06.03.04, 20:10
witam! Mam pytanie, czy można mieć dwa konta? Jedno zwykłe "tradycyjne" a drugie internetowe z którego można by np. płacić rachunki, które mozna by zasilać z tego pierwszego przez zlecenie stałe kwotą kilku set złotych.
Obserwuj wątek
    • agulha Re: dwa konta 07.03.04, 15:57
      Kont można mieć do woli. Ja mam w tej chwili trzy, z czego dwóch aktywnie
      używam: LukasBank i mBank. To trzecie to Inteligo. Od kilku ładnych lat mam
      naraz po min. 2 konta, różne kombinacje np. Pekao+mBank albo Pekao+Citibank.
    • kaarim Re: dwa konta 07.03.04, 22:27
      Możesz mieć dwa w jednym .Ja chwalę sobie tradycyjne konto w Pekao SA . Do
      oddzialu chodzę rzadko , chyba żeby wpłacić gotówkę .Wszystkie przelewy mam za
      darmo poprzez Pekao 24.
      • irekb7 Re: dwa konta 10.03.04, 07:52
        Dzięki za informację. Gdy pytałem się o konto Inteligo to facet powiedział że musze zlikwidować normalne, a tego nie chce robić bo mam kredyt liniowy i jeszcze ostatnio mi dali karte kredytową.
        • michal.macierzynski Re: dwa konta 14.03.04, 23:14
          irekb7 napisał:
          > Dzięki za informację. Gdy pytałem się o konto Inteligo to facet powiedział że
          m
          > usze zlikwidować normalne, a tego nie chce robić bo mam kredyt liniowy i
          jeszcz
          > e ostatnio mi dali karte kredytową.

To znaczy, że kłamał.
          Tak jak to już było pisane – kont można mieć do woli – aż nas ew. opłaty nie
          zjedzą ;-).
          Ja sam jestem właśnie po procesie zamknięcia 4 kont i przekształceniu jednego
          rachunku w inny. Ale i tak znacznie zawyżam średnią krajową pod tym względem.

Pozdrawiam serdecznie.

MM
          • irekb7 Re: dwa konta 15.03.04, 13:18
            Dziękuje za informację. Faktycznie sporo się zmieniło od czasu kiedy ostatnio się tym interesowałem. Było to chyba na wiosne w zeszłym roku, a chciałem założyć konto na Inteligo. A teraz patrze a tu można można otworzyć wiele kont w tym samym banku. Jest podwrażeniem zmian, nawet nikt się nie pyta skąd będą pochodziły wpływy na konto. Już się zapisałem na Inteligo, czekam teraz na kuriera. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka