Dodaj do ulubionych

Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 09:55
I już wiadomo, jaki bank omijac z delaka. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: fred Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.fortisbank.com.pl 07.06.10, 10:05
      Panie Macieju - myslę że dobrze byłoby napisać rówież o tym że banki
      udzielając np. linii kredytowych muszą tworzyć rezerwy na wypadek
      niespłacalnośći kredytu - i to na całą kwotę! Za które oczywiści
      płacą - a koszty w obliczu kryzysu wzrosły ogromnie. Więc banki
      muszą płacić za taką linię - więc jeśli klient nie używa kredytu to
      bank musi w jakiś sposób znaleźć kasę na zapłacenie tego
      ubezpieczenia na wypadek niespłacalności. Podnosząc prowizje i
      oprocentowanie wzbudziłby popłoch i odstraszyłby klientów, ale jeśli
      klient ma kredyt i go nie używa - to proszę bardzo - niech płaci. I
      to jest logiczne. Jesli banki nie będą zarabiać na prowizjach to
      skończą jak w USA. Broniąc więc słusznie inetresów klientów przed
      chciwymi instytucjami finansowymi - proszę też czytelnikom
      przedstawić pełniejszy obraz świata finansów - również od strony
      banku. Przypomnę że Polska też płaciła za dostęp do elastycznej
      linii kredytowej z MFW, cociaż z niej nie korzystała i nikt nie
      krytykował instytucji.
      Pozdrawiam
      • Gość: sxd Re: Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatko IP: *.lacehost.com 07.06.10, 11:09
        Co za problem zmienić bank?
        konta-bankowe.webpark.pl/
        • Gość: tomeczek Re: Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 11:38
          Gość portalu: sxd napisał(a):

> Co za problem zmienić bank?

W przypadku konta firmowego i do tego z kredytami i innymi usługami nie jest to takie proste jak przy koncie prywatnym
      • Gość: PolGrekBank Re: Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatko IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 11:10
        W Polbanku opłata nie za używanie, ale za UŻYWANIE linii kredytowej.
        Prowizja o zera zadłużenia wynosi zero!

Im wyższe zadłużenie (używanie linii), tym wyższa prowizja.
      • Gość: 04 Re: Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatko IP: *.chello.pl 14.06.10, 16:08
        Zapomnijcie złodzieje, o tym że dam Wam 1 złotówkę wiecej!
    • Gość: gostek Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 10:12
      I co w tym niby sensacyjnego? mBank już od dawna pobiera prowizje za
      "niewykorzystaną część limitu kredytowego", inne banki pewnie podobnie...
      Wielkie oburzenie klientów, którym się nie chce czytać tego co podpisują i co
      otrzymują od banków...
    • yan.nick Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... 07.06.10, 10:36
      To chyba najlepsza reklama dla banku, takich strat nie odrabia się szybko.
      Pamiętam, jak LUKAS nagle zmienił mi wysokość opłat kilkakrotnie i natychmiast
      przeniosłem konto do innego banku. Podobnie postąpiło pewnie wielu innych
      klientów.
      • Gość: goj Re: Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatko IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.10, 10:41
        I jak tu lubić żyda?
        • Gość: /dev/null Re: Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatko IP: 80.48.2.* 07.06.10, 12:39
          Greka znaczy się. To parabank grecki...
    • ulanzalasem Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... 07.06.10, 10:42
      Od kwietnia Polbank zaczął pobierać od klientów firmowych dodatkową opłatę - prowizję za zbyt niskie obroty na rachunku. Nowa prowizja dotyczy tych firm, które korzystają w Polbanku z kredytu odnawialnego. Przedsiębiorcy są oburzeni. Bank tłumaczy: - Przecież uprzedzaliśmy

Polska to 3 świat jeśli chodzi o traktowanie klientów i to nie ważne czy w warzywniaku, sklepie z elektronikom, przy zakupach przez internet czy w bankach :/
    • vikmik zaraz posypią się... 07.06.10, 11:07
      ...dwa rodzaje komentarzy:
      1 - "widzieliście co podpisywaliście"
      2 - "adresowe":
      "ten bank schodzi na psy - żal.pl"
      "miałem tam konto ale zmieniambank.pl"
      "nie dajmy się - nabiciwpolbank.pl"

:D
    • tornson Prywatne banki to złodziejskie mafie, nic innego. 07.06.10, 11:17
      • Gość: wariat Re: Prywatne banki to złodziejskie mafie, nic inn IP: *.subscribers.sferia.net 07.06.10, 12:06
        Dla całości obrazu podaj jeszcze jakąś ciekawą nazwę dla banków państwowych.
        Może: państwowe złodziejskie mafie ?
    • Gość: qwer Szmaciarze! IP: 94.254.221.* 07.06.10, 11:41
      Zresztą jak większość banków w Polsce. I choć tutaj akurat sprawa
      dotyczy klientów firmowych to ja się naprawdę coraz mniej dziwię
      niejakiemu Jarosławowi Kaczyńskiemu że nie ma konta osobistego
    • Gość: były klient podobnie robil Multibank już 3 lata temu IP: *.e-wro.net.pl 07.06.10, 12:32
      a teraz płaczą że klienci uciekli i nie chcą wrócić
    • Gość: ylo Kolejny raz Polbank pokazuje, że klientów ma w d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 13:17
      Jedyne rozwiązanie dla tak traktowanych klientów to zmienić ten bank. Wyraźnie
      widać, że grecki właściciel nie służy renomie tego banku.
    • Gość: klientPolbank Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.10, 14:08
      Rozumiem zmiany w regulaminie, zabezpieczenie banku jest oczywiste. Osobiście nie odnotowałem takiej poczty z informacją o zmianie w regulaminie ale także takie zmiany są dla mnie zrozumiałe bo taką możliwość reguluje zapis, który wprowadził bank już wcześniej i na który się zgodziłem przy podpisywaniu umowy kredytowej. Nie rozumiem jednak postępowania banku w egzekucji kwoty za brak obrotów na koncie. Nie zostałem o tym poinformowany, że Polbank zaksięgował opłatę w żaden sposób. Płacąc w terminie ratę kredytu zaksięgowana wcześniej suma została pobrana ze środków na koncie które stanowiły wysokość raty i tym samym miałem nie spłacony kredyt w terminie. Dostałem sms'a (z jakiegoś numeru) o nie dopłacie w racie kredytu za co została naliczona opłata za nieterminowe uregulowanie płatności. Czemu Polbank działa na niekorzyść klienta nie informując go o zaksięgowanej płatności na koncie? Mimo zmian w regulaminie byłoby to bardziej jasne i nie doprowadziło by do tylu nieporozumień na linii klient-bank. Najwyraźniej działanie tego typu jest na rękę Polbankowi, który jeszcze wiele pracy musi włożyć aby pojąć w ogóle co to jest kultura bankowości. Na marginesie wyjaśniając tą sprawę na infolinii i w dziale reklamacji Polbanku rozmawiałem z kilkoma osobami i co ciekawe każda z nich mówiła co innego na temat problemu i raz weryfikowali moje dane a raz nie. W efekcie dostałem odpowiedź na reklamację kompletnie nie na temat. Polbank w rankingu plasuję stanowczo na szarym końcu.
    • Gość: AK Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.home.aster.pl 07.06.10, 18:47
      Ja też zostałem obciążony taką opłatą. W wysokości ponad 2500zł. Teraz będę
      robił wszystko żeby się rozstać z Polbank EFG. Opłata została wprowadzona
      cichcem, bez żadnej informacji. Prawda, że wcześniej wprowadzili bokiem (przez
      regulamin) taki zapis w ramy umowy.
      Jednak uważam, że takich numerów nie wykręca się w normalnych relacjach
      biznesowych. Jeszcze zrozumiałbym taką sytuację, że dostałem debet w wysokości
      1 000 000PLN i nie użyłem go ani razu. Bank w takiej sytuacji musi swoje
      wirtualne aktywa zamrozić dla mnie, więc pobiera opłatę. A ja nie mam
      niewykorzystanego debetu, tylko kredyt wykorzystany w całości, który
      dotychczas spłacałem terminowo. Dla mnie klapa, bo bank nie chce budować
      relacji, tylko traktować zdobytego klienta jak śmiecia :( Pozdrawiam. AK
    • Gość: roxi Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.10, 07:11
      ja tam mój ror bardzo cenię za debet, przydatna rzecz, w getinie nie
      było trudno XD
    • Gość: Gia Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.10, 18:03
      Informuję pana Macieja że posiadam w Polbanku Kredyt hipoteczny na zakup nieruchomości i od zaciągniętego kredytu który jest w całości wykorzystany, bank żąda obrotów na koncie, które jest założone po to aby ten kredyt obsługiwać ,za ich brak ,bank przywłaszcza sobie pieniądze które mają pokryć ratę kredytu i tak z uczciwego kredytobiorcy stajemy się naciągaczami.prosze mi wytłumaczyć jak można w ciągu 14 dni spłacić kredyt hipoteczny który jest wzięty na paręnaście lat.Proszę poinformować pana prezesa że według prawa Polskiego umowa kredytowa powinna jasno określać jej zawarcie jak i rozwiązanie, a takie wciskanie ludziom kitu to nazywa się lichwa.I jeszcze jedno bank ten stosuje w swoich umowach klauzury niedozwolone co zarzucił im UOKiK.
    • Gość: Waldemar Jakowlew Nie masz obrotów na koncie? Zapłacisz dodatkową... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 01:00
      Dla mnie to zwykłe wymuszenie. Inaczej - bank działa jak gangster, tylko w białych rekawiczkach. Wprowadza zmiany warunków umowy regulaminem i mówi: jak się z tym nie zgadzasz, to możesz rozwiązać umowę w 30 dni i spłacić kredyt. Jeśli ktoś bierze kredyt na 20 lat, to nie po to żeby go spłacać w 30 dni.
      Nie trzeba być fenomenem, żeby wiedzieć, że regulamin reguluje wykonywanie umowy, a nie zmienia warunki umowy. Nikt też nie wspomnaił o tym, że za wcześniejsze rozwiązanie umowy, klient musi zapłacić dodatkowo 3% wartości kredytu. To zwykły rozbój. Jeśli ktoś wziął 1 mln zł kredytu i chce go wcześniej spłacić, to musi zapłacić kilkadziesiąt tysiecy złotych. Z informacji pochodzących ze żródła wiem, że ta sprawa dotyczy 30% klientów Polbanku. Pracownicy banku nie są w stanie odpowiedzieć na tysiące reklamacji złożonych przez klientów banku. Bank chce poprawić swoją słabą kondycję finansową naszym kosztem. W ten sposób Polbank wyłudzi od swoich klientów kilkadziesiąt milionów złotych.
      Nie rozumię, jak Forbes mógł przyznać nagrodę za najlepszy produkt dla małych firm, wiedząc o takich nieprawidłowościach?
      To podważa autorytet tej gazety ? Kto to oceniał?
      Nie rozumię również tego, że sprawa tych nadużyć jest tak powszechna, i nikt z instytucji kontrolnych jeszcze się tym nie zajął? No cóż, jesteśmy przecież w Polsce !?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka