Dodaj do ulubionych

Niedźwiecki odchodzi z Trójki?

20.06.05, 10:38
No to się robi... wirtualnemedia.pl/document.php?id=239391
Obserwuj wątek
    • suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 10:48
      No coś Ty, nie może być!!!
      A Lista ?
      • ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 10:56
        wirtualnemedia.pl/document.php?id=239391
        no właśnie nie wiem, podobno się jeszcze zastanawia, ale z drugiej strony mu
        się nie dziwie. Bo to wszystko zmieniło się 5 lat temu, cała idea tego radia i
        pewnie człowiek ma już dośc pusszczania tego umpa umpa. Swoją drogą ja własnie
        zaczęłam słuchać Trójkę od listy, jak miałam jakieś 11-12 lat, więć teraz
        włączam z sentymentu, ale często jestem zmuszona to wyłączyć, bo niektóre
        utwory tam prezentowane to szmiry po prostu...
        • krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:00
          od momentu, w którym misiek Olszański został szefem trójki przestalem słuchać
          tego radia - a był to mój nr1.
          Z radia z klasą zrobili pulpę dla wszystkich i dla nikogo - i dlatego
          kompletnie zwisa mi, co sie z tym radiem stanie
        • jeanne_n Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:04
          ja też czasem włączam Trójkę przez sentyment, ale po chwili podnosi mi się
          ciśnienie i wtedy ją wyłączam - Niedźwiedź był przez lata moim
          muzycznym 'guru', wychowałam się na liście i puszczanych przez niego kawałkach -
          jeśli natomiast ma przejść do Pinu, to jestem za, bo to jest obecnie jedyna
          stacja, przy której nie szukam pilota po 5 minutach...
          • pacio Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 10:16
            jeanne_n napisała:

> ja też czasem włączam Trójkę przez sentyment, ale po chwili podnosi mi się
            > ciśnienie i wtedy ją wyłączam - Niedźwiedź był przez lata moim
            > muzycznym 'guru', wychowałam się na liście i puszczanych przez niego kawałkach
            > -
            > jeśli natomiast ma przejść do Pinu, to jestem za, bo to jest obecnie jedyna
            > stacja, przy której nie szukam pilota po 5 minutach...

Do PINu, jesteś pewna???
            Sobesto nawet nie wspomniał nic a nic...
    • suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:07
      Kurczę, dla mnie piątkowe wieczory z Listą to kawał mojego życia, tyle
      skojarzeń, wspomnień. Czasy mojej młodszej podstawówki, moja siostra nawet
      sobie zapisywała notowania listy w brulionach (pewnie nie ona jedna).
      Głos Aliny z Holandii, Helen... Cholera jasna.
      • ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:08
        suza napisała:

> moja siostra nawet sobie zapisywała notowania listy w brulionach (pewnie nie
        ona jedna).

Ano nie ona jedna, ja też to robiłam smile
        • suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:09
          ancia, a masz jeszcze te zapiski ?
          • ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 12:09
            Niestety, wydaje mi się, że zaginęły przy którejś z przeprowadzek, ale poszukam
            jak wybiorę się do rodziców.
        • jeanne_n Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:11
          tja - i pisałam tytuły piosenek i wykonawców fonetycznie "po angielsku" big_grinDD
          potem po latach znalazłam te notatki i ubawiłam się do łez próbując się
          domyślić, co takiego kryje się pod dziwnymi znaczkami smile)
          • suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:13
            jeanne_n napisała:

> pisałam tytuły piosenek i wykonawców fonetycznie "po angielsku" big_grinDD

rewelacja, jeanne!!! big_grin

Boj Dżordż
            Lajonel Riczi "Heloł" big_grin

• jeanne_n Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:17
              moja koleżanka przez długie lata była przekonana, że piosenka "Would I lie to
              you" to "łulala tuju" big_grinDD
              • suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:20
                jeanne_n napisała:

> moja koleżanka przez długie lata była przekonana, że piosenka "Would I lie to
                > you" to "łulala tuju" big_grinDD

big_grin

Jezu, przypomniało mi się jak w wieku lat sześciu byłam śmiertelnie zakochana
                w ....Limahlu wink
                Juz go nie kocham wink

"Tu szaj szaj" smile
              • krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:21
                kiedyś zrobiłem taki fonetyczny zapis całej lambady.
                matka omal nie zadusiła się ze śmiechu jak jej to pokazałem smile
                • suza Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:26
                  krzysiek_dwadziesciapare napisał:

> kiedyś zrobiłem taki fonetyczny zapis całej lambady.
                  > matka omal nie zadusiła się ze śmiechu jak jej to pokazałem smile

Masz to jeszcze w archiwum ?
                  • krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 20.06.05, 11:32
                    na szczęście już nie smile
    • candycandy Re: Niedźwiecki 20.06.05, 12:12
      nooo, ja też przez Marka Niedźwieckiego muzycznie edukowana byłamwink i listy
      słuchałam, i prowadziłam dziennik pokładowy listy, i przegrywałam hity z trójki
      na swojego kasprzaka, i wszystko innewink)) btw - nastoletnią panienką będąc,
      słuchając głosu p.Marka, wydawało mi się, że musi być młodym przystojnym
      wysokim brunetem - no, trochę tych podświadomych fantazji się sprawdziło;PPPP
      Niedźwiedź jest marką radiowej Trójki, ale jest już "stary" więc nie dziwię
      się, że powoli marzy mu się muzycznie wygodna ramówka-emryturka czyli jakieś
      popołudniowe lub nocne bloki gdzie będzie sam sterem, żaglem i okrętem na morzu
      jazzu czy classic rockasmile
      aha, trójki wciąż słucham rankiem przed wyjściem do pracy i w weekendowe
      przedpołudnia też, ale wieczorami Radiostacja rulezzz - faktycznie oni teraz
      lansują nowości i przebojewink
    • suza Trójka 20.06.05, 14:13
      A przed chwilą był Janerka, więc nie tylko sieczka "leci".
    • krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 21.06.05, 11:42
      tak mi sie przypomniało, jak w 98, czy 7 [ nie pamiętam dokładnie ] jankesi
      "weszli" na bałkany, czytający tego newsa Paweł Kostrzewa, nie skomentowawszy
      sytuacji ni słowem, bez ostrzezenia puścił "here comes the war" New Model Army,
      ze sławetną frazą "nadciąga wojna - zapalcie światła epoki rozumu".
      NIe wiem, ile osób załapało "co poeta chciał przez to powiedzieć", ale mnie
      zwyczajnie powaliło na kolana.
      Dla takich perełek słuchałem trójki.
      Szkoda, że w czasie przeszłym...
      • netbard71 Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:13
        Troche sie zmieniło, ale jeszcze poziom trzyma Paweł Kostrzewa i jego genialne
        muzyczne odkrycia któe promuje w Expresie, oraz P.Kaczkowski. Oni są kapitalni.
        A Niedźwiedzki ostatnie lata bardzo poszedł w klimaty PIN-owskie, dlatego gdyby
        cos sie z nim mialo dziać to wydaje sie to byc mozliwy kierunek...
        Ale tak czy siak, szkoda, bardzo szkoda.
        bez niego Trójka to już nie będzie Trójka w ogóle
        pozdrawiam
        andy
        • ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:25
          netbard71 napisał:

> Troche sie zmieniło, ale jeszcze poziom trzyma Paweł Kostrzewa i jego
          genialne muzyczne odkrycia któe promuje w Expresie

no, rzeczywiście się zmieniło, Paweł też pożegnał się z Trójką:
          www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=8760936
          • krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:41
            sami sobie nogi podstawiają...
            nawet mi ich nie szkoda, bo nie ma co żałować tumanów udupiających taką stację...
      • wenecka Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:38
        hmm, na ile to zależało od niego, a na ile to był przypadek. swego czasu bardzo
        uroczy dyrektor muzyczny jednej ze stacji w w-wie z b.dobrą muzą pokazywał mi w
        swoim laptopie, jak się ustawia muze na cały dzień/tydzien/miesiąc. nie ma
        czegoś takiego, że ktoś puszcza co chce, no chyba, że to jest specjalna audycja
        muzyczna z określonym klimatem. ale w ciagu dnia, jak są normalne programy /
        audycje/newsy, to wszystko wybiera komputer w sposób losowy wg zadanych
        kryteriów. i nie ma mowy o czymś takim, że ktoś coś sam sobie pusci, bo własnie
        se wybrał do puszczenia, bo mu do skomentowania newsa pasowało. no way po
        prostu i już.
        • krzysiek_dwadziesciapare Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:42
          tak, i na miesiąc wcześniej przewidzieli którego dnia i o której jankiesi
          zaczną bombardowania na bałkanach....

a świstak siedzi i zawija...
        • ancia_m Re: Niedźwiecki odchodzi z Trójki? 22.06.05, 14:48
          Wiesz Wenecka, to że muzyka w radiu leci z play list najczęsciej to nie jest
          nowośc. Ale nie we wszystkich audycjach tak jest. Jest też coś takiego, że
          muzykę nagle zmienia się ze względu na panujące wokół rzeczy - tak też było ze
          śmiercią papieża. Podejrzewam, że było też tak w przypadku, o którym pisze
          Krzysiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka