monikson 29.06.06, 18:55 tym razem pytanie motoryzacyjne nie mam kasy ale chcę kupić samochód, może polecicie coś małego dla małej mnie? problem póki co czysto teoretyczny ale zbieram dane a drugie pytanie: jaki jest samochód Waszych marzen? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cama0000 Re: brum brum ;) 29.06.06, 19:20 Mały i słodki: mini Cooper (nie wiem czy tak to sie pisze) Odpowiedz Link
gosialska Re: brum brum ;) 29.06.06, 19:37 Tak, Cooper Mini! Fantastyczny!! Ja jezdze Peugeot 106 (nie moge narzekac poki co), a pewnie jak zmienie to na Peugeot 206 (a w marzeniach mam 207 i 307, moze realnych marzeniach Odpowiedz Link
emi_i_kot Re: brum brum ;) 29.06.06, 19:50 Mini jest super. Jest konkurs Tymbarku, w którym można wygrać Mini , nawet chciałam wziąć udział, ale spróbowałam tych soczków i chyba jednak zagram w totka. Jeżdżę bardzo fajnym autem, ale bardzo paliwożernym - i odkąd zaczęłam dojeżdżać 25 km do pracy, myślę o czymś trochę mniejszym. Tzn. najlepiej dużym, tylko żeby mało palił, ale tak to mi tylko w Erze dopasują Odpowiedz Link
cama0000 Re: brum brum ;) 29.06.06, 19:56 gosialska napisała: > Tak, Cooper Mini! Fantastyczny!! Ja jezdze Peugeot 106 (nie moge narzekac poki > co), a pewnie jak zmienie to na Peugeot 206 (a w marzeniach mam 207 i 307, moze > > realnych marzeniach Oh, Peugeotciki też są świetne A te nowe to istne cacka! Ja mam Toyotke Yaris i też nie nażekam-fajna na miasto Odpowiedz Link
gosialska Re: brum brum ;) 29.06.06, 21:09 Dlaczego nie? Kilka bliskich mi osob jezdzi 206 i nikt nie narzeka. Odpowiedz Link
color Re: brum brum ;) 30.06.06, 01:19 z kolei moi znajomi ktorzy tez jezdza 206 dosc czesto narzekaja - wystarczy tez poszukac na forach samochodowych: czeste dolegliwosci z ukladem wydechowym, sterowaniem wtryskiem w polaczeniu z sonda lambda i kompem sterujacym (np. mimowolne spalenie katalizatora). spalanie rosnie wraz z wiekiem, jak rowniez jakosc calego zawieszenia. poza tym fatalny serwis - przynajmniej w wawie. ale samochod to rzecz gustu... poza tym, prawie kazdy czasami moze sie psuc. Odpowiedz Link
occasion Re: brum brum ;) 29.06.06, 19:21 corsa opelik albo seicento (mam z silniczkiem 1,1-piekna sprawa, merole na autostradzie wyprzedzam) auto marzeń-wszelakiego rodzaju volvo lub saab-uwielbiam skandynawską jakość Odpowiedz Link
mort_subite Re: brum brum ;) 29.06.06, 20:25 Nowe auto? Praktycznie każdy typowy, współczesny samochód z tzw. segmentu B jest godzien polecenia (Fiesta, Corsa, Yaris, Jazz, Colt, Punto, 206/207, Clio, Getz, Polo, Ibiza, Fabia, Swift, C3, etc...). Mniejszych (Aygo, C1, Picanto, Panda, 600, etc) nie warto chyba kupować - różnica w walorach użytkowych/bezpieczeństwie/komforcie będzie chyba większa, niż różnica w cenie. Choć nic do tych samochodów nic nie mam - zdarzyło mi się pojeździć trochę służbową Pandą i wrażenia mam dobre. Wybór konkretnego modelu zależy od Twoich potrzeb, możliwości finansowych i gustu. Generalnie każdy można skonfigurować tak, by zapewnił Ci wymaganą dozę komfortu i bezpieczeństwa. Samochód marzeń? Trywialnie - Forester 2,5 turbo. To takie trochę pokraczne, wyżej zawieszone ni-to-kombi-ni-to-SUV z bodajże 230-konnym silnikiem i świetnym, czteronapędowym układem jezdnym. Samochód bardzo praktyczny (uniwersalne nadwozie, niezawodność, pewność prowadzenia), ale nie bez nutki szaleństwa (w 6 sekund do "setki"). Co istotne - oryginalny "japończyk", co jest już bardzo rzadko spotykane (a szkoda). Odpowiedz Link
konrado80 Re: brum brum ;) 29.06.06, 22:02 tani i maly, to chyba najtaniej bedzie seicento a jaki bym chcial, Chrysler Voyager Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: brum brum ;) 29.06.06, 22:18 żeby było małe i czarne i mało paliło taka 106 lub 205 np lub fiesta kiedys chodził za mną tigerek, ale mi przeszło samochód marzeń? nie ma mam inne marzenia Odpowiedz Link
czarny.onyks zapomniałam, ze jeszcze bardz podobaja mi sie 29.06.06, 22:20 terenówki taki mały ...zapomniałam a dziś widziałam fajnie zrobionego volkswagena cabrio Odpowiedz Link
md0512 Re: brum brum ;) 29.06.06, 23:11 monikson napisała: > tym razem pytanie motoryzacyjne > nie mam kasy ale chcę kupić samochód, może polecicie coś małego dla małej mnie? > > problem póki co czysto teoretyczny ale zbieram dane A proszę bardzo: moto.allegro.pl/show_item.php?item=111492484 Samochód bardzo lubiany przez kobiety. Odpowiedz Link
emi_i_kot Re: brum brum ;) 29.06.06, 23:45 Z zewnątrz Tigra nie wygląda może źle (co kto lubi), ale kasa, którą Opel życzy sobie za tę, jakby nie patrzeć, lekko przerobioną z wierzchu Corsę, jest z rodem z sufitu. To o pierwszej wersji oczywiście, druga ma chyba nową płytę i silniki, ale nie widziałam tego więc się nie wypowiadam. Co do auta marzeń, to nie mam, ale ulubione marki jak u Occasion - Volvo i Saab to jest to Ale raczej te stare, kanciaste I jeszcze LR Defender, ale w mieście trochę głupio by wyglądał. Odpowiedz Link
pulsarkowy Re: brum brum ;) 30.06.06, 15:42 no to jak nie defender to moze RAV4? fajna toyotka... w miescie sie prezentuje super (choc to nie "male i tanie") Odpowiedz Link