singielka_1976 23.12.06, 19:52 No właśnie jakie są Wasze choinki? Moja stoi sobie w doniczce, ma 2 komplety lapmek, całe 6 bombek z materiału i jednego cistowego słonika Szkoda, że ubierałam ją sama... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
condziu Re: Choinka 23.12.06, 19:55 Przy mnie stoi stroik swiateczny. Drzewko w doniczce ustrojone zlotymi szyszkami, malutkimi czerwonymi bombkami oraz kilkoma aniolkami. Skromnie, ale swiatecznie. Za to juz jutro poczuje zapach prawdziwej choinki, podczas rodzinnej wigilii. Odpowiedz Link
sudione Re: Choinka 23.12.06, 20:38 Ja to już choniki z prawdziwego zdarzenia nie widzałem od dzieciństwa. Wydaję mi się, że to już nie kwestia wychowania, ale coraz bardziej odchodzimy od wszelkich tradycji. Przed chwilą czytałem, że "Święta to są już tylko dla dzieci", czy taka będzie przyszłość ??? P.S. Cholera nie mogę znaleźć na "Gazecie" wywiadu z tym słynnym ekologiem. Odpowiedz Link
jmx Ależ proszę: 24.12.06, 02:55 serwisy.gazeta.pl/Boze-Narodzenie/1,60905,3792574.html Chyba najważniejsze, zeby ludzie obchodzili święta tak, jak im w duszy gra. Ci co chcą to z tradycją, co chcą - to bez. Bo przecież nie o tradycję tak naprawdę tu chodzi... Odpowiedz Link
konrado80 Re: Choinka 23.12.06, 20:35 ja swojej jako swojej nie mam, ale w domu bedzie dopiero jutro bo u mnie juz tak jest ze od zawsze ubieramy choinke w dniu Wigilii PS. a nie moglas dac znac, bym pomogl Odpowiedz Link
dzika_zdzicha Re: Choinka 23.12.06, 21:41 nie mam choinki, trochę z przekory, a trochę ze względu na kota ))))))))))) Odpowiedz Link
mumuja Re: Choinka 23.12.06, 21:52 u mnie za nastrój choinkowy robi świąteczna świeczka + czerwone wino )) Odpowiedz Link
altu Re: Choinka 23.12.06, 21:59 ja mam u siebie sztuczną. taką wiekową, z tradycjami będzie stała do końca stycznia [więc będzie można ogladać..] chciałam żywą w doniczce, ale.. zal mi się zrobiło drzewka.. chyba jednak wolę żywe miec w lesie.. jakoś tak.. ale mam za to parę gałązek w wazonie. i pachną u rodzicow też sztuczna.. ale jemioła nadrabia Odpowiedz Link
condziu Re: Choinka 23.12.06, 22:04 Sztuczna na pewno wiecej szkody robisz srodowisku niz choinka z plantacji (a nie z lasu). Odpowiedz Link