Gość: choinka IP: *.zory.vectranet.pl 26.12.09, 12:18 jak wygląda system ratalny Aliora w Ikei ? Jak szybko decyzja, obsługa itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Ikea - raty Alior 26.12.09, 17:34 1. Alior 2. Ikea 3. Google Chcesz zaciągać kredyt na postawie postów na forum, a nie na podstawie warunków przedstawionych przez instytucje które wymieniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viccy Re: Ikea - raty Alior IP: 62.148.80.* 27.12.09, 18:55 Myślę, że autor Choinka ma na myśli jedno i drugie. Opinia, że "daj se lepiej spokój" też się liczy tym bardziej, jeśli się dysponuje gotówką, ale nie koniecznie chce się ją wydać w całości na ten konkretnie zakup. :) Ja niedawno kupiłam w Ikea ogromniasty stół za gotówkę, niby jestem zadowolona, ale...... no wypowiem się za ok. 5 lat od zakupu, wtedy będzie moja wypowiedź miarodajna, tak myślę. Wesołego PO świętach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Ikea - raty Alior IP: *.147.199.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.10, 20:53 Naprawde daj sobie spokój z ratami, bo przy zarobkach 5000 netto nie dostałem rat na 12 miesięcy po 140zł a nie mam żadnych zadłużeń i nawet nie potrafili udzielić informacji co jest przyczyna mojej nie zdolności kredytowej :))) A było tak najpierw przez dwie godziny nie mogli uruchomic systemu, nastepnie wypełnianie wniosków i czekasz 20 minut na odpowiedz Obsługa miła i nic poza tym :) Bank kicha i nie mam zamiaru mieć z nim nic wspólnego Ale zawsze możesz spróbować :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Ikea - raty Alior IP: 195.43.143.* 09.06.10, 17:04 Ja również będę omijał Alior z daleka. Dokładnie tak samo jak poprzednik przy zarobkach 3000 netto z etatu + działalność dostałem odmowe kredytu na 12 x 150 zł... Dla mnie paranoja nie bank. Sama obsługa super bo to pracownicy Ikea a nie banku, który liczy chyba na klientów którzy zarabiają 10k na reke i kupują naczynia na raty... Formalności trwały 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Ikea - raty Alior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 01:31 a mam pytanie, może komuś z tak niskimi zarobkami (3000 zł netto) przyznali te raty ? pytam bo chcę się wybrać na zakupy ale jak nie dają rat to szkoda mi tych 20 minut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Ikea - raty Alior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 18:48 Witam, właśnie kończe spłacać raty na meble z IKEA. I bardzo ciekawi mnie dlaczego inni z zarobkami (jak dla mnie) wysokimi kredytu nie dostali... Ja w momencie podpisywania umowy zarabiałam 1200 netto i spłacałam jeszcze kredyt na auto-200zł, a dostałam kredyt w wysokości ok.1200zł, rata 114zł, na rok...;/ Prawdopodobnie jest to kwestia złej historii kredytowej, jakieś zaległości, nie spłacone karty kredytowe... Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Ikea - raty Alior 26.08.10, 18:59 Gość portalu: Greg napisał(a): > Ja również będę omijał Alior z daleka. > Dokładnie tak samo jak poprzednik przy zarobkach 3000 netto z etatu > + działalność dostałem odmowe kredytu na 12 x 150 zł... :) jeśli zarabiasz tyle to po co ci raty? :D eh ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś