sagittarius954 08.10.07, 19:17 www.youtube.com/watch?v=UEdhpSMLAYw Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tofika Re: Hermetyczny świat marzeń 08.10.07, 19:59 ja uwielbiam to.... www.youtube.com/watch?v=KBEo-1Dt4o0&mode=related&search= Odpowiedz Link
regine Re: Hermetyczny świat marzeń 08.10.07, 20:06 www.youtube.com/watch?v=Zk0Syf_WWFk&mode=related&search= I oddaję się marzeniom... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Hermetyczny świat marzeń 08.10.07, 20:34 Grzesia Markowsiego bardzo lubię,mam mnósto jego starych kaset,teraz z córka w duecie zaśpiewał,ten człowiek sie nie starzeje,uwielbiam Grzesia) Sagi,dlaczego hermetyczny świat????? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Hermetyczny świat marzeń 08.10.07, 20:45 Bo marzenie jest jak chmurka ulotna , dziś jeszcze jest jutro może zniknąć , poza tym nasz wiek dojrzały i to życie, które przeszliśmy juz , wcale do marzeń nie zachęca . A jeśli nawet to wiemy jak kończą marzyciele , z głową w chmurach i pustymi kieszeniami, z uśmiechem na ustach bo w głowie majaczy to marzenie często ukrywane i niedościgłe w praktyce . Odpowiedz Link
del.wa.57 To nie prawda Sagi!!!! 08.10.07, 21:42 Wiek,miejsce,czas niema tu żadnego znaczenia,wszystko może sie zdarzyć jezeli tego bardzo chcesz,taka jest moja dewiza.Specjalnie dla Ciebie wklejam piekny wiersz Kofty,którego uwielbiam czytać. Trzeba marzyć Kofta Jonasz Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć. Trzeba marzyć) Odpowiedz Link
natla Re: To nie prawda Sagi!!!! 08.10.07, 23:36 Też ten wiersz jest moim ulubionym. A marzenia? Cóż byłoby warte życie bez marzeń.... Odpowiedz Link
tofika Re: n/t hermetycznych marzen... 10.10.07, 08:57 z mojego notesu... kiedys to sobie zapisalam..znalezione w internecie cytat: "Ponoć najgłębsze i najcenniejsze marzenia, to takie, o których nigdy nikomu nie powiemy. ..." "Milczące słowa" -Słuchaj! Jesteś nie do zniesienia i miewasz humory! Nie mam zamiaru dłużej tego tolerować-mówiąc to tupałam stopą. -To Ty posłuchaj! Jestem Twoim marzeniem i proszę o odrobinę szacunku. Zamiast mnie realizować naucz się cieszyć moją obecnością-pouczyło mnie. -„ To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące”. A tak na marginesie to Jesteś… -Arogancki? Niewychowany? Ironiczny? Pff!! I co tego? I tak mnie kochasz-powiedziało z pewnością siebie. -Tak, tak. Masz rację…. Przepraszam-rzekłam i spuściłam głowę na znak skruchy. Lecz on podniósł mój podbródek do góry. Spojrzał lekko, prosto w me oczy i szepnął: -Nic się nie stało. Też Cię Kocham. Bez Ciebie bym nie istniał. I proszę Cię o jedno. Mianowicie nie spełniaj mnie na siłę bo jestem Twoim Wyjątkowym Marzeniem i nie każdy zasługuje na to, bo to właśnie przy nim mnie spełnić. -Dziękuję Ci, Kochany Mądralo-puściłam mu oczko, a On odszedł w nicość… Czekając na swój Czas… „Zabierz mnie Tam. Tam, gdzie czeka nas Czas. Dobry Czas Spełnienia.” Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Hermetyczny świat marzeń 10.10.07, 15:31 ) www.youtube.com/watch?v=dpfOdH1UtYE Odpowiedz Link