Dodaj do ulubionych

Auguście !!! ....... 2 ........368 +

17.09.06, 09:40
Twoje prywatne salony są tak zagracone, że muszę Ci "fundnąć" nowe. Widzisz
jak tu ładnie? Nawet ogród masz i salkę do projekcji zdjeć..... smile

Link do przepełnionych pomieszczeń:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=20400225
Obserwuj wątek
    • tofika Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 17.09.06, 19:39
      puk puk ..listonoszsmile
      • del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 17.09.06, 21:41
        O jak miło u Ciebie Augusciesmile))
        Dziękuje za cudowny kwiat z Twojego''zaczarowanego,pięknego ogrodu''
        Odpiszę jutro,dzisiaj jestem podnętasmile
        Pozdrawiam serdecznie.
        • natla Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 17.09.06, 22:54
          Auguście! Jestem zazdrosna.
          • del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 20.09.06, 21:35
            Ha,zazdrosnica jednasmile)))
            Listonosz puka do drzwi Augusciesmile)
            • del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 24.09.06, 12:19
              Dzięki Auguscie,odpiszę niebawemsmile)
              Pozdrówka.
              • del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 24.09.06, 21:43
                Biegnij na poczte Augusciesmile))
                • del.wa.57 Re: Auguście !!! ....... 2 ........368 + 01.10.06, 16:30
                  Dziękuję za telegramsmile))
                  Wysłałam odpowiedż,daj znac czy doszło.
                  • tofika Re: Auguście ... 04.10.06, 12:54
                    Dziekuje za list, wrocilam z daleka..
                    jak juz uporzadkuje wszystko, odpowiem..
                    pozdrawiam serdecznie...
                    • del.wa.57 Re: Auguście ... 08.10.06, 13:33
                      Wielkie dzięki,odpowiem i serdecznie pozdrawiamsmile
                      • tofika Re: Auguście ... 08.10.06, 22:26
                        August,
                        jak znajdziesz chwilke ... spr poczte gazety..
                        udanej wycieczki do "bram" Andresenasmilemilych wrazen i superowego samopoczuciasmile
                        • tofika Re: Auguście ... 09.10.06, 00:34
                          powodzonka na wycieczcce
                          szczesliwej podrozy i powrotu... bede czekac na opissmile
                          • del.wa.57 Re: Auguście ... 12.10.06, 14:05
                            Zajrzyj do skrzynki Auguscie jak znajdziesz chwilę,pozdrawiamsmile)
                            • tofika Re: Auguście ... 14.10.06, 21:39
                              puk puk... dwie wiad .. z gazety i tej drugiej...smile
                              • tofika Re: Auguście ... 15.10.06, 20:43
                                LISTONOSZ ,
                                smile PUKA.... NA WP
                                • tofika Re: Auguście ... 16.10.06, 13:43
                                  Listonosz na gazete poszedlsmile Twoja, wczoraj zle wpisalam...
                                  A Dzis Zonbacz co w necie wyszperalamsmile))
                                  aha, aha... CIASTO Z dynismile_

Składniki:
                                  Kruche ciasto jak na szrlotkę.
                                  Farsz dyniowy : 1 i 1/4 szklanki dyni, 2 całe jajka, pół szklanki cukru (kto
                                  woli słodsze to trochę więcej), szklanka mleka skondensowanego, łyżeczka
                                  cynamonu, pół łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki zmielonych goździków,pół łyżeczki
                                  soli.

Jak przyrządzić?
                                  Ciasto wyłożyć w formie, wygniatając brzeg ok. 1 centymetra.
                                  Wszystkie składniki farszu oprócz mleka ubić mikserem do puszystości. Na końcu
                                  wlać mleko i jeszcze ubijać trochę.
                                  Farsz wylać na przygotowane ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na
                                  złoty kolor. Wystudzić aż farsz będzie miał konsystencję gęstego budyniu.

Potrzebne przybory:
                                  Forma okrągła do ciasta.

Jak podawać?
                                  Można podawać z bitą śmietaną. Doskonałe do czarnej kawy.

Uwagi:
                                  Ciasto tradycyjnie przygotowywane przez Amerykanów na Dzień Dziękczynienia
                                  (Pumpkinpie). Smak piernikowy. Dobre na Boże Narodzenie.

• del.wa.57 Re: Auguście ... 17.10.06, 15:39
                                    Zajrzyj do skrzynkismile))))
    • graga211 Auguście!!! 20.10.06, 09:52
      Auguscie,
      nawet przez mysl mi nie przemknelo, ze tak bardzo dotknie Cie moja uwaga na
      temat „normalnego swiata”, a pozniej Twoich fotek ze smieciami (na ktore
      zreszta moglam takze obrazic sie). Widze, ze czary dopelnila prezerwatywa.
      Palnelam bez zastanowienia i jakichkolwiek podtekstow pod Twoim adresem; rownie
      dobrze moglam napisac ‘pampersy’, ‘podpaski’, gdyz to wszystko znajdujemy
      posrod smieci na obrzezach naszych lasow, nie wspominajac juz zapachu ludzkich
      odchodow. Nie przypuszczalam, ze ktos zacznie dalej kombinowac i doszukiwac sie
      cudow-niewidow nawet w jadrze orzecha pistacjowego. To juz poszlo jak lawina i
      nie mialam nad tym zadnej kontroli.
      Przepraszam Cie za niezamierzone i zupelnie bezwiedne dotkniecie oraz obraze.
      Nie opuszczaj Forum, ono jest Tobie potrzebne, gdyz laczy Cie ze stara Ojczyzna.
      To ja skazuje siebie na banicje.
      Jeszcze raz prosze o wybaczenie i zegnaj
      Graga211.
      • ania091951 Re: Auguście!!! 20.10.06, 12:57
        Auguscie wracaj do Nas dziewczyny maja poczucie humoru.Napewno nikt nie chcial
        cie obrazic
        • regine Re: Auguście!!! 20.10.06, 13:10
          Auguście, zawsze zagladam do Twoich wątków, choć z rzadka zabiram tam głos. Też
          wczoraj nie miałam najlepszego nastroju. Uraziłam w sposób do mnie nie podobny,
          osobę z naszego forum, która przyjęła przeprosiny.Wiem, że pomimo przyjęcia
          przeprosin, niesmak wielki mi pozostał. Nigdy nie bywam osobą atakującą
          kogokolwiek. Nie wiem co we mnie wczoraj wstąpiło.
          Zganiam więc to wszystko, na moje troszkę napięte w ostatnich dniach nerwy.
          Brakować będzie Ciebie bardzo. Nie odchodź. Postaraj się przyjąć przeprosiny.
          Bo ludzką rzeczą jest bładzić ale i ludzką wybaczać. Proszę postaraj się -
          Wybaczyć- i wracaj do nas smile
          • del.wa.57 Re: Auguście!!! 20.10.06, 13:33
            Augusie,jestes tutaj od początku,to kawał czasu,proszę zostań z nami i nie
            bierz tak wszystkiego do serca,proszę.
            • tofika Re: Auguście!!! 21.10.06, 07:43
              Auguscie....cichutko szeptem zapytam...odp? jak juz wszystkie spr
              Dnia ..pozalatwiasz?
              • tofika Re: Auguście!!! 22.10.06, 17:10
                NO DOBRAsmile
                wyslalam ci lisciksmile
                • e-baba Re: Auguście!!! 22.10.06, 23:58
                  Auguście, proszę Cię, wracaj.

Nie wierzę, że dziewczyny miały złą wolę, ot czasem każdemu słowo jakieś nie w
                  porę i nie takie się zdarzy. Przyznaję, że żarty te z pewnością nie były na
                  poziomie, jakiego można byłoby się po nich spodziewać, ale uważam, że długie
                  przecież znajomości forumowe mogą je w jakiś sposób usprawiedliwić. Wpisy na
                  forum to przecież rodzaj rozmowy, a w niej czasem coś „palniemy”. Tobie się to
                  nigdy nie zdarzyło?

Nie byłoby przecież dobrze, kiedyś o tym pisałam, abyśmy analizowali dokładnie
                  każde swoje słowo, bo zabrakłoby naszym wpisom spontaniczności, bo jej brak,
                  moim zdaniem, pewną szkodę wpisom przynosi. Oczywiście, pewne granice
                  wypowiedzi być muszą, ale jak to w życiu bywa, czasem są przekraczane.

