sorrento_8 31.08.07, 10:26 Zarysowała się koncepcja spotkania w celach towarzyskich tym razem w Szczecinie 15.09 godzina 19 lub 20 kwestia lokalu i miejsca spotkania do ustalenia - na razie mamy 2 propozycje: Long Bridge lub Hormon Czy ktoś jeszcze jest chętny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 10:46 chętnie, nikogo tu nie znam realnie rzecz ujmując.. Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 12:23 Mimo, że serce mi krwawi jak to piszę ;-P to chyba jednak lepszym miejscem będzie Long Bridge Pub. Z przyczyn oczywistych spotkanie - przynajmniej z początku - będzie miało raczej charakter wieczorku zapoznawczego, więc możliwość posiedzenia i pogadania bez nadwyrężania strun głosowych, będzie dość istotną kwestią. Do Nory będzie można się ewakuować, jak o 23:00 zaczną froterować podłogi w Long Bridge'u ;-P Miłego weekendu Mort_jedzący_marchewkę Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 13:25 hahaha az musze Wam zacytować kilka opinii o tym Long-pubie bom się uśmiała ciut : "Nie ma wyboru. Kelner zaproponował Tyskie i Żubra. U góry ciepło na dole zaś zimno. " "Przede wszystkim zmienić obsługę. W beszczelny sposób oszukuje na rachunkach. Kazali nam dodatkowo zapłacić w rachunku końcowym za piwa już zapłacone. Jak ktoś zamawiał i od razu płacił przy barze to i tak dopisywali nam do rachunku. Chamstwo. "klub bardzo skutecznie zraził do siebie całą naszą ekię! w piątkowy wieczór zorganizowali koncert, na który właśnie się wybraliśmy, i to jest jedyne co zrobili dobrego... za rezerwacje loży musieliśmy zapłacić (w normalnych miejscach jest to zwrotna kaucja, tutaj 30 zł dla nich) przy wejsciu okazało się, że opłacona loża nie zwalnia nas z opłaty za wstęp, ale to jeszcze nic. w pubie, w piątkowy wieczór, przy koncercie okazało się, że praktyczny wybór piwa jest zerowy!!! beczkowe (wszystkie po kolei) skończyło się w przeciągu pół godziny (jeszcze zanim zaczął się koncert!) a i z butelkowych zostały tylko 2 (w tym ZÓBR z puszczy z ceną det na but 1,99 w long bridge pub po 6zł!!). właściciel klubu gdzieś się skrył a obsługa była opryskliwa... gratuluję, więcej się tam nie pokażemy choćby wszystkie porządne puby były pozamykane... "uwazam ze nalezy zmienic obsluge... kelner drapiacy sie po swoich intymnych okolicach podczas skladania zamowiania naprawde nie sprawia dobrego wrazenia! " innych Wam oszczędze.. Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 13:29 wiem że nie pytana ...winnam milczeć, ale u Wincentego na Tkackiej mi sie podoba ewentualnie Radecki na przeciwko.. ale jeśli Long to Longfajnie może być i tak liczy się głównie towarzystwo Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 14:05 Ja się przy Long Bridge'u nie upieram Vincent - jako alternatywa - jest OK. Całkiem przyjemne miejsce, o ile się nie mylę, w weekendowe wieczory dość oblegane. Co do Radeckiego, to nieprzyjemna przygoda moich znajomych, których - po zapłaceniu dużego rachunku (to majętni ludzie i tanio nie pijają) - potraktowano tam, jak intruzów, skłania mnie rzczej do trzymania się z dala od tego lokalu. Odpowiedz Link
metaxxa1 Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 14:18 Radecki,blee,typowo snobowaty,Vincent podobnie,a co to Long to nie wiem optuję za czymś normalnym typu Klubik, Tawerna, Fuga Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 14:36 No to jesteśmy dogadani ;-PPP Z uwagi na ujawnione anse pod adresem niektórych lokali, proponuję, by ostatecznie miejsce zbrodni wybrała Sorrento - jako założycielka wątku i pomysłodawczyni całej imprezy, czyli tzw. kierownik zamieszania. Ja niniejszym deklaruję, że się bez protestów i fumów pogodzę z każdym rozstrzygnięciem. PS. "Klubik"? A co to za zwierzę? Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 14:39 shit poczułam sie jak snobka.. Odpowiedz Link
sorrento_8 Dzieki!!! 31.08.07, 14:40 aleś mnie załatwił P a co do zwierza to proszę bardzo www.klubik.pl/ mają Tyskie Odpowiedz Link
mort_subite Re: Dzieki!!! 31.08.07, 14:49 sorrento_8 napisała: > aleś mnie załatwił P Wszystko według starego prawidła, zgodnie z którym żaden dobry uczynek nie pozostanie bezkarny ;-P > a co do zwierza to proszę bardzo > www.klubik.pl/ > mają Tyskie Dalej nie wiem, co to za lokal, bo "smart filter" na firmowej sieci blokuje mi dostep do tej strony. Trudno. Ale skoro mają Tyskie, to znaczy, że nie może być tam całkiem źle. Odpowiedz Link
felerynka Re: Dzieki!!! 31.08.07, 14:58 nie znam. daleko mam czyli bez auta sie nie da. Więc co mi po Waszym Tyskim.. a mają kawę? hehe Odpowiedz Link
metaxxa1 Re: Dzieki!!! 31.08.07, 15:00 Klubik to kameralna knajpka obok Zamku, z pianinem Odpowiedz Link
mort_subite Re: Dzieki!!! 31.08.07, 15:13 felerynka napisała: > > nie znam. daleko mam czyli bez auta sie nie da. > Więc co mi po Waszym Tyskim.. a mają kawę? hehe Nie desperuj Może Sorrento wybierze jakieś geograficznie bardziej Ci pasujące miejsce. Czasu jeszcze trochę zostało, więc z jakąś propozycją korupcyjną zdążysz wystapić ) W razie jakby co, to proponuję plan B - park vis a vis Netto na Powstańców Wlkp. W Netto kupi się zgrzewkę najtańszego bronka, coś do zagryzienia, paczkę Męskich, siądnie na ławeczce i git. Może nawet nie będzie padało? Oprócz aspektu ekonomicznego (nie wiem, ile kosztuje najtańszy sikacz w Netto, ale na pewno sporo taniej, niż w jakiejklwiek knajpie ;-P) dodatkowy, acz niebagatelny plus tej lokalizacji jest taki, że połowa (z obecnej liczby) uczestników ma stamtąd blisko do domu ;-P (just kidding) Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Dzieki!!! 31.08.07, 15:41 mort_subite napisał: > Nie desperuj Może Sorrento wybierze jakieś geograficznie > bardziej Ci pasujące miejsce. Czasu jeszcze trochę zostało, więc z > jakąś propozycją korupcyjną zdążysz wystapić ) Ale o mnie dbasz , jeszcze dorobię sobie przy tzw. okazji > W razie jakby co, to proponuję plan B - park vis a vis Netto na > Powstańców Wlkp. oj widzę, że ten park po raz kolejny chodzi Ci po głowie > W Netto kupi się zgrzewkę najtańszego bronka, coś > do zagryzienia, paczkę Męskich, siądnie na ławeczce i git. Może > nawet nie będzie padało? Oprócz aspektu ekonomicznego (nie wiem, ile > kosztuje najtańszy sikacz w Netto, ale na pewno sporo taniej, niż w > jakiejklwiek knajpie ;-P) nie strasz dziewczyn )) >dodatkowy, acz niebagatelny plus tej > lokalizacji jest taki, że połowa (z obecnej liczby) uczestników ma > stamtąd blisko do domu ;-P > (just kidding) > Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 14:20 spoko prawo zmiany lokalu przysługuje mamy jeszcze trochę czasu, wiec Vincent czy Radecki też może być Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 14:32 Tawerna bardzo OK Fuga ostatnio wrota dość często zamknięte miała, nie wiem jak tym razem. Miła atmosferka w Fudze to fakt. Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 12.09.07, 09:53 ) thx. Już mi cieplej, a te znaki? dajcie jakąś wskazówkę, bo będę wszystkich zaczepiać przed Tawerną między 18tą a 18.17 Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 12.09.07, 11:20 felerynka napisała: > ) thx. > Już mi cieplej, > a te znaki? dajcie jakąś wskazówkę, bo będę wszystkich zaczepiać > przed Tawerną między 18tą a 18.17 O rany, zamierzasz czekać na resztę uczestników spotkania aż godzinę przed Tawerną, zaczepiając bogu ducha winnych ludzi? ) Zmarzniesz, ani chybi. Szkoda zdrowia ;-P No chyba, że to takie hobby jest. Zaczepianie ludzi, znaczy się. A może zmianie uległa godzina X, tylko ja o tym nic nie wiem? BTW Jak zobaczysz paskudnego z wyglądu faceta ok. 180cm wzrostu, odzianego w niebieskie jeansy i membranową kurtkę w takimż kolorze, to najpewniej będę ja (o ile w ogóle dotrę na spotkanie, bo z pewnych względów może się to okazać awykonalne, choć prawdopodobieństwo mojej nieobecności maleje w miarę zbliżania się weekendu) PS. W kwestii ewentualnych znaków-sygnałów, to niech się kierowniczka zamieszania wypowie ;-P Ja (zwłaszcza, że mogę być nieobecny) nie chcę sobie uzurpować żadnych prerogatyw, związanych z organizacją ) Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 12.09.07, 11:26 no dzięki Mort faktycznie 19-ta mnię się pomerdało o poranku kawę nr 3 poproszę! dziś z Finami gramy, więc czas sie obudzić i pifko schłodzić a co do znaków, oki- Będę facia w dżinach wypatrywać dla zmyłki też ubirę dżiny) Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 12.09.07, 12:40 Ale masz fajnie z tym piwem. Ja - jako osobnik na diecie antybiotykowej (od piątku się truję i jakiegoś przełomu nie zauważyłem; gorączka spadła, ale jak samopoczucie jak było do dupy, to dalej jest) - o jakimkolwiek alkoholu to chwilowo sobie mogę co najwyżej pomarzyć. A szklaneczkę whisky to bym wciągnął, z miłą chęcią, zarówno dla smaku, jak i na rozgrzewkę, bo zimno. To mamy ustalony znak rozpoznawczy - jeansy. Jeśli mi nie wypali randka, to postaram się zjawić z małym wyprzedzeniem i będę rzucał się na każdą kobietę w takich spodniach Jakby co, to mogę być do odebrania na najbliższym posterunku Policji, oskarżony o molestowanie i próbę gwałtu Odpowiedz Link
metaxxa1 nie jestem dyzpozycyjna tym razem 14.09.07, 22:20 sorki i życzę przemiłego spotkanka Odpowiedz Link
ardiss Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 15:31 no jak suuuupeeer!! też chcę!!! może kiedyś i w Trójmieście jakies spotkanie dojdzie do skutku)) Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 15:42 to zapraszamy to tylko 6 godzin jazdy pociągiem Odpowiedz Link
ardiss Re: Szczecin - spotkanie 15.09 31.08.07, 15:46 eh.. sorrento nie proponuj, bo przyjadę... taki miły usmiech mam dla Szczecina)) Odpowiedz Link
felerynka Re: Szczecin - spotkanie 15.09 01.09.07, 19:21 Mort w mordę, nie przeraziła mnie zgrzewka brofka i parq, ale czy nam pogoda dopisze?)) słyszałam, że towarzystwo kobiet psuje obyczaje i wyrabia smak) Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 02.09.07, 01:00 Najważniejsza jest pogoda ducha i nie upadanie na tym ostatnim O co po zgrzewce bronka nietrudno ;-P A jako człek nader obyczajny, na prowokacyjne stwierdzenie zawarte w ostatnim zdaniu Twojego postu się nie wypowiem Odpowiedz Link
mort_subite Antysugestia lokalowa 02.09.07, 11:51 Po weekendowych doświadczeniach, kiedy to w cokolwiek randkujące spotkanie w jednym z lokali na deptaku Bogusława wcinały się efekty specjalne w postaci brzęku licznie tłuczonych butelek, steku głośnych przekleństw i chóralnych zaśpiewów w typie "Eja Pogoń!" i "Ch*j w d*pę Polcji", śmiem zasugerować, aby nikomu z naszej umawiającej się na piwo grupki nie postało w głowie naciskanie na spotkanie na deptaku właśnie. Osobom niewrażliwym akustycznie mogę jeszcze podsunąć - w charakterze "wisienki na torcie" - nader kuszący obrazek mocno wciętych panów, pozbywających się nadmiaru piwa wprost na ulicy, na ścianę budynku. Oczywiście Policji ani Straży Miejskiej nie uświadczysz. Służby są zmęczone wlepianiem mandatów za przekraczanie prędkości. Dla czytających ten wątek osób spoza Szczecina: deptak przy ul. Bogusława to - w zamierzeniu -jedno z bardziej reprezentacyjnych miejsc miasta, które ma stanowić wizytówkę zmieniajacego się na lepsze Szczecina i ogólnie tętnić życiem, także kulturalnym... Z tym, że - jakże po szczecińsku - od chyba z górą 10 lat miasto nie może pozbyć się żulerii (żulernii?) zamieszkującej tamte okolice (za śp. nieboszczki komuny był to jeden z miejskich "trójkątów bermudzkich") i doprowadzić jednej, głupiej, krótkiej, zamkniętej dla ruchu ulicy do względnego porządku. Za dnia jest jeszcze "jak cię mogę", ale w nocy potrafi zrobić się horrorystycznie. mort_marudny ("delikatny jestem na kacu" ) Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Antysugestia lokalowa 02.09.07, 12:18 sugestia przyjęta, rozpatrzona i uznana za słuszną Odpowiedz Link
felerynka Re: Antysugestia lokalowa 02.09.07, 15:36 a co to, to prawda. Dawno o mijam to miejsce, zdarzyło sie w B52 zaszaleć ale ...obrazki i wspomnienia wielobarwne a i zapach nie ten. Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Szczecin - 15.09 - teraz konkrety :) 07.09.07, 21:44 Moi Drodzy! 15.09 godzina 19.00 - Tawerna spotkajmy się przed wejściem Tawerana -Metaxxa zaproponowała, dla Felerynki OK, Mort obiecał, że nie będzie marudził, a ja przypomnę sobie czasy studenckie a jakby nastąpiły jakieś kataklizmy to zawsze możemy się gdzieś przemieścić ardiss serdecznie zapraszam Do zobaczenia! Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Szczecin - 15.09 - teraz konkrety :) 07.09.07, 21:50 a zapomniałam... znakami szczególnymi mojej osoby służę przez priv-a Odpowiedz Link
katarzynasg Re: Szczecin - 15.09 - teraz konkrety :) 14.09.07, 12:04 a ja moge sie dolaczyc? choc nie wiem czy znajde opieke dal przybytku;/ Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - 15.09 - teraz konkrety :) 14.09.07, 12:16 katarzynasg napisała: > a ja moge sie dolaczyc? choc nie wiem czy znajde opieke dal przybytku;/ A czemuż miałabyś nie móc dołączyć? To (póki co?) wolny kraj; po to Lechu skakał przez płot, żeby można było swobodnie się spotykać z wirtualnymi (nie)znajomymi Szukaj opieki dla pociechy. Czas i miejsce spotkania znasz. Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Znaki :) 14.09.07, 20:31 Wróciłam ze służbowych wojaży i stawiam się jutro o 19.00 na spotkanie. Jakby ktoś był zainteresowany mogę wysłać numer kom na @ a tak poza tym to niech jeansy będą naszym znakiem rozpoznawczy a wiec jeansy, zielona kurtka i włos rozwiany to bede ja a ponieważ ide jutro do pracy to mogą dojść również podkrążone oczy i mam jeszcze nadzieję, że nie będzie zbyt dużo grup, które akurat o tej porze pod tym właśnie lokalem będą chciały się spotkać Więc do zobaczenia jutro! a i nie wiem jak wygląda lista obecności? na ile osób czekać? Odpowiedz Link
