ancia_m 20.06.05, 10:38 No to się robi... wirtualnemedia.pl/document.php?id=239391 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 10:48 No coś Ty, nie może być!!! A Lista ? Odpowiedz Link
ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 10:56 wirtualnemedia.pl/document.php?id=239391 no właśnie nie wiem, podobno się jeszcze zastanawia, ale z drugiej strony mu się nie dziwie. Bo to wszystko zmieniło się 5 lat temu, cała idea tego radia i pewnie człowiek ma już dośc pusszczania tego umpa umpa. Swoją drogą ja własnie zaczęłam słuchać Trójkę od listy, jak miałam jakieś 11-12 lat, więć teraz włączam z sentymentu, ale często jestem zmuszona to wyłączyć, bo niektóre utwory tam prezentowane to szmiry po prostu... Odpowiedz Link
krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:00 od momentu, w którym misiek Olszański został szefem trójki przestalem słuchać tego radia - a był to mój nr1. Z radia z klasą zrobili pulpę dla wszystkich i dla nikogo - i dlatego kompletnie zwisa mi, co sie z tym radiem stanie Odpowiedz Link
jeanne_n Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:04 ja też czasem włączam Trójkę przez sentyment, ale po chwili podnosi mi się ciśnienie i wtedy ją wyłączam - Niedźwiedź był przez lata moim muzycznym 'guru', wychowałam się na liście i puszczanych przez niego kawałkach - jeśli natomiast ma przejść do Pinu, to jestem za, bo to jest obecnie jedyna stacja, przy której nie szukam pilota po 5 minutach... Odpowiedz Link
pacio Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 10:16 jeanne_n napisała: > ja też czasem włączam Trójkę przez sentyment, ale po chwili podnosi mi się > ciśnienie i wtedy ją wyłączam - Niedźwiedź był przez lata moim > muzycznym 'guru', wychowałam się na liście i puszczanych przez niego kawałkach > - > jeśli natomiast ma przejść do Pinu, to jestem za, bo to jest obecnie jedyna > stacja, przy której nie szukam pilota po 5 minutach... Do PINu, jesteś pewna??? Sobesto nawet nie wspomniał nic a nic... Odpowiedz Link
suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:07 Kurczę, dla mnie piątkowe wieczory z Listą to kawał mojego życia, tyle skojarzeń, wspomnień. Czasy mojej młodszej podstawówki, moja siostra nawet sobie zapisywała notowania listy w brulionach (pewnie nie ona jedna). Głos Aliny z Holandii, Helen... Cholera jasna. Odpowiedz Link
ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:08 suza napisała: > moja siostra nawet sobie zapisywała notowania listy w brulionach (pewnie nie ona jedna). Ano nie ona jedna, ja też to robiłam Odpowiedz Link
suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:09 ancia, a masz jeszcze te zapiski ? Odpowiedz Link
ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 12:09 Niestety, wydaje mi się, że zaginęły przy którejś z przeprowadzek, ale poszukam jak wybiorę się do rodziców. Odpowiedz Link
jeanne_n Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:11 tja - i pisałam tytuły piosenek i wykonawców fonetycznie "po angielsku" DD potem po latach znalazłam te notatki i ubawiłam się do łez próbując się domyślić, co takiego kryje się pod dziwnymi znaczkami ) Odpowiedz Link
suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:13 jeanne_n napisała: > pisałam tytuły piosenek i wykonawców fonetycznie "po angielsku" DD rewelacja, jeanne!!! Boj Dżordż Lajonel Riczi "Heloł" Odpowiedz Link
jeanne_n Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:17 moja koleżanka przez długie lata była przekonana, że piosenka "Would I lie to you" to "łulala tuju" DD Odpowiedz Link
suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:20 jeanne_n napisała: > moja koleżanka przez długie lata była przekonana, że piosenka "Would I lie to > you" to "łulala tuju" DD Jezu, przypomniało mi się jak w wieku lat sześciu byłam śmiertelnie zakochana w ....Limahlu Juz go nie kocham "Tu szaj szaj" Odpowiedz Link
krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:21 kiedyś zrobiłem taki fonetyczny zapis całej lambady. matka omal nie zadusiła się ze śmiechu jak jej to pokazałem Odpowiedz Link
suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:26 krzysiek_dwadziesciapare napisał: > kiedyś zrobiłem taki fonetyczny zapis całej lambady. > matka omal nie zadusiła się ze śmiechu jak jej to pokazałem Masz to jeszcze w archiwum ? Odpowiedz Link
krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:32 na szczęście już nie Odpowiedz Link
candycandy Re: Niedźwiecki 20.06.05, 12:12 nooo, ja też przez Marka Niedźwieckiego muzycznie edukowana byłam i listy słuchałam, i prowadziłam dziennik pokładowy listy, i przegrywałam hity z trójki na swojego kasprzaka, i wszystko inne)) btw - nastoletnią panienką będąc, słuchając głosu p.Marka, wydawało mi się, że musi być młodym przystojnym wysokim brunetem - no, trochę tych podświadomych fantazji się sprawdziło;PPPP Niedźwiedź jest marką radiowej Trójki, ale jest już "stary" więc nie dziwię się, że powoli marzy mu się muzycznie wygodna ramówka-emryturka czyli jakieś popołudniowe lub nocne bloki gdzie będzie sam sterem, żaglem i okrętem na morzu jazzu czy classic rocka aha, trójki wciąż słucham rankiem przed wyjściem do pracy i w weekendowe przedpołudnia też, ale wieczorami Radiostacja rulezzz - faktycznie oni teraz lansują nowości i przeboje Odpowiedz Link
suza Trójka 20.06.05, 14:13 A przed chwilą był Janerka, więc nie tylko sieczka "leci". Odpowiedz Link
krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 21.06.05, 11:42 tak mi sie przypomniało, jak w 98, czy 7 [ nie pamiętam dokładnie ] jankesi "weszli" na bałkany, czytający tego newsa Paweł Kostrzewa, nie skomentowawszy sytuacji ni słowem, bez ostrzezenia puścił "here comes the war" New Model Army, ze sławetną frazą "nadciąga wojna - zapalcie światła epoki rozumu". NIe wiem, ile osób załapało "co poeta chciał przez to powiedzieć", ale mnie zwyczajnie powaliło na kolana. Dla takich perełek słuchałem trójki. Szkoda, że w czasie przeszłym... Odpowiedz Link
netbard71 Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:13 Troche sie zmieniło, ale jeszcze poziom trzyma Paweł Kostrzewa i jego genialne muzyczne odkrycia któe promuje w Expresie, oraz P.Kaczkowski. Oni są kapitalni. A Niedźwiedzki ostatnie lata bardzo poszedł w klimaty PIN-owskie, dlatego gdyby cos sie z nim mialo dziać to wydaje sie to byc mozliwy kierunek... Ale tak czy siak, szkoda, bardzo szkoda. bez niego Trójka to już nie będzie Trójka w ogóle pozdrawiam andy Odpowiedz Link
ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:25 netbard71 napisał: > Troche sie zmieniło, ale jeszcze poziom trzyma Paweł Kostrzewa i jego genialne muzyczne odkrycia któe promuje w Expresie no, rzeczywiście się zmieniło, Paweł też pożegnał się z Trójką: www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=8760936 Odpowiedz Link
krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:41 sami sobie nogi podstawiają... nawet mi ich nie szkoda, bo nie ma co żałować tumanów udupiających taką stację... Odpowiedz Link
wenecka Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:38 hmm, na ile to zależało od niego, a na ile to był przypadek. swego czasu bardzo uroczy dyrektor muzyczny jednej ze stacji w w-wie z b.dobrą muzą pokazywał mi w swoim laptopie, jak się ustawia muze na cały dzień/tydzien/miesiąc. nie ma czegoś takiego, że ktoś puszcza co chce, no chyba, że to jest specjalna audycja muzyczna z określonym klimatem. ale w ciagu dnia, jak są normalne programy / audycje/newsy, to wszystko wybiera komputer w sposób losowy wg zadanych kryteriów. i nie ma mowy o czymś takim, że ktoś coś sam sobie pusci, bo własnie se wybrał do puszczenia, bo mu do skomentowania newsa pasowało. no way po prostu i już. Odpowiedz Link
krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:42 tak, i na miesiąc wcześniej przewidzieli którego dnia i o której jankiesi zaczną bombardowania na bałkanach.... a świstak siedzi i zawija... Odpowiedz Link
ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:48 Wiesz Wenecka, to że muzyka w radiu leci z play list najczęsciej to nie jest nowośc. Ale nie we wszystkich audycjach tak jest. Jest też coś takiego, że muzykę nagle zmienia się ze względu na panujące wokół rzeczy - tak też było ze śmiercią papieża. Podejrzewam, że było też tak w przypadku, o którym pisze Krzysiek. Odpowiedz Link