irekb7 06.03.04, 20:10 witam! Mam pytanie, czy można mieć dwa konta? Jedno zwykłe "tradycyjne" a drugie internetowe z którego można by np. płacić rachunki, które mozna by zasilać z tego pierwszego przez zlecenie stałe kwotą kilku set złotych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulha Re: dwa konta 07.03.04, 15:57 Kont można mieć do woli. Ja mam w tej chwili trzy, z czego dwóch aktywnie używam: LukasBank i mBank. To trzecie to Inteligo. Od kilku ładnych lat mam naraz po min. 2 konta, różne kombinacje np. Pekao+mBank albo Pekao+Citibank. Odpowiedz Link Zgłoś
kaarim Re: dwa konta 07.03.04, 22:27 Możesz mieć dwa w jednym .Ja chwalę sobie tradycyjne konto w Pekao SA . Do oddzialu chodzę rzadko , chyba żeby wpłacić gotówkę .Wszystkie przelewy mam za darmo poprzez Pekao 24. Odpowiedz Link Zgłoś
irekb7 Re: dwa konta 10.03.04, 07:52 Dzięki za informację. Gdy pytałem się o konto Inteligo to facet powiedział że musze zlikwidować normalne, a tego nie chce robić bo mam kredyt liniowy i jeszcze ostatnio mi dali karte kredytową. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.macierzynski Re: dwa konta 14.03.04, 23:14 irekb7 napisał: > Dzięki za informację. Gdy pytałem się o konto Inteligo to facet powiedział że m > usze zlikwidować normalne, a tego nie chce robić bo mam kredyt liniowy i jeszcz > e ostatnio mi dali karte kredytową. To znaczy, że kłamał. Tak jak to już było pisane – kont można mieć do woli – aż nas ew. opłaty nie zjedzą ;-). Ja sam jestem właśnie po procesie zamknięcia 4 kont i przekształceniu jednego rachunku w inny. Ale i tak znacznie zawyżam średnią krajową pod tym względem. Pozdrawiam serdecznie. MM Odpowiedz Link Zgłoś
irekb7 Re: dwa konta 15.03.04, 13:18 Dziękuje za informację. Faktycznie sporo się zmieniło od czasu kiedy ostatnio się tym interesowałem. Było to chyba na wiosne w zeszłym roku, a chciałem założyć konto na Inteligo. A teraz patrze a tu można można otworzyć wiele kont w tym samym banku. Jest podwrażeniem zmian, nawet nikt się nie pyta skąd będą pochodziły wpływy na konto. Już się zapisałem na Inteligo, czekam teraz na kuriera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś