Dodaj do ulubionych

BH-Citybank

IP: 159.107.89.* 14.02.02, 13:07
Witajcie,

Dostałem wczoraj ofertę przekształcenia mojego rachunku w BH na inny w CB.
Czy ktoś już może takie coś przećwiczył.
Jeśli tak to poproszę o jakieś opinie.
Troche sie obawiam, bo słyszałem same niepochlebne rzeczy o CB. A jeszcze forma
tej oferty jest jakaś taka, że czuję sie traktowany jak idiota.
Koszt prowadzenia rachunku - bezpłatnie (ale pod warunkiem salda 200000pln, a
ile jeśli nie bedzie takiej kwoty to juz nie napisali).
Poza tym jak nie odpowiem, to znaczy, że się zgodziłem. Bardzo takiego
traktowania nie lubię.

Zatem jeszcze raz - jeśli ktos coś wie bardzo proszę o wrażenia.

Pozdro,

Krzysiek
Obserwuj wątek
    • mihauek Re: BH-Citybank 15.02.02, 09:30
      Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Witajcie,
      >
      > Dostałem wczoraj ofertę przekształcenia mojego rachunku w BH na inny w CB.
      > Czy ktoś już może takie coś przećwiczył.
      > Jeśli tak to poproszę o jakieś opinie.
      > Troche sie obawiam, bo słyszałem same niepochlebne rzeczy o CB.

rozumiem, ze miales rachunek w handlobanku? dopiero teraz ci przysylaja "oferte
      przeksztalcenia"? moze podasz wiecej szczegolow?

A jeszcze forma
      >
      > tej oferty jest jakaś taka, że czuję sie traktowany jak idiota.
      > Koszt prowadzenia rachunku - bezpłatnie (ale pod warunkiem salda 200000pln, a
      > ile jeśli nie bedzie takiej kwoty to juz nie napisali).
      > Poza tym jak nie odpowiem, to znaczy, że się zgodziłem. Bardzo takiego
      > traktowania nie lubię.

to akurat jest normalna praktyka wszedzie. nawet, jezeli w twoim rachunku
      nieznacznie zmienia sie jakies warunki, np. oplata za prowadzenie rosnie (lub
      maleje ;-)) bank wysyla ci o tym zawiadomienie i przyjmuje, ze sie zgadzasz,
      jezeli nie zaprotestujesz. jest to zrozumiale, bo gddyby w takich przypakach bank
      czekal, az kazdy klient mu odpisze, to by w zyciu nic nigdy nie dalo sie zmienic.
      >
      > Zatem jeszcze raz - jeśli ktos coś wie bardzo proszę o wrażenia.
      >

sam mam rachunek w citibanku (od poczatku w citi (nie "city" ;-))) i jestem
      bardzo zadowolony. tez slyszalem, ze wielu ludzi narzeka, ale zdaje sie historie
      mrozace krew w zylach z zwiazane z polaczeniem bh i citi mamy juz za soba (nawet
      chyba jeden koles za to polecial).

> Pozdro,
      >
      > Krzysiek

pozdrawiam i zycze milego dnia,

m.
      • Gość: waldi Re: BH-Citybank IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 22:34
        radzę ci z dobrego serca sp... z tego City. To wredny bank
        • gale Re: BH-Citybank 12.03.02, 19:29
          No to ja, jak zwykle zapraszam na www.citibank.prv.pl
          • Gość: waldi Re: BH-Citybank IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 21:23
            no chłopie, o takich jajach to nie słyszałem nigdzie!
            • Gość: marcin Re: BH-Citybank IP: WRSWIS* / 62.29.248.* 17.05.02, 17:50
              na koncie mojej karty kredytowej pojawila sie kwota za zakupy dokonane
              dokladnie rok wczesniej. pan z citiphone mial klopot ze zrozumieniem tego faktu
              i byl mocno zdziwiony, ze wogole dzwonie w tej sprawie
              we wrzesniu 2001 telefonicznie poprosilem o anulowanie zlecenia stalego, gdyby
              nie fakt ze w marcu 2002 dostalem pismo z Comercial Union o duzej nadplacie,
              prawdopodobnie nadal placilbym ubezpieczycielowi podwojna stawke.
              innym razem zadzwonilem okolo poludnia do citiphone by przelac z konta
              pieniadze na karte. pani milym glosem zapewnila mnie ze od tej chwili srodki sa
              na koncie, jakie bylo moje zdziwieni, gdy poznym wieczorem placac za paliwo na
              terminalu pokazala sie odmowa. zadzwonilem do citiphone i pan powiedzial, ze
              srodkow na karcie nie ma, bo zostal przekroczony limit i karta jest zablokowana!
              mialem bardzo dobre doswiadczenia z tym bankiem, do dnia gdy jakosc przerodzila
              sie w ilosc, nie wspomne o polaczeniu z handlobaniem. odradzam kazdemu uslug
              tego banku, drogi i malo godny zaufania.
        • Gość: chieff Re: BH-Citybank IP: *.tlsa.pl 22.04.02, 07:39
          daruj sobie znajdź jakiś inny bank jest kiepski duże prowizje itd
      • Gość: Mike Re: BH-Citybank IP: 195.94.222.* 16.04.02, 15:47
        Jestem w Citi od 2 lat (wcześniej byłem w handlobanku). W czasie połączenia i
        w ciągu miesiąca po było trochę problemów, teraz jest Ok. Bezpłatne konto to
        CitiGold - jesli w ciągu miesiąca masz średnie saldo 15oooPLN to oplata = 0PLN,
        ponizej 15ooo ale powyzej 7ooo to chyba 7PLN a ponizej 7ooo płacisz 14PLN.Poza
        tym wiekszość operacji za free. Ja tam jestem bo podoba mi (albo raczej się
        przyzwyczaiłem - chociaż HB miał lepszy) się system bankowości. Poza tym mają
        bardzo nachalnych przedstawicieli - m.in. oferujących co chwile karty kredytowe
        (dość drogie i niezbyt przyjazne jeśli chodzi o system rozliczeń). Jeśli nie
        potrzebujesz banku, do którego musisz często chodzić lub dzwonić, nie będziesz
        w nim brała kredytów (b. wysokie oprocentowanie - zakamuflowane w reklamach)i
        wystarczy Ci obsługa przez Internet to możesz wybrać Citi. Ponadto - niektórzy
        operatorzy CitiPhone są ociężali i trudno z nimi dojść do porozumienia
        (aczkolwiek zdarzają się perełki, które w lot łąpią o co chodzi ;-) Powodzenia
    • Gość: nieten Re: BH-Citybank IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.02, 14:25
      Najbardziej pazerny , nachalny bank na naszym rynku,o celowo zagmatwanych
      zasadach.
      • Gość: tom Citi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 21:08
        Jestem w Citi od 1999 roku. Rzeczywiscie, jesli nie oczekujesz wysokiego
        oprocentowania, bedziesz mial na koncie min. 15.000 PLN lub rownowartosc w
        innej walucie, wszystkie operacje sa za darmo. Jesli masz telefon w Erze - to
        masz darmowe polaczenia (nawet w Tak Tak z zerowym kontem!) z Citi (oczywiscie
        tylko w Polsce). Z zagranicy z Citi mozesz sie laczyc przez darmowe numery w
        wielu krajach (tak - to dziala!).
        Oprcentowanie kredytow - wysokie. To nie jest bank do brania kredytow,
        trzymania oszczednosci (stad zrowumiala jest wysokosc salda na koncie, by
        operacje byly za darmo).
        • paw_dady Re: Citi 05.05.02, 15:27
          {
          Z zagranicy z Citi mozesz sie laczyc przez darmowe numery
          w wielu krajach (tak - to dziala!).
          }

pomijajac 3PLN oplaty to telefony sa 'darmowe'. O jakosci
          laczy (VoIP? rutowane przez tonga-tong ?) dyplomatycznie
          nie wspomne.
    • Gość: Lechu do Mike i toma IP: *.acn.waw.pl 17.04.02, 09:59
      Witajcie,
      chciałbym otworzyć drugie konto w banku, w którym miałbym gratisową kartę do
      płacenia i bezprowizyjnych wypłat z Euronetu. Mój wybór padł na Citi, ponieważ
      zauważyłem, że dodatkowo wypłaty z bankomatów Citi za granicą też mają niską
      prowizję. Czy Wasze doświadczenie potwierdza moje obserwacje ?
      pozdrawiam
      • Gość: Mike Re: do Mike i toma IP: 195.94.222.* 17.04.02, 14:54
        Hejka
        Rzeczywiście oplaty przy korzystaniu z ATM Citi poza RP nie są zbyt wysokie -
        tak przynajmniej jest w przypadku USA, Hiszpanii, Holandii. Inny minus to to
        że płaci się opłatę roczną (1%) za przyznany debet - dla mnie to kretyństwo,
        więc zmniejszyłem debet do niezbędnego minimum. Poza tym zgodze się z Tom'em
        że nie ma co tam trzymać kasy na lokatach ani brać kredytów - lepiej otworzyć
        dodatkowe konto w jakimś e-banku i w razie potrzeby przelewać do Citi - ale
        równie dobrze - jeśli nie jesteś przywiązany do marmurów i szkła w banku -
        wystarczy e - bank - wielu moich znajomych pozamykało konta w real bankach i
        korzysta tylko z virtualnych :-)
    • Gość: XX Re: BH-Citybank IP: *.proxy.aol.com 18.04.02, 06:45
      Citi jest idealnym bankiem do posiadania konta jezeli ktos lubi niespodzianki.
      Przykladowo:
      1. Wplata walutowa zablokowana przez ponad miesiac i nikt nie potrafi nic
      wyjasnic bo:
      -mlody pracownik nie czytajac regulaminu informuje cie, ze moga tak blokowac do
      trzech tygodni.
      -inny pracownik nie moze polaczyc sie telefonicznie z wlasciwym dzialem
      (przyjdz pan kiedy indziej, bo teraz nic nie da sie zrobic)
      -wlasciwy wydzial jest dzisiaj zamkniety
      -skontaktowalem sie z wlasciwym wydzialem i czekam na
      odpowiedz....................................................................
      2. Nieprzewidziane zmiany PIN wymagane przez bank i klopoty ze zmiana (cos z
      komputerami...)
      3. Nieprzewidziane nowe wymagania odnosnie pelnomocnikow i uniewaznianie
      starych. (...po co mam czlowieka sciagac osobiscie z innego miasta. Przeciez
      macie jego wszystkie dane i probke podpisu. Formalnosci zalatwialem pol roku
      temu. Odpowiedz...Nie wiem. tak kazali nasi prawnicy???????!!!!!!!)
      Zycze wszystkim klientom Citi milej rozrywki.
      • Gość: pasi Re: BH-Citybank IP: *.pl 22.04.02, 20:56
        Gość portalu: XX napisał(a):

> Citi jest idealnym bankiem do posiadania konta jezeli ktos lubi niespodzianki.
        > Przykladowo:
        > 1. Wplata walutowa zablokowana przez ponad miesiac i nikt nie potrafi nic
        > wyjasnic bo:
        > -mlody pracownik nie czytajac regulaminu informuje cie, ze moga tak blokowac do
        >
        > trzech tygodni.
        > -inny pracownik nie moze polaczyc sie telefonicznie z wlasciwym dzialem
        > (przyjdz pan kiedy indziej, bo teraz nic nie da sie zrobic)
        > -wlasciwy wydzial jest dzisiaj zamkniety
        > -skontaktowalem sie z wlasciwym wydzialem i czekam na
        > odpowiedz....................................................................
        > 2. Nieprzewidziane zmiany PIN wymagane przez bank i klopoty ze zmiana (cos z
        > komputerami...)
        > 3. Nieprzewidziane nowe wymagania odnosnie pelnomocnikow i uniewaznianie
        > starych. (...po co mam czlowieka sciagac osobiscie z innego miasta. Przeciez
        > macie jego wszystkie dane i probke podpisu. Formalnosci zalatwialem pol roku
        > temu. Odpowiedz...Nie wiem. tak kazali nasi prawnicy???????!!!!!!!)
        > Zycze wszystkim klientom Citi milej rozrywki.

Po pierwsze chcialbym zauwazyc ze takiego banku w Polsce niema bo jak wiem to po
        polaczeniu z BH zostal wykreslony z rejestru (jesli sie nie myle) Jezeli to
        prawda to jest to zwykle nabijanie gosci w butelke. Ciekawe co na to Urzad
        Ochrony Konsumenta i Nadzor Bankowy. Moze dobrze byloby gdyby Gazeta o to
        spytala publicznie bo na indywidualne pytanie odpowiedzi sie raczej nie uzyska.
        Pomijajac ten aspekt to instytucja pod nazwa Citibank zostala uznana na swiecie
        ze najmniej przyjazna ludziom korporacje na swiecie a bodaj 16 lub 17
        pazdziernika to dzien swiatowego protestu wiec zycze powodzenia tym co trzymaja
        tam swoje pieniadze
        • mihauek Re: BH-Citybank 24.04.02, 12:37
          Gość portalu: pasi napisał(a):

> Gość portalu: XX napisał(a):
          >
          > Po pierwsze chcialbym zauwazyc ze takiego banku w Polsce niema bo jak wiem to p
          > o
          > polaczeniu z BH zostal wykreslony z rejestru (jesli sie nie myle) Jezeli to
          > prawda to jest to zwykle nabijanie gosci w butelke. Ciekawe co na to Urzad
          > Ochrony Konsumenta i Nadzor Bankowy. Moze dobrze byloby gdyby Gazeta o to
          > spytala publicznie bo na indywidualne pytanie odpowiedzi sie raczej nie uzyska.

Bank Citibank (Poland) S.A. nie istnieje. Istnieje Bank Handlowy w Warszawie
          S.A., w ramach którego istnieje jednostka pod nazwą BHW - Sektor Bankowości
          Detalicznej Citibank. Mniemam, że wspomniane wyzej UOKiK i GINB mają tego
          świadomość i nie zgłaszają zastrzeżeń.

> Pomijajac ten aspekt to instytucja pod nazwa Citibank zostala uznana na swiecie
          >
          > ze najmniej przyjazna ludziom korporacje na swiecie a bodaj 16 lub 17
          > pazdziernika to dzien swiatowego protestu wiec zycze powodzenia tym co trzymaja
          >
          > tam swoje pieniadze

Uznana przez kogo? Gdzie o tym moge przeczytać?
          Nieprzyjazna dla lientów, pracowników czy wszystkich ludzi w ogóle?

Dziękuję za życzenia.

• agniechaa Re: BH-Citybank 27.04.02, 07:05
      Ja z ex. Citi zrezygnowalam gdyz mialam dosyc ich oszukiwania na dacie waluty.
      O wysokich prowizjach i nieucziwych reklamach (dotyczacych m.in. sposobu
      podawania oprocentowania kredytu)i innych "kwiatkach" nie wspomne.
    • Gość: ws Shitibank IP: *.tpnet.pl / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 19:01
      Było tak:
      Chciałem uaktualnić dane dotyczące numerów kontaktowych.
      Poprzednio miałem podany numer do pracy i na komórkę. Ponieważ zmieniłem pracę, a od komórki w erze (też śmieszna firma) udało mi się uwolnić po 2 latach promocyjnej umowy, chciałem podać nowe numery. Niestety jest to niemożliwe!?
      Pani z citiphone poinformowała mnie, że procedura wymaga oddzwonienia na stary numer, którego już nie ma, więc się nie da, bo tak przewiduje procedura!
      Procedura przewiduje więc chęć posiadania przez bank nieaktualnych numerów.
      Co za logika!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka