Dodaj do ulubionych

Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn...

IP: *.static-ip.telepacific.net 13.06.10, 11:28
A czy znasz jakiegos "bogacza" ktory zaoszczedzil tyle aby zyc z procentow??
Banki tylko dobrze z tego zyja. Oczywiscie, oszczedzaj na poczatek, ale jak
juz masz jakos kapital, pakuj w ziemie, wlasny bizness, nigdy za dlugo nie
trzymaj forsy w banku
Obserwuj wątek
    • Gość: pijocyna najlepiej inwestować przelewem w gorzałę IP: *.chello.pl 13.06.10, 12:10
      oprocentowanie 40%
      i w dodatku często się zwraca
      • Gość: gosc2 a na starosc to tylko sznur IP: *.static-ip.telepacific.net 13.06.10, 22:09
        tak, mialem takiego kolege ze szkoly. Szkoda mi bylo czlowieka, wiec dostal kat
        do spania i cos aby wyzyc, niech bedzie w okolicy, nawet jako stroz. Niestety,
        nie wytrzymal, pil i nie dociagnal nawet to 60-tki, wylew i sparalizowalo,
        gdzies teraz pewnie dogorywa albo juz sie przekrecil, juz nie dbam o to, jego wybor
    • nchyb Re: Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczę 13.06.10, 12:26

> A czy znasz jakiegos "bogacza" ktory zaoszczedzil tyle aby zyc z
      procentow??

z oszczędzania grosz do grosza raczej bogactwa się nie nabędzie.
      Owszem, maąc kasę - można ją na koncie pomnażać, ale wiara w to, że
      dzięki składaniu grosik do grosika i dorobienie się na procentach od
      tych groików - jest już naprawdę naiwna..
    • Gość: val Bzdura w samym założeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 14:37
      Obecnie oprocentowanie na koncie oszczędnościowym jest wyższe niż na lokacie.
      TYLKO konto oszczędnościowe Panowie i Panie.
      • nchyb Re: Bzdura w samym założeniu 13.06.10, 15:30

> Obecnie oprocentowanie na koncie oszczędnościowym jest wyższe niż
        na lokacie.

zależy od banku.
        Dodatkowo są bank, w których konta oszczędnościowe są ciekawie
        oprocentowane, ale dopiero od jakiegoś poziomu oszczędności. od
        groszy często nawet nie ma naliczanych procentów...
      • Gość: gość Re: Bzdura w samym założeniu IP: *.chello.pl 13.06.10, 16:13
        jasne, rentierem zostać z oszczędzania na koncie... uśmiałem się po
        pachy...
        pieniądze mają być w obiegu a nie w banku.
    • Gość: mocten Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn... IP: *.europe.hp.net 13.06.10, 17:23
      Glupi artykul sponsorowany przez banki.
    • Gość: Pawel Chcesz być rentierem? Zacznij od MLM! IP: 109.74.98.* 13.06.10, 20:53
      Lepiej zarabiać na swoje marzenia,
      aniżeli spełniać marzenia w oparciu o to co zaoszczędzimy...

try.gpnworld.com/
      try.nstoday.com/pl/
      P.
      • Gość: Edi Re: Chcesz być rentierem? Zacznij od MLM! IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.06.10, 21:47
        Ja wam powiem tylko tyle. Jak umierac to tylko z dlugami.
    • psoldack Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn... 13.06.10, 22:40
      Nie ja jeden się uśmiałem z tego artykułu sponsorowanego.
      Różne są metody dojścia do bogactwa i zostania rentierem, ale
      oszczędzanie w banku do nich nie należy. Największe kłamstwo komunizmu
      "oszczędnością i pracą ludzie się bogacą".
      Swoje pieniądze trzeba umieć inwestować, a nie powierzać je bankom.
    • Gość: ekomoda Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn... IP: *.idzik.pl 14.06.10, 00:31
      konto oszczędnościowe...hmm, 50 gr odsetek dziennie bez podatku, to
      dopiero kasa, w sumie daje to około 180zł rocznie, można poszaleć.
      Nie wspomnieli jakie musi być saldo żeby zmieścić się w kwocie
      odsetek.
      • Gość: ekomoda Re: Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczę IP: *.idzik.pl 14.06.10, 00:34
        nie doczytałem...jednak napisali
    • Gość: Inny Re: Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczę IP: 212.191.70.* 14.06.10, 09:23
      O moje Boże i inne wszystkie święte... Jaki durny artykuł...
    • teyoo Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn... 14.06.10, 10:03
      Żyjesz od pierwszego do pierwszego i trudno ci zdobyć się na systematyczne odkładanie pieniędzy, by za kilka miesięcy kupić za nie wymarzone wakacje, komputer albo np. nowe żelazko? Konto oszczędnościowe może pomóc ci w gromadzeniu pieniędzy. Może być twoją wirtualną skarbonką świnką. Z ROR-u pieniądze będą prędzej czy później znikały, bo zawsze pojawi się jakaś pilna potrzeba. Ale jeśli przelejesz 50 albo 100 zł na konto oszczędnościowe, to już tak łatwo ich nie wydasz.

Jak muszę żyć "od pierwszego do pierwszego", to raczej dlatego, że zarabiam mało. A jak zarabiam mało, to Z CZEGO mam odkładać? Wyżej nosa nie podskoczysz.
      Puknijcie się w głowę, "fachowcy".
    • Gość: lea Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn... IP: *.chello.pl 16.06.10, 18:11
      ja na co dzień zarabiam tak sobie (ciut ponad 2 tys netto). Wydatków mam
      niewiele: wynajmuję mieszkanie, dojeżdżam do pracy komunikacją miejską, karmią
      mnie w pracy, więc ze spożywki kupuję tylko warzywa/owoce i coś na śniadanie
      do chleba który sama piekę. Do tego wyjazdy, wyjścia, zakupy
      odzieżowo-kosmetyczno-higieniczne, leki, dentysta itp. Całość wychodzi około
      1500zł. Zostaje mi około 500zł/mc i nie zawracałabym sobie głowy rachunkami
      oszczędnościowymi i lokatami, gdyby nie premie wypłacane w firmie 2 razy w
      roku (są to sumy rzędu kilkunastu tysięcy). Żyję w miarę "rozsądnie", więc nie
      potrzebuję tyle pieniędzy do dyspozycji. Jest ich za dużo żeby ot tak sobie
      leżały a jednocześnie za mało, żeby je zainwestować. O grze na giełdzie i
      wszelkich funduszach inwestycyjnych wiem za mało, żeby się w to bawić, a obcym
      nie ufam więc złożenie pieczy nad własną kasą w cudze łapki odpada ;) Część
      kasy leży więc sobie na rachunku oszczędnościowym z którego w razie "awarii"
      można wypłacić od ręki, a większość na lokatach. Od każdych 10 000 zł wychodzi
      około 450zł odsetek rocznie - całkiem przyzwoicie w porównaniu do skarpety i
      roru z zerowym oprocentowaniem. Artykuł jest może i tendencyjny,ale są
      przypadki, kiedy takie lokaty są po prostu wygodne i użyteczne. Dorobić się na
      tym nie da ale chociaż nadążam za inflacją :D
    • Gość: .. Re: Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczę IP: *.opera-mini.net 16.06.10, 20:55
      Jest cos takiego jak ROE, jesli masz je takie jak lokata w banku to daj sobie spokoj z oszczedzaniem bo dorobisz sie najwyzej garba.
    • Gość: Łukasz Chcesz być rentierem? Zacznij od konta oszczędn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 01:22
      www.lukas-finanse.pl - systematyczne oszczędzanie w Skandii Axie Generali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka