Gość: and IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 10:53 pytanie , mozę nie na temat ale szukam pomocy : kto aktualnie daję najlepsze warunki na lokacie przy kwocie 250.000 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qba mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... IP: 93.159.144.* 16.01.10, 10:53 to ten mbank który kiwa klientów na kredytach hipotecznych i zostanie chyba pozwany do sądu przez klientów..??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.pl 16.01.10, 11:22 mBank jest tylko jeden. A czy kiwa czy nie to nie nam decydować. Wg mnie wypełnia tylko zapisy umowy, którą kredytobiorcy DOBROWOLNIE podpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: 89.100.241.* 16.01.10, 11:42 no wlasnie. na poczatku klient lasil sie tygodniami o kredyt, wydeptywal droge do okienka na kolanach, podpisal umowe pewnie nawet nie czytajac, chwalac dzien w ktorym mogl wreszcie kupic wymarzona szuflade w blokowisku zwana dla lepszego samopoczucia apartamentem. a pozniej??? pozniej wredny bank zaczal dawac kredyty na innych, lepszych warunkach. a tak to w polsce byc nie moze, zeby ktos mial lepiej. prysl dobry chumor, znikl usmiech z facjaty, warunki zmieniaj wredny banku. jesli nie to bedziemy ujadac na forach, polaczymy sie w sfore dla lepszych efektow akustycznych i nastepnie przerzniemy gladko w sadzie. neverending story made in poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 18:47 Jest trochę inaczej: najpierw bank mówi, że będzie Tak i Tak (przy dobrej prosperycie) a później sam zmienia warunki na inne jak potrzebuje kasy... i o to idą sprawy w sądzie, a nie warunki dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient mBanku mBank też rzeźbi z kasy!!! IP: 194.181.22.* 16.01.10, 20:12 W zeszłym roku zaświadczenie o spłacie kredytu kosztowało 15zł. W tym kosztuje 30zł - 100% podwyżka !!! Radzę się zastanowić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 a w mbanku płacisz za debetową 3,50 zł nawet gdy 17.01.10, 08:53 jej nie aktywowałeś, ale te gnojki ci ja podesłały... Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: a w mbanku płacisz za debetową 3,50 zł nawet 17.01.10, 09:05 mam debetową w mbanku i jest za darmo - od 2002 roku - zawsze za darmo, a w inteligo 0,99 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: a w mbanku płacisz za debetową 3,50 zł nawet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 09:33 Musiałeś sie zgodzić na opcjonalne ubezpieczenie kart. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: a w mbanku płacisz za debetową 3,50 zł nawet 17.01.10, 11:50 jak to jest, ze w polsce analfabetyzm nie wystepuje a w kolo tylu niegramotnych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: 84.246.5.* 18.01.10, 12:41 > no wlasnie. na poczatku klient lasil sie tygodniami o kredyt, > wydeptywal droge do okienka na kolanach, podpisal umowe pewnie nawet > nie czytajac czytanie to sztuka, nie wyczytałeś, że bank trzyma się swojej INTERPERTACJI zapisów, która jest niezgodna z prawem, no i tego, że klienci byli zapewniani, iż kredyt TO LIBOR + marża. Kłamią, oszukują.. a ty im wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
kufel78 jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) 16.01.10, 10:56 Alior od poczatku krecil. Ma pare plusow, ale nawet sam ich overnight to byla tak naprawde sciema: kufel.bloog.pl/id,3997923,title,Lokata-overnight-w-rachunku-Alior-Banku-w-praktyce,index.html Jako klient obu, musze powiedziec ze mbank nie ma sobie rownych. Alior trzymam w odwodzie zeby w razie awarii tego pierwszego miec jednak dostep do jakiejs kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) IP: *.icpnet.pl 16.01.10, 11:45 alior jest lepsdzy do przelewow (bo saldo masz oprocentowane na zdaje sie ponad 2%, ekonto ma procent marny albo wcale), a do gotowki bez prowizji lepszy jest dbnet... mbank BYL dobry, teraz jest przecietny na tle reszty Odpowiedz Link Zgłoś
lexus_400 Alior konto nocne - Ty spisz a kasa pracuje :) 16.01.10, 17:50 Opłata za kartę debetową wzrosła tam z 3 do 5 zł miesięcznie, a jednocześnie bank podwyższył też kilka innych prowizji. Skrobanie leszczy w polskich bankach na calego ... dlaczego niby ktos ma placic za dostep do WLASNYCH pieniendzy? Odpowiedz Link Zgłoś
nie.bez.loginu Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) 16.01.10, 11:55 Chyba sam nie przeczytałeś tej wiadomości, do ktorej dałeś link: facet pisze tylko tyle, że trzeba po prostu aktywować tę lokatę overnight - że to samo nie pojdzie. Też mi wielka ściema - chyba dla idiotów, którzy nie potrafią zainteresować się własnym kontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:09 nie wierze ze masz konta w obu tych bankach bo akurat na tle mbanku wypadaja lepiej wszystkie stare internetowe banki i duza czesc tradycyjnych alior podpadl podwyzka oplat idiotom wierzacym ze bank bedzie do nich doplacal... ale oferta jest nadal bezkonkurencyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) IP: *.aster.pl 16.01.10, 23:37 > na tle mbanku wypadaja lepiej wszystkie stare internetowe banki i > duza czesc tradycyjnych No to zabredziles, chlopie... Jesli chcesz miec tani bank, ktory nie skubie cie niepotrzebnie z forsy przy prostych operacjach, to mBank nie ma sobie rownych. Ale kredytu hip. w nim nie wezme :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 02:03 smutno mi ze na swiecie jest tylu idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) IP: *.icpnet.pl 16.01.10, 22:59 Ja mam konto w mBank i co prawda ostro ceny poszly w górę. Szczegolnie jesli chodzi o drobne przelewy zagraniczne ale Alior przy mbanku to zdzierca ze hej. Pol roku temu chcialem skorzystac z oferty tego banku ale tylko reklama jest ladna. Nic wiecej. Poki co mbank jest chyba najlepszym wyjsciem. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: jak to mawiaja - krol jest tylko jeden ;) 17.01.10, 09:07 mbank i inteligo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan wolnego rynku Popieram mBANK, precz z obiecankami-cacankami IP: *.chello.pl 16.01.10, 11:04 Alior udaje, że jego działalność cechuje wyższa kultura bankowości. To po prostu pazerność. Bez takich firm jak mBank czy Play w naszej RP byłoby jeszcze bardziej kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Nie popieram mBanku 16.01.10, 14:49 Niech mBank walczy z konkurencją nie propagandą, tylko jakością usług. Założyłem sobie E-konto i już w pierwszym miesiącu zostałem "zrobiony" na 600zł - bankomat współpracującej z bankiem firmy dwukrotnie nie wypłacił pieniędzy, nie wydrukował żadnego potwierdzenia ale wysłał powiadomienia o dokonanych transakcjach. 3 tygodnie po złożeniu reklamacji kwota jednej z nieudanych wypłat powróciła na moje konto (wciąż jest zablokowana, bo musi to zaakceptować MasterCard, podobno ma na to 90 dni...), druga natomiast wciąż jest zaksięgowana jako wypłacona... Sprawa trwa już prawie 2 miesiące i reklamacje reklamacji nie przynoszą żadnego efektu - po każdym kontakcie z M-linią słyszę tylko, że ta druga kwota zostanie zwrócona automatycznie lada dzień. Jeszcze czekam i staram się być spokojny, ale powoli zaczynam tracić cierpliwość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® no to jesteś kolego pechowcem roku chyba IP: *.acn.waw.pl 16.01.10, 21:40 ja korzystam z karty mBanku od 5ciu lat nigdy mi nic nie zablokowalo/połkneło w bankomacie mało tego, kiedys jak wyplacalem wzialem karte a zapomnialem odebrac pieniedzy :-) tylko odszedlem, bez problemu wyjasnilem sytuacje, przeliczyli stan bankomatu i oddali mimo ze to ewidentnie moja wina i ktos po mnie mogl bez problemu zabrac te pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: no to jesteś kolego pechowcem roku chyba 17.01.10, 08:41 Gość portalu: hegemon® napisał(a): > ja korzystam z karty mBanku od 5ciu lat > > nigdy mi nic nie zablokowalo/połkneło w bankomacie To nie jest ani moje pierwsze ani jedyne konto. Drobiazgi (kradzież, "połknięcie" karty, opóźnione powiadomienie banku o transakcji) się zdarzały ale nigdy nie miałem problemu z wyjaśnieniem sytuacji... > mało tego, kiedys jak wyplacalem wzialem karte a zapomnialem odebrac pieniedzy > :-) tylko odszedlem, bez problemu wyjasnilem sytuacje, przeliczyli stan > bankomatu i oddali mimo ze to ewidentnie moja wina i ktos po mnie mogl bez > problemu zabrac te pieniadze Nie ma takiej opcji, chyba że ktoś by Ci sięgnął przez ramię... O ile wiem, jeśli pieniądze nie zostaną natychmiast odebrane, bankomaty po kilkunastu sekundach je cofają.:) Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Nie popieram mBanku 16.01.10, 22:35 Założyłem sobie E-konto i już w pierwszym miesiącu zostałem "zrobiony" na 600zł - bankomat współpracującej z bankiem firmy dwukrotnie nie wypłacił pieniędzy, a co ma dany bank do bankomatu z danej sieci ? Poza tym musisz byc niezla pie... bo mi w wieloletnim korzystaniu z najrozniejszych bankomatow nawet raz problem sie nie zdarzyl Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 08:47 steady_at_najx napisał: > a co ma dany bank do bankomatu z danej sieci ? Choćby to, że dana sieć posiada umowę z bankiem, za wypłaty nie pobiera prowizji a bank umieszczając ją na liście swoich partnerów swą marką firmuje jej wiarygodność. Mało? Poza tym musisz byc niezla pie.. > . bo mi w wieloletnim korzystaniu z najrozniejszych bankomatow nawet raz proble > m sie nie zdarzyl ...A mi się zdarzył - no koniec świata, panie tentego. Czy oprócz inwektyw posiadasz Pan do zaoferowania jakieś wnioski, propozycje? Chyba nie...:P Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 11:42 Bycie pier-do-la to nie powod do dumy, naprawde. > Choćby to, że dana sieć posiada umowę z bankiem, a jak wyplacisz pieniadze z bankomatu sieci ktora nie ma umowy tez obwinisz bank ? Jak potkniesz sie na ulicy to pretensje zglosisz do producenta kostki brukowej o ktora sie potknales ? No bo przeciez kostka kupiona byla od niego wiec on tez jest winny ?? Powtorze jeszcze raz - nie policzylbym chyba ile razy korzystalem z bankomatu i nie zdarzyly mi sie takie wpadki. Jesli Tobie zdarzyly sie kilka razy moze wina jest to ze jestes jakims technicznym nieudacznikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 12:07 steady_at_najx napisał: > a jak wyplacisz pieniadze z bankomatu sieci ktora nie ma umowy tez obwinisz ban > k ? Nie. Będę dochodził mych praw gdzie trzeba - czyli u właściciela sieci, w bankowym funduszu gwarancyjnym, w międzynarodowych centrach grupujących operatorów kart płatniczo - kredytowych itd. > Jak potkniesz sie na ulicy to pretensje zglosisz do producenta kostki brukowej > o ktora sie potknales ? A co ma piernik do wiatraka? No bo przeciez kostka kupiona byla od niego wiec on tez > jest winny ?? Aha a piernik powstał z mąki wyprodukowanej w wiatraku. Jasne...:DDD > Powtorze jeszcze raz - nie policzylbym chyba ile razy korzystalem z bankomatu i > nie zdarzyly mi sie takie wpadki. Jesli Tobie zdarzyly sie kilka razy moze win > a jest to ze jestes jakims technicznym nieudacznikiem? Powtórzę jeszcze raz: nie policzyłbym ile razy korzystałem z różnych bankomatów - tak w Polsce jak i nie w Polsce i nigdy nic podobnego mi się nie zdarzyło. Gdy zakładałem konto, bankomaty sieci cash4you zostały mi polecone jako współpracujuące z BRE, gwarantowane i wypłacajace gotówkę bez prowizji. Po odkryciu problemu natychmiast złożyłem w banku reklamację, która została załatwiona połowicznie (a właściwie, po prawie dwóch miesiącach wciąż nie jest załatwiona); dla porządku skontaktowałem się także z osobą podobno kompetentną w sieci cash4you (nimer telefonu podany na bankomacie), która odesłała mnie do mBanku, jako współpracującego z siecią oraz gwaranta transakcji. Nigdzie nie napisałem, że to mi się zdarzyło kilka razy. Jeśli mimo to tak uważasz, znaczy że żyjesz w wirtualnym świecie własnych urojeń i sygnały napływające z otoczenia mylą Ci się i mieszają z sygnałami produkowanymi przez Twój własny mózg - czyli albo jesteś normalnym psycholem albo zwykłym trollem albo etatowym naciągaczem i naganiaczem mBanku. Kropka. Bez odbioru.:P Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 23:00 albo jestes kompletnym idiota albo lzesz jak pies i zapominasz co pisales. Kazdy z przypadkow dyskwalifikuje Cie w dyskusji : Założyłem sobie E-konto i już w pierwszym miesiącu zostałem "zrobiony" na 600zł - bankomat współpracującej z bankiem firmy dwukrotnie nie wypłacił pieniędzy, nie wydrukował żadnego a przed chwila : Nigdzie nie napisałem, że to mi się zdarzyło kilka razy. to co lgarzu ? a moze idioto ? A moze żyjesz w wirtualnym świecie własnych urojeń i sygnały napływające z otoczenia mylą Ci się i mieszają z sygnałami produkowanymi przez Twój własny mózg - czyli albo jesteś normalnym psycholem albo zwykłym trollem albo etatowym naciągaczem i naganiaczem Alior ? Rob notatki ze swoich lgarstw na drugi raz. A teraz przepros i spie..czaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Nie popieram mBanku IP: *.aster.pl 16.01.10, 23:38 Jestem w mBanku osiem lat z hakiem, raz bankomat zle odliczyl kase (za malo), zadzwonilem, pogadalem - i po czterech dniach roznica wrocila na konto. Tyle ze to byla Visa - moze to jest roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 08:56 Wina karty to chyba raczej nie była. Pierwszy raz posiadam MasterCard, dotychczas też miałem i wciąż mam Visa (w PeKaO SA i PKO BP) i też nigdy nie miałem większych problemów. Zresztą, nie wyjaśnia to sprawy, że na potwierdzeniu reklamacji znalazła się tylko jedna kwestionowana kwota (druga już od prawie 2 miesięcy wciąż jest zaksięgowana jako wypłacona) a każda dotychczasowa próba interwencji kończy się rozmową przypominającą rozmowę z akwizytorem i obiecankami - cacankami bez dalszego ciągu. Cóż, mimo że trwa to już zdecydowanie za długo, jeszcze poczekam ale w końcu mogę się wkurzyć. Na szczęście, w tym kraju są jeszcze sądy, Rzecznicy Praw Konsumentów...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 09:21 PS Obie próby wypłaty miały miejsce tego samego dnia, w tym samym bankomacie, w odstępie około godziny. Od wielu lat zdarzało mi się robić wypłaty, przelewy itd. w różnych konfiguracjach (Polska, zagranica, firmy i bankomaty stowarzyszone i nie), jest to pierwsza taka sytuacja. Tym bardziej nie daruję...:) Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 09:11 jak widzisz - to nie mbank, a zewnętrzna firma, a dokładniej, konkurencja mbanku zrobiła ci taki numer. Jakby mi bankomat nie wydal gotowki i nie wydrukowal potwierdzenia a wyslal do banku informacje ze rzekomo wyplacil - to juz sprawa bylaby zgloszona prokuratorowi jako zawiadomienie o podejrzeniu popelnienia przestepstwa przez wlasciciela bankomatu - bo to oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: Nie popieram mBanku 17.01.10, 09:29 hugow napisał: > jak widzisz - to nie mbank, a zewnętrzna firma, a dokładniej, > konkurencja mbanku zrobiła ci taki numer. A co mnie to obchodzi? "Nie mój cyrk - nie moje małpy", za to pieniądze moje... Firma (Cash4You) współpracuje z mBankiem - to mi wystarczyło. Jak wdać, gdzieniegdzie wciąż jeszcze obowiązują "stara kupieckie zasady": "widziały gały co brały" oraz "po odejściu od kasy reklamacji się nie przyjmuje".:P > Jakby mi bankomat nie wydal gotowki i nie wydrukowal potwierdzenia a > wyslal do banku informacje ze rzekomo wyplacil - to juz sprawa bylaby > zgloszona prokuratorowi jako zawiadomienie o podejrzeniu popelnienia > przestepstwa przez wlasciciela bankomatu - bo to oszustwo. Bez przesady. Najpierw próba załatwienia sprawy polubownie, najprostszymi dostępnymi środkami. Na "ciężką artylerię" jeszcze jest czas. Zresztą, to nie jest jedyna sprawa: przeszło 2 miesiące temu wysłąłem do centrali mBanku upoważnienie do obciążenie konta dla jednej z telewizji cyfrowych (stałe opłaty za abonament) i do dziś nie widzę śladu, nikt o niczym nie wie... Też mam lecieć do prokuratora?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbankowiec mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:06 zamiast skupiać się na reklamie, niech mbank skoncentruje się na normalnej obsłudze swoich klientów. Mam od kilku lat firmowe konto w tym banku. Złożyłem wniosek przez internet o przyznanie limitu kredytowego w koncie. To było 10 grudnia 09. Do dnia dzisiejszego żadnej odpowiedzi. Od tego czasu wykonałem kilkanaście telefonów do nich. Ale super konsultaci gó... mi mogą pomóc, a do osób decyzyjnych nie ma kontaktu - są nieosiągalni dla swoich klientów. Przez telefon dowiedziałem się, że "jest problem informatyczny", "system nie wczytał wniosku" itp. Fachowcy z mlinii poradzili mi wysłać drugi wniosek. Później trzeci itd. Na dzień dzisiejszy wysłałem już chyba ze sześć wniosków i na żadnen nie dostałem odpowiedzi. Wysłałem również pismo, ale 2 tygodnie i żadnej reakcji. Ponieważ mbank jest bankiem internetowym i nie posiada biur obsługi w formie oddziałów, to internet, telefon i ew poczta są jedynymi możliwościami kontaku z nimi. A jeżeli te są nieskuteczne to można sobie podzwonić . Powodzenia. Generalnie jeżeli ktoś chce zaoszczędzić parę złotych to niech trzyma kasę w tym gbanku. Ja przenoszę konto do normalnego banku z placówką w swoim mieście i z możliwością załatwienia prostych spraw. Bo dobry bank to nie tylko tani bank. I na pewno nie mbank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.10, 12:22 Mylisz się - posiada biura obsługi klienta poza internetem. Poszukaj sobie punktów mbanku w swoim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczydonpedro Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 14:58 Gość portalu: jezyk7 napisał(a): > Mylisz się - posiada biura obsługi klienta poza internetem. Poszukaj > sobie punktów mbanku w swoim mieście. Te biura służą chyba tylko do podpisywania umów z klientami. Osoby w nich zatrudnione nie są w stanie niczego innego załatwić i w każdej sprawie odsyłają do Centrali...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.acn.waw.pl 16.01.10, 12:57 No a właśnie dlatego przenosiłem mój biznes z mBanku do Aliora. Jestem z nowym bankiem zadowolony od pierwszego dnia. Również prywatne konta mam teraz w Aliorze. WIEM, że płacę kilka zł miesięcznie. Za to dostanę z powrotem placówki gdzie pracownicy mogą mi od ręki pomóc jak coś nie jest tak. Nie muszę zadzwonić do żadnej infolinii i złożyć wniosek i czekać 7 dni... nie! Mam numer komórki do "osobisty kontakt" w Aliorze. Pani mnie zna i jak zgłaszam jakaś sprawa, to ona dba o to, że będzie to rozwiązane i oddzwoni do mnie. Ale tia... jak ktoś jest aż tak skąpy (a ja myślałem, że my - holendrzy jesteśmy skąpi) że kilka zł miesięcznie za takie usługi to za dużo, no to jesteście po prostu żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 12:59 Ty musiec studiowac wiecej polski. Bo miec klopoty. My tu mowic o kontach osobistych glownie. Nie o kontach dla firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak inaczej Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.acn.waw.pl 16.01.10, 19:24 A moja myśleć, że mówić o bankach ogólnie, a nie mówić o konto osobiste. Mówić o ekonto to mówić tylko o przelewa. Życie jest być więcej niż konto osobiste. Życie jest też także a będzie być takie małpy jak kredyt, wymiana złoty, przelewa internationalna, być szybko rozmawiać na zadana temat i trzymania odpowiedź szybki. Mbank była jest i bedzie być gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 19:52 Przelewa internacjonalna byc w mbanka od niedawna, tak zycia to duzo nie tylko przelewa i banka ale i nauka obca języka i kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajma Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.aster.pl 17.01.10, 11:11 Tak, ta maupa też być ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
lethargica Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 17:06 Gość portalu: holender napisał(a): > No a właśnie dlatego przenosiłem mój biznes z mBanku do Aliora. Jestem z nowym > bankiem zadowolony od pierwszego dnia. Również prywatne konta mam teraz w > Aliorze. WIEM, że płacę kilka zł miesięcznie. Za to dostanę z powrotem placówki > gdzie pracownicy mogą mi od ręki pomóc jak coś nie jest tak. Nie muszę zadzwoni > ć > do żadnej infolinii i złożyć wniosek i czekać 7 dni... nie! Mam numer komórki d > o > "osobisty kontakt" w Aliorze. Pani mnie zna i jak zgłaszam jakaś sprawa, to ona > dba o to, że będzie to rozwiązane i oddzwoni do mnie. > > Ale tia... jak ktoś jest aż tak skąpy (a ja myślałem, że my - holendrzy jesteśm > y > skąpi) że kilka zł miesięcznie za takie usługi to za dużo, no to jesteście po > prostu żałosne. Pomimo ciągłego obniżania % też jestem zadowolona z tego banku. Chciałam wziąć kredyt - jakikolwiek, ot tak, żeby mieć historię kredytową. Wszędzie moje wnioski przepadały, bo braku wpisu w BIKu. Poszłam do Aliora, do mojej konsultantki. U nich też wniosek odpadł, ale konsultantka porozmawiała z kierownikiem oddziału i dostałam kredyt po kilku dniach. Dostałam ten kredyt tylko dlatego, że konsultantka mnie znała, że wyjaśniłam szczerze, jak sytuacja wygląda i przede wszystkim oko w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy jakieś extra usługi musiałaś świadczyć oko w oko? IP: *.acn.waw.pl 16.01.10, 22:17 czy tak z dobrego serca ci opiekunka załatwiła kredycik na ładne oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
agent_tomek Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 17.01.10, 01:14 lethargica napisała: > Pomimo ciągłego obniżania % też jestem zadowolona z tego banku. Chciałam wziąć > kredyt - jakikolwiek, ot tak, żeby mieć historię kredytową. Wszędzie moje > wnioski przepadały, bo braku wpisu w BIKu. Poszłam do Aliora, do mojej > konsultantki. U nich też wniosek odpadł, ale konsultantka porozmawiała z > kierownikiem oddziału i dostałam kredyt po kilku dniach. Dostałam ten kredyt > tylko dlatego, że konsultantka mnie znała, że wyjaśniłam szczerze, jak sytuacja > wygląda i przede wszystkim oko w oko. Poważnie? Z powodu braku wpisu w BIK każdy bank odmawiał? A nie przypadkiem z powodu braku zdolności kredytowej lub posiadania jednak jakiegoś wpisu w BIK ale nie do końca pozytywnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 09:37 w niektórych bankach brak pozytywnego wpisu w BIK jest podstawa nie przyznania kredytu kub klient jest wtedy zaliczany do grupy podwyższonego ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekL(mBank) Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 14:58 >Złożyłem wniosek przez internet o przyznanie limitu > kredytowego w koncie. To było 10 grudnia 09. Do dnia dzisiejszego > żadnej odpowiedzi. Raczej to mało prawdopodobne, aby nikt się nie próbował skontaktować. Czy została złożona stosowna reklamacja? Proszę podać jej numer lub nr wniosku sprawdzimy co się dzieje. Prawa Murpyego w informatyce niestety działają wszędzie, nie tylko w mBanku. Za niedogodności w imieniu banku pragnę przeprosic. Pozdrawiam i proszę o w/w dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: 84.246.5.* 18.01.10, 12:48 wiele rzeczy jest prawdopodobne w mBanku. I Multibanku również, jeżeli o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... 16.01.10, 11:08 Konkurencja to dobra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 11:14 Nie widuje banerow reklamowych.. na zadnej stronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Dopóki nie będzie można normalnie IP: *.toya.net.pl 16.01.10, 11:22 kasy wpłacać w mBanku (nie chcę wpłatomatów) dopóty tam nikt normalny nie pójdzie. O normalnej i przyzwoitej obsłudze klienta można w mBanku pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
imw ja wpłacam bez prowizji na konto w inteligo :) 16.01.10, 11:33 a potem przelewam na "właściwe" konto :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: ja wpłacam bez prowizji na konto w inteligo : 16.01.10, 11:40 a ja podobnie przez e-getin trzeba tylko pomyśleć a nie narzekać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Dopóki nie będzie można normalnie IP: *.acn.waw.pl 16.01.10, 14:19 Nikt normalny nie wpłaca do banku gotówki (a juz na pewno nie regularnie). W cywilizowanym kraju normalni ludzie dostają i wysyłają przelewy. Ale w Polsce - szara strefa i łapownicy mają sie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Dopóki nie będzie można normalnie 16.01.10, 16:07 Jak chcesz być obsługiwany to idź do PKO albo innego banku. Bank internetowy ma to do siebie, że sam się obsługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Dopóki nie będzie można normalnie IP: *.aster.pl 16.01.10, 23:42 Ja nie mam zadnych wplat w gotowce,nie potrzebuje, wszelka kase dostaje przelewami - i dla mnie mBank jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi... nie tylko 2 złote podwyżka...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:28 Podwyżka to nie tylko 2 złote za obsługę karty debetowej mając konto w Aliorze ale jeśli ktoś traktuje to konto jako rezerwowe nie mając stałego salda , lub nie wpływa na nie wynagrodzenie z pracy to niech się szykuje na jeszcze cztery złotówki. Razem prowadzenie konta w ALIOR BANKU kosztować może aż ....... 9 złotych . (dziewięćzłotych polskich) PLN . NIEŹLE NIE>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
nie.bez.loginu Re: nie tylko 2 złote podwyżka...... 16.01.10, 11:58 no to nie trzymaj tam gotówki, skoro nie jest to Twoje główne konto. Nikt Ci nie każe, stąd licz się z 9 złotymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwe Re: nie tylko 2 złote podwyżka...... IP: *.devs.futuro.pl 16.01.10, 13:03 Ja sie nie licze z 9 zlotymi, po prostu przechodze do Deutsche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karols89 mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:58 Konto w Mbanku wcale nie jest najtańsze. Chociażby konto dnNET w Deutsche Bank, jest lepsze - przede wszystkim darmowe wypłaty z wszystkich bankomatów! Oczywiście prowadzenie i wszystko inne za 0zł. Wystarczy tylko wykonać jedną operacje finansową w miesiącu (w sklepie lub wypłata z bankomatu pieniędzy - nawet 10zł :D), a wszystko darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat hehe dbNET 16.01.10, 14:21 prawda jest taka że mBank cały czas trzyma takie ceny. A dbNET? Od kiedy ma takie ceny? i najważniejsze - do KIEDY ? W mbanku nie ma żadnych kruczków, nie trzeba żadnych operacji robić w miesiącu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: hehe dbNET IP: *.stansat.pl 17.01.10, 00:37 Nie ważne od kiedy, obecnie jest najtańsze, a dodatkowo placówki w których można wszystko załatwić, wszystkie bezpłatne bankomaty, mbank może o tym tylko pomarzyć. Miałem konto w mbanku, ale pierwsze problemy pojawiły się kiedy musiałem zlikwidować konto, łatwiej mięli ruscy pod Stalingradem. Fatalna obsługa, brak możliwości szybkiego załatwienia sprawy, brak bezpłatnych wpłat i wypłat. Kiedyś to konto było w miarę niezłe, bo tańsze niż u innych. Obecnie jest drogie i zawiera masę kruczków, za każdy "papierek" trzeba zapłacić i to nie mało i jeszcze robią łaskę. Osobiście odradzam, mbank jest u mnie spalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:06 Przecież od początku było widać, że Alior Bank to ściema: "dopłacanie" do kont firmowych, lokaty nocne i inne cuda od razu budzą podejrzenie, że ktoś tu chce kogoś wydymać. mBank miał wpadkę z kredytami, ale poza tym jest to nadal najlepszy, najtańszy i najmniej ściemniający bank w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egetinuser Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.net.upc.cz 16.01.10, 12:17 alior MIAŁ ciekawą ofertę, ale widoczie im się nie opłacało lojalne podejście do klientów, tym bardziej doceniam, że w getinie mam konto bez opłat i podobnych "niespodzianek" Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Panie Samcik... 16.01.10, 12:23 W swoich publikacjach albo tworzysz Pan rzeczywistość (jak w komentowanym artykule), albo piszesz o sprawach oczywistych (z nutką sensacji), albo piszesz Pan bzdury (przepraszam za bezpośredniość). Nie zauważyłem, by w jakikolwiek sposób mBank walczył o pozyskanie nowych klientów czy też utrzymanie dotychczasowych (w tym mnie). Na przestrzeni dwóch ostatnich lat oferta tego banku pogorszyła się drastycznie... Jedyne co widzę, to reklamę na stronie mBanku (zresztą istnieje tam od jakiegoś czasu), utrzymaną jak zwykle w poetyce reklam tegoż banku... O co więc hałas? Ani to co robi mBank nie jest specjalnie odkrywcze w reklamie, ani nie można tego nazwać wojną. Zmienił się rysunek na banerze, treść jest od wielu miesięcy mniej więcej taka sama - przejdź do nas, bo mamy darmowe eKonto. Ta sama, bo po prostu niewiele pozostało pozycji w jego ofercie, którymi mBank mógłby się chwalić... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Panie Samcik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:41 mbank to jakis przezytek minionej epoki, strona internetowa wyglada jak jakis BBS z lat 70-tych ubieglego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Panie Samcik... 16.01.10, 12:56 Ja bym powiedzial jak z koncowki lat 90-tych. Z tym BBSem przesadzasz (BTW wiesz jak wygladaly BBS-y?) Mnie to kiedys razilo ale w sumie wazne ze dziala to sprawnie a wyglad jest sprawa trzeciorzedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Panie Samcik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 13:24 koncowki nat 90-tych to nie, inteligo ktore startowalo w tym samym czasie wyglada nieporownywalnie lepiej fakt ze takie potworki dobrze trafiaja w gusta polakow - jak nasza- klasa Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Panie Samcik... 16.01.10, 22:47 > koncowki nat 90-tych to nie, inteligo ktore startowalo w tym samym > czasie wyglada nieporownywalnie lepiej Musisz doczytac. Inteligo to maj 2001. A koncowka lat 90 w www to wlasnie wyglad taki jak m-bank. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Panie Samcik... 16.01.10, 13:06 ale tu nie chodzi o wygląd a funkcjonalność jak dla mnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mokos99 Re: Panie Samcik... 16.01.10, 15:59 heh no pewnie lepiej zeby strona miała wiecej skryptów, animacji, kodu - ułatwiajmy życie hakerom. Sorry ale w bankowości online ja jestem za minimalizmem. Poza tym działa bardzo dobrze, to po co to zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: Panie Samcik... IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 22:50 mokos99 napisał: > heh no pewnie lepiej zeby strona miała wiecej skryptów, animacji, kodu - ułatwiajmy życie hakerom. Sorry ale w bankowości online ja jestem za minimalizmem. Poza tym działa bardzo dobrze, to po co to zmieniać? Dokładnie tak! Kiedyś z Inteligo wysłałem pieniądze do innej osoby niż wcześniej ustawiłem, bo podczas przewijaniu rolką ekranu "przewijała" się niewidoczna już lista odbiorców. Syn długo mi dziękował za 10x większe kieszonkowe ;) Strona mBanku jest dal mnie prawie idealna - prosta i funkcjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandal forumowy gdzie Samcik bzdury pisze ? IP: *.chello.pl 16.01.10, 23:52 nie wiem a czesto go czytam prawda, ze prosto oczywiste rzeczy pisze, ale 95% jełopów ze spranymi beretami polskim systemem "edukacji" i tak nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 12:30 Jeśli nie przeraża Cię konieczność założenia 17 lokat, to Noble za pośrednictwem Open Finance (tak mi się wydaje). Dają 5,65% z kapitalizacją dzienną, więc nie ma podatku Belki (równowartość 7,07% p.a. na zwykłej lokacie). Przy tej kwocie negocjować oprocentowania raczej się nie da. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: covered Unikajcie wszystkiego co związane z BRE IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:02 W Grupie BRE Banku jedyną regułą jest brak reguł! Nie tylko drobne kłamstewka, ale także chamskie przestępstwa i przekręty to nic nadzwyczajnego... Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Bzdury ! 16.01.10, 16:01 Gość portalu: covered napisał(a): > W Grupie BRE Banku jedyną regułą jest brak reguł! Nie tylko drobne > kłamstewka, ale także chamskie przestępstwa i przekręty to nic > nadzwyczajnego... --------------------- Miałem konta w wielu bankach. Lepszej oferty na prowadzenie konta nigdzie nie ma. A jak ktoś jest idiotą i nie czyta umowy kredytowej to jest już tylko jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Bzdury ! 16.01.10, 18:23 tow.ortalion napisał: > A jak ktoś jest idiotą i nie czyta umowy kredytowej to jest już tylko jego prob > lem. Jakby jeszcze z tego że mbank okrada swoich klientów (kredytobiorców) wynikało to że uzyskiem dzieli się z innymi klientami (np dobrymi warunkami lokat) to bym rozumiał. A tak to ... Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Unikajcie wszystkiego co związane z BRE 16.01.10, 16:02 O czym Ty piep.. ysz? żyjesz na krechę i masz do kogoś pretensje? Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: covered Re: Unikajcie wszystkiego co związane z BRE IP: *.chello.pl 16.01.10, 19:18 Rzeczywiście prosty z ciebie facet. Trafnie się określiłeś. Ja bym rzekl nawet coś więcej. Nie zyję na krechę, ale odkąd zobaczyłem relację filmową z WZA BRE Banku z 16.03.2009 r. (jest na brebank.pl) odechciało mi się wszystkiego co ma związek z BRE. Obejrzyj, a dopiero potem skomentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Unikajcie wszystkiego co związane z BRE 16.01.10, 21:38 Ale co co chodzi ... podaj jakiś minus posiadania konta w mBanku to podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.telnet.krakow.pl 16.01.10, 13:23 Dobre rozwiazanie to 1-dniowki w eurobanku. Na lebka mozna miec 15 rachunkow po ok 17500. Biorac rachunek bez karty (przelewy gratis) masz dostep online rowniez gratis (saldo powyzej 10k). W polbanku daja na dniowkach 6,5%, ale nie przekonali mnie oplatami, limitami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hc mBank idzie na wojnę IP: *.versanet.de 16.01.10, 13:26 Czy w naszym kraju skończą się kiedyś te idiotyczne stwierdzenia?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johno Niech Alior odpowie BREdniarzom... IP: 89.174.186.* 16.01.10, 13:39 Jeśli czyta to ktoś Aliora to chętnie podpowiem jak lewym sierpowym oddać BRE bańkowi... Szanowny Aliorze wystarczy,że zaproponujesz na www.nabiciwmbank.pl grupie, wg. BRE "małej grupce" 20 tys. tzw.zbuntowanych, a tak naprawdę oszukiwanych klientów kredytów hipotecznych starego portfela dobre warunki przejścia z tymi kredytami do siebie to BRE prezio Masztalerz wraz z ściemniaczem TomkiemL dostaną spazmów. Aliorze czekam na www.nabiciwmbank.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Niech Alior odpowie BREdniarzom... IP: *.legnica.vectranet.pl 16.01.10, 14:00 Jak Wam tak źle w mBanku, to na siłę nikt tam nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
agent_tomek Re: "Nabici" skamlacze 17.01.10, 01:10 Sęk w tym, że żaden inny bank nie chce dać "nabitym" kredytu, tym bardziej, że zgodnie z wyrokiem sądu bank miał prawo zawrzeć w umowach takie warunki ustalania oprocentowania jakie są w nich zapisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekL(mBank) Re: Niech Alior odpowie BREdniarzom... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 14:46 Spazmy? Ja? Ze zdrowiem u mnie dobrze ;) Dla mnie to w sumi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: Niech Alior odpowie BREdniarzom... IP: *.chello.pl 16.01.10, 15:53 Błagam! Nie ma takiego słowa jak BAŃK... Natomiast są inne: bank, bańka... Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Niech Alior odpowie BREdniarzom... 16.01.10, 16:00 Kredyciarzy nie sieją, ono rodzą się sami. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Radio Erewań podaje 16.01.10, 20:42 1. Liczba 20 tysięcy to kłamstwo. Czytałem na łamach tejże gazety: bank nie ujawnił ilości TYCH kredytobiorców, ktoś zaszacował ich liczbę na 20 tys. CO WAŻNE: TYLKO NIEKTÓRZY POCZULI SIĘ OSZUKANI. Sam znam przynajmniej kilka osób, które wzięły właśnie ten kredyt i uważają, że - owszem zdrożało (jak wszędzie) - ale wszystko jest OK. 2. Alior mógł już wcześniej łyknąć tych klientów. Innych też. Inne banki też mogły. Skoro nie chcieli - może nie bardzo się opłacało. 3. UWAGA! Ci, którzy poczuli się oszukani, w ogóle wszyscy MOGLI SAMI ZMIENIĆ BANK. Tak, każdy bank oferuje możliwość przejęcia cudzego kredytu. Widać się nie opłacało... 4. Zawsze twierdziłem, że podpisanie takiej umowy, jak Nabici to głupota. Zwrócę uwagę, że Nabici właśnie ją podpisali, zapewne część z nich nawet ją przeczytała, a może i zrozumiała :-))) Trochę zmieniła moje poglądy uwaga internauty z UK. Twierdzi on, że właśnie na takich zasadach wziął tam kredyt i że te zasady są tam dość powszechne. Zabezpieczeniem przed pazernością banku jest właśnie możliwość przejścia do innego banku. 5. Nabici strasznie głośno krzyczeli o wyroku sądu itd. itp. Po wyroku jakoś jest z tym cichutko. Zgadnijcie co powiedział sąd ;-))) Wiem, wiem jestem głupi i mi płacą. Wszyscy mi płacą. I Żydzi, i bankowcy, i cykliści, i lewicowcy, i kler... Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Niech Alior odpowie BREdniarzom... 16.01.10, 22:44 No i gdzie te stada bankow co chca was przejac i zarabiac na was "krocie" na kredytach? Prawda jest taka ze jestescie golodupcami ktorzy gdzie indziej albo nie dostaliby kredytu albo dostali 30% nizszy, wiec zadnym lakomym kaskiem nie jestescie w opinii innej niz swojej wlasnej. Podpisywaliscie umowy kredytowe na kolanie, nie czytajac i nie zastanawiajac sie nad zapisami. Nikt normalny nie takich umow nie podpisuje a umowa miedzy dwoma stronami zobowiazuje. Skoro podpisaliscie umowe ze dajecie sobie wsadzic dowolny worek na plery to po co teraz ten placz? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek-1968 A może tak zareklamują kredyty hipoteczne? 16.01.10, 13:41 Po akcji ze starym portfelem kredytów, mBank powinien siedzieć cicho. W dziedzinie arogancji i krótkowzroczności są niekwestionowanymi liderami. Żaden bank jeszcze nie pobił tego wyczynu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: A może tak zareklamują kredyty hipoteczne? 16.01.10, 16:02 krzysiek-1968 napisał: > Po akcji ze starym portfelem kredytów, mBank powinien siedzieć cicho. W > dziedzinie arogancji i krótkowzroczności są niekwestionowanymi liderami. Żaden > bank jeszcze nie pobił tego wyczynu. Pozdrawiam. ------------------------ Może klienci innych banków czytają po prostu umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot mbank to bank dla kumatych 16.01.10, 17:08 "Może klienci innych banków czytają po prostu umowy?" - też mam takie zdanie- bank sam sobie wbił nóz w plecy, nałapał klientów: analfabetów, osoby wychowane na mcdonads i dzieci neostrady a tu taka wpadka. Doputy Klienci zarabiali na spadającym kursie franka to siedzieli cicho, a jak rata im zaczęła nagle rosnąć (przy spadających stopach) to zaczął się rwetest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpik Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 14:03 maritum bank - 25x10000zł na 5,7% albo eurobank - 15xrachunek oszczędnościowy 5,05% jedno i drugie na czysto bez belki. zostają jeszcze skoki, które czasami mają ok 7%, ale z belką co odpowiada poniżej 5,6% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokata Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.swiecie.vectranet.pl 16.01.10, 15:05 Jesteście śmieszni z tymi lokatami, HSBC GIF Russia Equity 153,28 % zysku rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:38 W MINIONYM roku. Lepiej