Gradze, w odpowiedzi na Jej propozycję – „zrewanżowałeś się” fotografiami
                  śmieci. I dobrze. Poza tym dziewczyny przeprosiły Cię i sądzę, że powinno to
                  zakończyć całą tę nieprzyjemną sprawę. I nie widzę powodu, aby ktokolwiek z
                  uczestników „całej sprawy” miał odchodzić z Forum, bo odejściem swoim każdy,
                  kto tutaj bywa jakieś puste miejsce po sobie pozostawia.

Należysz do weteranów tego Forum i wiele Ci zawdzięczamy. To dzięki Tobie
                  oglądamy miejsca, których nie widzieliśmy i których, niestety, nie odwiedzimy.
                  To Ty pokazujesz nam piękno, wydawałoby się, zwykłych miejsc, które odkrywają
                  nam Twoje fotografie.

I ta Twoja wrażliwość na piękno świata spotykała się tutaj, musisz to
                  przyznać, z tyloma ciepłymi słowami. Chociażby ze względu na nie – wracaj.

Umiejętność wybaczania to wielka sztuka, ale nie na tyle trudna, aby nie można
                  jej było opanować.
                  • del.wa.57 Re: Auguście!!! 28.10.06, 14:59
                    Auguscie zajrzyj do skrzynki,pozdrówkasmile)
    • czarny.humor No właśnie!! Auguście!! Gdzieś Ty zniknął??!! 28.10.06, 15:23
      Nie ma Cię i nie ma!!

smile))
      • regine Re: No właśnie!! Auguście!! Gdzieś Ty zniknął??!! 28.10.06, 15:28
        Wracaj Auguscie, wracaj. Ciagle czekamy na Ciebie smile
        • mania1119 Re: No właśnie!! Auguście!! Gdzieś Ty zniknął??!! 28.10.06, 22:51
          Czekamy. Naprawde.
          • wiktoria53 Auguście, czekamy na Ciebie....:) 14.11.06, 21:29
            Kiedy wracasz drogi forumowiczu z Kalifornii? Bardzo nam Ciebie brakuje....sad
            Mam cichą nadzieję, że troszke za nami tęsknisz...smile
            • tofika Re: Auguście, a frezje? 16.11.06, 16:40
              Auguscie, a frezje ? beda w styczniu? 2007r?
              podobne, takie same, czy zupełnie inne?smile--takie śliczne...
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=24346635&a=35804868
              • wiktoria53 Re: Auguście, 18.11.06, 00:39
                ????
                • del.wa.57 Re: Auguście, 19.11.06, 17:15
                  Zajrzyj do skrzynkismile
    • czarny.humor Auguście ostrzegam!! Ja w samolot wsiądę ... 19.11.06, 20:14
      ... i polecę po Ciebie jak natychmiast nie wrócisz!!
      Zobaczysz!!!

I ponownie ostrzegam - bez żartów - to na Twój koszt będzie!!

smile))
      • ania091951 Re: Auguście ostrzegam!! Ja w samolot wsiądę ... 19.11.06, 21:48
        Auguscie wrocis do Nas na Thanksgiving Day -Prawda
        • tofika Re: Auguście ostrzegam!! Ja w samolot wsiądę ... 20.11.06, 18:03
          Auguscie, czytaj ,czytaj Co Humorek Czarny Ci zrobismile)
          Chce powiedziec ze dzis nie dotarlam wcale do muzem tolerancji,
          dzis !fascynowałam tym..