mort_subite Re: Znaki :) 15.09.07, 11:47 Ostatnia wersja listy obejmuje trzy pozycje (w miarę) pewne (Ty, Felerynka i niżej podpisany) oraz jedną nie do końca (KatarzynaSG). Ja się zjawię na 100%, z tym, że - z racji nie do końca zaleczonego choróbska - raczej pozostanę bezalkoholowy. To zła wiadomość nie tylko dla mnie, bo w wersji bezprocencikowej straszny ze mnie sztywniak, ale postaram się nie być zbyt zasadniczy ;-P Odpowiedz Link
katarzynasg Re: Znaki :) 15.09.07, 23:57 bardzo zaluje ze mi sie nie udalo;/ moze next time bedzie latwiej wrrrr jak sie spotkanie udalo? Odpowiedz Link
mort_subite Re: Znaki :) 16.09.07, 02:34 katarzynasg napisała: > bardzo zaluje ze mi sie nie udalo;/ moze next time bedzie latwiej > wrrrr Też żałujemy. Cóż, taka karma. > jak sie spotkanie udalo? Bez ofiar w ludziach i sprzęcie, więc chyba nienajgorzej Odpowiedz Link
felerynka Znaki na niebie 16.09.07, 09:20 hejka, wstałam. Dzięki za wczorajsze miłe towarzystwo coraz lepiej się tu czuję prawie jak ryba w wodzie, nie Byk! oczywiście żal ściska że nie wszyscy dotarli, ale pozostaję w nadziei że znajdzie się jeszcze okazja. a teraz zabieram kuper do lasu, i byczę się pozostałą część niedzieli, tylko mnie jedna myśl swędzi, że jutro już poniedziałek((( Odpowiedz Link
gazeciarz007 Re: Znaki na niebie 18.09.07, 09:06 oj kurcze jak ja moglem cos takiego przegapic. Moze i mi by sie humor poprawil Odpowiedz Link
altu Re: Szczecin - spotkanie 15.09 23.01.08, 12:41 a jutro? okolice Parku Kasprowicza (gdziekolwiek to jest hehe)??? Odpowiedz Link
mort_subite Re: Szczecin - spotkanie 15.09 23.01.08, 14:17 altu napisała: > a jutro? > okolice Parku Kasprowicza (gdziekolwiek to jest hehe)??? Hehe, umawianie się "w okolicach Parku Kasprowicza", to chyba podobny hard-core, jak umawianie się "na Ochocie" Przesadzam, oczywiście, niemniej faktem jest, że Park Kasprowicza to całkiem rozległy teren i umawianie się w jego "okolicach" może oznaczać cokolwiek. A na pewno długie rozglądanie się za tą drugą osobą, przypuszczalnie równie niecierpliwie kręcącą głową, tyle, że kilometr dalej Czyżbyś planowała nawiedzenie grodu Gryfa? Cóż CIę tu sprowadza, jeśli to nie tajemnica? Anyway, może któraś z zaglądajacych tu dziewczyn będzie miała czas i mozliwości - ja, niestety, mam dzień zawalony do późnego wieczora. Kurcze, gdybyś rzuciła takim hasłem parę dni temu... Odpowiedz Link
altu Re: Szczecin - spotkanie 15.09 23.01.08, 14:52 fakt,na mapie dopatrzyłam się ogromu terenów zielonych trochę niefortunnie rzucona lokalizacja już wiem, że park Kasprowicza tak czy inaczej odpada. panna zamówiła hotel na ulicy Radosnej tak, nawiedzam Szczecin. występy gościnne. coś, co muszę odwalić, ale niestety nie przyjeżdżam sama. w czwartek kotwiczymy w hotelu, więc wieczór będę miała w miarę wolny. wszak nie jadę jako osoba do (dotrzymywania) towarzystwa wizytację mam dopiero w piątek rano, a już wieczorem musze się meldować w Warszawie.. a uprzedzenie o wizycie - sama dowiedziałam się o tym wyjeździe dwie godziny temu, więc sam rozumiesz Odpowiedz Link