napisz, który fundusz przyniesie choćby marne 100% ZA ROK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orlik Alior rządzi - darmowe bankomaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 14:05 Dzięki Alior nie musze szukac i biegac "firmowego" bankomatu, wczesniej prowizje kosztowały mnie nawet 300-500zł rocznie, mbank jest śmieszny,tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Alior rządzi - darmowe bankomaty IP: *.chello.pl 16.01.10, 15:08 Tyle że Alior zmienił marżę i za konto internetowe musisz płacić 5 zł (to tzw. opłata za kartę), a w przypadku, gdy wpływa co miesiąc mniej niż 2,5k pln za konto musisz bulić już 9zł! Dla mnie to trochę za dużo dlatego z końcem stycznia likwiduję konto w Aliorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaby Re: Alior rządzi - darmowe bankomaty IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 22:09 Mam konto internetowe w Aliorze, nie mam karty, za konto nie płacę. Od poczatku grudnia nie przelałem na to konto ani jednej złotówki i nadal nie płacę, więc coś chyba ściemę walisz... Jeżeli mam wybierać pomiędzy mbankiem a Aliorem to wybieram Citi. Wiem co mówię bo w każdym z nich mam konto, kolejność to: 1. Citi 2. mbank 3. Alior Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Alior rządzi - darmowe bankomaty 16.01.10, 16:02 Jakim trzeba być k}r}ynem żeby wybierać kasę w bankomatach innych niż wbk-euronet??? Przecież teraz te bankomaty są dostępne chyba nawet w wiochach w bieszczadach... No, ale jak widać - "można". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-sezam.pl mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... IP: *.chello.pl 16.01.10, 14:16 konta tych banków można założyć przez internet tutaj ale ja i tak proponuje konto internetowe dbNET. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz dziurawy melonik to prawda lodziarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 15:02 rąbią klientów na potęgę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: dziurawy melonik to prawda lodziarze IP: 193.138.241.* 16.01.10, 15:37 Choć opowiem Ci bajeczkę, jak z melonika czarodziej wyciągał króliczka, a i tak nie dostawał za występ pieniędzy, choć podwyższył bilety wstępu z 3 zł. na 5 zł. Warto posłuchać bajek w zimowym okresie siedząc spokojnie przy kominkuprzed Internetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqu...ony mlient mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... IP: *.noname.net.icm.edu.pl 16.01.10, 15:24 Przyganiał (dziurawy) kocioł dziurawemu (garnkowi)!! Bezpłatne e-konto w m-banku kosztuje klienta rocznie ładnych kilkadziesiąt złotych!! Wpłać "piątaka" za listę haseł", wpłać "piątaka" za przelew z jednego konta mbankowego na drugie i nie kwękaj kliencie! Jak bank pobiera pieniądze za wirtualne przelewy między swoimi kontami należącymi do jednej osoby to najwyższy czas nazwać to jednoznacznie - ZŁODZIEJSTWO!!! Wszystkim, którzy myślą o założeniu konta w mbanku serdecznie odradzam! Koniec z bankiem tyranazourem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 15:51 A Ty jeszcze używasz haseł jednorazowych? Myślałem, że te wyginęły wraz z telewizorami lampowymi. Rozumiem, że płacisz piątala za przelewy z eMax Plus? Rozumiem, ze masz problemy z planowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 19:58 Akurat przelewu z konta oszczędnościowego na rachunek podstawowy sa wszędzie płatne, więc daruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 21:39 w mBanku płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
mokos99 mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ciek... 16.01.10, 15:52 Nie ma nić za darmo. W Toruniu Alior ma np. 2 odziały na Starówce. Czynsz za każdy to plus minus 50 tyś złotych, otwierają jeszcze 3 oddział. Utrzymanie ich pewnie wyniesie z mln na miesiac x wszystkie miasta w Polsce. Nie ma bata taki bank nie może być tani. W porównaniu do np. PKO BP i tak jest tańszy i ma lepszą obsługe. Lecz dla zwykłego Kowalskiego to jest bez sensu. Lepiej korzystac np. z mbanku gdzie nie ma zadnych opłat, jest prosto i dobrze. Poza tym od czasu wprowadzenia wpłatomatów multibanku nie ma problemy z wpłatą pieniedzy na konto. Poza tym polecam mbank mobile i 19gr do wszystkich sieci! Chyba że lubicie przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci 16.01.10, 15:57 Szczerze mówiąc to raczej delikatna i uszczypliwa kpina a nie "WOJNA". Doskonale pan, panie Samcik, wie jaka jest różnica w pieniądzach i ilosci klientów między mBankiem a śmiesznym póki co aliorkiem. I o "wojnie" to raczej nie ma tutaj mowy, bo alior nie gra w tej samej lidze co mBank - każdy normalny człowiek to wie. Za to jest to raczej prztyczek w nosa dla wszystkich zakochanych a aliorze, którzy swego czasu pisali o wyższości tego śmiesznego banczku gdzie tylko popadło. Teraz powolutku alior będzie się stawał zwykłym nie-liczącym się bankiem, zresztą od początku było to jasne jak słońce, że tak właśnie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.opera-mini.net 16.01.10, 18:47 Otóż to, mbank to produkt dla lumpów którzy szukają najtańszego konta na pobranie swojego zasiłku, a do bankomatu chodzą na drugi koniec miasta. Alior celuje w normalniejszych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.aster.pl 16.01.10, 23:50 > a do bankomatu chodzą na drugi koniec miasta No to musisz w niezlej dziurze mieszkac... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: mBank idzie na wojnę z Aliorem. I pokazuje ci IP: *.opera-mini.net 16.01.10, 18:49 Poza tym klienci mbanku są tak brzydcy że wstydzą pokazać się w oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś