: Auguście, ....... 24.10.07, 08:49 Auguscie,bardzo i dziekuje,ze takprdziutko odezwales, bojawczorajatnieprawdza;ampoczty, poprostudo poznaw nocy blamrzy moim sasiedzie .. ukochanym moim dziadziuniu,sasiedzie..poki nie dojechaly jego corki w nocy z Niemiec,, dobrze Auguscie ..bo i u sasiada i u Ciebie juz.. dobrze..Dziekuje za list.. o matenko co ty sie masz,,tam mieszajac- przez te wciaz nawiedzane pozary,,pojedziesz zapewne z rodzinka poki ten czad w twojej okolicy nie zostanie chociaz wiejacymi w inna strone==wiatrami... przeciez co pare miesiecy mozna zatruc organizm nieodwracalnie,,niech wieje wiatr na tereny niezamieszkale ..a juz widzialam poczatki rosnocych roslinek TWojego ukochanego "buszu"..UROSNA CI>>UROSNATrzymajcie sie dzielnie..pa jak dobrze ze tak predziutko sie odzwales..Zdroweczka WAM zycze! Odpowiedz Link