www.huntington.org/ArtDiv/HEHArtHome.html
          • ania091951 Re: Auguście ... 23.11.06, 05:48
            HEPPY THANKSGIVING-Wracaj Auguscie czekamy na Ciebie
            • del.wa.57 Re: Auguście ... 23.11.06, 16:45
              Odemnie równiez Auguscie Happy Thanksgiving i zajrzyj do skrzynkismile))
              • ania091951 Re: Auguście ... 24.11.06, 05:55
                Auguscie indyk smaczny byl
                • del.wa.57 Re: Auguście ... 24.11.06, 13:29
                  Dzięki Auguscie i ponownie zajrzyj do skrzynki,pozdrowkasmile)))
                  • tofika Re: Auguście ... 13.12.06, 17:02
                    Przeszukałam ubiegly rok 24 rocznice ,żeby zobaczyć o czym w ubieglym roku
                    klikaliśmy, bo pamiętam ,że pisalismy o tym..ale juz dawno w archiwum.
                    Auguscie,dziękuje Ci za cząstke Twojego życia, bo potrafiles mowic prawde, juz
                    25l lat temu, choc pobytem na internowaniu skonczylo..
                    Miej się szczęśliwie, pozdrawiam.
                    • tofika Re: Auguście ... 13.12.06, 17:13
                      Auguscie, Tobie jeszcze to..
                      mirpralat.republika.pl/w.htm
                      • ania091951 Re: Auguście ... 22.12.06, 22:42

Zdrowych i spokojnych Swiat oraz Szesliwego Nowego Roku dla Ciebie i Twojej
                        rodziny
                        • regine Re: Auguście ... 22.12.06, 23:27
                          Też życzę Ci Wszystkiego Najlepszego, jak najmniej trosk, niech Ci ten Nowy Rok
                          przyniesie. A święta Bożego Nrodzenia, niech upłyną w spokoju i w rodzinnej
                          atmosferze smile Pozdrawiam Auguście bardzo serdecznie, Ciebie i Całą Twoją
                          Rodzinęsmile Wesołych Świąt !
                          • dankarol Re: Auguście ... 23.12.06, 22:41
                            życzę Tobie i Twojej rodzinie radosnych, pełnych rodzinnego ciepła świąt i aby
                            następny rok był lepszy od wszystkich, które minęły.
                            • tofika Re: Auguście ... 25.12.06, 14:54
                              Auguscie ,

poczta doszly sliczne zyczonka,
                              (juz myslalam, ze nie odczytam bo w jez. angielskim ,a tu patrzesmile))
                              August pieknie dziekuje..
                              Tobie i Twoim najblizszym rowniez Zycze.. duzo Zycze!
                              a zdrowka naj najwiecejsmile
                              • ania091951 Re: Auguście ... 01.01.07, 02:16
                                Auguscie Wszystkiego Najlepszego w 2007 roku
                                • natla Re: Auguście ... 01.01.07, 03:14
                                  Tak, wszystkiego najlepszego gdy za pare godz. wejdziesz w Nowy Rok.
                                  A najbardziej Ci życzę zdrowia dla Was wszystkich i powrotu na forum.smile
                                  • tesunia Re: Auguście ... 01.01.07, 09:57
                                    zycze szczesliwego Nowego roku,
                                    duzo pieknych chwil z rodzina a przede wszystkim zdrowia dla Was wszystkich.
                                    • regine Re: Auguście ... 01.01.07, 11:08
                                      Dziękuję i Szczęśliwego Nowego Roku !!!!
                                      • maladanka Re: dot.B. Schulza ... 16.03.07, 13:42
                                        Pamietam,że jesteś wielbicielem jego pisarstwa.Znalazłam na
                                        forum "książki"wątek,który pewno Cię zainteresuje
                                        wklejam go:
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=58828004&wv.x=2&a=58828004
                                        a przy okazji wiosennie pozdrawiam licząc,że jednak zajrzysz do nas smile
                                        • natla Platforma.... 22.03.07, 08:10
                                          Mam nadzieję, że zrobisz rodzinie niespodziankę i zawieziesz nad Kanion
                                          Kolorado, gdzie właśnie wybudowali platformę wystającą na 20 m poza krawędź, o
                                          szklanej "podłodze". Efekt musi być niesamowity.
                                          Tak więc czekamy na zdjęcia. smile Nie bądź "brzydki" wink..,
                                          • wiktoria53 Auguście, pozdrawiam :)))))) 27.03.07, 17:21
                                            Brakuje Ciebie na forum, Twoich jakze ciekawych fotek z Kalifornii....sad
                                            Mógłbyś czasem wpasc, zapraszam.
                                            • regine Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 04.04.07, 23:29
                                              Oraz bardzo dziękuję smile
                                              Odezwij się czasami choć na forum. Bo bardzo pusto jest bez Ciebie. Uwierz, że
                                              piszę prawdę. Nie tylko ja mam takie odczucie. Byłeś z nami od samego początku,
                                              od powstania naszego forum. Proszę wróć smile
                                              • tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 13.08.07, 21:47
                                                August,
                                                dzis mnie chwycilo na buszowanie w Twoich opisach i ogladaniu
                                                fotografii..
                                                a jak klikne na august2 z aparacikiem to tylko Twoje ,tylko Twoje
                                                ogladam..smile
                                                • tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 13.08.07, 21:47
                                                  Ach.. tu czytam i ogladamsmile
                                                  fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,52385036,64787616.html?wv.x=1
                                                  • tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 07.10.07, 12:10
                                                    Sagi, zastanawia czy masz dzis imieniny..
                                                    weszlam do Twego watku..
                                                    i???
                                                    Zaczelam czytac , czytac..i fragmenciki wierszy dopatrzylam..
                                                    dlaczego nie jestes z nami.. wroc!
                                                    ja jeszcze nadal wszystkich Twoich opisow z wycieczek.. dalszych i
                                                    blizszych nie poczytalam.. nadrobie jak wroce z pod Bialowiezysmile
                                                    Pozdrawiam Ciebie tu, moze akurat zagladniesz..smile
                                                  • tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 08.10.07, 20:32
                                                    Augus, dziekuje za list, szczegolnie za slowek kilka o mojej
                                                    dobranocce.. na forum nikt nikt jej nie zauwazylsmile
                                                    Milych pobytow w Las Vegassmile
                                                  • marinka52 Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 21.10.07, 15:39
                                                    Augustsmile
                                                    za fotki z podrozy szczesliwej z zoneczka CI dziekuje, usmiech na
                                                    twojej twarzy ,za radosc z wspolnego z zona poznania cudnych hotelismile
                                                    " malenkie szczsecie.".waszych wspolnych pobywan!
                                                    zapracowanego Twojego uczciwie urlopu.. miej sie z rodzinka ,, w
                                                    zdroweczku!
                                                  • wiktoria53 Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 23.10.07, 20:22
                                                    Auguście, znowu nawiedziła Kalifornię straszna tragedia. Pomyślałam
                                                    w tym momencie o Tobie. Dałbyś jakis znak na forum. Czy to daleko od
                                                    Ciebie? Życzę ,aby to piekło szybko sie skończyło i oszczędziło
                                                    ludzi i inne żywe istoty.
                                                  • tofika Re: Auguście, serdecznie pozdrawiam :)))))) 23.10.07, 20:41
                                                    AUGUSCIE...prosze ciebie,odezwij jak moizesz na poczte..blagam
                                                    CIEBIE!!!!!
                                                    "Eh Zycie kocham cie nad zycie...smile
                                                  • tofika Re: Auguście, ....... 24.10.07, 08:49
                                                    Auguscie,bardzo i dziekuje,ze takprdziutko odezwales,
                                                    bojawczorajatnieprawdza;ampoczty, poprostudo poznaw nocy blamrzy
                                                    moim sasiedzie .. ukochanym moim dziadziuniu,sasiedzie..poki nie
                                                    dojechaly jego corki w nocy z Niemiec,,
                                                    dobrze Auguscie ..bo i u sasiada i u Ciebie juz.. dobrze..Dziekuje
                                                    za list.. o matenko co ty sie masz,,tam mieszajac- przez te wciaz
                                                    nawiedzane pozary,,pojedziesz zapewne z rodzinka poki ten czad w
                                                    twojej okolicy nie zostanie chociaz wiejacymi w inna
                                                    strone==wiatrami... przeciez co pare miesiecy mozna zatruc organizm
                                                    nieodwracalnie,,niech wieje wiatr na tereny niezamieszkale ..a juz
                                                    widzialam poczatki rosnocych roslinek TWojego
                                                    ukochanego "buszu"..UROSNA CI>>UROSNAsmileTrzymajcie sie dzielnie..pa
                                                    jak dobrze ze tak predziutko sie odzwales..Zdroweczka WAM zycze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka